Runt Karibien i 1:a klass

Karibien kryssning
Kryssning Karibien

Upplev ett karibiskt äventyr

- på resa från Fort Lauderdale till Puerto Rico, St. Thomas och St. Maarten


Ett soligt, färgsprakande paradis väntar dig på denna resa till det karibiska öriket. Vi stiger under detta tropiska äventyr ombord på den fyrstjärniga seglatsen som ska ledsaga oss på det kristallklara havet till den västindiska ön St. Thomas, exotiska Puerto Rico och tropiska St. Maarten. Som om det inte vore nog inleds och avrundas vår resa i området kring USA:s färgsparkande metropol Miami, där vi hälsas välkomna av färgsprakande nyanser och högresande palmer.

Utflykter på karibiska öar och i Miami

På St. Thomas väntar oss en stadsrundtur där vi bekantar oss med historien som än idag präglar ön, medan vi på Puerto Rico fördjupar oss i den charmerande gamla stadsdelen och den kubanska atmosfären. Under vår kryssningsresa njuter vi även av kritvita sandstränder och azurblått hav på ön St. Maarten, och under Fort Lauderdales varma himmelstråk åker vi på rundtur i staden som både bjuder på sus från palmerna på Ocean Drive och ett av USA:s viktigaste finansdistrikt. En smak av grönskande natur och riktigt djurliv i Everglades nationalpark ska vi även hinna med att få när vi beger oss ut på en tur med de berömda airboatsen.

Tid för avkoppling

Förutom de inkluderade utflykterna tillsammans med vår svensktalande reseledare kommer det att finnas gott om tid för njutning på likväl de karibiska vita sandstränderna som ombord på vårt lyxiga kryssningsfartyg. Vi hälsar dig välkommen på detta karibiska äventyr som kombinerar kulturella upplevelser med bekväm komfort och njutning!

*Vid köp av balkonghytt ingår det klassiska dryckespaketet ombord på båten (värde ca 3 200 kr / person).

KORT DAGSPROGRAM:

Dag 1: Avresa. Ankomst Fort Lauderdale och inkvartering på 4-stjärnigt hotell
Dag 2: Avsegling från Fort Lauderdale 16:00 (F, L, M)
Dag 3: På havet mot Puerto Rico (F, L, M)
Dag 4: Puerto Rico. San Juan med stadsrundtur 15:30 – 21:00 (F, L, M)
Dag 5: St. Thomas. Charlotte Amalie med stadsrundtur 08:00 – 17:00 (F, M)
Dag 6: St. Maarten, tid till egna äventyr 08:00 – 17:00 (F, L, M)
Dag 7-8: På havet och tid till avkoppling (F, L, M)
Dag 9: Ankomst Fort Lauderdale. Everglades och avkoppling på 4-stjärnigt hotell (F)
Dag 10: Bussrundtur i Miami. Tid på egen hand (F)
Dag 11: Ledig dag och avresa (F)
Dag 12: Ankomst Stockholm / Köpenhamn

F = Frukost   L = Lunch   M = Middag

Notera: Programmet är vägledande och ändringar i ordningsföljden kan förekomma. Information om det slutliga dagsprogrammet lämnas vid ankomsten till destinationen.

INFORMATION OMKRING TID PÅ EGEN HAND OCH MÅLTIDER

På dagar utan arrangerade utflykter, där det krävs transport från båten till centrum, är eventuella avgifter inte inkluderat i priset utan bekostas därför på egen hand. Detta gäller även för avgifter som kan tillkomma på de utflykter som reseledaren erbjuder att arrangera på egen hand utanför det fastlagda programmet.
Måltiderna som står angivna under det korta dagsprogrammet omfattar måltider ombord på båten, där vi har helpension inkluderat. Övriga måltider på land bekostas på egen hand om inget annat framgår av dagsprogrammet.

Pris från:
27 995:-
Dagar:11
Boka resa »

Dagsprogram

DAG 1: Ankomst till Fort Lauderdale och inkvartering på hotell

Vi flyger direkt från Stockholm eller Köpenhamn till Fort Lauderdale i USA, varifrån vi tillsammans med vår reseledare beger oss till vårt 4-stjärniga hotell Crowne Plaza Hollywood Beach, beläget mellan Miami och Fort Lauderdale. Resten av dagen och kvällen är fri för att komma i ordning och landa i eget tempo. Kanske att en härlig promenad i den ljumma kvällstemperaturen kan vara ett härligt avslut på dagen?

DAG 2: Avsegling från Fort Lauderdale, 16:00 (F, L, M)

Förmiddagen ägnar vi efter eget behag innan det är dags för oss att säga på återseende till hotellet som vi ska få se åter om en vecka. Härifrån kör vi sedan mot båten som kommer att rama in vårt färgstarka karibiska äventyr de kommande åtta dagarna. Efter incheckning väntar en god lunch på oss ombord i bufférestaurangen, och efter att vi mättat våra magar introducerar vår reseledare oss för båten med en rundvisning. Efter den obligatoriska säkerhetsövningen sätter vi kurs mot syd, med Fort Lauderdale i ryggen, och resten av dagen spenderar du i eget tempo. Passa på att utforska båtens olika faciliteter eller varför inte låta eftermiddagen präglas av lugn och ro i solstolen med en spännande bok och en svalkande drink? Valet är helt och hållet ditt! Vi samlas sedan inför middagen och går gemensamt till båtens huvudrestaurang där en smakfull kvällsmeny väntar oss. 

DAG 3: PÅ HAVET MOT SAN JUAN, PUERTO RICO (F, L, M)

Idag finns det gott om möjligheter till att njuta av båtens avslappnande atmosfär och inte minst av den fantastiska servicen ombord. Inled exempelvis dagen med en god frukost på däck med utsikt över det böljande havet för att senare ta ett uppfriskande dopp i poolen ombord.  Önskar du hålla dig mer aktiv under semestern så är möjligheterna goda även här då du har fri tillgång till båtens fitness-center och löpbana. Ytterligare faciliteter som du ombord kan tillhandahålla är frisör samt spa, där du kan unna dig en välbehövlig massage (tillägg betalas ombord). Som om det inte vore nog håller även Kulturresor Europas reseledare i egna föredrag längs vägen och arrangerar gemensamma aktiviteter ombord. På kvällen har vi reserverat bord i huvudrestaurangen och efter den goda måltiden finns det tid till avnjuta en drink i Martini-baren eller lyssna till tonerna av livemusiken. Båttidningen som du finner i din hytt upplyser dessutom om vilka arrangemang som gäller på programmet den rådande dagen.

DAG 4: SAN JUAN, PUERTO RICO, STADSRUNDTUR, 15:30 – 21:00 (F, L, M)

Vi spenderar förmiddagen i eget tempo innan vi skådar Puerto Rico i sikte. Väl framme färdas vi tillsammans med reseledaren mot den historiska stadsdelen i huvudstaden San Juan, som med sina färgglada hus förser oss med en äkta karibisk stämning.


Bild: De färgglada husen i San Juan

Vårt besök inleds med en stadsvandring där vi går mot den UNESCO-listade fästningen San Cristobal. Här får vi historien om den tidigare spanska kolonistaden, som i slutet av 1800-talet förlorade slaget mot USA, berättad för oss.


Bild: Fästningen San Cristobal

Efter rundturen är resten av dagen fri att disponera på egen hand med möjligheter att strosa runt på de anrika kullerstensbelagda gatorna. En förfriskning på en av de gemytliga restaurangerna i området kan också bli en fin avrundning på dagen.

DAG 5: CHARLOTTE AMALIE, ST. THOMAS, STADSRUNDTUR, 08:00 – 17:00 (F, M)

Njut av morgonens insegling till den västindiska ön St. Thomas, innan dagens innehållsrika utflykt med vår reseledare tar sin början. Vi inleder vår rundtur i buss på denna natursköna ö där vi skådar de vackra omgivningarna och får öns historia berättad för oss. Vidare under turen njuter vi av den vackra utsikten och vi skådar de kringliggande tropiska öarna, däribland St. John. Åter tillbaka i huvudstaden Charlotte Amalie strosar vi längs de färggranna gamla husen på de pittoreska gatorna.

Turen går vidare förbi Fort Christian, och här får vi höra berättelsen om koloniseringen och handelshistorien från forna tider. Dessutom går vi uppför de 99 välkända trappstegen, vars byggsten är importerad från vårt kära grannland Danmark.


Bild: De 99 trappstegen i Charlotte Amalie

Efter en fantastisk rundtur är resten av dagen fri till egen disponering. Du kan här välja att återvända till båten och avnjuta en sen lunch eller bli kvar i staden och inta din lunch på en av de gemytliga restaurangerna på egen hand.

DAG 6: ST. MAARTEN, 08:00 – 17:00 (F, L, M)

Idag ska vi bekanta oss med ännu en karibisk paradisö - St. Maarten. Denna tropiska ö delades en gång i tiden upp mellan Holland och Frankrike och än idag präglas St. Maarten av de båda ländernas kulturer. Vi beger oss ut på en orienterad stadsvandring tillsammans med vår reseledare i den holländska delen och huvudstaden Phillipsburg, varefter det finns tid till att i eget tempo njuta av den kritvita sandstranden, palmerna och det kristallklara vattnet.


Bild: En av de läckra stränderna vid St. Maarten

DAG 7-8: PÅ HAVET OCH TID TILL AVKOPPLING (F, L, M)

Vi lutar oss tillbaka och njuter av de nästkommande dagarna på havet – inte minst av den behagliga temperaturen och de ljumma vindarna.

DAG 9: ANKOMST TILL FORT LAUDERDALE 07:00, EVERGLADES NATIONALPARK OCH INKVARTERING PÅ HOTELL (F)

Efter frukost kliver vi återigen ner på fast mark - denna gång i Fort Lauderdale. Från båten tar vi oss direkt till Everglades Nationalpark, där vi får uppleva djurlivet i parken från första parkett - ombord på de välkända airboatsen. Att färdas på en airboat är en upplevelse i sig och de natursköna omgivningarna, det rikliga fågellivet och de många alligatorerna sätter onekligen pricken över i:t på turen. Efter vårt besök styr vi vår riktning till vårt inbjudande 4-stjärniga hotell som ligger beläget intill de charmerande kanalerna, och resten av dagen och kvällen formar du efter eget behag. Sup in atmosfären vid poolen med en bra bok eller varför inte utforska omgivningarna med en promenad längs stranden?


Bild: Airboat i Everglades Nationalpark

DAG 10: BUSSRUNDTUR I MIAMI OCH TID TILL AVKOPPLING (F)

Vi inleder denna upplevelserika dag med en bussrundtur i Miami där vi tillsammans med vår reseledare utforskar den spännande metropolen. Längs vår tur passerar vi svajande palmer längs strandområdet South Beach samt ett av USA:s största finansdistrikt som även går under smeknamnet ”Söderns wallstreet”. Vi besöker det charmerande ”Little Havana” som förser oss med en värmande kubansk stämning och efter vår tur har du valmöjligheten att följa med tillbaka till hotellet eller stanna kvar och utforska staden på egen hand.

DAG 11: LEDIG DAG OCH AVRESA (F)

Vi har förmiddagen fri till att koppla av på hotellet innan färden går tillbaka mot flygplatsen varifrån vi reser hem.

DAG 12: ANKOMST STOCKHOLM/KÖPENHAMN

Vi ankommer idag till Stockholm/Köpenhamn efter en avkopplande semester med bagaget fyllt med kulturella upplevelser.

Väder

SE VÄDRET FÖR MIAMI

För uppdaterad väderleksprognos gå in på smhi.se.

Genomsnittlig max dygnstemperatur per månad / Genomsnittlig dygnstemperatur per månad / Genomsnittlig minimum dygnstemperatur per månad

Karta

Fakta om Karibien

Geografi och demografi

Västindien, eller Karibien som området också kallas, är en samling öar av olika storlekar i havet mellan Sydamerika och Nordamerika. Antalet öar och skär uppgår till närmare 700 stycken men det är långt ifrån alla som är bebodda. Var och en av staterna och territorierna i Karibien har sin egen karaktär. Gemensamt för alla är dock att det finns en tydlig karibisk kultur som lever och frodas. Den karibiska kulturen är centrerad kring musik och dans, med traditionella festligheter, traditionell mat och en hel del symbolik

Väder och klimat

Majoriteten av öarna i Karibien har ett tropiskt klimat med små variationer i temperaturen sett över året. En del av öarna är dock mer utsatta och drabbas emellertid hårt av de årliga orkanerna.  Temperaturen sjunker sällan under tjugo grader och även under ”regnperioden”, mellan maj och november månad går det utmärkt att resa till Västindien. Regnet kommer oftast i form av häftiga skurarar nattetid eller sena eftermiddag och följs oftast av solsken.

Avgångar & priser

    Begränsa sökningen:
Avresa Avreseort Destination Från pris
18/11 - 28/11 Stockholm - Arlanda
Se flygtider
Runt Karibien i 1:a klass
27 995:- Boka »
18/11 - 28/11 Köpenhamn
Se flygtider
Runt Karibien i 1:a klass
27 995:- Boka »

Information om resan

PRISET INKLUDERAR:

• Direkt flyg från Stockholm/Köpenhamn till Fort Lauderdale t/r
• 7 nätter på Celebrity Silhouette 4* i vald hyttkategori
• 3 nätter på Crowne Plaza 4* i Miami, inkl. frukost
• Helpension ombord på båten
• Kaffe, te samt isvatten på båten
• Dricks ombord på båten (värde ca 790 kr)
• Stadsrundtur på Puerto Rico
• Stadsrundtur på St. Thomas
• Bussrundtur i Miami
• Utflykt till nationalparken Everglades i Miami
• Svensktalande reseledare under hela resan

*På avresan den 18/11 är priset inkl. balkonghytt och klassiskt dryckespaket ombord på båten (värde ca 3 200:- per person).

Beskrivning av klassiskt dryckespaket:
Detta dryckespaket inkluderar rederiets utvalda: öl, drinkar, juice, kaffe, sodavatten och vin per glas. Specifikation tilldelas vid ankomsten till båten.

TILLÄGG FÖR AVRESA DEN 18/11:

• Balkonghytt för 1 person/enkelrum, pris: 13.995 kr

PRISET INKLUDERAR INTE:

• ESTA vid inresa till USA (Beställs här: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/application.html?execution=e1s1&language=sv) Pris: 14usd /person
• Försäkringar
• Eventuell dricks till lokalguider

Hotell

Övernattning Dag 1 - 2

Crowne Plaza Hollywood Beach
****
Crowne Plaza Hollywood Beach är en lyxig resort, endast ett par meter från stranden och en dryg kilometer från den kända Hollywood Broadwalk - en aveny full av bra restauranger och butik ....

Övernattning Dag 2 - 9

Celebrity Silhouette
****
Under vår resa genom det karibiska öriket seglar vi med det 4-stjärniga Celebrity Silhouette som är en del av rederiets Celebrity Cruise Line Solstice klass. Vårt fartyg bjuder p&ar ....

Övernattning Dag 9 - 11

Crowne Plaza Hollywood Beach
****
Crowne Plaza Hollywood Beach är en lyxig resort, endast ett par meter från stranden och en dryg kilometer från den kända Hollywood Broadwalk - en aveny full av bra restauranger och butik ....