Magiska Madeira

Underbart vacker natur på Madeira
Blommor och exotiska frukter på marknaden i Funchal på Madeira
På Madeira får man många storslagna utsikter
Levadavandring på Madeira
Små gator på Madeira och dom mörka och söta dropparna av Portvin
Slädtur och gröna skogar uppe i Monte på Madeira
Vi bor på hotellet Pestana Bay med havsutsikt och all inclusive
Solnedgång över Madeira
Kristysfiguren i Garajau på Madeira

Följ med på en resa till magiska Madeira och den härliga staden Funchal

Ett pärlband av naturscenerier och panoramautsikter väntar oss på vår resa till Magiska Madeira. Det gör även färgglada blommor, ett behagligt klimat, vandring, spännande utflykter och en semester där allt ingår i mer än ett avseende.

Det är inte utan anledning som just denna resa till Madeira har blivit vår favorit. Här får begreppet all-inclusive en ny innebörd. Förutom de tre huvudmåltiderna, fri bar, rum med balkong och havsutsikt på vårt hotell, har vi inkluderat tre dagar för utflykter som tar oss runt nästan hela Maidera.

Madeiras sydkust har öns bästa klimat och det är just här vi inkvarterar oss. Hotellet vi bor på är fyrstjärnigt, har bra rum och ett lugnt läge vid stranden i utkanten av Lidoområdet i Funchal.

Under resan får vi se mycket av Portugals blomsterö och resan är för dig som söker upplevelser i kombination med komfort, tid för avkoppling och egna upplevelser. 

Stadsvandring i Funchal

Stadsvandringen tar oss runt i Funchals centrum där vi kommer närmare stadens historia, arkitektur och sevärdheter som man kan besöka på de lediga dagarna. Vi hälsar bl.a. på Zarco och får se hans staty framför katedralen. Under 1400-talet var han en av de upptäcktsresande som seglade ut från Portugal och hittade Madeira.

Utflykt till Nunnornas dal och fantastiska vyer

Vi stiftar bekantskap med Funchals färgsprakande marknad och några helt fantastiska utsiktsplatser. Vi besöker lilleputtlandskapet vid Nunnornas dal och tittar på den storslagna utsikten från Cabo Girão. Här går vi ut på den transparenta plattformen varifrån vi kan titta 581 meter lodrätt nedåt. På turen till nordöstra delen av ön reser vi längs med spektakulära kuststräckor och pittoreska byar. Vi hinner även med en promenad till fiskebyn Câmara de Lobos, där vardagslivets charm är minst sagt påtaglig.

Naturskön levadavandring

För den som vill finns det även möjlighet att följa med på en vandring och uppleva Madeiras grönskande natur. Det blir en härlig levadavandring bland storslagen natur och vackra landskap.

KORT DAGSPROGRAM FÖR VÅR MADEIRA-RESA:

Dag 1: Ankomst till Madeira och hotellet.
Dag 2: Promenad längs med kusten till Câmara de Lobos
Dag 3: Stadsvandring i Funchal
Dag 4: Heldagsutflykt till nordöstra Madeira
Dag 5: Utflykt till södra Madeira med provsmakning av Madeiravin
Dag 6: Ledig dag eller extra utflykt: levadavandring
Dag 7: Ledig dag eller extra utflykt till Madeiras nordkust
Dag 8: Hemresa

Notera: Programmet är vägledande och ändringar i ordningsföljden kan förekomma. Information om det slutliga dagsprogrammet lämnas vid ankomsten till destinationen.

Hotell med All Inclusive

Boendet är med "All Inclusive" på hotell Pestana Bay (frukost, lunch och middag) samt fri bar kl. 11-23, alla dagar. Helpensionen börjar med lunch eller middag på ankomstdagen och slutar med frukost eller lunch på avresedagen, beroende på ankomst- och avresetider.

Välkommen till vår ö Madeira!

Pris från:
8 995:-
Dagar:8
Boka resa »

Dagsprogram

DAG 1: Ankomst till Madeira, Portugals blomsterö

I ankomsthallen hälsas vi välkomna av den svensktalande reseledaren som kommer att introducera ön för oss under färden till hotellet. Vi reser den korta biten från flygplatsen till vårt 4-stjärniga hotell i utkanten av Funchal.


Bild: Madeiras blomsterprakt.

DAG 2: Lätt promenad till Câmara de Lobos med marknadsbesök och en drink

På dagens utflykt kommer vi till den idylliska fiskebyn Camara de Lobos som ligger i närheten av vårt hotell. Vår promenad längs kusten bjuder på en slående utsikt över de imponerande och höga klippformationerna på andra sidan, medan vi har det stora Atlanten som följeslagare. Promenaden går vi i lugn takt och sträcker sig inte längre än 3 kilometer per väg.

Bild: Den pittoreska fiskebyn Câmara de Lobos

Winston Churchill är en stor beundrare av denna lilla stad, som han besökte år 1950, där han med den karakteristiska cigarren och med målarredskapen fann inspiration till sin målning i kvarteret kring hamnen med de färgglada och traditionella fiskebåtarna. Idag blomstrar fisket och Camara de Lobos är en stad där du kommer nära inpå det dagliga livet. Vi besöker den lokala marknaden, som är något mindre och mer lokal än den stora marknaden i Funchal. Det finns också tid till att besöka en av stadens små barer där den som vill kan svalka sig med en god, lokal drink. Faktum är att Câmara de Lobos är födelseorten för en av Madeiras lokala drinkar - Nikita. Den består av ananasjuice, vaniljglass, rom och öl. Det låter som en märklig kombination, men är en riktigt energibomb och svalkar gott efter vår promenad. Självklart finns även den populära Ponchan här -den välkända drinken bestående av färskpressade frukter och lokalt brännvin. Vi är åter tillbaka på hotellet strax före lunch.

DAG 3: Stadsvandring i Funchal

Vi reser tillsammans in till Funchal, och påbörjar sedan dagens stadsvandring framför Funchals domkyrka som är stadens kännetecken. Vår stadsvandring tar oss sedan runt bland Funchals gator och torg. Det är bra med sköna skor på upptäcktsfärden i Madeiras lilla huvudstad. Funchal är en medelstor stad med ca 100 000 invånare, men lustigt nog känns inte staden så stor som antalet invånare kanske antyder. Stadens huvudstråk andas atmosfär och har ett rikt butiksutbud med specialbutiker, ett shoppingcentrum och många caféer som är mötesplatser för lokalbefolkningen och ger staden puls.


Bild: Stämning i Funchal

Vår stadsvandring tar oss genom Funchals historiska centrum som är på väg att utvecklas till en utomhuskonstutställning med en härlig kreativ atmosfär. De gamla byggnaderna blir fortfarande målade och flera av dem förses med moderna skulpturer. I den gamla delen av staden finns det ett hav av restauranger och barer som man kan utforska närmare när man ska ut i Funchal på egen hand. På gatan Rua Santa Maria har unga konstnärer utsmyckat alla dörrar mot gatan vilket är ett härligt inslag. Vi kommer till Zarcostatyn och får höra historien om den store upptäcktsresanden João Gonçalves Zarco från Henrik Sjöfararens tid, som upptäckte Madeira och bosatte sig på ön som dess ledande guvernör, en av Madeiras stolta söner. Vi passerar också rådhustorget på vår väg genom de kullerstensbelagda gatorna. 


Bild: Funchals hustak

Vid floden mellan den nya och den gamla delen av staden besöker vi Mercado dos Lavradores, den stora saluhallen, full med blommor, frukt och grönsaker. I saluhallen som består av flera våningar väntar många upplevelser. Här får vi en inblick i hur Madeiras milda klimat bidrar till att förse saluhallen med frukt, grönsaker och blommor året runt, och man förstår verkligen varför både de inhemska husmödrarna och de utländska turisterna besöker platsen. Provsmaka de lokalt producerade passionsfrukterna som finns i flera smakvarianter och njut av åsynen av Madeiras vackra blommor. Fiskmarknaden håller till i samma byggnad och här säljs en del av dagens fångst. Lägg märke till de stora tonfiskarna och de fula, svarta espada (dolkfisk) som fångas här i stora mängder. Observera att saluhallen är stängd på söndagar.


Bild: Saluhallen i Funchal

Vår stadsvandring slutar i Funchal före lunch. Resten av dagen bestämmer du själv över: stanna kvar i staden och gå på egen upptäcktsfärd eller återvänd till hotellet för avkoppling. Du kan ta dig tillbaka till hotellet till fots eller via hotellets gratis transferbuss.

Under eftermiddagen kan vi rekommendera ett besök i den pittoreska bergsbyn Monte. Hit kan man ta sig på ett alldeles spektakulärt sätt - nämligen genom att ta linbanan från Funchals centrum. Turen upp längs med bergväggen bjuder på både hisnande vyer och en insyn i det lokala livet som pågår i sluttningarna. Väl uppe i Monte finns möjlighet att besöka den botaniska trädgården, full med färgsprakande blommor och fåglar. Från Montes topp kan man dessutom följa med på en tur i de välkända slädarna som är en av Montes stora attraktioner. Slädarna användes förr i tiden för att transportera gods mellan Funchal och Monte, men används idag bara för att ge besökarna en stor upplevelse med garanterat pirr i magen. Från Monte kan man sedan ta buss tillbaka till Funchal igen.

DAG 4: Runt på nordöstra Madeira

Vi börjar dagen med en tur till mitten av ön. Här ska vi bege oss upp på högre höjder och vi passerar två av Madeiras totalt tre bergspass. Vi inleder med att köra över Poiso-passet (1.412 meter över havet) och vidare upp till den tredje högsta punkten Pico do Arieiro (1,818 meter över havet). Landskapet på Pico do Arieiro präglas av karga och bruna nyanser och är en stor kontrast till den frodiga och färgstarka vegetation som annars dominerar ön. På en klar dag belönas vi med en helt betagande utsikt och kanske att vi kan ana Madeiras lillasyster; ön Porto Santo, i fjärran? Ta gärna med en jacka eller en varm tröja, eftersom vädret uppe i bergen är något skiftande. Vårt nästa stopp blir vid Ribeiro Frio - den kalla bäcken, där vi bl.a. får beskåda Madeiras ursprungliga skogsmark ”Laurissilva” som är så unikt att den finns med på UNESCO: s världsarvslista. För den promenadsugne, erbjuds möjligheten att gå en liten tur på levadan Balcoes, innan bussen hämtar upp oss. Om man hellre vill åka med i bussen hela vägen är det också möjligt. Vi fortsätter sedan vidare tvärs över ön längs med de slingrande bergsväggarna.

Bild: Storslagna utsikter från Levada Balcoes

Vi reser vidare till Santana, som är mest känd för sina trekantiga och färgglada hus, som vi självklart ska besöka. Från Santana bjuds vi också på en helt enastående utsikt över kusten. Härefter slår vi oss ner på en välbehövlig lunchpaus, innan vi fortsätter med att utforska Porto da Cruz - den lilla fiskebyn med sina vackra palmer och små vikar med stenstränder. Vi fortsätter vidare genom det bergiga landskapet till halvön Ponta de Sao Lourenco, där vi får uppleva det vackra, vilda landskapet och bli betagna av de hisnande utsiktsplatserna.

Bild: Santanas klassiska och färgsprakande hus

Vi är åter tillbaka på hotellet sent på eftermiddagen.

DAG 5: Utflykt till Eira do Serrado, vinproduktion med provsmakning och Gabo Girão

Om du vill se ett litet urval av alla sagolika utsikter som Madeira har att erbjuda, så är dagens utflykter något för dig.

Trots det relativt korta avståndet från Funchals stadsliv kommer vi snabbt in i en helt annan värld när vi närmar oss ”Nunnornas dal”. Området betraktas som ett av de vackraste på ön och här får vi njuta av de stora bergsmassiven och gröna terrasser, samt de omkringliggande husen som mest av allt liknar små tändsticksaskar när vi tittar på dem från plattformen vid utsiktspunkten Eira do Serrado. Här kan du ta riktiga vykortsbilder och kommer du dessutom hit en molnfri dag blir det verkligen pricken över i:et. Vi får naturligtvis även höra historien om varför dalen i folkmun kallas ”Nunnornas dal”.

Vem känner inte till det berömda Madeiravinet? För oss är ett besök på Madeira inte komplett utan ett smakprov från de gyllene dropparna, som vi så passande får uppleva hos en av de lokala producenterna på ön. På den privatägda vingården Barbeito, som producerar några av öns bästa Madeiravin, går vi på en rundtur som givetvis avslutas med en god provsmakning.

Bild: De välsmakande vinerna på Barbeitos vingård

Väster om Funchal, på vägen tillbaka till vårt hotell, ligger utsiktspunkten Cabo Girao, som vi på gårdagens promenad kunde urskilja i fjärran. På kustklippan är en så kallad ”sky-walk” upprättad; en transparent plattform som du kan kliva ut på och som erbjuder en helt enastående utsikt över sydkusten.

DAG 6: Ledig dag eller möjlighet till Levadavandring

Efter några händelserika dagar med många nya intryck får du nu en ledig dag att disponera fritt. Du kan välja att titta närmare på någon av de sevärdheter som du har upplevt på Madeira under de senaste dagarna, sätta dig på ett café eller koppla av med en god bok vid poolen. Reseledaren kan hjälpa till med tips på upplevelser på egen hand oavsett om du vill hålla dig i närheten av hotellet eller röra dig runt på ön.

Du kan också följa med vår svenska reseledare på vandring på en av Madeiras vackra levador där vi går längs bevattningskanalerna och kommer tätt inpå Madeiras fantastiska natur. Vi går sträckan från Campanario till Quinta Grande (ca 6,5 km).

Det är nödvändigt att ha skor med gummisula. Turen beställs och betalas hos vår svensktalande reseledare.


Bild: Vandring längs levadorna (bevattningskanalerna).

DAG 7: Ledig dag eller extra utflykt till Madeiras nordkust

Geografiskt sett är Madeira inte så stort men landskapet visar på stor mångfald och skiftar karaktär alltefter var på ön du befinner dig. Detta gör också att det finns mycket att uppleva under bara en veckas vistelse.

Idag har det blivit dags att åka inåt landet på Madeira och uppleva naturens många ansikten och alla de små byarna som vi passerar på dagens rutt. Vi börjar dagen genom att åka inåt landet, över bergen till Paul da Serra. Det berömda passet är känt för sin vidunderliga utsiktspunkt. Vi stannar till i Porto Moniz där vi har dagens första längre paus och äter lunch på en av byns lokala restauranger. Här kan vi njuta av solen och havet och om tid och väder tillåter kan man ta ett snabbt dopp i de naturliga swimmingpoolerna som är formade av gamla vulkaner. För dem som hellre vill ha en kopp kaffe efter maten finns det många möjligheter att få sitta i lugn och ro vid vattnet.

Bild: Kuststaden Porto Moniz med dess naturliga bassänger

Dagens sista etapp tar oss till staden São Vicente som ligger mitt på nordkusten, och liksom i Porto Moniz har lava från gångna tiders vulkanutbrott haft avgörande betydelse för stadens utseende och uppbyggnad. Vi kommer tillbaka till hotellet sent på eftermiddagen.

DAG 8: Tid på egen hand och hemresa till Sverige

Tillsammans med reseledaren åker vi till flygplatsen varifrån resan går hem till Sverige.

Karta

Väder

Se vädret för Funchal

För uppdaterad väderleksprognos gå in på smhi.se

Genomsnittlig max dygnstemperatur per månad / Genomsnittlig dygnstemperatur per månad / Genomsnittlig minimum dygnstemperatur per månad

Fakta om Madeira

Geografi och demografi

Omkring 90 mil utanför Portugals kust, i norra Atlanten, hittar du ön Madeira. Ögruppen utgörs av ön Madeira, som är den största ön med sina 801 km2, och Porto Santo samt Desertas- och Selvagensöarna, som är mindre grupper med obebodda öar. På Madeira bor omkring 267 000 invånare varav 128 000 är bosatta i Funchal, Madeiras huvudstad. Funchal ligger belägen på öns södra kust och verkar som öns handelscentrum. Här hittar du affärer, restauranger, caféer och marknader med mera.

Omgivningarna utanför huvudstaden är mycket varierande och på Madeira skiftar landskapen från frodande grönska till höga, karga berg. På nordkusten är det oftast mycket blåsigt och här slår Atlantens kraftiga vågor mot klippväggen, medan den södra kusten ligger något mer i lä. Madeira präglas av ett tropiskt klimat och utmärkande för ön är en klarblå himmel med endast några få regnskurar. På Madeira är de även mycket varsamma om att bevara miljön, vilket bland annat visar sig i alla färggranna blommor som dominerar ön.

Väder och klimat

Landskapet på Madeira är lika varierande och skiftande som dess klimat. Här möter frodig natur karga, ståtliga berg och medan solen oftast lyser med sin frånvaro uppe i bergen är det nere i Funchal vanligtvis både varmt och soligt. Att klimatet på Madeira kan skifta snabbt beror dels på att det råder ett tropiskt klimat på ön. Medeltemperaturen på Madeira ligger mellan 18-24 grader ået runt. Många soltimmar med en del regnskurar är därmed karaktäriserande för vädret här. Madeira är dessutom känd för sina vackra blommor och varje år under våren anordnas en blomsterfestival till många blomsterfantasters stora glädje.

Att ta sig runt

Horários do Funchal är namnet på bussföretaget på Madeira, som erbjuder en smidig tillgång till och runt Funchal. I stadens centrum kan du smidigt åka med de miljö- och handikappvänliga minibussarna (s.k. Linha Eco), men observera att dessa bussar inte har några bestämda hållplatser, så lokalbor och turister kan stanna dem lite varstans. Bra att veta är också att du kan köpa dina bussbiljetter direkt på bussarna.

Önskar du istället färdas med taxi på ön, ska du hålla utkik efter de gula bilarna med de blåa ränderna längs med sidorna. En del bilar har även en TAXI-skylt på taket. Du kan i princip få tag på en taxi vart du än befinner dig, och taxibilar som kör utanför Funchal tar vanligtvis betalt efter antal kilometer, utan att använda taxameter.

Shopping och öppettider

Vanligtvis håller affärerna öppet från måndag till fredag, mellan 09.00 och 19.00. Från 13.00 till 15.00 brukar det mesta hållas stängt. På lördagar brukar affärerna hålla öppet under förmiddagen, från 09.00 till 13.00. Undantaget kan vara stora shoppingcentrum, som istället brukar ha öppet alla dagar i veckan från 10.00 till 22.00

Bra att veta

Det finns flera Internet caféer på ön och för att få tillgång till Internet brukar man vanligtvis få betala 5 euro per timma. Du kan även hitta en del platser runt om ön som har WiFi, s.k. ”hot spots”, framförallt i städerna. Dricksvattnet på Madeira är, tillskillnad från Portugals fastland, säkert att dricka och är till och med av god kvalité.

Visste du att?...

… Nyårsfirandet på Madeira innehåller den största fyrverkerishowen i världen, vilket även har blivit erkänt av the Guinness World Records, år 2006.  

… den portugisiska ön ligger faktiskt närmare Afrika än den europeiska kontinenten. Avståndet till den afrikanska kusten är 520 km, medan det är omkring dubbelt så långt (1 000 km) till den Europeiska kontinenten.

Blomsterfestival på Madeira

Den 19/4-6/5 hålls en av årets största högtider på Madeira, nämligen blomsterfestivalen. Det här är en period full av liv och festligheter, och hela Funchal sjuder av liv. Här samsas bodar med ätbar specialiteter och lokalt hantverk med folklore, musik och naturligtvis blomsterutsmyckningar i mängder. Det här är en av de mest populära tidpunkterna att åka till Madeira på, och hela Funchal är fullt av människor - både turister och lokala - som vill ta del av festligheterna.

Blomsterfestivalens stora höjdpunkter är Hoppets Mur den 21/4 och det stora karnevalståget den 22/4. Vi kan rekommendera att du besöker Funchal på lördagen den 21/4 för att se barnens parad och Hoppets Mur-ceremonin, och att du på söndag eftermiddag bevittnar den stora paraden med massor av olika upptåg och uppträden vid hamnen i Funchal.

Din reseledare kommer ge dig närmare information om programmet och praktiska detaljer kring blomsterfestivalen efter ankomst till Madeira.

Jul- och nyårsfirande på Madeira

Julfirandet på Madeira firas med en extra festlig och pyntad middag på hotellet, tillsammans med livemusik med jultema och julinspirerade cocktails i baren.

När nyårsafton kommer så äter vi en gemensam galamiddag på hotellet, och precis som alla andra dagar är det All Inclusive med fri bar kl. 11-23. Funchals fyrverkerishow ses bäst från vårt systerhotell Pestana Casino Park, dit vi åker tillsammans i buss arrangerad av hotellet. Vi kommer fram till Pestana Casino Park strax innan tolvslaget, där vi får uppleva den spektakulära fyrverkerishowen från hotellets trädgård, med utsikt över hamnen i Funchal, tillsammans med ett glas bubbel. När showen är slut åker vi tillbaka till vårt hotell igen, där baren är öppen och musik spelar till kl. 2.30. Klädkod för kvällen är kavaj. Smoking är absolut inget krav, men självklart välkommet.

Avgångar & priser

    Begränsa sökningen:
Avresa Avreseort Destination Från pris
28/10 - 4/11 Köpenhamn
Se flygtider
Magiska Madeira (All Inclusive)
10 495:- SÄND FÖRFRÅGAN »
28/10 - 4/11 Stockholm - Arlanda
Se flygtider
Magiska Madeira (All Inclusive)
10 495:- Boka »
4/11 - 11/11 Köpenhamn
Se flygtider
Magiska Madeira (All Inclusive)
10 495:- SÄND FÖRFRÅGAN »
4/11 - 11/11 Stockholm - Arlanda
Se flygtider
Magiska Madeira (All Inclusive)
10 495:- Boka »
11/11 - 18/11 Köpenhamn
Se flygtider
Magiska Madeira (All Inclusive)
10 495:- SÄND FÖRFRÅGAN »
11/11 - 18/11 Stockholm - Arlanda
Se flygtider
Magiska Madeira (All Inclusive)
10 495:- Boka »
18/11 - 25/11 Köpenhamn
Se flygtider
Magiska Madeira (All Inclusive)
9 995:- Boka »
18/11 - 25/11 Stockholm - Arlanda
Se flygtider
Magiska Madeira (All Inclusive)
9 995:- Boka »
25/11 - 2/12 Köpenhamn
Se flygtider
Magiska Madeira (All Inclusive)
9 495:- SÄND FÖRFRÅGAN »
25/11 - 2/12 Stockholm - Arlanda
Se flygtider
Magiska Madeira (All Inclusive)
9 495:- Boka »
2/12 - 9/12 Köpenhamn
Se flygtider
Magiska Madeira (All Inclusive)
8 995:- Boka »
2/12 - 9/12 Stockholm - Arlanda
Se flygtider
Magiska Madeira (All Inclusive)
8 995:- Boka »
23/12 - 30/12 Köpenhamn
Se flygtider
Magiska Madeira (All Inclusive)
Julresa
11 495:- Boka »
23/12 - 30/12 Stockholm - Arlanda
Se flygtider
Magiska Madeira (All Inclusive)
Julresa
11 495:- Boka »
30/12 - 6/1 Köpenhamn
Se flygtider
Magiska Madeira (All Inclusive)
Nyårsresa
12 495:- Boka »
30/12 - 6/1 Stockholm - Arlanda
Se flygtider
Magiska Madeira (All Inclusive)
Nyårsresa
12 495:- Boka »
6/1 - 13/1 Köpenhamn
Se flygtider
Magiska Madeira (All Inclusive)
8 995:- Boka »
6/1 - 13/1 Stockholm - Arlanda
Se flygtider
Magiska Madeira (All Inclusive)
8 995:- Boka »
13/1 - 20/1 Köpenhamn
Se flygtider
Magiska Madeira (All Inclusive)
9 295:- Boka »
13/1 - 20/1 Stockholm - Arlanda
Se flygtider
Magiska Madeira (All Inclusive)
9 295:- Boka »
20/1 - 27/1 Köpenhamn
Se flygtider
Magiska Madeira (All Inclusive)
9 495:- Boka »
20/1 - 27/1 Stockholm - Arlanda
Se flygtider
Magiska Madeira (All Inclusive)
9 495:- Boka »
27/1 - 3/2 Köpenhamn
Se flygtider
Magiska Madeira (All Inclusive)
9 995:- Boka »
27/1 - 3/2 Stockholm - Arlanda
Se flygtider
Magiska Madeira (All Inclusive)
9 995:- Boka »
3/2 - 10/2 Stockholm - Arlanda
Se flygtider
Magiska Madeira (All Inclusive)
10 295:- Boka »
3/2 - 10/2 Stockholm - Arlanda
Se flygtider
Magiska Madeira (All Inclusive)
10 295:- Boka »
10/2 - 17/2 Köpenhamn
Se flygtider
Magiska Madeira (All Inclusive)
Karneval på Madeira
10 495:- Boka »
10/2 - 17/2 Stockholm - Arlanda
Se flygtider
Magiska Madeira (All Inclusive)
Karneval på Madeira
10 495:- Boka »
17/2 - 24/2 Köpenhamn
Se flygtider
Magiska Madeira (All Inclusive)
10 495:- Boka »
17/2 - 24/2 Stockholm - Arlanda
Se flygtider
Magiska Madeira (All Inclusive)
10 495:- Boka »
24/2 - 3/3 Köpenhamn
Se flygtider
Magiska Madeira (All Inclusive)
10 495:- Boka »
24/2 - 3/3 Stockholm - Arlanda
Se flygtider
Magiska Madeira (All Inclusive)
10 495:- Boka »
3/3 - 10/3 Köpenhamn
Se flygtider
Magiska Madeira (All Inclusive)
10 495:- Boka »
3/3 - 10/3 Stockholm - Arlanda
Se flygtider
Magiska Madeira (All Inclusive)
10 495:- Boka »
10/3 - 17/3 Köpenhamn
Se flygtider
Magiska Madeira (All Inclusive)
10 495:- Boka »
10/3 - 17/3 Stockholm - Arlanda
Se flygtider
Magiska Madeira (All Inclusive)
10 495:- Boka »
17/3 - 24/3 Köpenhamn
Se flygtider
Magiska Madeira (All Inclusive)
10 995:- Boka »
17/3 - 24/3 Stockholm - Arlanda
Se flygtider
Magiska Madeira (All Inclusive)
10 995:- Boka »
24/3 - 31/3 Köpenhamn
Se flygtider
Magiska Madeira (All Inclusive)
10 995:- Boka »
24/3 - 31/3 Stockholm - Arlanda
Se flygtider
Magiska Madeira (All Inclusive)
10 995:- Boka »
31/3 - 7/4 Köpenhamn
Se flygtider
Magiska Madeira (All Inclusive)
10 495:- Boka »
31/3 - 7/4 Stockholm - Arlanda
Se flygtider
Magiska Madeira (All Inclusive)
10 495:- Boka »
7/4 - 14/4 Köpenhamn
Se flygtider
Magiska Madeira (All Inclusive)
10 995:- Boka »
7/4 - 14/4 Stockholm - Arlanda
Se flygtider
Magiska Madeira (All Inclusive)
10 995:- Boka »
14/4 - 21/4 Köpenhamn
Se flygtider
Magiska Madeira (All Inclusive)
10 995:- SÄND FÖRFRÅGAN »
14/4 - 21/4 Stockholm - Arlanda
Se flygtider
Magiska Madeira (All Inclusive)
10 995:- Boka »
21/4 - 28/4 Köpenhamn
Se flygtider
Magiska Madeira (All Inclusive)
Blomsterfestival på Madeira
11 995:- Boka »
21/4 - 28/4 Stockholm - Arlanda
Se flygtider
Magiska Madeira (All Inclusive)
Blomsterfestival på Madeira
11 995:- Boka »

Information om resan

På den här resan är antalet deltagare max 40 personer.
Extrautflykterna genomförs vid minst 15 deltagare.

Priset inkluderar:

• Flyg Stockholm/Köpenhamn - Madeira t/r, inkl. transfer
• 7 nätter på Pestana Bay All Inclusive 4*, Funchal
• Rum med balkong och havsutsikt
• All Inclusive på hotellet (frukost, lunch och middag) samt fri bar kl. 11-23
• Stadsvandring i Funchal
• Nunnornas dal, Cabo Girão och besök på Madeiravin-produktion
• Promenad till Camara de Lobos
• Heldagsutflykt med levadavandring vid Ribeiro Frio, besök i Santana, Porto da Cruz och lunch
• Transporter och utflykter enligt program
• Svensktalande reseledare

Priset inkluderar inte:

• Uppgradering till suite för 2 personer, från 995 kr / person
• Enkelrumstillägg, från 2 095 kr
• Extra utflykt: Levadavandring 20 € (beställs hos reseledaren)
• Extra utflykt till nordkusten, 55 € (beställs hos reseledaren)
• Entré till Cabo Girão
• Försäkringar
• Administrationsavgift 95 kr, gäller på bokningar via post. (Gäller inte vid online bokningar)

Hotell

Övernattning Dag 1 - 8

Pestana Bay All Inclusive
****
Boende med havsutsikt! Pestana Bay All Inclusive ligger vackert beläget direkt vid havet i utkanten av Funchals Lido-området. Som namnet antyder, ligger hotellet direkt intill vattnet och f ....