Skip to main content

Magiska Madeira

par som vandrar genom madeiras gröna natur och pittoersk by monte
betagande berg och gröna sluttningar på resa till madeira
skaldjur och vitt vin på resa till madeira
många blomstersorter på ön madeira och vackra trädgårdar
färska grönsaker och färggrann frukt på marknaden i funchal på resa till madeira
fiskebyn camara de lobos på resa till madeira
storslagen utsikt vid christus stayn på madeira
Solnedgång över Madeira
Kristysfiguren i Garajau på Madeira
Pris från:
12 995:-
Dagar:8
Boka resa

Upplev vårt magiska Madeira med både natur och stadsliv – en resa som har allt!

Ett pärlband av unika naturscenerier och panoramautsikter bland höga berg och djupa dalar väntar oss på vår resa till det magiska Madeira. Det gör även färgglada blommor, ett behagligt klimat med gott om sol, vandringar fyllda av äventyr, spännande utflykter och en semester där allt ingår – i mer än ett avseende. På vårt resmål bor vi strandnära på ett fyrstjärnigt hotell med all inclusive, och med hotellet som utgångspunkt får vi sedan ta del av det bästa som Portugals blomsterö har att erbjuda när det gäller både kultur, historia och natur. 

Längtar du efter en resa till Madeira? I så fall har du kommit helt rätt, eftersom vi på Kulturresor skickat tusentals resenärer till den magiska ön genom åren. Boka din paketresa där du kan njuta av både strand, spännande aktiviteter och historiska sevärdheter och gör dig redo för ett riktigt äventyr! Välkommen till vår ö – Madeira!

Därför ska du resa med oss på en kulturresa till Madeira:

  • Boende på fyrstjärnigt hotell med all inclusive
  • Spännande utflykter där vi utforskar hela öns magnifika miljöer och natursköna blomsterprakt
  • Mysiga stadsvandringar och kustpromenader
  • Besök på vingård och provsmakning av madeiravin

Läs mer om alla våra resor till Madeira här!

En resa som har allt

Det är inte utan anledning som just denna resa till Madeira har blivit vår favorit. Här får begreppet all inclusive en ny innebörd. Förutom de tre huvudmåltiderna, fri bar och rum med balkong eller terrass på vårt hotell har vi inkluderat tre dagar för utflykter som tar oss runt nästan hela Madeira. Madeiras sydkust har öns bästa klimat och det är just här vi inkvarterar oss. Hotellen vi bor på är fyrstjärniga, har bra rum och ett lugnt läge vid stranden i utkanten av Lidoområdet i Funchal. Här njuter vi av all inclusive (frukost, lunch och middag) samt fri bar kl 11:00–23:00 alla dagar, så på vår resa till Madeira behöver du aldrig gå hungrig. Helpensionen börjar med lunch eller middag på ankomstdagen och slutar med frukost eller lunch på avresedagen, beroende på ankomst- och avresetider. Res till Madeira för åtta dagars lyx och flärd på ett av öns bästa hotell!

Utflykter till både stad och natur

En av dagarna på Madeira ger vi oss ut på stadspromenad i Funchals centrum och vi lär känna stadens historia, arkitektur och de populäraste sevärdheterna som man sen kan besöka under de lediga dagarna. Vi hälsar bland annat på den berömda upptäcktsresanden Zarco från Portugal som står staty framför katedralen och som ses som Madeiras fader. Geografiskt sett må Madeira inte vara så stort, men kontrasterna i öns naturliga landskap visar på stor mångfald och skiftar karaktär beroende på var på ön du befinner dig. Detta gör också att det finns mycket att uppleva under bara en veckas vistelse, och vi får under resans gång stifta bekantskap med den varierade naturen. På den transparenta plattformen från Cabo Girão kan vi kan titta 581 meter lodrätt nedåt. På turen till nordöstra delen av ön reser vi längs med spektakulära kuststräckor och pittoreska byar, som Câmara de Lobos, där vi gör ett stopp. 

Möjlighet till naturskön levadavandring och den historiska staden Monte

För den som vill finns det möjlighet att följa med på en levadavandring och uppleva Madeiras grönskande natur. Levadorna är de bevattningskanaler som löper från de frodiga skogarna ner till städerna, och tillsammans gör vi en härlig vandring bland storslagen natur och vackra landskap. I den vilda naturen blir det tydligt att det är den som sätter reglerna, och att vi är besökare. Dagen efter gör vi ännu en extrautflykt till den bedårande staden Monte som ligger på högre höjd och som erbjuder en magisk utsikt över huvudorten Funchal. Dessutom besöker vi den magnifika palatsträdgården, där ett stort antal olika växtarter imponerar på oss. Detta vill du inte missa på din semester!

Kort dagsprogram för resan:

Dag 1: Ankomst till Madeira och transfer till hotellet (L på vissa avgångar, M)
Dag 2: Nordöstra Madeira med Ribeiro Frio, Santana och Ponta de São Lourenço (F, L, M)
Dag 3: Stadsvandring i Funchal med besök i saluhallen (F, L, M)
Dag 4: Promenad längs med kusten till Câmara de Lobos (F, L, M)
Dag 5: Södra Madeira med Cabo Girão, bananplantage i Madalena do Mar och provsmakning av madeiravin (F, L, M)
Dag 6: Ledig dag eller extrautflykt med levadavandring (F, L, M)
Dag 7: Ledig dag eller extrautflykt till Monte och Monte Palace Garden (F, L, M)
Dag 8: Hemresa (F, L på vissa avgångar)

Vissa avgångar är 8 dagar och 7 nätter, medan andra avgångar är 9 dagar och 8 nätter. På de avgångar som är 9 dagar innehåller resan en extra ledig dag. 

Notera: Programmet är vägledande och ändringar i ordningsföljden kan förekomma.

Sök resa
Fyll endast i de fält som är väsentliga för dig

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Madeira och transfer till hotellet (L på vissa avgångar, M)

I ankomsthallen hälsas vi välkomna av vår svensktalande reseledare som kommer att introducera Portugals paradisö för oss under våra dagar på Madeira. Vi reser den korta biten från flygplatsen till vårt fyrstjärniga hotell i utkanten av Funchal.

Madeiras traditionella blomma Estrelitzia.
Bild: Madeiras blomsterprakt

Dag 2: Nordöstra Madeira med Ribeiro Frio, Santana och Ponta de São Lourenço (F, L, M)

Vi börjar dagen med en tur till mitten av ön. Här ska vi bege oss upp på högre höjder och vi passerar två av Madeiras totalt tre bergspass. Vi inleder med att köra över Poisopasset (1 412 meter över havet) och vidare upp till den tredje högsta punkten Pico do Arieiro (1 818 meter över havet). Landskapet på Pico do Arieiro präglas av karga och bruna nyanser och är en stor kontrast till den frodiga och färgstarka vegetation som annars dominerar ön. På en klar dag belönas vi med en helt betagande utsikt, och kanske kan vi till och med ana Madeiras lillasyster, ön Porto Santo, i fjärran. Ta gärna med en jacka eller en varm tröja eftersom vädret uppe i bergen är något skiftande.

Vårt nästa stopp blir vid Ribeiro Frio – den kalla bäcken – där vi bland annat får beskåda Madeiras ursprungliga skogsmark laurissilva som är så unik att den finns med på UNESCO:s världsarvslista. Ribeiro Frio huserar också öns enda forellodling. Efter ett kort besök här beger vi oss av på en lättare levadavandring på cirka två kilometer. Levadan Balcões sträcker sig genom skogen en bit innan vi kommer ut på en vackert belägen utsiktsplatå som belönar sina besökare med en storslagen utsikt över dalen och havet i fjärran. Om man hellre vill åka med i bussen hela vägen är det också möjligt. Vi fortsätter sedan vidare tvärs över ön längs med de slingrande bergsvägarna.

Vi stannar till i staden Santana som är mest känd för sina trekantiga och färgglada hus, och här slår vi oss ner för en välbehövlig lunchpaus innan vi fortsätter vidare österut genom det bergiga landskapet. Vi tar oss till en utsiktspunkt på den allra östligaste udden på Madeira som erbjuder en storslagen utsikt både norrut och söderut. Här på halvön Ponta de São Lourenço får vi uppleva det vackra, vilda landskapet och bli betagna av de hisnande utsiktsplatserna.

Utsikt över Santana vid havet på Madeira.
Bild: Madeiras många utsiktsplatser med sin spektakulära natur tar andan ur en

Vi är åter tillbaka i Lido sent på eftermiddagen och äter en gemensam middag i hotellets restaurang. 

Dag 3: Stadspromenad i Funchal med besök i saluhallen

Tillsammans tar vi oss den lilla biten in till Funchal där vi sedan påbörjar dagens stadspromenad. Vår rundtur tar oss runt bland Funchals gator och torg, och hela tiden har vi stadens domkyrka på ett inte alltför stort avstånd. Den är stadens stora kännetecken. Funchal är en medelstor stad med ungefär 100 000 invånare, men lustigt nog känns inte staden så stor som antalet invånare kanske antyder. Stadens huvudstråk andas av folkliv och har ett rikt utbud med både specialbutiker, ett shoppingcentrum och många kaféer som är mötesplatser för lokalbefolkningen och som ger staden puls. Det kan vara bra med bekväma skor på upptäcktsfärden i Madeiras lilla huvudstad.

Jacaranda träd i Funchal centrum, Madeira.
Bild: Funchals vackra stadskärna

Tillsammans med reseledaren tar vi oss genom Funchals historiska centrum som är på väg att utvecklas till en utomhuskonstutställning med en härligt kreativ atmosfär. De gamla byggnaderna blir fortfarande målade och flera av dem förses med moderna skulpturer, och på gatan Rua Santa Maria har unga konstnärer utsmyckat alla dörrar mot gatan, vilket är ett härligt inslag. I den gamla delen av staden finns ett hav av restauranger och barer som man kan utforska närmare när man ska ut i Funchal på egen hand. Vi kommer till Zarcostatyn och får höra historien om den store 1400-talsupptäcktsresanden João Gonçalves Zarco som var den som upptäckte Madeira och som också bosatte sig på ön som dess ledande guvernör, och vi passerar också Rådhustorget på vår väg genom de kullerstensbelagda gatorna. 

Vid floden mellan den nya och den gamla delen av staden besöker vi Mercado dos Lavradores, den stora saluhallen, som är fylld till brädden med blommor, färsk frukt och grönsaker. I den flera våningar höga saluhallen väntar många upplevelser när vi får en inblick i hur Madeiras milda klimat bidrar till att förse befolkningen med frukt, grönsaker och blommor året runt, och man förstår verkligen varför både de inhemska husmödrarna och de utländska turisterna besöker platsen. Provsmaka de lokalt producerade passionsfrukterna som finns i flera smakvarianter och njut av Madeiras vackra blommor i alla regnbågens färger. Fiskmarknaden håller till i samma byggnad och här kan man fynda dagens fångst. Lägg märke till de stora tonfiskarna och de fula, svarta espadas (dolkfiskar) som är riktiga favoriter på Madeira. 

Observera att saluhallen är stängd på söndagar.

Grönsaker och frukt på marknad i Funchal.
Bild: Färggranna vyer på saluhallen i Funchal

Vi avslutar stadspromenaden med att besöka en av stadens små barer där vi får svalka oss med en god, lokal drink – ponchan. Madeiras välkända och populära drink består av färskpressade frukter och lokalt brännvin, och självklart passar vi på att smaka innan vi avslutar dagens gemensamma schema. Resten av dagen bestämmer du själv över: stanna kvar i staden och gå på egen upptäcktsfärd eller återvänd till hotellet för avkoppling. Det finns flera alternativ för hur du tar dig tillbaka till hotellet; lokalbuss, taxi, hotellets shuttlebuss eller till fots längs med den fina strandpromenaden.

Dag 4: Promenad längs med kusten till Câmara de Lobos (F, L, M)

Dagens utflykt tar oss till den idylliska fiskebyn Câmara de Lobos som ligger alldeles i närheten av vårt hotell. Vår promenad längs kusten bjuder på en slående utsikt över de imponerande och höga klippformationerna på andra sidan, medan vi har det stora Atlanten som ständig följeslagare. Promenaden går vi i lugn takt och den sträcker sig inte längre än 3 kilometer per sträcka.

Bild: Den pittoreska fiskebyn Câmara de Lobos

Winston Churchill var en stor beundrare av denna lilla stad som han besökte år 1950, där han med den karaktäristiska cigarren och sina målarredskap fann inspiration till sin målning av hamnkvarteren och de färgglada traditionella fiskebåtarna. Idag blomstrar fisket och Câmara de Lobos är en stad där du kommer nära inpå det dagliga livet. Det finns tid att besöka någon av stadens små barer där den som vill kan svalka sig med en god, lokal drink. Faktum är att Câmara de Lobos är födelseorten för en annan av Madeiras lokala drinkar: nikita. Den består av ananasjuice, vaniljglass, rom och öl. Det låter som en märklig kombination, men det är en riktigt energibomb och svalkar gott efter vår promenad. Självklart finns också den populära ponchan även här. Vi är åter tillbaka på hotellet strax före lunch.

Dag 5: Södra Madeira med Cabo Girão, bananplantage i Madalena do Mar och provsmakning av madeiravin (F, L, M)

Om du vill ta del av ett litet urval av alla de sagolika utsikter som Madeira har att erbjuda så är dagens utflykt verkligen något för dig! Väster om Funchal ligger utsiktspunkten Cabo Girão, som vi på gårdagens promenad kunde urskilja i fjärran. På kustklippan är en så kallad skywalk upprättad; en transparent plattform som du kan kliva ut på och som erbjuder en helt enastående utsikt över sydkusten.

Storslagen utsikt från glasplattformen vid Cabo Girao på Madeira.
Bild: Magpirrande vyer från Cabo Girão

För oss är ett besök på Madeira inte komplett utan ett smakprov från från madeiravinet – de gyllene dropparna – som vi så passande får uppleva hos en av de lokala producenterna på ön. På den privatägda vingården Barbeito, som producerar några av öns bästa madeiravin, går vi på en rundtur som givetvis avslutas med en god provsmakning. Vi besöker även Madalena do Mar, staden som är känd för öns allra största bananodling. Staden är vackert placerad mellan bergsväggen och havet, vilket gör att bananerna får det perfekta klimatet. 

Om tiden tillåter stannar vi i Serra de Agua och Ribeira Brava med dess pittoreska lilla kyrka.

Dag 6: Ledig dag eller extrautflykt med levadavandring

Efter några händelserika dagar med många nya intryck får du nu en ledig dag att disponera fritt. Du kan välja att titta närmare på någon av de sevärdheter som du har upplevt på Madeira under de senaste dagarna, sätta dig på ett kafé eller koppla av med en god bok vid poolen. Reseledaren kan hjälpa till med tips på upplevelser på egen hand oavsett om du vill hålla dig i närheten av hotellet eller röra dig runt på ön.

Du kan också följa med vår svensktalande reseledare på en vandring på en av Madeiras vackra levador där vi går längs de för ön typiska bevattningskanalerna och kommer nära inpå Madeiras fantastiska natur och små lokala jordbruk. Vi går på Levada Marocos som är cirka 5-6,5 kilometer lång och tar cirka 2,5 timme att gå. Gympaskor räcker för turen, men se till att de har en bra sula som ger ordentligt fäste. På vissa partier är stigen smalare och saknar räcke, men majoriteten av vandringen är lätt och passar de allra flesta. Inga direkta höjdskillnader förekommer.

Frodig natur längs levadastigar på Madeira.
Bild: Levadavandring längs Madeiras klassiska bevattningskanaler

Dag 7: Ledig dag eller extrautflykt till Monte och Monte Palace Garden

Idag har det blivit dags att se Funchal från ovan i staden Monte. Från den vackra kyrkan Igreja da Nossa Senhora får vi en fantastisk utsikt över Funchal. Historiskt har det varit just här, i kurbadorten Monte, som välbärgade européer samlades om somrarna för att samla energi och umgås. Idag kan man komma hit från Funchal antingen via bilvägen eller genom att ta linbanan. På tillbakavägen finns också olika transportsätt, och redan för längesedan valde ofta överklassdamerna att åka ner på slädar i hög fart, styrda av män i stråhatt och vit kostym. Det kan du också välja att göra efter vårt besök i staden och trädgården, dit vi tar oss med buss.

I Monte finns även en av Europas största samlingar av exotiska växter i trädgården Monte Palace Garden från år 1881. Här finns dessutom en unik design med asiatiska inslag och en imponerande samling kakelplattor som har samlats in från palats, kyrkor och privata hus mellan 1400-talet och 1900-talet. Trädgården härstammar från en 1700-talsherrgård och har också fungerat som lyxhotell. Senare köptes den av den inhemske affärsmannen och konstsamlaren José Berardo, som drömde om att skapa en vacker trädgård för allmänheten. Notera att det förekommer vissa höjdskillnader på utflykten till Monte, och att det därför krävs god form för att ha fullt utbyte av utflykten.


Bild: Trädgården i Monte

Dag 8: Hemresa (F, L på vissa avgångar)

Vår vistelse på Madeira har kommit till sitt slut, och beroende på när vårt flyg går har vi ledig tid att disponera innan det blivit dags att bege sig till flygplatsen. Med resväskorna fulla av upplevelser och vackra vyer sparade på näthinnan går vi ombord på planet som ska ta oss hem till Sverige. Madeira ger mersmak, och nog är vi övertygade om att det här inte var vårt sista besök på Portugals fantastiska paradisö. 

Karta

Geografisk karta över ön Madeira.

Väder

Se vädret för Funchal

För uppdaterad väderleksprognos gå in på smhi.se

Väderkarta över den genomsnittliga temperaturen på Madeira per år.

Fakta om Madeira

Var ligger Madeira?

Omkring 90 mil utanför Portugals kust, i norra Atlanten, hittar du ön Madeira. Ögruppen utgörs av ön Madeira, som är den största ön med sina 801 km², och Porto Santo samt Desertas- och Selvagensöarna, som är mindre grupper med obebodda öar. På Madeira bor omkring 267 000 invånare varav 128 000 är bosatta i Funchal, Madeiras huvudstad. Funchal ligger belägen på öns södra kust och verkar som öns handelscentrum. Här hittar du affärer, restauranger, kaféer och marknader med mera.

Omgivningarna utanför huvudstaden är mycket varierande och på Madeira skiftar landskapen från frodande grönska till höga, karga berg. På nordkusten är det oftast mycket blåsigt och här slår Atlantens kraftiga vågor mot klippväggen, medan den södra kusten ligger något mer i lä. Madeira präglas av ett tropiskt klimat och utmärkande för ön är en klarblå himmel med endast några få regnskurar. På Madeira är de även mycket varsamma om att bevara miljön, vilket bland annat visar sig i alla färggranna blommor som dominerar ön.

Hur är vädret och klimatet?

Landskapet på Madeira är lika varierande och skiftande som dess klimat. Här möter frodig natur karga, ståtliga berg, och medan solen oftast lyser med sin frånvaro uppe i bergen är det nere i Funchal vanligtvis både varmt och soligt. Att klimatet på Madeira kan skifta snabbt beror dels på att det råder ett tropiskt klimat på ön. Medeltemperaturen på Madeira ligger mellan 1824 grader året runt. Många soltimmar med en del regnskurar är därmed karaktäriserande för vädret här. Madeira är dessutom känd för sina vackra blommor och varje år under våren anordnas en blomsterfestival till många blomsterfantasters stora glädje.

Hur tar jag mig runt?

Horários do Funchal är namnet på bussföretaget på Madeira, som erbjuder en smidig tillgång till och runt Funchal. I stadens centrum kan du smidigt åka med de miljö- och handikappvänliga minibussarna (s.k. Linha Eco), men observera att dessa bussar inte har några bestämda hållplatser, så lokalbor och turister kan stanna dem lite varstans. Bra att veta är också att du kan köpa dina bussbiljetter direkt på bussarna.

Önskar du istället färdas med taxi på ön, ska du hålla utkik efter de gula bilarna med de blåa ränderna längs med sidorna. En del bilar har även en TAXI-skylt på taket. Du kan i princip få tag på en taxi vart du än befinner dig, och taxibilar som kör utanför Funchal tar vanligtvis betalt efter antal kilometer, utan att använda taxameter.

Vad finns det för shoppingmöjligheter?

Öppningstiderna här brukar normalvis vara mellan 9 på morgonen och 7 på kvällen, måndag till fredag. Liksom i många andra länder i Sydeuropa kan en del butiker och affärer hålla stängt mitt på dagen, vanligtvis vid omkring 13:00–15:00. Precis som hemma i Sverige har många affärer endast förmiddagsöppet på lördagana, med undantag för de större galleriorna som brukar hålla öppet mellan 10:00–22:00 hela veckan.  

Finns det något jag bör tänka på?

Det finns flera internetkaféer på ön och för att få tillgång till Internet brukar man vanligtvis få betala 5 euro per timma. Du kan även hitta en del platser runt om ön som har wi-fi, s.k. hot spots, framförallt i städerna. Dricksvattnet på Madeira är till skillnad från Portugals fastland säkert att dricka och är till och med av god kvalité.

Visste du att...

…nyårsfirandet på Madeira innehåller den största fyrverkerishowen i världen, vilket även har blivit erkänt av the Guinness World Records år 2006.

…den portugisiska ön faktiskt ligger närmare Afrika än den europeiska kontinenten? Avståndet till den afrikanska kusten är 520 km, medan det är omkring dubbelt så långt (1 000 km) till den europeiska kontinenten.

Blomsterfestivalen på Madeira 2024

 

Från den 2 till en 26 maj 2024 hålls en av årets största högtider på Madeira, nämligen Blomsterfestivalen. Det här är en tid full av festligheter och huvudstaden Funchal sjuder av liv. Här samsas bodar med ätbara specialiteter och lokalt hantverk med folklore, musik och naturligtvis blomsterutsmyckningar i mängder. Blomsterfestivalen är en av de mest populära tidpunkterna att åka till Madeira och hela Funchal är full av festivalglada människor – både turister och lokala invånare – som vill ta del av festligheterna. Blomsterfestivalens stora höjdpunkter är Hoppets Mur den 4 maj 2024 och den stora blomsterparaden 5 maj 2024, och du får möjlighet att uppleva båda. 


Bild: Stämning från Blomsterfestivalen.

Du kan anmäla dig till vår extrautflykt den 5 maj 2024 för att uppleva blomsterparaden tillsammans med oss. Den inkluderar sittplatser till arrangemanget och transport till och från hotellet. Vi åker från hotellet cirka kl 14:15 till Funchal där vi ska uppleva paraden mellan 16:00-19:00. Förhandspriset är kr 695 och med förbehåll intill vidare. Utflykten måste beställas hemifrån för att vi ska kunna göra platsreservationer.

Kort dagsprogram för resan:

Dag 1: Ankomst
Dag 2: Nordöstra Madeira med Ribeiro Frio, Santana och Ponta de São Lourenço (F, L, M)
Dag 3: Stadsvandring i Funchal med besök i saluhallen (F, L, M)
Dag 4: Förmiddag promenad längs med kusten till Câmara de Lobos och extrautflykt till blomsterfestivalen (F, L, M)
Dag 5: Södra Madeira med Cabo Girão, bananplantage i Madalena do Mar och provsmakning av madeiravin (F, L, M)
Dag 6: Ledig dag eller extrautflykt med levadavandring (F, L, M)
Dag 7: Ledig dag eller extrautflykt till Monte och Monte Palace Garden (F, L, M)
Dag 8: Hemresa 

Jul och nyår på Madeira

Jul på Madeira

Madeiras befolkning älskar julen!

I slutet av november arrangeras juldekorationerna i Funchal. Dessa är helt spektakulära med färggranna figurer, finurliga utsmyckningar och vackra ljusskapelser i alla dess former. Juldekorationerna finns kvar ända fram till Trettonhelgen, och det är inget du vill missa!


Bild: Julbelysning i Funchal.


Nyår på Madeira

Se vår nyårsresa 2023 till Madeira 28/12 – 5/1 med flyg från Stockholm och 29/12 – 5/1 från Köpenhamn

Att fira nyår på Madeira är något du sent kommer att glömma!
Missa framför allt inte Funchals prisbelönta fyrverkerishow - den är något utöver det vanliga.

Utöver resans normala program med utflykter och måltider inkluderas en galamiddag på hotellet på nyårsafton med möjlighet att köpa till en fyrverkeritur över själva tolvslaget. Pris och möjlighet att boka denna extrautflykt kommer ca 1 månad innan avresa.

När nyårsafton kommer äter vi en gemensam galamiddag på hotellet, och precis som alla andra dagar är det all inclusive med fri bar kl. 11 - 23. Funchals fyrverkerishow kan inte ses från hotellet utan upplevs bäst från vårt systerhotell Pestana Casino Park, dit de som vill (mot en avgift) åker tillsammans i buss. Vi kommer fram till Pestana Casino Park strax innan tolvslaget, och där får vi uppleva den spektakulära fyrverkerishowen från hotellets trädgård, med utsikt över hamnen i Funchal, tillsammans med ett glas bubbel. När showen är slut åker vi tillbaka till vårt hotell igen, där baren är öppen (mot betalning) och musik spelar fram till kl. 02.30. Klädkod för kvällen är kavaj. Smoking är självklart välkommet, men absolut inget krav. 


Bild: Nyår i Funchal.

Avgångar & priser

Sida 1 av 3

AvresaAvreseortDestinationFrån pris
12/10 - 19/10Se flygtider Stockholm - ArlandaMagiska Madeira (All Inclusive)14 495:-SÄND FÖRFRÅGAN
2/11 - 10/11Se flygtider KöpenhamnMagiska Madeira (All Inclusive) flyg från Köpenhamn
9 dagar/ 8 nätter
14 495:-Fåtal platser kvar
2/11 - 10/11Se flygtider Stockholm - ArlandaMagiska Madeira (All Inclusive)
9 dagar/ 8 nätter
14 495:-Boka
9/11 - 17/11Se flygtider KöpenhamnMagiska Madeira (All Inclusive) flyg från Köpenhamn
9 dagar/ 8 nätter
14 495:-Boka
9/11 - 17/11Se flygtider Stockholm - ArlandaMagiska Madeira (All Inclusive)
9 dagar/ 8 nätter
14 495:-Boka
21/11 - 29/11Se flygtider KöpenhamnMagiska Madeira (All Inclusive) flyg från Köpenhamn
9 dagar/ 8 nätter
14 495:-Boka
21/11 - 29/11Se flygtider Stockholm - ArlandaMagiska Madeira (All Inclusive)
9 dagar/ 8 nätter
14 495:-Boka
28/12 - 5/1Se flygtider Stockholm - ArlandaMagiska Madeira (All Inclusive)
9 dagar/ 8 nätter
22 995:-Boka
29/12 - 5/1Se flygtider KöpenhamnMagiska Madeira (All Inclusive) flyg från Köpenhamn
8 dagar / 7 nätter
21 995:-Boka
9/1 - 17/1Se flygtider Stockholm - ArlandaMagiska Madeira (All Inclusive)
9 dagar/ 8 nätter
13 495:-Boka
10/1 - 17/1Se flygtider KöpenhamnMagiska Madeira (All Inclusive) flyg från Köpenhamn
8 dagar / 7 nätter
12 995:-Boka
23/1 - 31/1Se flygtider Stockholm - ArlandaMagiska Madeira (All Inclusive)
9 dagar/ 8 nätter
13 995:-Boka
24/1 - 31/1Se flygtider KöpenhamnMagiska Madeira (All Inclusive) flyg från Köpenhamn
8 dagar / 7 nätter
13 495:-Boka
13/2 - 21/2Se flygtider Stockholm - ArlandaMagiska Madeira (All Inclusive)
9 dagar/ 8 nätter
14 995:-Boka
14/2 - 21/2Se flygtider KöpenhamnMagiska Madeira (All Inclusive) flyg från Köpenhamn
8 dagar / 7 nätter
14 495:-Boka

På den här resan är antalet deltagare max 40 personer.
Extrautflykterna genomförs vid minst 15 deltagare.

Flyg: Vill du resa från en annan flygplats? Vi kan undersöka möjligheten för anslutningsflyg!

Priset inkluderar:

• Flyg Stockholm/Köpenhamn–Funchal t/r inkl. transfer
• 7 eller 8 nätter på Pestana Bay All Inclusive 4*
• Rum med balkong eller terrass*
• All inclusive på hotellet (frukost, lunch och middag) samt fri bar kl 11:00–23:00
• Stadsvandring i Funchal med lokal drink
• Cabo Girão och besök på madeiravinproduktion
• Besök på bananodling i Madalena do Mar
• Heldagsutflykt med levadavandring vid Ribeiro Frio, besök i Santana, Porto da Cruz/östra Madeira och lunch
• Transporter och utflykter enligt program
• Svensktalande reseledare

*På alla avgångar fram till och med oktober 2023 är ett dubbelrum med balkong och havsutsikt (våning 1–3) inkluderat i priset. På alla avgångar från och med november 2023 är ett dubbelrum med terrass och pool- och trädgårdsutsikt inkluderat i priset. Önskar du en annan rumstyp? Se information nedan angående uppgradering av ditt rum.  

Priset inkluderar inte:

Gäller på avgångarna fram till och med oktober 2023

• Dubbelrum med balkong och havsutsikt (våning 4–6), från 1 095 kr/person
• Dubbelrum med balkong och havsutsikt (våning 7), från 1 395 kr/person
• Suite för 2 personer, från 1 795 kr/person
• Enkelrumstillägg, från 2 795 kr/person
• Extrautflykt med levadavandring, 220 kr
• Extrautflykt till Monte och Monte Palace Garden, 375 kr
• Entré till Cabo Girão, €2 euro/person
• Platsbeställning på en av de första 3–4 raderna i bussen vid utflykter och transfers, 200 kr
• Avbeställningsförsäkring och reseförsäkring*
• Administrationsavgift, 95 kr (tillkommer om du önskar få bokningsbekräftelse och avresebrev skickat med vanlig post) 

* Reseförsäkring – med Komplement till hemförsäkring undgår du självrisk – eller upprepade självrisker vid flera skadehändelser på samma resa.  

Gäller på avgångarna från och med november 2023

• Dubbelrum med balkong och havsutsikt (våning 1–3), från 495 kr/person
• Dubbelrum med balkong och havsutsikt (våning 4–6), från 1 095 kr/person
• Dubbelrum med balkong och havsutsikt (våning 7), från 1 795 kr/person
• Junior suite för 2 personer, från 1 995 kr/person
• Suite för 2 personer, från 2 095 kr/person
• Enkelrumstillägg för dubbelrum med terrass och pool- och trädgårdsutsikt, från 3 395 kr/person
• Enkelrumstillägg för dubbelrum med balkong och havsutsikt (våning 1–3), från 4 385 kr/person
• Enkelrumstillägg för dubbelrum med balkong och havsutsikt (våning 4–6), från 5 585 kr/person
• Extrautflykt med levadavandring, 250 kr
• Extrautflykt till Monte och Monte Palace Garden, 425 kr
• Extrautflykt med fyrverkerier (avgångarna 28/12 samt 29/12), pris kommer
• Entré till Cabo Girão, €2 euro/person
• Platsbeställning på en av de första 3–4 raderna i bussen vid utflykter och transfers, 200 kr
• Avbeställningsförsäkring och reseförsäkring*
• Administrationsavgift, 95 kr (tillkommer om du önskar få bokningsbekräftelse och avresebrev skickat med vanlig post) 

* Reseförsäkring – med Komplement till hemförsäkring undgår du självrisk – eller upprepade självrisker vid flera skadehändelser på samma resa.  

Hotell

Andra liknande resor

Trustpilot