Skip to main content

Ryssland

Kulturella resor till ryssland

Ryssland är det största landet i världen om man räknar utifrån areal. Det täcker mer än en åttondel av jordens bebodda landområde, och har den nionde största befolkningen med över 144 miljoner invånare.

Rysslands huvudstad Moskva är en av de största städerna i världen men även Sankt Petersburg är en av landets största städer. Till Sankt Petersburg, där landets kulturella hjärta slår som starkast, har Kulturresor Europa möjligheten att presentera en fullspäckad femdagarsresa. Vi följer med vår svensktalande reseledare runt bland stadens stora sevärdheter och insuper den autentiska ryska atmosfären. Vi får veta mer om den ryska historien som hjälper oss att förklara varför Ryssland ser ut som det gör idag.

Detta får du uppleva under din resa till Ryssland:

  • Besök på stora arkitektoniska pärlor
  • Upplev en historisk kulturstad
  • Berättelsen om en imponerande historia
  • Autentisk rysk atmosfär 

Sök resa

Fyll endast i de fält som är väsentliga för dig

Sankt Petersburg – Rysslands kulturella hjärta

Upplev den ryska kulturhuvudstaden 2022 - I världens största land, Ryssland, bankar landets kulturella hjärta i Sankt Petersburg. Det är här som den äkta, autentiska och bildade ryska finkulturen har sitt fäste. Staden grundlades först 1703, men trots sin unga ålder bär Sankt Petersburg på en tung historia, och har varit en viktig mittpunkt i både tsartiden, under den kommunistiska perioden och i nutiden. Sankt Petersburg är känd för en unikt präktig arkitektur, pompösa museer, stilf...

Trustpilot