Skip to main content

Resor till Albanien

Resa till Albanien – Världsarv, historia och vacker kustnatur

Allt fler börjar få upp ögonen för Albanien som resmål och detta är inte underligt. Landet har tidigare varit en sluten nation men välkomnar idag resenärer från världens alla hörn till att uppleva frodiga bergspass, ålderdomliga byar, intressanta byggnader och gripande historier. Trots det ökade intresset för Albanien råder det en stillhet ute i landsbygden såväl som ute vid kusten, där vågorna från det Joniska havet slår in mot strand. Livfullheten har istället sökt sig till Tirana – Albaniens huvudstad - där vänliga leenden, trivsamma restauranger och grön växtlighet skapar kontraster till de mörka bunkrarna och kommunistiska statyerna som påminner om hårt styrda tider.

Detta får du uppleva om du åker med oss till Albanien:

  • Utflykter och guidade turer med svensktalande reseledare en lokalt boende som lär oss allt om detta fascinerande land och ger oss en bättre förståelse för landets förflutna.
  • Semesterkänslor vid den joniska rivieran.
  • Goda måltider där vi mättar våra magar med närproducerad mat.

Läs mer om vår gruppresa till Albanien via länken nedan.

Sök resa

Fyll endast i de fält som är väsentliga för dig

Albanien med DN.Erbjudanden

8 dagar från 12 495:-
Berat,

Res med DN.Erbjudanden till det oupptäckta landet Albanien - Vi reser till Albanien – det tidigare stängda landet som nu öppnar upp för omvärlden att uppleva gömda arkeologiska fynd, autentiska landsbyar där tiden upplevs stå stilla och kristallklart vatten. Det albanska folket är nyfikna och vänliga, och med stolthet visar de upp sitt land för oss. Landets historia är lång och fängslande och det läckra medelhavsköket som hämtar inspiration från länder som Grekland och Italien, får v...Läs mer om vår resa till Albanien