Skip to main content

Trädgårdsresa med Chelsea Flower Show

London och Big Ben på en trädgårdsresa med besök på Chelsea Flower Show.
Trädgårdsutställningar, design och utbildning på Chelsea flower show i London.
Det vackra växthuset i Chiswick House & Gardens på en trädgårdsresa med Allers Trädgård.
Rosa rosor i trädgården på en trädgårdsresa med Allers Trädgård.
Res med på trädgårdsresa till London och lär dig om växter, blommor och plantor.
London stad med sevärdheter som The Shard, Big Ben, Buckingham Palace och Themsen på en trädgårdsresa.
Det viktorianska glasväxthuset Palm House i Kew Gardens, London.
Solnedgång över Big Ben och London på en trädgårdsresa.
Status:
Fullt

Den stora trädgårdsresan med Allers Trädgård

- Med exklusivt besök på Chelsea Flower Show

En resa för alla trädgårdsälskare

Kulturresor Europa har tillsammans med veckotidningen Allers Trädgård tagit fram den perfekta resan för dig som intresserar dig för växter, plantor och allt som hör växtriket till. Vår stora trädgårdsresa går till en stad som är full av liv, kultur och vackra omgivningar och som också står värd för världens mest berömda blomstershow. Vi reser till trädgårdnavet i världsmetropolen London!

Därför ska du resa med på trädgårdsresa i London:

  • Inträde till Chelsea Flower Show i London
  • Besök till 6 olika trädgårdar
  • 4-stjärnigt hotell med bra förbindelser
  • Delad glädje med andra gäster på två inkluderade middagar

Chelsea Flower Show 2019

Resans absoluta höjdpunkt blir såklart trädgårdsmässan Chelsea Flower Show, som med sina utställningar, butiker, underhållning och lärocenter är världsberömd. Vi har till resan lyckats knipa inträdesbiljetter till mässan, så att vi under en hel dag kan fascineras av de vackra konstverken, inspireras av de senast framtagna formgivningarna och lära oss mer om den gröna världen. På mässan kan du i eget tempo och efter eget intresse leta reda på heminredning, goda restauranger och spännande utställare. Det blir en blomsterfest vi sent glömmer!

Inkluderade entréer till engelska trädgårdar

Utöver en hel dag på Chelsea Flower Show ska vi under resan finkamma London och närliggande områden på de allra vackraste och lummigaste trädgårdarna. Under fem dagar låter vi fem stycken olika trädgårdar visa upp en gränslös variation av växtarter, planteringar och utföranden. Vi lär oss om plantor som trivs i allt från tropiska till alpina klimat, promenerar i välgrusade och trädkantade alléer och identifierar de friska dofterna från alla färggranna blommor.

Vi utforskar London

Under resan bor vi 4-stjärnigt i södra Kensington. Tack vare att vårt hotell ligger mitt emot en metrostation, har vi de bästa förutsättningarna för att ta oss in i centrala London där nöjeslivet, sevärdheterna och restaurangerna inte ser någon ände. Vi får oss en bild av London under en guidad bussrundtur, men som i de flesta storstäder har man först sett tillräckligt efter ett par strövtåg på egen hand.     

Kort dagsprogram för trädgårdsresan:

Dag 1: Ankomst till London, incheckning på hotellet och välkomstmiddag (M)
Dag 2: Besök till Chiswick House & Gardens och Chelsea Physic Garden, panoramatur i London (F)
Dag 3: Heldag på Chelsea flower Show (F)
Dag 4: Besök till Savill Gardens och Kew Gardens, avskedsmiddag (F, M)
Dag 5: Besök till RHS Garden i Wisley och hemresa (F)

F = Frukost     M = Middag

Notera: Programmet är vägledande och ändringar i ordningsföljden kan förekomma. Information om det slutliga dagsprogrammet lämnas vid ankomsten till destinationen.

Resor med Kulturresor Europa och Allers Trädgård.

Sök resa

Fyll endast i de fält som är väsentliga för dig

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till London, incheckning på hotellet och välkomstmiddag (M)

Vi ankommer till London och Gatwick flygplats under eftermiddagen och efter att vi har samlats med vår reseledare beger vi oss till södra Kensington, där vi hittar vårt 4-stjärniga hotell.

Efter att vi har checkat in väntar oss en trerätters-välkomstmiddag på hotellet. En helt perfekt uppladdning på en äventyrlig, grön resa.

Dag 2: Besök till Chiswick House & Gardens och Chelsea Physic Garden, panoramatur i London (F)

Efter frukost på hotellet åker vi västerut och kommer fram till Chiswick House & Gardens. När William Kent skapade trädgården gick han ifrån de traditionella trädgårdsutseenden som var vanliga på 1800-talet. Istället skapade han ett naturligt landskap. På den tiden ansågs hans design vara revolutionerande. Frigjorda från häckar sluttar gräsmattorna svagt ner mot sjön som ger plats åt ett vattenfall. Tillsammans med det vita, romantiska Chiswick-huset (entré har vi inkluderat) som ligger placerat mitt i trädgården, utgör Chiswick House & Gardens ett konstverk. Planteringen och designen som trädgården visar upp har även inspirerat andra stora trädgårdar som Blenheim Palace och Central Park i New York.

Vackra trädgårdsmiljöer i Chiswick House & Gardens på en trädgårdsresa med Allers Trädgård.

Bild: Chiswick House & Gardens

Vi fortsätter härifrån till ytterligare en trädgård som ska få blomstra upp vår dag. Vi besöker Chelsea Physic Garden som ligger vackert belägen intill den ringlande floden Themsen. Utöver en vacker placering kan trädgården skryta om titeln för att vara den äldsta botaniska trädgården i London. Här växer och frodas också ungefär 5 000 olika medicinska, örtlika, ätbara och användbara växter.

Att trädgården ligger placerad intill flodbanken är ingen slump. Så långt bak i tiden som på 1600-talet beslutade Worshipful Society of Apothecaries Chelsea området för att kunna dra nytta av de varma luftströmmarna. I området lyckades man hitta nya växtarter och på platsen lärde sig lärlingar att identifiera växter som både har förmågan att bota och skadliggöra. Närheten till vattnet gör det även möjligt för växter från hela världen att introduceras till Storbritannien här och idag har Chelsea Physic Garden ett gott internationellt rykte.  

Lunchmöjligheter erbjuds både i Chiswick House & Gardens och Chelsea Physic Garden.

Efter en förmiddag i naturens tecken väntar en eftermiddag med storstadestema. Det har blivit dags för oss att få se lite mer av den fantastiska världsmetropolen London och vi kommer smidigast förbi stadens sevärdheter i vår egna buss. Vi kan luta oss bekvämt tillbaka i sätet och låta guiden berätta för oss om det vi ser under färden, utan att behöva stressa över trängseln på gatorna.

London stad med floden Themsen, The Shard och London Bridge på en trädgårdsresa.

Bild: London och floden Themsen

Efter en dag med många sevärdheter har vi en kväll utan program och du kan nu bestämma dig för om du vill äta middag på en av hotellets restauranger eller stanna kvar i centrala London.

Dag 3: Heldag på Chelsea Flower Show (F)

Den stora dagen är äntligen här. Vi ska äntligen kliva in genom entrédörrarna till världens mest berömda blomstershow - Chelsea Flower Show. Vi har en hel dag på eventet och får därmed gott om tid att beundra, dofta och utforska nya trädgårdsdesigner, växtarter, konstverk och redskap. Berömda designers visar upp innovativa idéer som kan ge inspiration till våra egna trädgårdar hemma. På showen finns blomsterexperter på plats, redo att besvara de frågor du kan tänkas ha kring trädgårdsskötsel, och i de många butikerna kan du fynda alltfrån redskap och inredning till smycken, textilier och hantverk. 

Förutom att du kan fylla på med mängder av inspiration och vackra saker till hemmet, har du också möjlighet att lära dig mer om trädgårdsodling. I showens utbildningscentrum visar innovativa och lärorika utställningar upp den senaste forskningen och vetenskapen inom ämnet.

Mätt på trädgårdar och växter blir man aldrig riktigt, men det kommer vi däremot bli av all läcker mat som går att köpa under eventet. På eventet kan du välja mellan allt från utsökta bakverk och delikatesser till matigare rätter gjorda på lokala råvaror.

Trädgårdsutställningar på Chelsea Flower Show i London.

Bild: Vackra skapelser och färgglada blommor på Chelsea Flower Show

Under sen eftermiddag/tidig kväll åker vi tillbaka till hotellet, där vi får smälta dagens upplevelser i lugn och ro.

Dag 4: Besök till Savill Gardens och Kew Gardens, avskedsmiddag (F, M)

Efter gårdagens besök på Chelsea Flower Show är det med nya kunskaper, idéer och inspiration som vi idag besöker två fantastiska trädgårdar. Först ut på programmet idag är Savill Garden, som sedan 1930-talet har välkomnat besökare in till en grön oas bestående av flera sammanflätande trädgårdar. Trädgården, som ligger belägen inuti Windsor Great Park, förändras under varje säsong och under våren står Savill Garden i full blom. Magnolia, rhododendron och azalea får sällskap av lövträd, fågelkvitter och porlande bäckar.

Härefter väntar resans näst sista trädgårdsbesök, på ingen mindre plats än Londons största UNESCO-listade världsarvsområde. Kew Gardens ger plats åt den mest variationsrika kollektionen av levande växter av världens alla botaniska trädgårdar. Kollektionen innehåller växter från tropiska, tempererade, torra och alpina klimat och de blir väl omhändertagna och skötta i kontrollerade mijöer. Inuti Kew Gardens breder det ikoniska viktorianska glashuset Palm House ut sig framför den stillsamma dammen. Tack vare det tropiska klimatet innanför växthusets glasdörrar trivs några av de allra mest ovanliga och hotade växter från världens alla hörn här.

Vattenfall och exotiska växter i Kew Gardens i London, på en trädgårdsresa med Allers Trädgård.

Bild: Kew Gardens

Lunchmöjligheter erbjuds både i Savill Garden och Kew Gardens.

Så har vi redan kommit fram till resans sista kväll och vi tar vara på den på allra bäst sätt genom en gemensam avskedmiddag bestående av en trerätters meny på hotellet.

Dag 5: Besök till RHS Garden i Wisley och hemresa (F)

Innan vi säger hejdå till London och det otroliga växtriket som vi har fått uppleva de senaste dagarna, ska vi hinna med ett sista blomsterrikt besök. Vi checkar ut från hotellet och hoppar på vår buss som tar oss till RHS Garden i Wisley. Denna trädgård är ett flaggskepp för the Royal Horticultural Society och huserar en av de största plantkollektionerna i världen med trädgårdar i olika teman och ett enastående växthus.

Färggranna blommor och plantor i Savill Garden i London på den stora trädgårdsresan med Allers Trädgård.

Bild: Blomsterhav i RHS Garden i Wisley

Med dofterna från blommorna färska i minnet, beger vi oss slutligen till flygplatsen i Gatwick där vårt flyg hem till Sverige väntar på oss.

Väder

SE VÄDRET I LONDON

Få uppdaterade väderutsikter på smhi.se

Väderprognos för London.

Karta

Geografisk karta över London och hur man hittar till Chelsea Flower Show.

Trustpilot