Skip to main content

Trygghet

Din trygghet är vårt största fokus

Hos Kulturresor Europa strävar vi alltid efter att våra kunder ska känna sig säkra och väl omhändertagna, såväl innan som under och efter din resa. Detta gör vi genom att säkerställa att vi har en kunnig och kompetent personal som alltid kan hjälpa dig. På vårt kontor sitter vi som hjälper dig med alla frågor du har i samband med att du ska boka din resa. Runtom i världen har vi våra erfarna reseledare som sedan tar hand om dig under resans gång. I de oroliga tider vi går igenom nu är det viktigare än någonsin att ha en trygg arrangör som tar hand om din resa. Vi garanterar kunskap, lokalkännedom och stor erfarenhet, som gör att du kan känna dig trygg under hela resans gång.

Gratis av- och ombokningsgaranti

När du bokar en ny resa hos oss, fr.o.m. den 4/9 2020, så får du gratis av- och ombokningsgaranti fram till 99 dagar innan avresa. Det betyder att du närsomhelst kan ångra din resebokning om du har bokat efter den 4/9 2020, oavsett om du har betalat eller inte. Vi avbokar då din resa helt utan kostnad, och du får alla inbetalda pengar tillbaka. Du kan också givetvis välja att boka om till en annan resa eller en annan avgång, även detta helt utan kostnad.

Av- och ombokningsgarantin gäller på alla resor med avresa senast den 30/6 2021.

Av- och ombokningsgaranti gäller på nästan alla våra resor.

Resan kan av- eller ombokas gratis fram till senast 99 dagar innan avresa, och gäller på alla nya resebokningar från den 4/9 2020 till den 31/1 2021.

Vanliga frågor och svar vid köp av resor

Under Coronapandemin får vi fler frågor än vanligt om hur säkert det är att boka och genomföra resor hos Kulturresor Europa. Vi har sammanställt de vanligaste frågorna och svaren nedan, för att du ska känna dig trygg när du bokar din resa hos oss.

Hittar du inte svar på din fråga? Kontakta oss:

040-66 88 777 / 08-44 68 78 88, eller info@kulturresor-europa.se

Klicka på frågan som du vill läsa mer om, så kommer du direkt till svaret.

 

Kan jag boka resor nu?

När är det möjligt att resa igen?

Hur omfattas jag om jag köper en framtida resa till ett land som utrikesdepartementet avråder från alla icke nödvändiga resor till?

Hur täcks jag om jag köper min resa med avbeställningsskydd?

Använder Kulturresor Europa tillgodobevis som återbetalning?

Om resan är inställd, kan jag få tillbaka min deposition?

När ska jag betala för min resa? När ska slutbetalningen göras?

Måste jag göra slutbetalningen även om det verkar som om resan inte kan genomföras?

Kan Kulturresor Europa flytta fram avresedatumet för min resa, eller helt ändra avresedatum?

Omfattas jag fortfarande av paketreselagen om resan skjuts upp?

Vad händer om Kulturresor Europa går i konkurs?

Vad händer om mitt flyg ställs in eller om några av de stora sevärdheterna på min resa är stängda – kan jag då få tillbaka alla pengar från min resa?

Kommer priserna att stiga eller falla om jag väntar med att beställa?

Täcker min reseförsäkring om jag bokar nu?

Kan jag vara säker på att Kulturresor Europa har samma höga kvalitet på resorna 2021?

Varför ska jag boka min resa nu och inte vänta tills världen öppnar helt igen?

Kan jag åka på sommarsemester i år?

Hur förhåller sig Kulturresor Europa till folksamlingar i buss, flyg och på resmålet?

Varför ska jag boka en resa med Kulturresor Europa när jag väl vill ut och resa igen?

 

Kan jag boka resor nu?

Det går jättebra att boka resor via vår hemsida. Vi har resor till försäljning som sträcker sig från vintern 2020 till slutet av våren 2021. I och med att vi har fri av- och ombokning på samtliga resor som bokas från och med 4/9 2020, så är det också helt säkert att boka en resa idag. Du kan när du vill ångra ditt köp och få samtliga pengar tillbaka.

När är det möjligt att resa igen?

Från och med den 30 juni 2020 kan vi återigen resa till följande länder: Belgien, Frankrike, Grekland, Island, Italien, Kroatien, Luxemburg, Portugal och Spanien. Efter den 29 juli kan vi även resa till Danmark, Norge, Schweiz och Tjeckien. För övriga länder inom EU, EES och Schengenområdet samt Storbritannien förlängs avrådan från icke nödvändiga resor till och med den och med 9 september. Alla övriga länder har en förlängd reseavrådan till och med den 15 november 2020.

Vi kommer aldrig genomföra en resa under en period eller till en destination där det inte är helt säkert. Vi förlitar oss på UD och deras rekommendationer om att det nu säkert att resa igen, och kommer aldrig äventyra våra resenärers säkerhet.

Hur omfattas jag om jag köper en framtida resa till ett land som utrikesdepartementet avråder från alla icke nödvändiga resor till?

Vi kommer aldrig genomföra resor till länder där UD avråder från icke nödvändiga resor. Har du bokat och betalat för en resa som inte kan genomföras av den här anledningen, eller av någon annan anledning, så kommer vi avboka resan. Vi kontaktar då dig och ger dig möjligheten att antingen beställa en ny resa, och då även få en ombokningsrabatt på nästa resa, eller få alla dina inbetalda pengar tillbaka.

Hur täcks jag om jag köper min resa med avbeställningsskydd?

Avbeställningsskydd kan endast används när ditt skäl för avbokning är kopplat till din hälsa. Vad gäller skäl kopplade till Covid-19 räcker det ofta inte att din läkare avråder från resa för att du är i en riskgrupp. Skulle du, eller någon i din familj eller i ditt resesällskap, drabbas av en plötslig sjukdom eller skada går försäkringsbolaget där du har tecknat din avbeställningsförsäkring in och täcker dina kostnader i samband med din avbokade resa.

Kontakta gärna ditt försäkringsbolag innan du tecknar en rese- eller avbeställningsförsäkring, för att höra mer om villkoren på just ditt försäkringsbolag, då villkoren kan skilja en hel del mellan olika företag.

Använder Kulturresor Europa tillgodobevis som återbetalning?

När vi ställer in en resa kan du antingen välja att boka om till en annan resa som ligger längre fram i tiden, och då få en ombokningsrabatt för att du bokar till en ny resa. Du kan också välja att få de inbetalda pengarna på ett tillgodobevis, som du kan använda för bokning av en resa senast den 31/12 2021. Det tredje alternativet är att få alla dina inbetalda pengar återbetalda igen.

Om resan är inställd, kan jag få tillbaka min deposition?

Ja, om vi ställer in en resa får du samtliga inbetalda pengar återbetalade, eller överflyttade till en ny resa eller till ett tillgodobevis, helt enligt dina önskemål.

När ska jag betala för min resa? När ska slutbetalningen göras?

Våra betalningsvillkor är desamma som under normala omständigheter. Villkoren finner du specificerade på ditt deltagarbevis. Eftersom våra förpliktelser gentemot våra underleverantörer är desamma i Coronatider som under normala omständigheter har vi inget möjlighet att ändra våra betalningsvillkor.

Då vi tillämpar fri av- och ombokning betyder det att du närsomhelst kan avboka din resa och få samtliga inbetalda pengar tillbaka.

Måste jag göra slutbetalningen även om det verkar som om resan inte kan genomföras?

För att behålla din bokning så måste du göra din slutbetalning. Om du inte gör det så räknas din bokning som avbokad, vilket innebär att du förlorar den inbetalda handpenningen. Vi förstår att det kan kännas märkligt att betala slutbetalningen på en resa där du inte vet om den kommer kunna genomföras, men det måste du alltså göra för att behålla din resebokning aktiv.

Du kommer få information via mail från oss ifall resan blir inställd. Vid inställda resor får du hela det inbetalda beloppet återbetalt eller överflyttat till en ny bokning.

Kan Kulturresor Europa flytta fram avresedatumet för min resa, eller helt ändra avresedatum?

Det kan hända att vi flyttar datumet på din resa, för att på så sätt kunna genomföra den. Det kan exempelvis hända ifall flygbolaget som vi använder meddelar att de kommer flyga på en annan dag än som ursprungligen var planerat. Ifall vi ändrar avresedatumet på din resa kommer vi kontakta dig via mail och erbjuda dig möjligheten att resa på det nya datumet. Ifall det inte passar dig så har du givetvis möjlighet att avboka din plats på resan och få de inbetalda pengarna tillbaka.

Omfattas jag fortfarande av paketreselagen om resan skjuts upp?

När du bokar en resa hos Kulturresor Europa omfattas du alltid av paketreselagen.

Vad händer om Kulturresor Europa går i konkurs?

Kulturresor Europa är en del av koncernen Aller Leisure, som är en av Danmarks största resekoncerner, med flera stora resebolag som systerföretag. Vi har en god ekonomi och stabil verksamhet i ryggen, och du kan därför känna dig trygg med att vi ska ta oss igenom Corona-pandemin.

Ifall vi mot förmodan skulle gå i konkurs så kan du ändå känna dig säker då Kulturresor Europa är medlem i danska Resegarantifonden. Det är en försäkring för att du som kund alltid ska kunna få tillbaka dina inbetalda pengar ifall företaget som du har handlat hos går i konkurs. Därför ska du söka ersättning hos Resegarantifonden ifall Kulturresor Europa går i konkurs och du har innestående pengar hos oss.

Vad händer om mitt flyg ställs in eller om några av de stora sevärdheterna på min resa är stängda – kan jag då få tillbaka alla pengar från min resa?

Vi genomför bara resor där samtliga viktiga element av resan är genomförbara. Det innebär bland annat att det planerade hotellet för resan ska hålla öppet, att majoriteten av resans utflykter ska kunna genomföras, och givetvis att det ska finnas flyg som ska ta oss till och från destinationen. Ifall några av dessa faktorer inte fungerar som de ska, så att resan inte kan genomföras på ett tillfredställande sätt, kommer vi ställa in resan, och då erbjuda dig full återbetalning.

Kommer priserna att stiga eller falla om jag väntar med att beställa?

Priserna på våra resor är alltid desamma över en säsong. Vi varken höjer eller sänker priser på resor som vi har lagt till försäljning på vår hemsida. Du kan därför alltid vara säker på att du har betalat samma pris som alla dina medresenärer på din resa.

Täcker min reseförsäkring om jag bokar nu?

Reseförsäkringen gäller när du är iväg på din resa, ifall du exempelvis behöver uppsöka läkare eller resa hem i förtid. Dubbelkolla gärna med ditt försäkringsbolag innan du bokar resan, så att du känner till villkoren för deras reseförsäkring när du bokar en resa under Corona-pandemin. Villkoren kan nämligen skilja sig åt mellan olika försäkringsbolag.

Kan jag vara säker på att Kulturresor Europa har samma höga kvalitet på resorna 2021?

Alla våra samarbetspartners ute i världen vill inget hellre än att ta emot våra resenärer igen. Därför har vi redan nu lagt en stor del av 2021 års vårresor till försäljning på hemsidan. Vi kommer fylla på vårt sortiment med fler resor löpande, så snart alla delar av resan är bekräftade.

Hotell är bokade, utflykter planerade och duktiga reseledare är schemalagda. Därför kan vi garantera att resorna kommer hålla minst lika hög kvalitet som tidigare, om inte ännu högre, nu när vi har haft extra mycket tid att förbereda nästa års resor.

Varför ska jag boka min resa nu och inte vänta tills världen öppnar helt igen?

När du bokar din nästa resa är helt upp till dig. Men vår absoluta förhoppning är att vi ska kunna skicka ut resenärer till våra resmål igen till hösten. För att det ska gå behöver vi givetvis tillräckligt många resenärer på varje resa för att den ska kunna genomföras. Ifall alla våra kunder väntar länge med att boka sin nästa resa är risken att vi då redan har behövt avboka flera resor, på grund av för lågt deltagarantal.

Eftersom vi tillämpar fri av- och ombokning tillsvidare så kan du tryggt och säkert boka din resa idag och få alla pengar tillbaka ifall du skulle ångra din bokning vid ett senare skede.

Hur förhåller sig Kulturresor Europa till folksamlingar i buss, flyg och på resmålet?

När vi väl kan genomföra resor igen kommer vi givetvis förhålla oss till alla regler och restriktioner som finns gällande folksamlingar. Vi kommer aldrig ha större grupper än vad som är tillåtet, och kommer också se till att man kan hålla de avstånd under transporter som är rekommenderat. Våra gästers säkerhet är vårt största fokus, både innan Corona och under den tid som kommer efter.

Varför ska jag boka en resa med Kulturresor Europa när jag väl vill ut och resa igen?

Våra ledord är trygghet, expertis och kunskap, och vad är viktigare i dessa tider än just detta? Ledorden tar sig uttryck i att vi har lokalboende reseledare på de flesta resmål, som känner till sjukvårdssystemet, talar det inhemska språket och vet hur man ska bete sig vid olika situationer som uppstår. Utöver det är våra reseledare rutinerade och erfarna, och har genom många år övat upp sina kunskaper kring krishantering och oförutsedda händelser. Är det i någons beskydd man vill vara under en resa i dessa speciella tider så är det i våra kunniga reseledares.

Under våra 30 år i branschen har vi fått en stor kunskap inom reseindustrin och dess många utmaningar. Vi har goda kontakter på samtliga resmål vi arbetar, och nästan ingen situation är ny för oss. Vi garanterar att vi sätter våra resenärers säkerhet i första rummet, på alla resmål, i alla situationer. Vår kunniga personal finns alltid till hands för att guida dig; innan, under och efter din resa.

Sök resa

Fyll endast i de fält som är väsentliga för dig
Trustpilot