Skip to main content

Reseledare - Leena Heikkilä

Vår duktiga reseledare Leena har hand om våra grupper i stora delar av Italien - bland annat i Umbrien och på Amalfikusten.

Redan som tonåring hade Leena en dröm om att flytta från Sverige till olika länder i Europa, för att lära sig mer om de olika ländernas språk, kultur och människor. Högst på önskelistan stod Italien. Första gången Leena satte sin fot i Italien var 1991 - då för att läsa italienska och jobba som au pair i Milano. 1996 flyttade Leena vidare till Rom, där hon nu fortfarande bor. Innan hon bosatte sig i Rom hann hon även med att bo i London, Nice, Florens, på Korsika och på Sardinien. På de här olika platserna hann hon både med att läsa språk, jobba och resa runt. Tillbaka i Rom halkade Leena in på reseledarjobbet och där har hon sedan fortsatt i 19 år.  Reseledarjobbet har tagit henne runt i nästan hela Italien.

Leenas mål är att få hennes resenärer att lära känna det riktiga Italien och att sprida hennes kärlek till landet. Det finns nästan inget hon inte vet om Italien, och hon berättar gärna om vardagslivet i Italien och erfarenheter hon har fått under åren, Italiens historia, natur samt mat- och vinkultur.

Sök resa
Fyll endast i de fält som är väsentliga för dig
Trustpilot