Skip to main content

Toscana i samarbete med Antik & Auktion

Uteservering vid torget i Arezzo, Italien.
Landskap i Toscana Italien, med cypresser och vallmo i solnedgången.
Antikvitetsmarknad i Italien med böcker och spegel.
Antikvitetsmarknad i Italien.
Staty i Florens och blommor i Arezzo.
Utsikt över Florens i Toscana i Italien.
Skål med rödvin och oliver i Toscana, Italien.
Pris från:
9 495:-
Dagar:5
Boka resa

Jakten på antikviteter i soliga Arezzo

Den första söndagen i varje månad lockar den toskanska staden Arezzo både finsmakare och fyndjägare till den månatliga antikmarknaden med inte mindre än 500 utställare. På marknaden kan du hitta allt mellan himmel och jord och staden har även mer att erbjuda. Med sina romerska ruiner, medeltida väggar, renässansarkitektur och unika Piero della Francesca-målningar har antika Arezzo alltid varit ett drömresemål för konstälskare.

Därför ska du resa med oss på antikresa till Arezzo:

  • Italiens äldsta och största antikmarknad
  • Konst och historia
  • Lev som en italienare i lugna miljöer
  • Tågutflykt till Florens

Lev som en äkta italienare

När du anländer till Arezzo kommer du uppleva en känsla av att resa tillbaka i tiden. Monumenten, ruinerna, kyrkorna och torget gömmer hemligheter av generationer av toskaner som har byggt upp och älskat denna fantastiska stad. Kanske är en av de bästa anledningarna till att besöka Arezzo att det är så pass få turister som hittar hit jämfört med andra italienska besöksmål. Det innebär att lokalborna här är mycket mer avslappnade och öppna jämfört med många av invånarna i övriga Toscana. Det är smidigt att ta sig runt, du kommer främst höra italienska vart du än går och restaurangerna är rimligt prissatta. Här får du chansen att känna dig som en riktig lokalinvånare!

Utflykt till Florens - Toscanas huvudstad

Florens är en av Italiens populäraste destinationer och känd för att vara renässansens vagga. Det är ett riktigt konstparadis och tidigare invånare i staden inkluderar bland annat Dante, Machiavelli, Michelangelo och Lenoardo da Vinci. Florens är romantiskt, förtrollande och fullständigt oemotståndligt. Florentinsk kultur är målningar och statyer men även mat och mode. Här finns något för alla.

Toscanas gömda pärlor

Toscana är känt för dom flesta och brukar utses till regionen som har Italiens vackraste landskap. Naturen varierar mycket i Toscana, vilket du kommer att få se under tågutflykten till Florens och på din lediga dag om du väljer att utforska än mer på egen hand. Den toskanska maten är också världskänd och utmärker sig bland annat för de lokala råvarorna, de goda vinerna samt den fantastiskt välsmakande olivoljan.

Kort dagsprogram för resan till Arezzo:

Dag 1: Ankomst, stadsvandring i Arezzo och välkomstmiddag (M)
Dag 2: Antikmarknad i Arezzo (F)
Dag 3: Dag på egen hand (F)
Dag 4: Utflykt till Florens med tåg och avskedsmiddag (F,M)
Dag 5: Hemresa (F)

F = Frukost M = Middag

Notera: Programmet är vägledande och ändringar i ordningsföljden kan förekomma. Information om det slutliga dagsprogrammet lämnas vid ankomsten till destinationen.

Resan är ett samarbete mellan magasinet Antik & Auktion och Kulturresor Europa.

Läsresa till Toscana och Italien i samarbete med Antik och Auktion.

Sök resa

Fyll endast i de fält som är väsentliga för dig

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst, stadsvandring i Arezzo och välkomstmiddag (M)

Vi möter vår reseledare på flygplatsen och åker till vårt hotell. Efter att vi har inkvarterat oss på vårt hotell är det dags för en stadsvandring tillsammans med reseledaren i Arezzo.

Uteservering vid kvällstid och dagtid i Arezzo i Toscana i Italien.
Bild: Vackra miljöer i Arezzo stad

Arezzo är en av de rikaste städerna i Toscana tack vare sina guldsmedstraditioner. Även om det medeltida centrumet förstördes under Andra Världskriget har Arezzo fortfarande gott om monument, kyrkor och museer som erbjuder besökare en chans att resa tillbaka i historien. Staden charmar dom flesta och dess centrala torg är lika vackert som det framstår i Roberto Benignis filmklassiker La vita è Bella (Livet är underbart).

Vår reseledare låter oss bekanta oss med staden på en gemensam stadsvandring innan vi äter en gemensam välkomstmiddag.

Dag 2: Antikmarknad i Arezzo (F)

Idag ska vi äntligen besöka Arezzos antikmarknad! Första söndagen i varje månad inträffar Italiens äldsta och största antikmarknad i Arezzo. Cirka 500 handlare samlas och här kan du hitta en salig blandning av gamla möbler från svunna epoker och oändliga mängder av intressanta föremål såsom smycken, böcker, målningar, klockor och porslin. 

Italiensk antikmarknad med instrument och nycklar.
Bild: Antika föremål på antikmarknaden i Arezzo

Antikmarknaden har funnits sedan år 1968 och utställare från hela Italien söker sig hit vilket skapar ett intressant utbud av både möjliga och omöjliga ting – ljusstakar och instrument, mynt och gammeldags telefoner. Försäljarna är italienskt avslappnade men kunskapsrika. Utbudet är mycket varierat för att möta behoven hos de mest krävande samlarna och konstälskarna. Men även icke-konnässören kan njuta av besöket på antikmarknaden i Arezzo.

Förutom utställarna finns även antikvitetsshoppar, vilka är en del av en gammal tradition i Arezzo. De föremål du hittar i shopparna speglar mångfalden hos utställarna: antika möbler, målningar, vackra saker som inte bara är åldersrika utan även brukar ha bra kvalité. 

Dag 3: Ledig dag på egen hand (F)

Den här dagen är ledig att disponera fritt. Du kan utnyttja dagen till att lära känna Arezzo bättre eller kanske åka på upptäcktsfärd i närområdet på egen hand. Reseledaren hjälper gärna till med förslag, idéer och goda råd.

Hängande blommor i Arezzo, Toscana och antikmarknad i Italien.
Bild: Blomsterarrangemang och antikviteter på marknaden i Arezzo 

Är du konstintresserad rekommenderar vi ett besök till San Francescos basilika som är en av de äldsta och vackraste kyrkorna i Arezzo och som finns med på Unescos världsarvslista. Något som gör basilikan mycket ovanlig är att den har två våningar och i både det övre och nedre kyrkorummet hittar du välbevarade fresker. En freskomålning är en kalkmålning på våt puts och har traditioner ända bak till antikens Grekland och det romerska riket. För den konstintresserade kommer renässansmålningarna av Piero della Francesca vara en höjdpunkt under resan. Han satte sitt avtryck i kyrkan i mitten av 1400-talet och verken skildrar episoder ur det heliga korsets legend. För att besöka kyrkan måste du reservera en plats och det gör du antingen via deras hemsida eller via telefon eller mejl. 

Länk till hemsidan:
http://www.pierodellafrancesca-ticketoffice.it/en/

Dag 4: Utflykt till Florens med tåg och avskedsmiddag (F, M)

Dagens utflykt går till en av världens mest omtalade städer. Ordet Florens (på italienska Firenze och på latin Florentia) har nog varit på allas läppar någon gång och vi förstår varför. Inhyst bland de toskanska kullarna förknippas platsen med renässansens konstnärliga skönhet och vare sig du intresserar dig för arkitektur, naturområden eller skulpturer kommer du uppleva en svindlande känsla av alla sevärdheter som finns här.

Vy över Florens i Toscana.
Bild: Florens stad

Vi börjar med en cirka 2 km promenad från hotellet och åker sedan tåg till Florens. Tågturen kryddar utflykten extra då vi kan luta oss tillbaka och njuta av utsikten över omgivningarna. Det tar ca 1 timme innan vi är i Florens och här möts vi av en lokalguide som under förmiddagen ger oss en bra introduktion till stadens många sevärdheter och visar oss de största attraktionerna.

Staden hade sin storhetstid under 1400- och 1500-talet, och de historiska minnesmärkena är välbevarade i Florens. Det var den mäktiga, italienska adelssläkten Medici som en gång styrde här och fick staden att växa till ett av Europas viktigaste konstnärliga och finansiella centrum. Dess historiska centrum är med på Unescos världsarvslista och staden är ett säte för ärkebiskopsämbete sedan år 1420.

På kvällen äter vi en gemensam avskedsmiddag.

Dag 5: Hemresa (F)

Efter några fantastiska dagar i Arezzo och Toscana har det blivit dags att åka till flygplatsen och ta avsked från Italien.

Karta

Geografisk karta över Arezzo och Florens i Toscana.

Väder

Se vädret för Arezzo

För uppdaterad väderleksprognos gå in på smhi.se

Väderkarta över den genomsnittliga temperaturen i Perugia per år.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationFrån pris
4/10 - 8/10Se flygtider KöpenhamnToscana med Antik & Auktion från Köpenhamn9 495:-Boka
4/10 - 8/10Se flygtider Stockholm - ArlandaToscana med Antik & Auktion9 495:-Boka

Priset inkluderar:

• Flyg t/r inkl. transfer
• 4 nätter på hotell Minerva 4*
• 4 x frukost
• 2 x middag
• Transporter, utflykter och entréer enligt program
• Svensktalande reseledare

Priset inkluderar inte:

• Enkelrumstillägg, 1 295 kr
• Försäkringar
• Entréer utöver de nämnda
• Administrationsavgift 95 kr per person gäller på bokningar via post (gäller inte vid online bokningar)

Hotell

Andra liknande resor

Trustpilot