Skip to main content

Resor till Norge

Res på semester till Norge – vacker och vild natur på Svalbard

Välkommen att utforska det vackra nordiska landskapet med oss på Kulturresor Europa! Vårt grannland Norge bjuder på enastående naturupplevelser som påminner mycket om Sverige, men med ett trumfkort - det magnifika fjordlandskapet som sträcker sig längs landets avlånga kust. Klippiga berg täckta av snö, spegelblanka vatten och gröna marker gör Norge till det perfekta resmålet för vandrare, kryssningsälskare och naturentusiaster.

För de äventyrslystna arrangerar vi gruppresor till det norska öriket Svalbard, beläget 78 grader norr om polcirkeln. Att bege sig hit innebär att komma så nära Nordpolen som möjligt, vilket gör Svalbard till en av världens främsta platser för att bevittna det fantastiska naturfenomenet norrsken. Tillsammans med våra svensktalande reseledare och erfarna guider ger vi oss ut på en spännande semester i Norge, där vi försöker fånga det gröna skenet på en norrskenssafari med hundar och släde. Det är en unik möjlighet att se himlen lysa upp i dansande färger.

Under vår resa till Svalbard inkluderar vi även kulturella inslag med intressanta besök på museer och guidade turer i huvudbyn Longyearbyen. Här får vi lära oss om Svalbards historia och dess fascinerande polarforskning. Vi får även uppleva vildmarkslivet på Camp Barentz, där vi får smaka på det äkta äventyret och utforska den oskuldade naturen. Det är en chans att komma närmare den arktiska miljön och njuta av dess skönhet och tystnad.

Vi erbjuder en bekväm och trygg resa med kunniga guider och reseledare som står till förfogande för att besvara dina frågor och hjälpa dig på bästa sätt. Upplev fjordlandskapets skönhet, jaga norrskenets magi på Svalbard och låt dig fascineras av den rika kulturen och historien. Det finns så mycket att upptäcka och vi är redo att guida dig genom denna fantastiska resa. Missa inte chansen att uppleva Norges spektakulära natur och äventyr tillsammans med oss!

Detta får du uppleva på vår semester i Norge och Svalbard:

  • Arktis otroliga naturscenerier
  • Goda middagar inklusive en vildmarksmiddag
  • Trivsamt och bra hotell i vackra miljöer
  • Spännande guidningar på bland annat museum och kolgruva
Sök resa
Fyll endast i de fält som är väsentliga för dig

Fakta om Norge

Var ligger landet?         

Norge är vår granne i väst, och gränsar förutom till Sverige också till Ryssland och Finland i de nordligaste delarna av landet. Till ytan är Norge 385 207 km² stort och här bor cirka 5,3 miljoner invånare, varav 660 000 är bosatta i huvudstaden Oslo. Svalbard är en norsk skärgård i Norra ishavet. Den största ön på Svalbard heter Spetsbergen och här bor Svalbards samtliga 2 600 invånare. Att resa till Svalbard tar cirka tre timmar med flyg från Oslo.

Hur är vädret och klimatet?

Norges klimat liknar Sveriges. I södra Norge ser vi kalla vintrar och varmare somrar, medan den varma Golfströmmen orsakar att Norges kust har milda vintrar och svala somrar. På Svalbard gäller däremot ett arktiskt klimat. Skärgården har tre årstider, polarsommar, solvinter och norrskensvinter. På sommaren ligger temperaturen mellan 0–7 °C och på vintern varierar temperaturen mellan −10 °C och −30 °C.

Vilket språk talar man?

På fastlandet talas norska (bokmål eller nynorsk) men de flesta förstår också svenska och kan kommunicera på engelska. De flesta som bor på Svalbard pratar norska, men eftersom det även bor människor med bland annat rysk och ukrainsk bakgrund här förekommer också det ryska språket på Svalbard.  

Vilken valuta ska jag använda?

I Norge använder man norska kronor (1 NOK = 0,98 SEK (pr. 30 maj 2023).

Finns det någon tidsskillnad?

Du behöver inte tänka på tidsskillnaden då Norge ligger i samma tidzon som Sverige.

Kan jag dricka vattnet?

Precis som i Sverige är det säkert att dricka kranvattnet både i Norge och på Svalbard.

Visste du att…

…på Svalbard lever uppemot 3 000 isbjörnar, vilket är fler än antalet människor?

…år 2008 dubbades en pingvin vid namn Nils Olav till riddare i Norge?

Svalbard – I jakten på norrsken

5 dagar från 24 995:-
Grönt norrsken på natthimlen ovanför en trästuga i Longyearbyen på Svalbard.

Resa till Svalbard i 2024 - I jakten på norrsken - 78 grader norr om polcirkeln ligger Svalbard – ögruppen med en spännande historia där du möter orörd arktisk mark och vilda djur i en skör och sträng natur. Svalbard är ett norskt örike och erbjuder ett riktigt vildmarksparadis med istäckta fjordar, glaciärer, höga fjäll och ett unikt djurliv som innefattar både isbjörnar, sälar och valar där det ligger ett drygt hundratal mil från Nordpolen. Från tidig vår till sen höst är dagarna h...Läs mer om vår resa till Svalbard

Trustpilot