Skip to main content

Resor till Kroatien/Slovenien

 

Att resa i Kroatien är som att resa i flera länder på en gång. Det råder en centraleuropeisk stämning och tradition i huvudstaden och den norra delen av landet, som är präglade av Österrike-Ungern och dess kultur. I den södra delen av landet råder en äkta medelhavsstämning som är mer präglad av det gamla venetianska riket. Båda områdena bär även prägel av det slaviska, nämligen den kroatiska folksjälen som är historiskt intressant och osedvanligt gästfri.

Kroatien – alla naturscenerier

Kroatien ståtar dessutom med många unika naturscenerier och har en kuststräcka som anses vara en av de finaste i världen. Tillsammans med en härlig gastronomi gör det landet till ett mycket eftertraktat resmål som Kulturresor Europa kommer att utöka ytterligare framöver.

Slovenien – en av de bäst bevarade hemligheterna

Slovenien är en av de bäst bevarade hemligheterna i Europa. Landet är mindre än Småland men har i verkligheten allt hjärtat kan önska. Vackra naturupplevelser i den norra och västra delen av landet med höga berg, vackra sjöar och stora skogar. Nästan överallt i landet odlas vin av mycket hög klass. I söder ligger den lilla men mycket charmiga kuststräckan vid Adriatiska havet. Och mitt i alltihop ligger den vackraste lilla storstaden och huvudstaden i hela Europa, Ljubljana.

Kulturresor Europa har resor som kombinerar Kroatien och Slovenien. Se resan här nedan

 

Sök resa
Fyll endast i de fält som är väsentliga för dig
Trustpilot