Status:
Fullt

Resa till Riga

 Kulturresor Europa annordnar en resa till den kulturella pärlan Riga, som visar upp sig i sitt allra finaste vårljus. Du får bo på 4-stjärnigt hotell i hjärtat av staden medan du upptäcker Rigas mest historiska sevärdheter tillsammans med vår svensktalande reseledare.

Sevärdheter och historia i Lettlands huvudstad

Denna myllrande storstad, vars gamla stadsdel finns med på UNESCOS lista över världskulturarv, bjuder otvivelaktigt sina besökare på många guldklimpar - vilket vi på denna resa snart ska bli förnimmade om. Under de nästkommande dagarna får vi bland annat beskåda Lettlands nationalbibliotek som har fått namnet ”Castle of the night”, Frihetsmonumentet som symboliserar Lettlands självständighet efter kriget, och det 300 år gamla Rundale Palace som tar andan ur de flesta med sin bedårande arkitektur. Vi utforskar även de äldre kvarteren som bjuder på anrika historier och vackra fasader, samt tar vi oss till det unika Art Nouveau-kvarteret som präglas av sin förtrollande charm. Som om detta inte vore nog, åker vi till den berömda kurortstaden Jurmala med sin kilometerlånga strand och njuter av smakerna från en delikat trerättersmiddag i rekreationscentret Lido.

Upplev Riga på egen hand

Förutom de spännande utflykter som är inkluderade i resans pris, finns det även gott om tid att upptäcka Riga på egen hand - strosa runt på Rigas centralmarknad eller unna dig en behandling på hotellets spaavdelning. Välkommen till Riga!

Kort dagsprogram för resan till Riga:

Dag 1: Ankomst till Riga, Panoramarundtur i Riga. Middag på restaurang (M)
Dag 2: Guidad stadsvandring i Rigas gamla stadsdel. Tid på egen hand (F)
Dag 3: Utflykt till Rundale Palace och Jurmala. Tid på egen hand (F)
Dag 4: Art Nouveau-kvarteret. Tid på egen hand. Middag på restaurang (F, M)
Dag 5: Hemresa från Riga (F)

F = Frukost   M = Middag

Notera: Programmet är vägledande och ändringar i ordningsföljden kan förekomma. Information om det slutliga dagsprogrammet lämnas vid ankomsten till destinationen