budapest stad med parlamentet vid vattnet
uteservering vid fiskarbastionen i budapest
lokal marknad och vackra byggnader i budapest
upptäck budapest på kulturresa och se parlamentet och donaufloden
utomhus spa och vacker bro på resa til budapest
gammaldags bro över floden donau på kulturresa till budapest
fiskarbastionen på en kulle med träd i skymningen i budapest
vackra färger i löven i budapest i höst
Pris från:
6 795:-
Dagar:5
Boka resa

Budapest – En resa genom tid och rum

Storhetstiden som politiskt maktcentrum i Europa är över för Ungerns huvudstad Budapest, men staden har i högsta grad fortfarande rollen som en av de stora kulturmetropolerna i Europa. Detta tillsammans med en arkitektur och infrastruktur som är både imponerande och vacker, där spåren från dåtidens framstående position fortfarande är synlig, gör staden till en imponerande plats att resa till.

Därför ska du resa med oss på storstadsresa i Budapest:

  • 4-stjärnigt SPA-hotell med centralt läge 
  • Buda- och Pest-sidans storslagna sevärdheter  
  • Tur längs Donaufloden med slottsstaden Visegrad
  • Den ungerska mat- och musikkulturen under en middagskryssning

En ungersk semester full av upplevelser

På vår semester i Budapest finns det gott om möjligheter till välbefinnande i härlig natur med vacker arkitektur, där atmosfären genomsyras av storhet och välfärd. På våra utflykter under resan får vi inblick i Budapests fantastiska historia, som precis som språket inte påminner om något annat europeiskt land. På vår innehållsrika middagskryssning på Donaufloden får vi smaka på den ungerska gastromin och uppleva traditionell ungersk musik från en liveorkester, medan vi seglar förbi några av Budapests mäktigaste sevärdheter.

Budapest är sannerligen en riktig metropol, med levnadsstilar från många kulturer som avspeglar sig i stadsbilden, som med sina ca 2 miljoner invånare har rikt av erbjudanden för alla. Staden är upptagen på Unescos världsarvslista för sin pampiga arkitektur som sträcker sig hela vägen längs vackra Donau. Från den imponerande parlamentsbyggnaden har man utsikt över det stora slottet på Buda-sidan av staden. På den östliga sidan av Donau, Pest-sidan, finner vi dessutom den imponerande boulevarden Andrassy som påminner om Champs Elysées och där den näst äldsta tunnelbanan i världen kör bara några få meter under.

Upplev kulturen i Budapest på egen hand

Mellan alla dessa stora monument är det fullt av ett rikt kulturliv som få andra platser kan liknas vid, och som har vuxit fram och utvecklats under nästan 2000 års olika påverkningar från när och fjärran. Möjligheterna för kulturella upplevelser på närmast alla nivåer är många och finns överallt. Därför har vi även gjort tid för upplevelser på egen hand under resans gång. I Budapest kan man uppleva allt från de klassiska thermalbadanläggningarna med spa och välbefinnande, till mindre underground jazzklubbar eller finare gastronomiska upplevelser där man kan njuta av mat från hela världen och skölja ner den med ett gott, ungerskt vin.

Kort dagsprogram för resan till Budapest:

Dag 1: Ankomst, tur till Buda-sidan med Fiskarens bastion och Mattias-kyrkan, 3-rätters middag på restaurang (M)
Dag 2: Rundtur på Pest-sidan, stor arkitektur och parkvandring (F)
Dag 3: Heldagsutflykt längs Donau till Visegrad med lunch (F, L)
Dag 4: Budapest på egen hand och middagskryssning med livemusik (F, M)
Dag 5: Hemresa med buss till flygplatsen efter frukost (F)

F = Frukost   L = Lunch   M = Middag

Notera: Programmet är vägledande och ändringar i ordningsföljden kan förekomma. Information om det slutliga dagsprogrammet lämnas vid ankomsten till destinationen.