imponerande alhambra palatset med trädgårdar och fontäner på rundresa genom spanien
tjurfäktningsarenan i sevilla med starka färger. på rundresa i spanien
vitt vin och spanska delikatesser som bröd, oliver och olja. på resa i spanien
Följ med på rundresa i Spanien och se bergbyn Ronda med sina klippformationer
marknad i spanien med färsk frukt, hantverk och mattor i granna färger, på resa genom andalusien
apa som blickar ut över spanien och havet i bakgrunden
spansk kultur, anrika byggnader och vacker natur väntar på denna rundresa i andalusien
spanskt tilltugg som oliver, bröd och korv på rundresa i spanien
Status:
Fullt

Rundresa där vi besöker dom största sevärdheterna i Andalusien

Upplev Andalusien på vår upplevelserika rundresa som under nio dagar tar dig runt till södra Spaniens största sevärdheter tillsammans med en svensktalande reseledare. Det här är resan för dig som vill ha ut det mesta möjliga av din vistelse i Andalusien - allt från berberaporna på Gibraltar till morerpalatset Alhambra i Granada. Detta och mycket mer ska vi uppleva på rundresan som är kryddad med kultur, natur och historia.

Rundresan börjar i Marbella, varifrån vi åker på utflykt till den engelska kronkolonin Gibraltar. Den äventyrslystne kan gå hela vägen upp på toppen av klippan "The Rock" där du, utöver att njuta av den fantastiska utsikten mot den afrikanska kontinenten, också kan stifta bekantskap med Europas enda, fritt levande apor.

Under vägen från Marbella till Sevilla besöker vi den spektakulärt belägna staden Ronda, där vi under en stadsvandring bland annat får uppleva de två stora sevärdheterna - världens äldsta tjurfäktningsarena från 1785 och den berömda bron "Puente Nuevo" som förbinder stadens nya och gamla stadsdel.

I Andalusiens huvudstad Sevilla åker vi på äventyr till den gamla judiska stadsdelen, slappnar av i Maria Luisa-parken med det vackra Plaza España, samt tittar in i tjurfäkningsarenan. I Sevilla finns det dessutom tid för upplevelser på egen hand. På vägen vidare mot Córdoba besöker vi den romerska staden Carmona med nunneklostret Santa Clara. Córdoba bär en tydlig prägel av många olika folkslag vilket är en av orsakerna till att staden är med på Unescos lista över världskulturarv. Stadens mesta kännetecken är västvärldens största muslimska helgedom - den mer än 1 200 år gamla moskén La Mezquita.
Resan går sedan vidare mot morernas högborg i Granada, där vi besöker ännu en sevärdhet som återfinns på Unescos lista: Morerpalatset Alhambra som och sommarpalatset Generalife vars vackra trädgårdar vi får njuta av under vårt besök. Härefter kör vi upp i bergen i Sierra Nevada och äter en god, andalusisk lunch. I Granada finns också gott om tid att insupa både historiens vingslag och stadens vackra arkitektur.

Kort dagsprogram för resan:

Dag 1: Ankomst till Málaga och färd till hotellet (M)
Dag 2: Heldagsutflykt till Gibraltar (F, M)
Dag 3: Stadsvandring i Ronda. Rundtur i Sevilla (F, M)
Dag 4: Stadsvandring i det historiska Sevilla. Möjlighet för flamencoafton i Sevilla (F)
Dag 5: Sevillas tjurfäktningsarena. Fikastopp i den romerska staden Carmona (F, M)
Dag 6: Stadsvandring i Córdoba. Besök i La Mezquita-moskén (F)
Dag 7: Stadsvandring i det historiska Granada (F)
Dag 8: Alhambra och Generalife. Lunch i Sierra Nevada (F, L)
Dag 9: Hemresa (F)

F = Frukost   L = Lunch   M = Middag

Notera: Programmet är vägledande och ändringar i ordningsföljden kan förekomma. Information om det slutliga dagsprogrammet lämnas vid ankomsten till destinationen.