Ståtliga fästningen Ananuri I Georgien
Charmiga byar längs armenien och georgien
Armensk man med vindruvor, bröd och vitt vin på resa genom georgien och armenien
Upplev geghard monastary på resa i armenien
Upplev Tbilisi på resa till georgien
Fästningen vid Ananuri i Georgien
Sovjet monument med grön natur på resa i georgien
Vackra Signagi Kakhetix på resa i Armenien och georgien
Status:
Fullt

Rundresa i storslagna Georgien och Armenien

På den här resan lyfter vi på locket till en kulturell skattkista som är flera tusen år gammal. I Europas sydöstligaste hörn ligger de två äldsta kristna länderna i världen, nämligen Georgien och Armenien. Den långa kristna traditionen har satt en stark prägel på de båda länderna, både kulturellt och historiskt. Detta avspeglas i arkitekturen med präktiga mästerverk som gamla kyrkor och kloster, som vi åker förbi under vår resa. Många av platserna vi besöker under rundresan är dessutom upptagna på Unescos lista över världsarv.

De omkringliggande länderna har också haft sitt inflytande på Georgien och Armenien, som geografiskt sett alltid har legat mellan stormakter. Därför har de ofta behövt betala ett stort pris för de här makternas intressen. Senast har det varit inflytandet från Ryssland, som fortfarande är stort, som har satt sin prägel på landet. Det här är också en viktig del i berättelsen om det moderna Georgien och Armenien.

På den här rundresan i Georgien och Armenien, med vackra bergsjöar, höga berg och gröna dalar, upplever vi naturens direkta inflytande på historien och kulturen. Samspelet ses bland annat i den 3000 år gamla grottbyn Uplistsikhe i Georgien, och vid det bibliska berget Ararat i Armenien, där Noa enligt skriften strandade med sin ark.

Vår rundresa bjuder på en uppsjö av kulturella och historiska upplevelser, samt en natur som är helt enastående och som man inte kan finna någon annanstans i Europa. Vårt program är otroligt innehållsrikt, men vi har också sett till att det finns tid till upplevelser på egen hand. Då ges tillfälle att bland annat upptäcka Tbilisi och Jerevans, två moderna storstäder med ett trevligt nöjes- och matutbud, eller den naturliga skönheten vid Sevan. Allt detta kryddas med områdets spännande gastronomi, goda viner och en gästvänlig befolkning.

Det här är vårt bidrag till den perfekta resan till Georgien och Armenien. Välkommen att följa med oss och vår svensktalande reseledare!

Kort dagsprogram för rundresan i Georgien och Armenien:

Dag 1: Avresa från Stockholm
Dag 2: Ankomst till Tbilisi. Guidad stadsrundtur i Tbilisi (F, L)
Dag 3: Tbilisi - Gudauri. Kungastaden Mtskheta, Ananuri, Mt. Kazbeg (F, M)
Dag 4: Gudauri - Tbilisi. Grottbyn Uplistsikhe, Gori - Stalins födelsestad (F, L)
Dag 5: Tbilisi. Kungastaden Sighnaghi, Georgiska vin(F, L)
Dag 6: Tbilisi - Dilijan Nationalpark. Haghpath kloster (F, L)
Dag 7: Dilijan - Jerevan. Haghartsin, Sevansjön och Sevanavank (F, L)
Dag 8: Jerevan. Guidad stadsrundtur (F, L)
Dag 9: Khor Virap, Garni, Geghard (F, L)
Dag 10: Ejmiadzin, Zvartnost, AYB School (F, L)
Dag 11: Jerevan på egen hand (F)
Dag 12: Hemresa (F)

F = Frukost   L = Lunch   M = Middag

Notera: Programmet är vägledande och ändringar i ordningsföljden kan förekomma. Information om det slutliga dagsprogrammet lämnas vid ankomsten till destinationen.