Skip to main content

Det bästa av Medelhavet

Pris från:
20 995:-
Dagar:8
Boka resa

8 Dagars kryssning med det bästa från Medelhavet

Res med oss, när vi i juli 2024 ger oss ut på en kryssning i Medelhavet, med fantastiska stopp längs rutten. Vi går ombord i Aten och sätter kurs mot underbara platser i den grekiska övärlden och seglar vidare till historiska pärlor till städer vid Adriatiska havet. Vår första anhalt är den pittoreska Mykonos, följt av charmiga Chania på Kreta och den förtjusande ön Zakynthos. Under fortsättningen på resan angör vi Kotor i Montenegro och Split i Kroatien. Allt det i sällskap med våra svensktalande reseledare.  

Därför ska du resa med oss på kryssning i Medelhavet 2024:

 • Besök i städerna Mykonos, Chania, Zakynthos, Kotor och Split
 • Utflykt i Split är inkluderad, speciellt arrangerad för våra gäster
 • Guidade turer på land – lär om städernas historia och nutid
 • Resan inkluderar helpension och dricks ombord på Voyager of the Seas
 • Svensktalande reseledare

Ett hav av upplevelser – till sjöss och på land

På denna spännande Medelhavskryssning kommer du att få besöka fem städer i tre länder. Här har du möjligheten att följa med reseledaren på land, som utforskar städernas historia och i Split inkluderar vi en stadsvandring i den gamla staden, speciellt för våra gäster. Se fram emot upplevelser i Grekland samt vackra Split i Kroatien och mysiga Kotor i Montenegro.

Kort dagsprogram för din Medelhavskryssning:

Dag 1: Ankomst till Aten, ombordstigning och avgång (L, M)
Dag 2: Mykonos, orienterande promenad (F, L, M) 
Dag 3: Chania, orienterande promenad (F, L, M)
Dag 4: Zakynthos, orienterande promenad (F, L, M)
Dag 5: Till havs och tid för avkoppling ombord (F, L, M)
Dag 6: Montenegro, Kotor, orienterande promenad (F, L, M)
Dag 7: Kroatien, Split, stadspromenad i gamla stan (F, L, M)
Dag 8: Ravenna, Italien, hemresa (F)

F = Frukost L = Lunch  M = Middag

Vi tar förbehåll för ändring i tidtabeller och hamnar som rederiet eventuellt måste göra i tillfälle av oförutsedda händelser eller vädermässiga förhållanden. 

Information om egen tid, guidade turer på land och måltider:
På ankomst till de hamnar var reseledaren erbjuder gratis stadsvandringar/orienterande promenader där transport från fartyget till stadens centrum krävs, ingår den eventuella kostnaden inte i resans pris och är därför på egen bekostnad.

De måltider som anges i det korta dagliga programmet inkluderar måltider ombord på fartyget, då helpension är inkluderad. Övriga måltider på land är på egen kostnad, om inte annat anges i dagsprogrammet.

Sök resa
Fyll endast i de fält som är väsentliga för dig

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Aten och avgång (L, M)

Avgång kl 17:00.

Efter ankomsten körs vi direkt från flygplatsen till vårt fartyg, som är ligger i Atens hamn. Här går vi ombord på vårt fartyg, och efter incheckning finns möjlighet att äta lunch i fartygets buffétrestaurang. Fartyget har en obligatorisk säkerhetsövning före avgång och kl 17 seglar vi ut på vårt 8-dagars äventyr på Medelhavet.

Dag 2: Grekland, Mykonos och orienterande promenad (F, L, M)

Ankomst kl 08:00 - avgång kl 18:00.

Vi anländer till en av Greklands mindre öar - charmiga Mykonos. Här i Kykladerna, nära den turkiska kusten, går livet långsamt. Ön har 6000 invånare, och de flesta livnär sig på besöksturismen. Fartyget lägger till något utanför centrum, och dagen är fri för egna aktiviteter. Du kan välja avkoppling på stranden, eller så kan du följa med reseledaren på en orienterande promenad i centrum. Promenaden tar dig till mysiga platser nära vattnet. (Transport till staden är på egen bekostnad).


Bild: Mykonos.

Dag 3: Grekland, Chania och orienterande promenad (F, L, M)

Ankomst kl 07:00 - avgång kl 17:00.

Chania är en stad för alla sinnen, med en mängd av visuella intryck och ljud av lokalbefolkningen och turister, som alla njuter av dess livfulla atmosfär.  Den speciella atmosfären känns tydligt i den gamla delen av staden. Chania har en rik historia som tydligt avspeglas i dess arkitektur och går tillbaka till minoisk tid, men staden grundades i början av 500-talet under namnet Kydonia. Följ med reseledaren in till staden på en promenad genom de små mysiga gränderna och förbi den gamla hamnen som ger en spännande inblick i  den venetianska eran. (Eventuell transport till centrum är på egen bekostnad.)


Bild: Chania

Dag 4: Grekland, Zakynthos och orienterande promenad (F, L, M)

Ankomst kl 08:00 - avgång kl 18:00. (F, L, M)


Bild:
Zakynthos

Zakynthos, även känt som Zante och beläget i Joniska havet, är vårt nästa vackra stopp i det grekiska öriket. Ön är en populär turistdestination känd för sina vackra stränder, charmiga gamla stadsdel med smala gator, färgglada byggnader och små tavernor. Du kan använda dagen på egen hand eller följa med din reseledare in till centrum (eventuell transport till centrum är på egen bekostnad) och gå på en gemensam promenad i staden. Promenaden tar dig bland annat förbi kyrkan Agios Dionysios, som rymmer relikerna av öns skyddshelgon, och Solomos-platsen, uppkallad efter den grekiska nationalskalden Dionysios Solomos.


Bild: Solomos-platsen

Dag 5: Till havs (F, L, M)

Ombord på vårt fartyg finns det en mängd möjligheter att njuta av olika faciliteter och upplevelser. Här finns något för alla smaker, oavsett om du föredrar avkoppling eller aktiviteter. Du kan ta ett dopp i fartygets inomhus- och utomhuspool, fördjupa dig i en bok i biblioteket, utföra yoga i fitnesscentret eller helt enkelt bara njuta av atmosfären ombord. Dagligen kommer du att få en översikt i din hytt som visar vilka evenemang som erbjuds. Dessutom håller reseledaren föredrag och anordnar sociala aktiviteter som du kan välja att delta i, under din resa.

Dag 6: Montenegro, Kotor och orienterande promenad (F, L, M)

Ankomst kl 07:00 - avgång kl 17:00

Dagen tillägnar vi Montenegro, och vid ankomsten möts vi av den vackraste syn man kan tänka sig när vi anländer till Kotorbukten, som utan tvekan ger en fantastisk medelhavsstämning med allt vad det innebär. Du har igen möjlighet att följa med din reseledare in till centrum på en orienterande promenad. (Eventuell transport till staden är på egen bekostnad). Staden, som är upptagen på UNESCO:s världsarvslista, är en välbevarad medeltida stad, och stadens nästan labyrintliknande gränder erbjuder museer, kyrkor, kaféer, torg och venetianska palats och kolonner. Det är en dramatisk och härlig plats där det förflutna smälter samman med nuet, med ljudet av barn som rusar till skolan i flera hundra år gamla byggnader, tvättlinor som fladdrar från smidesjärnsbalkonger, livliga marknader och vackra renässansbyggnader samt det kulturella landmärket – katedralen St. Tryphon.


Bild: Kotor

Dag 7: Kroatien, Split med stadspromenad i den gamla staden (F, L, M)

Ankomst kl 07:00 - avgång kl 17:00.

Se fram emot en dag i den charmiga kuststaden Split vid Adriatiska havets kust.


Bild: Split

Staden är den största på Dalmatiens kust och har en rik historia som går tillbaka till romartiden, men har också en dramatisk historia från det forna Jugoslavien. Under romartiden var detta platsen för kejsare Diocletianus palats, vars stora område utgör den gamla stadens kärna i Split, och om du går in i "det levande museet" hittar du smala kullerstensgator, små torg, restauranger och butiker. Det är också möjligt att njuta av Riva promenaden, där lokalbefolkningen slappnar av och med god anledning njuter utsikten utöver det vackra havet. Denna dag arrangeras stadsrundvandring till fots med din reseledare, och vi ska besöka den gamla staden, där vi får höra historierna om stadens historia och insupa den underbara atmosfären. Dagens utflykt ingår i resans pris.

Dag 8: Ravenna, Italien, hemresa (F)

Ankomst kl 05:00.

Efter frukosten är det dags att vinka farväl till fartyget. Vi hämtas sedan med buss och åker till flygplatsen för att flyga tillbaka till Sverige.

Och med oss hem, har vi tydliga minnen av många kulturella och minnesvärda stunder. Vi har utforskat pittoreska öar, vandrat genom charmiga gamla städer, badat på fantastiska stränder och smakat på läcker mat till havs vid sidan om de många aktiviteter ombord som nu fartyget har bjudit på.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationFrån pris
22/7 - 29/7Se flygtider Stockholm - ArlandaDet bästa av Midelhavet - 8 dagar20 995:-Boka

Priset inkluderar:

 • Flyg Stockholm – Aten // Bologna – Stockholm
 • 7 nätter på 4* Voyager of the Seas i invändig hytt
 • Helpension ombord på båten
 • Kaffe, te och isvatten på båten
 • Dricks ombord på båten, värde ca 1 185 kr
 • Transport enligt program
 • Svensktalande reseledare

Priset inkluderar inte:

 • Tillägg för utvändig hytt, 2 895 kr / person
 • Tillägg för balkonghytt, 6 495 kr/ person
 • Tillägg för invändig hytt för en person, 10 495 kr
 • Tillägg för utvändig hytt för en person, 16 295 kr
 • Tillägg för balkonghytt för en person, 23 495 kr
 • Entréer som inte nämns i dagsprogrammet

Avbeställningsförsäkring och reseförsäkring

 • Administrationsavgift, 95 kr (tillkommer om du önskar få bokningsbekräftelse och avresebrev skickat med vanlig post) 

* Reseförsäkring – med Komplement till hemförsäkring slipper du självrisk – eller upprepade självrisker vid flera skadehändelser på samma resa. 

Trustpilot