Romersk byggnad i Umbrien i Italien
Öde landsväg omgiven av vackert landskap i Umbrien, Italien
Leende par med varsitt glad rödvin och en vinbutik i Umbrien
Gångbro upp till medeltida staden Civita di Bagnoregio i Toscana
Kullerstenslagd gata och blomsterprydnader i Umbrien, Italien
Sienas gamla stadsdel i Umbrien i Italien
Kärleksvägen i italienska Umbrien
Kvinna gående nerför stentrappor mot det toscanska lanskapet
Status:
Fullt

Genom det natursköna Toscana och Umbrien

Följ med till det för många oupptäckta Umbrien och dess mer välkända granne Toscana, på en resa som kombinerar det oförstörda Umbrien med Toscanas gröna landskap. Mitt i Umbrien, i den lilla medeltidsbyn Città della Pieve, ligger det charmiga hotellet Vannucci - en riktigt hotellpärla i en före detta herrskapsvilla, inrättad med 30 rum. Hotellet är det ena av byns två, och är därmed en fantastisk utgångspunkt när vi under vår resa ska få uppleva det italienska vardagslivet och spännande, lokala restauranger.

Under resans gång åker vi på upptäcktsfärd bland de ändlösa, vackra landskapen, njuter av Signorellis världsberömda fresker i Orvieto och njuter av en hel dag i Toscanas vackraste naturområde Val d´Orcia, som också återfinns på Unescos världsarvslista.

Toscana kan sitt vin, och i den lilla byn Montalcino ska vi därför få smaka på det berömda Brunello-vinet. Samma dag besöker vi också påvebyn Pienza som ofta benäms som renässansens pärla. En av resans höjdpunkter är Assisi, som är känd som den helige Franciskus hemstad. Här besöker vi den berömda kyrkan och får höra mer om stadens spännande historia. På den ena extrautflykten till Umbriens huvudstad Perugia besöker vi bland annat den pittoreska medeltidsstadskärnan, huvudgatan Corso Vannuzzi och den etruskiska porten, samt äter en härlig, italiensk lunch. Det finns också möjlighet under vår resa att följa med till medeltidsstaden Siena där vår inspirerande lokalguide berättar om stadens många hemligheter och ger oss god tid på egen hand till att utforska den vackra domkyrkan, de krokiga gränderna och det berömda, snäckformade rådhustorget.

KORT DAGSPROGRAM FÖR RESAN:

Dag 1: Stockholm-Rom, färd till Citta della Pieve och inkvartering på hotellet(M)
Dag 2: Utflykt till Orvieto med besök till det underjordiska museet (F)
Dag 3: Ledig dag eller extrautflykt till Perugia med lunch (F)
Dag 4: Utflykt till Assisi (F) 
Dag 5: Ledig dag till egna upplevelser (F)
Dag 6: Ledig dag eller extrautflykt till medeltidsstaden Siena (F)
Dag 7: Utflykt till Pienza och Montalcino med vinprovning (F)
Dag 8: Hemresa (F)

F = Frukost   M = Middag

Notera: Programmet är vägledande och ändringar i ordningsföljden kan förekomma. Information om det slutliga dagsprogrammet lämnas vid ankomsten till destinationen.