Skip to main content

Trygghet

Din trygghet är vårt största fokus

Hos Kulturresor Europa strävar vi alltid efter att våra kunder ska känna sig säkra och väl omhändertagna, såväl innan som under och efter din resa. Detta gör vi genom att säkerställa att vi har en kunnig och kompetent personal som alltid kan hjälpa dig. På vårt kontor sitter vi som hjälper dig med alla frågor du har i samband med att du ska boka din resa. Runtom i världen har vi våra erfarna reseledare som sedan tar hand om dig under resans gång. I de oroliga tider vi går igenom nu är det viktigare än någonsin att ha en trygg arrangör som tar hand om din resa. Vi garanterar kunskap, lokalkännedom och stor erfarenhet, som gör att du kan känna dig trygg under hela resans gång.

Paketresegaranti

För oss är det viktigt att du känner dig trygg när du beställer en resa hos oss. Vi vill därför gärna understryka att du omfattas av vår paketresegaranti i enlighet med paketreselagen när du beställer en resa med Kulturresor Europa.

Vi prioriterar våra kunders säkerhet högt, och Kulturresor Europa följer alltid Utrikesdepartementets resevägledningar. Vi genomför aldrig resor till destinationer där Utrikesdepartementet vid tidpunkten för avresa avråder från icke növdvändiga resor.

Om du har beställt och betalat för en resa som inte kan genomföras på grund av Utrikesdepartementets resevägledningar på avresetidpunkten kommer resan senast 14 dagar innan avresa bli inställd, och vi kommer då kontakta dig och erbjuda dig ombokning till en annan avgång eller annan resa med 500 kr i ombokningsrabatt per person eller återbetalning av hela det inbetalda beloppet.

Vanliga frågor och svar vid köp av resor

Vi har sammanställt de vanligaste frågorna och svaren nedan för att du ska känna dig trygg när du bokar din resa hos oss.

Hittar du inte svar på din fråga? Kontakta oss:

040-66 88 777 / 08-44 68 78 88 eller info@kulturresor-europa.se

Klicka på frågan som du vill läsa mer om så kommer du direkt till svaret.

Hur påverkas jag om jag köper en framtida resa till ett land som Utrikesdepartementet avråder från alla icke nödvändiga resor till?

Hur täcks jag om jag köper min resa med avbeställningsskydd?

Använder Kulturresor Europa tillgodobevis som återbetalning?

Kan jag få tillbaka min inbetalade anmälningsavgift om min resa ställs in?

När ska jag betala för min resa? När ska slutbetalningen göras?

Kan Kulturresor Europa flytta fram avresedatumet för min resa eller helt ändra avresedatum?

Omfattas jag fortfarande av paketreselagen om resan skjuts upp?

Vad händer om Kulturresor Europa går i konkurs?

Vad händer om mitt flyg ställs in eller om några av de stora sevärdheterna på min resa är stängda – kan jag då få tillbaka alla pengar från min resa?

Kommer priserna att stiga eller falla om jag väntar med att beställa?

Täcker min reseförsäkring om jag bokar nu?

Hur påverkas jag om jag köper en framtida resa till ett land som Utrikesdepartementet avråder från alla icke nödvändiga resor till?

Vi kommer aldrig att genomföra resor till länder eller delar av ett land där Utrikesdepartementet avråder från icke nödvändiga resor. Har du bokat och betalat för en resa som inte kan genomföras av den här anledningen eller av någon annan anledning så kommer vi att avboka resan. Vi kontaktar då dig och ger dig möjligheten att antingen boka om till en ny resa med 500 kr i ombokningsrabatt per person eller att få alla dina inbetalda pengar tillbaka.

Hur täcks jag om jag köper min resa med avbeställningsskydd?

Avbeställningsskyddet från Gouda Reseförsäkringar som vi på Kulturresor Europa förmedlar används framför allt när ditt skäl för avbokning är kopplat till din hälsa på ett eller annat sätt. Skulle du eller någon i din familj eller resesällskap drabbas av en plötslig sjukdom eller skada går försäkringsbolaget där du har tecknat din avbeställningsförsäkring in och täcker dina kostnader i samband med din avbokade resa. Avbeställningsskyddet gäller även för oförutsedda livshändelser som exempelvis uppsägning eller skilsmässa. Vad gäller skäl kopplade till en sjukdom räcker det ofta inte att din läkare avråder från resa för att du är i en riskgrupp. Inte heller gäller avbeställningsskyddet om du själv väljer att avboka din resa på grund av en oro över att drabbas av sjukdom.

Om du redan har en reseförsäkring eller ett avbeställningsskydd via exempelvis din hemförsäkring som du ämnar använda vid din resa med oss på Kulturresor Europa rekommenderar vi att du kontaktar ditt försäkringsbolag innan resan för att höra mer om villkoren på just ditt försäkringsbolag, då villkoren kan skilja en hel del mellan olika företag.

Klicka här för att läsa mer om våra försäkringar

Använder Kulturresor Europa tillgodobevis som återbetalning?

När vi ställer in en resa kan du antingen välja att boka om till en annan resa som ligger längre fram i tiden, och då få en ombokningsrabatt på 500 kr per person för att du bokar till en ny resa. Du kan också vid vissa särskilda omständigheter få de inbetalade pengarna på ett tillgodobevis som du kan använda för bokning av en framtida resa. Det tredje alternativet är att få alla dina inbetalade pengar återbetalade igen.

Kan jag få tillbaka min inbetalade anmälningsavgift om min resa ställs in?

Ja, om vi ställer in en resa får du samtliga inbetalda pengar återbetalade eller överflyttade till en ny resa helt enligt dina önskemål.

När ska jag betala för min resa? När ska slutbetalningen göras?

Villkoren varierar från resa till resa och du finner dem specificerade på ditt deltagarbevis. Det allra vanligaste är att du efter bokad resa ska betala in en anmälningsavgift inom sju dagar. Anmälningsavgiften motsvarar i de allra flesta fall (förutom vid vissa resor och resmål) cirka 20 % av resans totala pris. Därefter ska slutbetalningen på resan oftast göras 60 dagar innan avresa. Det finns däremot vissa undantag. På vissa destinationer behöver vi till exempel ta ut en större anmälningsavgift, och i de fall där du bokar din resa mindre än 60 dagar innan avresa ska hela resan ofta betalas på samma gång i samband med bokningstillfället.

Kan Kulturresor Europa flytta fram avresedatumet för min resa, eller helt ändra avresedatum?

Det kan hända att vi flyttar datumet på din resa för att på så sätt kunna genomföra den. Det kan exempelvis hända om flygbolaget som vi använder meddelar att de kommer flyga på en annan dag än som ursprungligen var planerat. Om vi ändrar avresedatumet på din resa kommer vi att kontakta dig via mail eller telefon och erbjuda dig möjligheten att resa på det nya datumet. Om datumet inte passar dig har du givetvis möjlighet att avboka din plats på resan och få de inbetalade pengarna tillbaka.

Omfattas jag fortfarande av paketreselagen om resan skjuts upp?

När du bokar en resa hos Kulturresor Europa omfattas du alltid av paketreselagen.

Vad händer om Kulturresor Europa går i konkurs?

Kulturresor Europa är en del av koncernen Aller Leisure, som är en av Danmarks största resekoncerner, med flera stora resebolag som systerföretag. Vi har en god ekonomi och en stabil verksamhet i ryggen, och du kan därför känna dig trygg med att vi tar oss igenom coronapandemin.

Om vi mot förmodan skulle gå i konkurs så kan du ändå känna dig säker då Kulturresor Europa är medlem i danska Resegarantifonden. Det är en försäkring för att du som kund alltid ska kunna få tillbaka dina inbetalade pengar om företaget som du har handlat hos går i konkurs. Därför ska du söka ersättning hos Resegarantifonden om Kulturresor Europa går i konkurs och du har innestående pengar hos oss.

Vad händer om mitt flyg ställs in eller om några av de stora sevärdheterna på min resa är stängda – kan jag då få tillbaka alla pengar från min resa?

Vi genomför bara resor där samtliga viktiga element av resan är genomförbara. Det innebär bland annat att det planerade hotellet för resan ska hålla öppet, att majoriteten av resans utflykter ska kunna genomföras, och givetvis att det ska finnas flyg som ska ta oss till och från destinationen. Om några av dessa faktorer inte fungerar som de ska så att resan inte kan genomföras på ett tillfredställande sätt kommer vi ställa in resan och då erbjuda dig full återbetalning.

Kommer priserna att stiga eller falla om jag väntar med att beställa?

Priserna på våra resor är alltid de samma över en säsong. Vi varken höjer eller sänker priser på resor som vi har lagt till försäljning på vår hemsida. Du kan därför alltid vara säker på att du har betalat samma pris som alla dina medresenärer på din resa.

Täcker min reseförsäkring om jag bokar nu?

Reseförsäkringen gäller när du är iväg på din resa om du exempelvis behöver uppsöka läkare eller resa hem i förtid. Dubbelkolla gärna med ditt försäkringsbolag innan du bokar resan så att du känner till villkoren för deras reseförsäkring när du bokar en resa. Villkoren kan nämligen skilja sig åt mellan olika försäkringsbolag.