irländsk guinness serveras på temple bar i dublin
vackra stadshuset i belfast på resa till nordirland
Känd pub i Dublin på en resa till Irland
bro vid carrick a rede På en resa till Irland
färgglada dörrar och shoppingstråk i dublin på resa till irland
Titanicmuseet på utflykt till Belfast på resa i Irland
vacker arkitektur på resa till irland
får och klippformationer på gröna ön irland
Pris från:
7 295:-
Dagar:5
Boka resa

Resa till de två irländska storstäderna Dublin och Belfast

Längtar du efter storstäder, irländska kulturpärlor och fascinerande naturfenomen? Då ska du följa med på resan som kombinerar allt detta, och som tar dig till de båda irländska huvudstäderna Dublin och Belfast.

Resans första besök är i republiken Irland, i den georgianska staden Dublin, innan resan går vidare till det viktorianska Belfast på Nordirland. Dessutom innehåller resan en avstickare runt på Nordirland med några av nordkustens vackraste naturområden.

Vi inkvarterar oss på hotell i städernas absoluta centrum, för att få det mesta möjliga ut av vår resa.

Sightseeing i Dublin

I Dublin går vi på gemensam sightseeing, där vi får lära känna det livliga Temple Bar-området, de färgrika, georgianska dörrarna och floden Liffey. Här har vi dessutom en hel dag på egen hand när du kan utforska stadens många erbjudanden - allt från besök på spännande museer till provsmakning av de gyllene dropparna på stadens whiskey- och ölmuseum, pubbesök eller grogrunden för den litterära irländska historien.

Kulturella upplevelser i Belfast

Efter ett par dagar på Irland sätter vi kursen mot Nordirland, som är ett av de fyra länderna som hör till Storbritannien. Här väntar Belfast på oss, med sina arkitektoniska mästerverk, Titanic-museet, brittiska traditioner och en dramatisk historia. Freden har sänkt sig över Belfast efter fredsavtalen 2005, och idag sprudlar staden av kultur.

Carrick-a-Rede och Giants Causeway på Nordirland

På en dagstur kör vi från Belfast, hela vägen upp till Irlands nordligaste Causeway-kust, där stora naturupplevelser väntar oss. Följ med ut på hängbron vid Carrick-a-Rede och se de helt unika stenformationerna av basalt vid Giants Causeway - jättarnas väg. Resan är för dig som vill uppleva storslagen natur, en spännande och gripande historia samt ett inbjudande och underhållande mat- och nöjesutbud.

Kort dagsprogram för resan till Irland och Nordirland

Dag 1: Ankomst till Dublin och sightseeing
Dag 2: Ledig dag i Dublin och möjlighet för pub-middag (F)
Dag 3: Från Dublin till Belfast. Stadsrundtur med Titanic-museet (F)
Dag 4: Carrick-a-Rede och Giants Causeway (F)
Dag 5: Hemresa (F)

F = Frukost

Notera: Programmet är vägledande och ändringar i ordningsföljden kan förekomma. Information om det slutliga dagsprogrammet lämnas vid ankomsten till destinationen.