Skip to main content

Magiska Madeira

par som vandrar genom madeiras gröna natur och pittoersk by monte
betagande berg och gröna sluttningar på resa till madeira
skaldjur och vitt vin på resa till madeira
många blomstersorter på ön madeira och vackra trädgårdar
färska grönsaker och färggrann frukt på marknaden i funchal på resa till madeira
fiskebyn camara de lobos på resa till madeira
storslagen utsikt vid christus stayn på madeira
Solnedgång över Madeira
Kristysfiguren i Garajau på Madeira
Pris från:
10 995:-
Dagar:8
Boka resa

Följ med på en resa till magiska Madeira och den härliga staden Funchal 2022 och 2023

Ett pärlband av naturscenerier och panoramautsikter väntar oss på vår resa till Magiska Madeira. Det gör även färgglada blommor, ett behagligt klimat, vandring, spännande utflykter och en semester där allt ingår – i mer än ett avseende.

Därför ska du resa med oss på en kulturresa på Madeira:

  • Boende på fyrstjärnigt hotell med all inclusive
  • Spännande utflykter där vi utforskar hela öns magnifika natur
  • Mysiga stadsvandringar och kustpromenader
  • Besök på vinproduktion och provsmakning av Madeiravinet

--> Se alla våra resor till Madeira här!

En resa som har allt

Det är inte utan anledning som just denna resa till Madeira har blivit vår favorit. Här får begreppet all inclusive en ny innebörd. Förutom de tre huvudmåltiderna, fri bar, rum med balkong och havsutsikt på vårt hotell har vi inkluderat tre dagar för utflykter som tar oss runt nästan hela Madeira.

Madeiras sydkust har öns bästa klimat och det är just här vi inkvarterar oss. Hotellet vi bor på är fyrstjärnigt, har bra rum och ett lugnt läge vid stranden i utkanten av Lidoområdet i Funchal.

Under resan får vi se mycket av Portugals blomsterö och resan är för dig som söker upplevelser i kombination med komfort, tid för avkoppling och egna upplevelser. 

Stadsvandring i Funchal

Stadsvandringen tar oss runt i Funchals centrum där vi kommer närmare stadens historia, arkitektur och sevärdheter som man kan besöka på de lediga dagarna. Vi hälsar bland annat på Zarco och får se hans staty framför katedralen. Under 1400-talet var han en av de upptäcktsresande som seglade ut från Portugal och hittade Madeira.

Utflykt till Cabo Girão med fantastisk vy

Geografiskt sett är Madeira inte så stort, men landskapet visar på stor mångfald och skiftar karaktär beroende på var på ön du befinner dig. Detta gör också att det finns mycket att uppleva under bara en veckas vistelse. På den transparenta plattformen från Cabo Girão kan vi kan titta 581 meter lodrätt nedåt. På turen till nordöstra delen av ön reser vi längs med spektakulära kuststräckor och pittoreska byar. Vi hinner även med en promenad till fiskebyn Câmara de Lobos, där vardagslivets charm är minst sagt påtaglig. På södra delen av ön besöker vi den största bananodlingen i frodigt landskap.

Naturskön levadavandring

För den som vill finns det även möjlighet att följa med på en vandring och uppleva Madeiras grönskande natur. Det blir en härlig levadavandring bland storslagen natur och vackra landskap.

Hotell med all inclusive

Boendet är med all inclusive på hotell Pestana Bay (frukost, lunch och middag) samt fri bar kl 11:00–23:00 alla dagar. Helpensionen börjar med lunch eller middag på ankomstdagen och slutar med frukost eller lunch på avresedagen, beroende på ankomst- och avresetider.

Välkommen till vår ö – Madeira!

Kort dagsprogram för vår resa:

Dag 1: Ankomst till Madeira och hotellet (L på vissa avgångar, M)*
Dag 2: Heldagsutflykt till nordöstra Madeira (F, L, M)
Dag 3: Stadsvandring i Funchal (F, L, M)
Dag 4: Promenad längs med kusten till Câmara de Lobos (F, L, M)
Dag 5: Utflykt till södra Madeira med provsmakning av Madeiravin (F, L, M)
Dag 6: Ledig dag eller extrautflykt levadavandring (F, L, M)
Dag 7: Ledig dag eller extrautflykt till Monte och Monte Palace Garden (F, L, M)
Dag 8: Hemresa (F, L på vissa avgångar)

* All inclusive på hotellet

Notera: Programmet är vägledande och ändringar i ordningsföljden kan förekomma. Information om det slutliga dagsprogrammet lämnas vid ankomsten till destinationen.

Sök resa

Fyll endast i de fält som är väsentliga för dig

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Madeira – Portugals blomsterö

I ankomsthallen hälsas vi välkomna av vår svensktalande reseledare som kommer att introducera ön för oss under färden till hotellet. Vi reser den korta biten från flygplatsen till vårt fyrstjärniga hotell i utkanten av Funchal.

Madeiras traditionella blomma Estrelitzia.
Bild: Madeiras blomsterprakt

Dag 2: Runt på nordöstra Madeira

Vi börjar dagen med en tur till mitten av ön. Här ska vi bege oss upp på högre höjder och vi passerar två av Madeiras totalt tre bergspass. Vi inleder med att köra över Poisopasset (1 412 meter över havet) och vidare upp till den tredje högsta punkten Pico do Arieiro (1 818 meter över havet). Landskapet på Pico do Arieiro präglas av karga och bruna nyanser och är en stor kontrast till den frodiga och färgstarka vegetation som annars dominerar ön. På en klar dag belönas vi med en helt betagande utsikt, och kanske kan vi till och med ana Madeiras lillasyster, ön Porto Santo, i fjärran. Ta gärna med en jacka eller en varm tröja, eftersom vädret uppe i bergen är något skiftande.

Vårt nästa stopp blir vid Ribeiro Frio – den kalla bäcken – där vi bland annat får beskåda Madeiras ursprungliga skogsmark Laurissilva som är så unik att den finns med på UNESCO:s världsarvslista. Ribeiro Frio huserar också öns enda forellodling. Efter ett kort besök här beger vi oss av på en lättare levadavandring, cirka två kilometer lång. Levadan Balcoes sträcker sig genom skogen en bit innan vi kommer ut på en vackert belägen utsiktsplatå som belönar sina besökare med en storslagen utsikt över dalen och havet i fjärran. Om man hellre vill åka med i bussen hela vägen är det också möjligt. Vi fortsätter sedan vidare tvärs över ön längs med de slingrande bergsväggarna.

Vi reser vidare till Santana, som är mest känd för sina trekantiga och färgglada hus, och slår oss härefter ner för en välbehövlig lunchpaus innan vi fortsätter vidare österut genom det bergiga landskapet. Vi tar oss till en utsiktspunkt på den allra östligaste udden på Madeira som erbjuder en storslagen utsikt både norrut och söderut. Här på halvön Ponta de Sao Lourenco får vi uppleva det vackra, vilda landskapet och bli betagna av de hisnande utsiktsplatserna.

Utsikt över Santana vid havet på Madeira.
Bild: Madeiras olika utsiktsplatser tar andan ur de flesta

Vi är åter tillbaka på hotellet sent på eftermiddagen.

Dag 3: Stadsvandring i Funchal

Vi reser tillsammans in till Funchal, och påbörjar sedan dagens stadsvandring framför Funchals domkyrka som är stadens kännetecken. Vår stadsvandring tar oss sedan runt bland Funchals gator och torg. Det kan vara bra med bekväma skor på upptäcktsfärden i Madeiras lilla huvudstad. Funchal är en medelstor stad med ungefär 100 000 invånare, men lustigt nog känns inte staden så stor som antalet invånare kanske antyder. Stadens huvudstråk andas atmosfär och har ett rikt butiksutbud med specialbutiker, ett shoppingcentrum och många kaféer som är mötesplatser för lokalbefolkningen och som ger staden puls.

Jacaranda träd i Funchal centrum, Madeira.
Bild: Funchals vackra stadskärna

Vår stadsvandring tar oss genom Funchals historiska centrum som är på väg att utvecklas till en utomhuskonstutställning med en härligt kreativ atmosfär. De gamla byggnaderna blir fortfarande målade och flera av dem förses med moderna skulpturer. I den gamla delen av staden finns det ett hav av restauranger och barer som man kan utforska närmare när man ska ut i Funchal på egen hand. På gatan Rua Santa Maria har unga konstnärer utsmyckat alla dörrar mot gatan, vilket är ett härligt inslag. Vi kommer till Zarcostatyn och får höra historien om den store upptäcktsresanden João Gonçalves Zarco från Henrik Sjöfararens tid, som upptäckte Madeira och bosatte sig på ön som dess ledande guvernör, en av Madeiras stolta söner. Vi passerar också Rådhustorget på vår väg genom de kullerstensbelagda gatorna. 

Vid floden mellan den nya och den gamla delen av staden besöker vi Mercado dos Lavradores, den stora saluhallen, full med blommor, frukt och grönsaker. I saluhallen som består av flera våningar väntar många upplevelser. Här får vi en inblick i hur Madeiras milda klimat bidrar till att förse saluhallen med frukt, grönsaker och blommor året runt, och man förstår verkligen varför både de inhemska husmödrarna och de utländska turisterna besöker platsen. Provsmaka de lokalt producerade passionsfrukterna som finns i flera smakvarianter och njut av åsynen av Madeiras vackra blommor. Fiskmarknaden håller till i samma byggnad och här säljs en del av dagens fångst. Lägg märke till de stora tonfiskarna och de fula, svarta espada (dolkfisk) som fångas här i stora mängder. Observera att saluhallen är stängd på söndagar.

Grönsaker och frukt på marknad i Funchal.
Bild: Färggrant på saluhallen i Funchal

Vi avslutar stadsvandringen med att besöka en av stadens små barer där vi får svalka oss med en god, lokal drink – ponchan. Madeiras välkända och populära drink består av färskpressade frukter och lokalt brännvin, som vi får smaka på innan vi avslutar dagens gemensamma schema. Resten av dagen bestämmer du själv över: stanna kvar i staden och gå på egen upptäcktsfärd eller återvänd till hotellet för avkoppling. Det finns flera alternativ för hur du tar dig tillbaka till hotellet; lokalbuss, taxi, hotellets shuttlebuss eller till fots längs med den fina strandpromenaden.

Under eftermiddagen kan vi rekommendera ett besök i den pittoreska bergsbyn Monte. Hit kan man ta sig på ett alldeles spektakulärt sätt – nämligen genom att ta linbanan från Funchals centrum. Turen upp längs med bergväggen bjuder på både hisnande vyer och en insyn i det lokala livet som pågår i sluttningarna. Väl uppe i Monte finns möjlighet att besöka den botaniska trädgården, full med färgsprakande blommor och fåglar. Från Monte kan man sedan ta buss tillbaka till Funchal igen.

Dag 4: Lätt promenad till Câmara de Lobos

På dagens utflykt kommer vi till den idylliska fiskebyn Câmara de Lobos som ligger i närheten av vårt hotell. Vår promenad längs kusten bjuder på en slående utsikt över de imponerande och höga klippformationerna på andra sidan, medan vi har det stora Atlanten som följeslagare. Promenaden går vi i lugn takt och den sträcker sig inte längre än 3 kilometer per väg.

Bild: Den pittoreska fiskebyn Câmara de Lobos

Winston Churchill var en stor beundrare av denna lilla stad som han besökte år 1950, där han med den karakteristiska cigarren och med målarredskapen fann inspiration till sin målning i kvarteret kring hamnen med de färgglada och traditionella fiskebåtarna. Idag blomstrar fisket och Câmara de Lobos är en stad där du kommer nära inpå det dagliga livet. Det finns tid att besöka någon av stadens små barer där den som vill kan svalka sig med en god, lokal drink. Faktum är att Câmara de Lobos är födelseorten för en annan av Madeiras lokala drinkar: Nikita. Den består av ananasjuice, vaniljglass, rom och öl. Det låter som en märklig kombination, men det är en riktigt energibomb och svalkar gott efter vår promenad. Självklart finns också den populära ponchan även här. Vi är åter tillbaka på hotellet strax före lunch.

Dag 5: Utflykt till Madalena do Mar – vinproduktion med provsmakning och Cabo Girão

Om du vill se ett litet urval av alla de sagolika utsikter som Madeira har att erbjuda, så är dagens utflykter något för dig.

Väster om Funchal ligger utsiktspunkten Cabo Girao, som vi på gårdagens promenad kunde urskilja i fjärran. På kustklippan är en så kallad sky walk upprättad; en transparent plattform som du kan kliva ut på och som erbjuder en helt enastående utsikt över sydkusten.

Storslagen utsikt från glasplattformen vid Cabo Girao på Madeira.
Bild: Magpirrande vyer från Cabo Girão

Vem känner inte till det berömda Madeiravinet? För oss är ett besök på Madeira inte komplett utan ett smakprov från de gyllene dropparna, som vi så passande får uppleva hos en av de lokala producenterna på ön. På den privatägda vingården Barbeito, som producerar några av öns bästa Madeiravin, går vi på en rundtur som givetvis avslutas med en god provsmakning.

Om tiden tillåter stannar vi i Ribeira Brava med dess pittoreska lilla kyrka, och i Serra de Agua där du kanske vågar dig på ett smakprov av den lokala drinken poncha. Vi besöker även Madalena do Mar, staden som är känd för öns allra största bananodling. Staden är vackert placerad mellan bergsväggen och havet, vilket gör att bananerna får det perfekt klimatet. 

Dag 6: Ledig dag eller möjlighet till Levadavandring

Efter några händelserika dagar med många nya intryck får du nu en ledig dag att disponera fritt. Du kan välja att titta närmare på någon av de sevärdheter som du har upplevt på Madeira under de senaste dagarna, sätta dig på ett café eller koppla av med en god bok vid poolen. Reseledaren kan hjälpa till med tips på upplevelser på egen hand oavsett om du vill hålla dig i närheten av hotellet eller röra dig runt på ön.

Du kan också följa med vår svensktalande reseledare på en vandring på en av Madeiras vackra levador där vi går längs de för ön typiska bevattningskanalerna, och kommer nära inpå Madeiras fantastiska natur. Vi går sträckan från Campanario till Quinta Grande (cirka 6,5 km). Gympaskor räcker för turen, men med en bra sula som ger ordentligt fäste. På vissa partier är stigen smalare och saknar räcke, men majoriteten av vandringen är lätt och passar de allra flesta. Inga direkta höjdskillnader förekommer.

Frodig natur längs levadastigar på Madeira.
Bild: Vandring längs bevattningskanalerna, som även kallas levador

Dag 7: Ledig dag eller extra utflykt till Monte och Monte Palace Garden

Idag har det blivit dags att se Funchal från ovan, i staden Monte. Från den vackra kyrkan Igreja da Nossa Senhora får vi en fantastisk utsikt över Funchal. Det var i kurbadorten Monte som välbärgade européer samlades om sommaren. Idag kan man både komma hit via bilväg, men också ta linbanan upp till Monte från Funchal. Redan förr i tiden kunde man komma ner från Monte till Funchal på ett alternativt sätt. Då valde ofta överklassdamerna slädturen ner i hög fart, styrda av män i stråhatt och vit kostym. Det kan du också välja att göra efter vårt besök i staden och trädgården, dit vi tar oss med buss.

I Monte finns även en av Europas största samlingar av exotiska växter i trädgården Monte Palace Garden från år 1881. Här finns även en unik design med asiatiska inslag och en imponerande samling kakelplattor som har samlats in från palats, kyrkor och privata hus mellan 1400-talet och 1900-talet. Trädgården härstammar från en 1700-talsherrgård, och har också fungerat som lyxhotell. Senare köptes den av den inhemske affärsmannen och konstsamlaren José Berardo, som drömde om att skapa en vacker trädgård för allmänheten. Notera att det förekommer vissa höjdskillnader på utflykten till Monte, och att det därför krävs god form för att ha fullt utbyte av utflykten.


Bild: Trädgården i Monte

Dag 8: Tid på egen hand och hemresa till Sverige

Tillsammans med reseledaren åker vi till flygplatsen varifrån resan går hem till Sverige.

Karta

Geografisk karta över ön Madeira.

Väder

Se vädret för Funchal

För uppdaterad väderleksprognos gå in på smhi.se

Väderkarta över den genomsnittliga temperaturen på Madeira per år.

Fakta om Madeira

Var ligger Madeira?

Omkring 90 mil utanför Portugals kust, i norra Atlanten, hittar du ön Madeira. Ögruppen utgörs av ön Madeira, som är den största ön med sina 801 km², och Porto Santo samt Desertas- och Selvagensöarna, som är mindre grupper med obebodda öar. På Madeira bor omkring 267 000 invånare varav 128 000 är bosatta i Funchal, Madeiras huvudstad. Funchal ligger belägen på öns södra kust och verkar som öns handelscentrum. Här hittar du affärer, restauranger, kaféer och marknader med mera.

Omgivningarna utanför huvudstaden är mycket varierande och på Madeira skiftar landskapen från frodande grönska till höga, karga berg. På nordkusten är det oftast mycket blåsigt och här slår Atlantens kraftiga vågor mot klippväggen, medan den södra kusten ligger något mer i lä. Madeira präglas av ett tropiskt klimat och utmärkande för ön är en klarblå himmel med endast några få regnskurar. På Madeira är de även mycket varsamma om att bevara miljön, vilket bland annat visar sig i alla färggranna blommor som dominerar ön.

Hur är vädret och klimatet?

Landskapet på Madeira är lika varierande och skiftande som dess klimat. Här möter frodig natur karga, ståtliga berg, och medan solen oftast lyser med sin frånvaro uppe i bergen är det nere i Funchal vanligtvis både varmt och soligt. Att klimatet på Madeira kan skifta snabbt beror dels på att det råder ett tropiskt klimat på ön. Medeltemperaturen på Madeira ligger mellan 1824 grader året runt. Många soltimmar med en del regnskurar är därmed karaktäriserande för vädret här. Madeira är dessutom känd för sina vackra blommor och varje år under våren anordnas en blomsterfestival till många blomsterfantasters stora glädje.

Hur tar jag mig runt?

Horários do Funchal är namnet på bussföretaget på Madeira, som erbjuder en smidig tillgång till och runt Funchal. I stadens centrum kan du smidigt åka med de miljö- och handikappvänliga minibussarna (s.k. Linha Eco), men observera att dessa bussar inte har några bestämda hållplatser, så lokalbor och turister kan stanna dem lite varstans. Bra att veta är också att du kan köpa dina bussbiljetter direkt på bussarna.

Önskar du istället färdas med taxi på ön, ska du hålla utkik efter de gula bilarna med de blåa ränderna längs med sidorna. En del bilar har även en TAXI-skylt på taket. Du kan i princip få tag på en taxi vart du än befinner dig, och taxibilar som kör utanför Funchal tar vanligtvis betalt efter antal kilometer, utan att använda taxameter.

Vad finns det för shoppingmöjligheter?

Öppningstiderna här brukar normalvis vara mellan 9 på morgonen och 7 på kvällen, måndag till fredag. Liksom i många andra länder i Sydeuropa kan en del butiker och affärer hålla stängt mitt på dagen, vanligtvis vid omkring 13:00–15:00. Precis som hemma i Sverige har många affärer endast förmiddagsöppet på lördagana, med undantag för de större galleriorna som brukar hålla öppet mellan 10:00–22:00 hela veckan.  

Finns det något jag bör tänka på?

Det finns flera internetkaféer på ön och för att få tillgång till Internet brukar man vanligtvis få betala 5 euro per timma. Du kan även hitta en del platser runt om ön som har wi-fi, s.k. hot spots, framförallt i städerna. Dricksvattnet på Madeira är till skillnad från Portugals fastland säkert att dricka och är till och med av god kvalité.

Visste du att...

…nyårsfirandet på Madeira innehåller den största fyrverkerishowen i världen, vilket även har blivit erkänt av the Guinness World Records år 2006.

…den portugisiska ön faktiskt ligger närmare Afrika än den europeiska kontinenten? Avståndet till den afrikanska kusten är 520 km, medan det är omkring dubbelt så långt (1 000 km) till den europeiska kontinenten.

Blomsterfestivalen på Madeira

Den 27/4 - 21/5 2023 hålls en av årets största högtider på Madeira, nämligen Blomsterfestivalen. Det här är en tid full av festligheter, och huvudorten Funchal sjuder av liv. Här samsas bodar med ätbara specialiteter och lokalt hantverk med folklore, musik och naturligtvis blomsterutsmyckningar i mängder. Blomsterfestivalen är en av de mest populära tidpunkterna att åka till Madeira, och hela Funchal är fullt av människor – både turister och lokala invånare – som vill ta del av festligheterna. Blomsterfestivalens stora höjdpunkter är Hoppets Mur 29/4 - 23 och det stora karnevalståget 30/4 - 23.


Bild: Stämning från Blomsterfestivalen.

Jul och nyår på Madeira

Jul på Madeira
Madeiras befolkning älskar julen!

I slutet av november arrangeras juldekorationerna i Funchal. Dessa är helt spektakulära med färggranna figurer, finurliga utsmyckningar och vackra ljusskapelser i alla dess former. Juldekorationerna finns kvar ända fram till Trettonhelgen, och det är inget du vill missa!

Utöver resan normala program med utflykter och måltider inkluderas en särskild julmiddag. Utflykterna anpassas så att julafton blir en programfri dag.


Bild: Julbelysning i Funchal.


Nyår på Madeira
Att fira nyår på Madeira är något du sent kommer att glömma!
Missa framför allt inte Funchals prisbelönta fyrverkerishow - den är något utöver det vanliga.

Utöver resans normala program med utflykter och måltider inkluderas en galamiddag på hotellet på nyårsafton med möjlighet att köpa till en fyrverkeritur över själva tolvslaget. Pris och möjlighet att boka denna extrautflykt kommer ca 1 månad innan avresa.

När nyårsafton kommer äter vi en gemensam galamiddag på hotellet, och precis som alla andra dagar är det all inclusive med fri bar kl. 11 - 23. Funchals fyrverkerishow kan inte ses från hotellet utan upplevs bäst från vårt systerhotell Pestana Casino Park, dit de som vill (mot en avgift) åker tillsammans i buss. Vi kommer fram till Pestana Casino Park strax innan tolvslaget, och där får vi uppleva den spektakulära fyrverkerishowen från hotellets trädgård, med utsikt över hamnen i Funchal, tillsammans med ett glas bubbel. När showen är slut åker vi tillbaka till vårt hotell igen, där baren är öppen (mot betalning) och musik spelar fram till kl. 02.30. Klädkod för kvällen är kavaj. Smoking är självklart välkommet, men absolut inget krav.


Bild: Nyår i Funchal.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationFrån pris
20/10 - 27/10Se flygtider KöpenhamnMagiska Madeira (All Inclusive) från Köpenhamn13 495:-SÄND FÖRFRÅGAN
20/10 - 27/10Se flygtider Stockholm - ArlandaMagiska Madeira (All Inclusive)13 495:-SÄND FÖRFRÅGAN
12/11 - 19/11Se flygtider KöpenhamnMagiska Madeira (All Inclusive) från Köpenhamn12 495:-Fullbokad
12/11 - 19/11Se flygtider Stockholm - ArlandaMagiska Madeira (All Inclusive)10 995:-Fåtal platser kvar
19/11 - 26/11Se flygtider Stockholm - ArlandaMagiska Madeira (All Inclusive)10 995:-Boka
22/12 - 29/12Se flygtider KöpenhamnMagiska Madeira (All Inclusive) från Köpenhamn15 595:-Boka
22/12 - 29/12Se flygtider Stockholm - ArlandaMagiska Madeira (All Inclusive)15 595:-Boka
29/12 - 5/1Se flygtider KöpenhamnMagiska Madeira (All Inclusive) från Köpenhamn15 995:-Fåtal platser kvar
29/12 - 5/1Se flygtider Stockholm - ArlandaMagiska Madeira (All Inclusive)15 995:-Boka
11/2 - 18/2Se flygtider Stockholm - ArlandaMagiska Madeira (All Inclusive)10 995:-Boka
4/3 - 11/3Se flygtider Stockholm - ArlandaMagiska Madeira (All Inclusive)11 995:-Boka
18/3 - 25/3Se flygtider Stockholm - ArlandaMagiska Madeira (All Inclusive)11 995:-Boka

På den här resan är antalet deltagare max 40 personer.
Extrautflykterna genomförs vid minst 15 deltagare.

Flyg: Vill du resa från en annan flygplats än Stockholm eller Köpenhamn? Vi hjälper gärna till med anslutningsflyg inom Sverige.

Priset inkluderar:

• Flyg Stockholm/Köpenhamn–Madeira t/r inkl. transfer
• 7 nätter på Pestana Bay All Inclusive 4* utanför Funchal
• Rum med balkong och havsutsikt på våning 1 - 3
• All inclusive på hotellet (frukost, lunch och middag) samt fri bar kl 11:00 – 23:00
• Stadsvandring i Funchal med lokal drink
• Cabo Girão och besök på Madeiravinproduktion
• Besök på bananodling i Madalena do Mar
• Heldagsutflykt med levadavandring vid Ribeiro Frio, besök i Santana, Porto da Cruz/östra Madeira och lunch
• Transporter och utflykter enligt program
• Svensktalande reseledare

Priset inkluderar inte:

• Dubbelrum med balkong och havsutsikt på våning 4-6, från 795 kr/person
• Dubbelrum med balkong och havsutsikt på våning 7, från 995 kr/person
• Suite för 2 personer, från 1 195 kr/person
• Enkelrumstillägg, från 2 395 kr
• Extra utflykt levadavandring, 220 kr
• Extra utflykt till Monte med den botaniska trädgården, 375 kr
• Entré till Cabo Girão, 1,5 - 2 euro/person
• Platsbeställning på en av de första 3-4 raderna i bussen vid utflykter och transfers, 200 kr
• Försäkringar
• Administrationsavgift på bokningar där bokningsbekräftelsen ska skickas per post, 95 kr

Hotell

Andra liknande resor

Trustpilot