Skip to main content

Magiska Madeira

par som vandrar genom madeiras gröna natur och pittoersk by monte
betagande berg och gröna sluttningar på resa till madeira
skaldjur och vitt vin på resa till madeira
många blomstersorter på ön madeira och vackra trädgårdar
färska grönsaker och färggrann frukt på marknaden i funchal på resa till madeira
fiskebyn camara de lobos på resa till madeira
storslagen utsikt vid christus stayn på madeira
Solnedgång över Madeira
Kristysfiguren i Garajau på Madeira
Pris från:
15 495:-
Dagar:9
Boka resa

Upplev vårt magiska Madeira 2024 med både natur och stadsliv – en resa som har allt!

Ett pärlband av unika naturscenerier och panoramautsikter bland höga berg och djupa dalar väntar oss på vår resa till det magiska Madeira. Det gör även färgglada blommor, ett behagligt klimat med gott om sol, vandringar fyllda av äventyr, spännande utflykter och en semester där allt ingår – i mer än ett avseende. På vårt resmål bor vi strandnära på ett fyrstjärnigt hotell med all inclusive, och med hotellet som utgångspunkt får vi sedan ta del av det bästa som Portugals blomsterö har att erbjuda när det gäller både kultur, historia och natur. 

Längtar du efter en resa till Madeira? I så fall har du kommit helt rätt, eftersom vi på Kulturresor Europa skickat tusentals resenärer till den magiska ön genom åren. Boka din paketresa där du kan njuta av både strand, spännande aktiviteter och historiska sevärdheter och gör dig redo för ett riktigt äventyr! Välkommen till vår paradisö – Madeira!

Därför ska du resa med oss på en kulturresa till Madeira:

  • Boende på fyrstjärnigt hotell med all inclusive
  • Spännande utflykter där vi utforskar hela öns magnifika miljöer och natursköna blomsterprakt
  • Reseledare med lokal anknytning och stor kunskap 
  • Mysiga stadsvandringar och kustpromenader
  • En närmare titt på produktionen av madeiravin med provsmakning

Läs mer om alla våra resor till Madeira här!

En resa som har allt

Det är inte utan anledning som just denna resa till Madeira har blivit vår favorit. Här får begreppet all inclusive en ny innebörd. Förutom de tre huvudmåltiderna, fri bar och rum med balkong eller terrass på vårt hotell har vi inkluderat tre dagar för utflykter som tar oss runt nästan hela Madeira. Madeiras sydkust har öns bästa klimat och det är just här vi inkvarterar oss. Hotellen vi bor på är fyrstjärniga, har bra rum och ett lugnt läge vid stranden i utkanten av Lidoområdet i Funchal. Här njuter vi av all inclusive (frukost, lunch och middag) samt fri bar kl 11:00–23:00 alla dagar, så på vår resa till Madeira behöver du aldrig gå hungrig. Helpensionen börjar med lunch eller middag på ankomstdagen och slutar med frukost eller lunch på avresedagen, beroende på ankomst- och avresetider. Res till Madeira för åtta dagars lyx och flärd på ett av öns bästa hotell!

Utflykter till både stad och natur

En av dagarna på Madeira ger vi oss ut på stadspromenad i Funchals centrum och vi lär känna stadens historia, arkitektur och de populäraste sevärdheterna som man sen kan besöka under de lediga dagarna. Vi hälsar bland annat på den berömda upptäcktsresanden Zarco från Portugal som står staty framför katedralen och som ses som Madeiras fader. Geografiskt sett må Madeira inte vara så stort, men kontrasterna i öns naturliga landskap visar på stor mångfald och skiftar karaktär beroende på var på ön du befinner dig. Detta gör också att det finns mycket att uppleva under bara en veckas vistelse, och vi får under resans gång stifta bekantskap med den varierade naturen. På den transparenta plattformen från Cabo Girão kan vi kan titta 581 meter lodrätt nedåt. På turen till nordöstra delen av ön reser vi längs med spektakulära kuststräckor och pittoreska byar, som Câmara de Lobos, där vi gör ett stopp. 

Möjlighet till naturskön levadavandring och den historiska staden Monte

För den som vill finns det möjlighet att följa med på en levadavandring och uppleva Madeiras grönskande natur. Levadorna är de bevattningskanaler som löper från de frodiga skogarna ner till städerna, och tillsammans gör vi en härlig vandring bland storslagen natur och vackra landskap. I den vilda naturen blir det tydligt att det är den som sätter reglerna, och att vi är besökare. Dagen efter gör vi ännu en extrautflykt till den bedårande staden Monte som ligger på högre höjd och som erbjuder en magisk utsikt över huvudorten Funchal. Dessutom besöker vi den magnifika palatsträdgården, där ett stort antal olika växtarter imponerar på oss. Detta vill du inte missa på din semester!

Funderar du på hur vädret ser ut på Madeira? Vi har all info du behöver i vårt blogginlägg om Madeiras väder och klimat!

Kort dagsprogram för resan:

Dag 1: Ankomst till Madeira och transfer till hotellet (L på vissa avgångar, M)
Dag 2: Stadsvandring i Funchal med besök i saluhallen (F, L, M)
Dag 3: Nordöstra Madeira med Ribeiro Frio, Santana och Ponta de São Lourenço (F, L, M)
Dag 4: Promenad längs med kusten till Câmara de Lobos (F, L, M)
Dag 5: Södra Madeira med Cabo Girão, bananplantage i Madalena do Mar och provsmakning av madeiravin (F, L, M)
Dag 6: Ledig dag eller extrautflykt till Monte och Monte Palace Garden (F, L, M)
Dag 7: Ledig dag eller extrautflykt med levadavandring (F, L, M)
Dag 8: Hemresa (F, L på vissa avgångar)

Vissa avgångar är 8 dagar och 7 nätter, medan andra avgångar är 9 dagar och 8 nätter. De avgångar som är 9 dagar innehåller en extra ledig dag på Madeira.

Notera: Programmet är vägledande och ändringar i ordningsföljden kan förekomma.

Sök resa
Fyll endast i de fält som är väsentliga för dig

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Madeira och transfer till hotellet (L på vissa avgångar, M)

I ankomsthallen hälsas vi välkomna av vår svensktalande reseledare som kommer att introducera Portugals paradisö för oss under våra dagar på Madeira. Vi reser den korta biten från flygplatsen till vårt fyrstjärniga all inclusive-hotell i utkanten av Funchal.

Madeiras traditionella blomma Estrelitzia.
Bild: Madeiras blomsterprakt är svår att stå emot

Dag 2: Stadspromenad i Funchal med besök i saluhallen

Tillsammans tar vi oss den lilla biten in till Funchal där vi sedan påbörjar dagens stadspromenad. Vår rundtur tar oss runt bland Funchals gator och torg, och hela tiden har vi stadens domkyrka på ett inte alltför stort avstånd. Den är stadens stora kännetecken. Funchal är en medelstor stad med ungefär 100 000 invånare, men lustigt nog känns inte staden så stor som antalet invånare kanske antyder. Stadens huvudstråk andas av folkliv och har ett rikt utbud med både specialbutiker, ett shoppingcentrum och många kaféer som är mötesplatser för lokalbefolkningen och som ger staden puls. Det kan vara bra med bekväma skor på upptäcktsfärden i Madeiras lilla huvudstad.

Jacaranda träd i Funchal centrum, Madeira.
Bild: Funchals vackra stadskärna är traditionell och kreativ på samma gång

Tillsammans med reseledaren tar vi oss genom Funchals historiska centrum som är på väg att utvecklas till en utomhuskonstutställning med en härligt kreativ atmosfär. De gamla byggnaderna blir fortfarande målade och flera av dem förses med moderna skulpturer, och på gatan Rua Santa Maria har unga konstnärer utsmyckat alla dörrar mot gatan, vilket är ett härligt inslag. I den gamla delen av staden finns ett hav av restauranger och barer som man kan utforska närmare när man ska ut i Funchal på egen hand. Vi kommer till Zarcostatyn och får höra historien om den store 1400-talsupptäcktsresanden João Gonçalves Zarco som var den som upptäckte Madeira och som också bosatte sig på ön som dess ledande guvernör, och vi passerar också Rådhustorget på vår väg genom de kullerstensbelagda gatorna. 

Vid floden mellan den nya och den gamla delen av staden besöker vi Mercado dos Lavradores, den stora saluhallen, som är fylld till brädden med blommor, färsk frukt och grönsaker. I den flera våningar höga saluhallen väntar många upplevelser när vi får en inblick i hur Madeiras milda klimat bidrar till att förse befolkningen med frukt, grönsaker och blommor året runt, och man förstår verkligen varför både de inhemska husmödrarna och de utländska turisterna besöker platsen. Provsmaka de lokalt producerade passionsfrukterna som finns i flera smakvarianter och njut av Madeiras vackra blommor i alla regnbågens färger. Fiskmarknaden håller till i samma byggnad och här kan man fynda dagens fångst. Lägg märke till de stora tonfiskarna och de fula, svarta espadas (dolkfiskar) som är riktiga favoriter på Madeira. 

Observera att saluhallen är stängd på söndagar.

Grönsaker och frukt på marknad i Funchal.
Bild: Färggranna vyer på saluhallen i Funchal

Vi avslutar stadspromenaden med att besöka saluhallens terrass där vi får svalka oss med en god, lokal drink – ponchan. Madeiras välkända och populära drink består av färskpressade frukter och lokalt brännvin, och självklart passar vi på att smaka innan vi avslutar dagens gemensamma schema. Resten av dagen bestämmer du själv över: stanna kvar i staden och gå på egen upptäcktsfärd eller återvänd till hotellet för avkoppling. Det finns flera alternativ för hur du tar dig tillbaka till hotellet; taxi, hotellets shuttlebuss eller lokalbussen som stannar en bra bit från hotellet.

Dag 3: Nordöstra Madeira med Ribeiro Frio, Santana och Ponta de São Lourenço (F, L, M)

Vi börjar dagen med en tur till mitten av ön. Här ska vi bege oss upp på högre höjder och vi passerar två av Madeiras totalt tre bergspass. Vi inleder med att köra över Poisopasset (1 412 meter över havet) och vidare upp till den tredje högsta punkten Pico do Arieiro (1 818 meter över havet). Landskapet på Pico do Arieiro präglas av karga och bruna nyanser och är en stor kontrast till den frodiga och färgstarka vegetation som annars dominerar ön. På en klar dag belönas vi med en helt betagande utsikt, och kanske kan vi till och med ana Madeiras lillasyster, ön Porto Santo, i fjärran. Ta gärna med en jacka eller en varm tröja eftersom vädret uppe i bergen är något skiftande.


Bild: Dagen tar oss från Santanas idylliska trekantshus till vackra Ribeiro Frio

Vårt nästa stopp blir vid Ribeiro Frio – den kalla bäcken – där vi bland annat får beskåda Madeiras ursprungliga skogsmark laurissilva som är så unik att den finns med på UNESCO:s världsarvslista. Ribeiro Frio huserar också öns enda odling av regnbågslax. Efter ett kort besök här beger vi oss av på en lättare levadavandring på cirka 3 kilometer (cirka 1 timmes vandring). Levadan Balcões sträcker sig genom skogen en bit innan vi kommer ut på en vackert belägen utsiktsplatå som belönar sina besökare med en storslagen utsikt över dalen och havet i fjärran. Om man hellre vill åka med i bussen hela vägen är det också möjligt. Vi fortsätter sedan vidare tvärs över ön längs med de slingrande bergsvägarna.

Vi stannar till i staden Santana som är mest känd för sina trekantiga och färgglada hus, och här slår vi oss ner för en välbehövlig lunchpaus innan vi fortsätter vidare österut genom det bergiga landskapet. Vi tar oss till en utsiktspunkt på den allra östligaste udden på Madeira som erbjuder en storslagen utsikt både norrut och söderut. Här på halvön Ponta de São Lourenço får vi uppleva det vackra, vilda landskapet och bli betagna av de hisnande utsiktsplatserna.

Utsikt över Santana vid havet på Madeira.
Bild: Madeiras många utsiktsplatser med sin spektakulära natur tar andan ur en

Vi är åter tillbaka i Funchal Lido sent på eftermiddagen och kan därefter inta kvällens middag i hotellets restaurang. 

Dag 4: Promenad längs med kusten till Câmara de Lobos (F, L, M)

Dagens utflykt tar oss till den idylliska fiskebyn Câmara de Lobos som ligger alldeles i närheten av vårt hotell. Vår promenad längs kusten bjuder på en slående utsikt över de imponerande och höga klippformationerna på andra sidan, medan vi har det stora Atlanten som ständig följeslagare. Promenaden går vi i lugn takt och den sträcker sig inte längre än 3 kilometer i vardera riktning.


Bild: Den pittoreska fiskebyn Câmara de Lobos charmerar till tusen

Winston Churchill var en stor beundrare av denna lilla stad som han besökte år 1950, där han med den karaktäristiska cigarren och sina målarredskap fann inspiration till sin målning av hamnkvarteren och de färgglada traditionella fiskebåtarna. Idag blomstrar fisket och Câmara de Lobos är en stad där du kommer nära inpå det dagliga livet. Det finns tid att besöka någon av stadens små barer där den som vill kan svalka sig med en god, lokal drink. Faktum är att Câmara de Lobos är födelseorten för en annan av Madeiras lokala drinkar: nikita. Den består av ananasglass, vitt vin och öl. Det låter som en märklig kombination, men det är en riktigt energibomb och svalkar gott efter vår promenad. Självklart finns också den populära ponchan även här. Vi är åter tillbaka på hotellet strax före lunch.

Dag 5: Södra Madeira med Cabo Girão, bananplantage i Madalena do Mar och provsmakning av madeiravin (F, L, M)

Om du vill ta del av ett litet urval av alla de sagolika utsikter som Madeira har att erbjuda så är dagens utflykt verkligen något för dig! Väster om Funchal ligger utsiktspunkten Cabo Girão, som vi på gårdagens promenad kunde urskilja i fjärran. På kustklippan är en så kallad skywalk upprättad; en transparent plattform som du kan kliva ut på och som erbjuder en helt enastående utsikt över sydkusten.

Storslagen utsikt från glasplattformen vid Cabo Girao på Madeira.
Bild: Efter de magpirrande vyerna vid Cabo Girão passar det fint med ett glas gott madeiravin

För oss är ett besök på Madeira inte komplett utan ett smakprov från från madeiravinet – de gyllene dropparna – som vi passande nog får uppleva hos en av de lokala producenterna på ön. Denna speciella typ av vin har en lång och intressant historia och är känd för sin hållbarhet, sina komplexa smaker och sin förmåga att åldras väl. De tillverkas vanligtvis av fyra olika druvor: Sercial, Verdelho, Bual och Malmsey (även känd som Malvasia) och tillsammans bidrar de olika druvorna till att skapa ett så kallat förstärkt vin, där man även tillsätter destillerad sprit under jäsningen för att öka alkoholhalten. På så sätt stoppas jäsningsprocessen och gör smakerna sötare. Något som också särskiljer produktionen av madeiravinet är den uppvärmningsprocess som man använt sig av, både historiskt och än idag. Traditionellt har man nämligen placerat vinet på fat och sedan låtit den strålande solen få värma vinet i skydd från vinden. Hos den privatägda vinproducenten Barbeito, som producerar några av öns bästa madeiravin, går vi på en rundtur som givetvis avslutas med en god provsmakning. 


Bild: Madeiras anrika bananplantage har spelat stor roll för öns ekonomi genom åren

Turen går sedan vidare till Madalena do Mar, byn som är känd för öns största bananodling. Madeiras flesta bananodlingar ligger på den norra delen av ön på grund av det fördelaktiga klimatet, men även här i söder finns stora odlingar som den här, öns allra främsta. Detta lilla samhälle är vackert placerad mellan bergsväggen och havet, vilket gör att bananerna frodas i det perfekta klimatet. Bananer är en av de viktigaste grödorna på Madeira och har spelat en betydande roll i öns ekonomi. Här är många lokala jordbrukare och kooperativ involverade i bananodlingarna, och tillsammans arbetar man för att utveckla produktionen i takt med dagens moderna jordbrukspraktiker. En av de mest odlade banansorterna är den som kallas för Cavendish, och bananerna är viktiga både sett till de lokala kostvanorna och sett till den stora exportmarknaden. 

På vägen hem stannar vi i Ribeira Brava och tar en titt på den pittoreska lilla kyrkan med sina vackra kristallkronor.

Dag 6: Ledig dag eller extrautflykt till Monte och Monte Palace Garden

Idag har det blivit dags att se Funchal från ovan i byn Monte. Från den vackra kyrkan Igreja da Nossa Senhora får vi en fantastisk utsikt över Funchal. Historiskt har det varit just här, i kurbadorten Monte, som välbärgade européer samlades om somrarna för att samla energi och umgås. Idag kan man komma hit från Funchal antingen via bilvägen eller genom att ta linbanan. På tillbakavägen finns också olika transportsätt, och redan för längesedan valde ofta överklassdamerna att åka ner på slädar i hög fart, styrda av män i stråhatt och vit kostym. Det kan du också på egen hand välja att göra efter vårt besök i byn dit vi tar oss med buss, men notera att det kan vara långa köer och att detta kan innebära att du får ta dig tillbaka till hotellet på egen hand.


Bild: Håll i hatten, för här går det undan!

I Monte finns även en av Europas största samlingar av exotiska växter i trädgården Monte Palace Garden från år 1881. Här finns dessutom en unik design med asiatiska inslag och en imponerande samling kakelplattor som har samlats in från palats, kyrkor och privata hus mellan 1400-talet och 1900-talet. Trädgården härstammar från en 1700-talsherrgård och har också fungerat som lyxhotell. Senare köptes den av den inhemske affärsmannen och konstsamlaren José Berardo, som drömde om att skapa en vacker trädgård för allmänheten. På utflykten till Monte är entréavgiften till den fantastiska palatsträdgården inkluderad, och på plats är det nästan omöjligt att inte njuta av den vackra grönskan.


Bild: Montes magiska trädgård är en plats att trivas på

Notera att det förekommer vissa höjdskillnader på utflykten till Monte, och att det därför krävs god form för att ha fullt utbyte av besöket i trädgården. 

Dag 7: Ledig dag eller extrautflykt med levadavandring

Efter några händelserika dagar med många nya intryck får du nu en ledig dag att disponera fritt. Du kan välja att titta närmare på någon av de sevärdheter som du har upplevt på Madeira under de senaste dagarna, sätta dig på ett kafé eller koppla av med en god bok vid poolen. Reseledaren kan hjälpa till med tips på upplevelser på egen hand oavsett om du vill hålla dig i närheten av hotellet eller röra dig runt på ön.


Bild: Levadorna leder vår väg när vi vandrar genom Madeiras fantastiska natur

Du kan också följa med vår svensktalande reseledare på en vandring på en av Madeiras vackra levador där vi går längs de för ön typiska bevattningskanalerna och kommer nära inpå Madeiras fantastiska natur och små lokala jordbruk. Vi går på Levada Marocos som är cirka 6–7 kilometer lång och tar cirka 2,5 timme att gå. Gympaskor räcker för turen, men se till att de har en bra sula som ger ordentligt fäste. På vissa partier är stigen smalare och saknar räcke, men majoriteten av vandringen är lätt och passar de allra flesta. Inga direkta höjdskillnader förekommer.

Vandringen avslutas vid en liten bar där du kan införskaffa något att dricka, och vi går därefter den sista biten till bussen som väntar cirka 700 meter bort. Notera att den första delen av vägen mot bussen är lite brant.

Dag 8: Hemresa (F, L på vissa avgångar)

Vår vistelse på Madeira har kommit till sitt slut, och beroende på när vårt flyg går har vi ledig tid att disponera innan det blivit dags att bege sig till flygplatsen. Med resväskorna fulla av upplevelser och vackra vyer sparade på näthinnan går vi ombord på planet som ska ta oss hem till Sverige. Madeira ger mersmak, och nog är vi övertygade om att det här inte var vårt sista besök på Portugals fantastiska paradisö. 

Frodig natur längs levadastigar på Madeira.
Bild: Utsikten över Funchal sitter kvar länge – i alla fall tills nästa gång vi besöker Madeira

Karta

Geografisk karta över ön Madeira.

Väder

Se vädret för Funchal

För uppdaterad väderleksprognos gå in på smhi.se

Väderkarta över den genomsnittliga temperaturen på Madeira per år.

Fakta om Madeira

Var ligger Madeira?

Omkring 90 mil utanför Portugals kust, i norra Atlanten, hittar du ön Madeira. Ögruppen utgörs av ön Madeira, som är den största ön med sina 801 km², och Porto Santo samt Desertas- och Selvagensöarna, som är mindre grupper med obebodda öar. På Madeira bor omkring 267 000 invånare varav 128 000 är bosatta i Funchal, Madeiras huvudstad. Funchal ligger belägen på öns södra kust och verkar som öns handelscentrum. Här hittar du affärer, restauranger, kaféer och marknader med mera.

Omgivningarna utanför huvudstaden är mycket varierande och på Madeira skiftar landskapen från frodande grönska till höga, karga berg. På nordkusten är det oftast mycket blåsigt och här slår Atlantens kraftiga vågor mot klippväggen, medan den södra kusten ligger något mer i lä. Madeira präglas av ett tropiskt klimat och utmärkande för ön är en klarblå himmel med endast några få regnskurar. På Madeira är de även mycket varsamma om att bevara miljön, vilket bland annat visar sig i alla färggranna blommor som dominerar ön.

Hur är vädret och klimatet?

Landskapet på Madeira är lika varierande och skiftande som dess klimat. Här möter frodig natur karga, ståtliga berg, och medan solen oftast lyser med sin frånvaro uppe i bergen är det nere i Funchal vanligtvis både varmt och soligt. Att klimatet på Madeira kan skifta snabbt beror dels på att det råder ett tropiskt klimat på ön. Medeltemperaturen på Madeira ligger mellan 1824 grader året runt. Många soltimmar med en del regnskurar är därmed karaktäriserande för vädret här. Madeira är dessutom känd för sina vackra blommor och varje år under våren anordnas en blomsterfestival till många blomsterfantasters stora glädje.

Hur tar jag mig runt?

Horários do Funchal är namnet på bussföretaget på Madeira, som erbjuder en smidig tillgång till och runt Funchal. I stadens centrum kan du smidigt åka med de miljö- och handikappvänliga minibussarna (s.k. Linha Eco), men observera att dessa bussar inte har några bestämda hållplatser, så lokalbor och turister kan stanna dem lite varstans. Bra att veta är också att du kan köpa dina bussbiljetter direkt på bussarna.

Önskar du istället färdas med taxi på ön, ska du hålla utkik efter de gula bilarna med de blåa ränderna längs med sidorna. En del bilar har även en TAXI-skylt på taket. Du kan i princip få tag på en taxi vart du än befinner dig, och taxibilar som kör utanför Funchal tar vanligtvis betalt efter antal kilometer, utan att använda taxameter.

Vad finns det för shoppingmöjligheter?

Öppningstiderna här brukar normalvis vara mellan 9 på morgonen och 7 på kvällen, måndag till fredag. Liksom i många andra länder i Sydeuropa kan en del butiker och affärer hålla stängt mitt på dagen, vanligtvis vid omkring 13:00–15:00. Precis som hemma i Sverige har många affärer endast förmiddagsöppet på lördagana, med undantag för de större galleriorna som brukar hålla öppet mellan 10:00–22:00 hela veckan.  

Finns det något jag bör tänka på?

Det finns flera internetkaféer på ön och för att få tillgång till Internet brukar man vanligtvis få betala 5 euro per timma. Du kan även hitta en del platser runt om ön som har wi-fi, s.k. hot spots, framförallt i städerna. Dricksvattnet på Madeira är till skillnad från Portugals fastland säkert att dricka och är till och med av god kvalité.

Visste du att...

…nyårsfirandet på Madeira innehåller den största fyrverkerishowen i världen, vilket även har blivit erkänt av the Guinness World Records år 2006.

…den portugisiska ön faktiskt ligger närmare Afrika än den europeiska kontinenten? Avståndet till den afrikanska kusten är 520 km, medan det är omkring dubbelt så långt (1 000 km) till den europeiska kontinenten.

Blomsterfestivalen på Madeira 2024

 

Från den 2 till en 26 maj 2024 hålls en av årets största högtider på Madeira, nämligen Blomsterfestivalen. Det här är en tid full av festligheter och huvudstaden Funchal sjuder av liv. Här samsas bodar med ätbara specialiteter och lokalt hantverk med folklore, musik och naturligtvis blomsterutsmyckningar i mängder. Blomsterfestivalen är en av de mest populära tidpunkterna att åka till Madeira och hela Funchal är full av festivalglada människor – både turister och lokala invånare – som vill ta del av festligheterna. Blomsterfestivalens stora höjdpunkter är Hoppets Mur den 4 maj 2024 och den stora blomsterparaden 5 maj 2024, och du får möjlighet att uppleva båda. 


Bild: Stämning från Blomsterfestivalen.

Du kan anmäla dig till vår extrautflykt den 5 maj 2024 för att uppleva blomsterparaden tillsammans med oss. Den inkluderar sittplatser till arrangemanget och transport till och från hotellet. Vi åker från hotellet cirka kl 14:15 till Funchal där vi ska uppleva paraden mellan 16:00-19:00. Förhandspriset är kr 695 och med förbehåll intill vidare. Utflykten måste beställas hemifrån för att vi ska kunna göra platsreservationer och detta måste beställas senast 29/2 2024.

Kort dagsprogram för resan:

Dag 1: Ankomst
Dag 2: Nordöstra Madeira med Ribeiro Frio, Santana och Ponta de São Lourenço (F, L, M)
Dag 3: Stadsvandring i Funchal med besök i saluhallen (F, L, M)
Dag 4: Förmiddag promenad längs med kusten till Câmara de Lobos och extrautflykt till blomsterfestivalen (F, L, M)
Dag 5: Södra Madeira med Cabo Girão, bananplantage i Madalena do Mar och provsmakning av madeiravin (F, L, M)
Dag 6: Ledig dag eller extrautflykt med levadavandring (F, L, M)
Dag 7: Ledig dag eller extrautflykt till Monte och Monte Palace Garden (F, L, M)
Dag 8: Hemresa 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationFrån pris
12/3 - 20/3Se flygtider Stockholm - ArlandaMagiska Madeira
9 dagar/8 nätter
15 495:-Fåtal platser kvar
13/3 - 20/3Se flygtider Köpenhamn - KastrupMagiska Madeira (från Köpenhamn)14 995:-Fullbokad
3/4 - 10/4Se flygtider Köpenhamn - KastrupMagiska Madeira (från Köpenhamn)15 995:-SÄND FÖRFRÅGAN
3/4 - 11/4Se flygtider Stockholm - ArlandaMagiska Madeira
9 dagar/8 nätter
16 495:-SÄND FÖRFRÅGAN
17/4 - 25/4Se flygtider Stockholm - ArlandaMagiska Madeira
9 dagar/8 nätter
16 495:-Fullbokad
23/4 - 30/4Se flygtider Stockholm - ArlandaMagiska Madeira15 995:-Boka
2/5 - 9/5Se flygtider Köpenhamn - KastrupMagiska Madeira (från Köpenhamn)
Blomsterfestivalen
17 995:-Fullbokad
2/5 - 9/5Se flygtider Stockholm - ArlandaMagiska Madeira
Blomsterfestivalen
17 995:-Boka
9/5 - 16/5Se flygtider Stockholm - ArlandaMagiska Madeira15 495:-Boka
17/9 - 24/9Se flygtider Stockholm - ArlandaMagiska Madeira16 995:-Boka
1/10 - 8/10Se flygtider Stockholm - ArlandaMagiska Madeira16 995:-Boka

På den här resan är antalet deltagare max 40 personer.
Extrautflykterna genomförs vid minst 15 deltagare.

Flyg: Vill du resa från en annan flygplats? Vi kan undersöka möjligheten för anslutningsflyg!

Priset inkluderar:

• Flyg Stockholm/Köpenhamn–Funchal t/r inkl. transfer
• 7 eller 8 nätter på 4* Pestana Bay All Inclusive
• Rum med balkong eller terrass*
• All inclusive på hotellet (frukost, lunch och middag) samt fri bar kl 11:00–23:00
• Stadsvandring i Funchal med lokal drink
• Besök och entréavgift till Cabo Girão och besök på madeiravinproduktion
• Besök på bananodling i Madalena do Mar
• Heldagsutflykt med levadavandring vid Ribeiro Frio (kan ändras vid dåligt väder), besök i Santana, Porto da Cruz/östra Madeira och lunch
• Transporter och utflykter enligt program
• Svensktalande reseledare

 Priset inkluderar inte:

• Dubbelrum med balkong och havsutsikt (våning 1–3), från 495 kr/person
• Dubbelrum med balkong och havsutsikt (våning 4–6), från 1 095 kr/person
• Dubbelrum med balkong och havsutsikt (våning 7), från 1 795 kr/person
• Junior suite för 2 personer, från 1 995 kr/person
• Suite för 2 personer, från 2 095 kr/person
• Enkelrumstillägg för dubbelrum med terrass och pool- och trädgårdsutsikt, från 3 395 kr/person
• Enkelrumstillägg för dubbelrum med balkong och havsutsikt (våning 1–3), från 4 385 kr/person
• Enkelrumstillägg för dubbelrum med balkong och havsutsikt (våning 4–6), från 5 585 kr/person
• Extrautflykt med levadavandring, 250 kr
• Extrautflykt till Monte och Monte Palace Garden, 450 kr
• Platsbeställning på en av de första 3–4 raderna i bussen vid utflykter och transfers, 200 kr (gäller avgången 2/5)
• Extrautflykt till blomsterfestivalen med sittplats samt transfer tur och retur, 695 kr (495 kr på avgången 9/5)
• Avbeställningsförsäkring och reseförsäkring*
• Administrationsavgift, 95 kr (tillkommer om du önskar få bokningsbekräftelse och avresebrev skickat med vanlig post) 

* Reseförsäkring – med Komplement till hemförsäkring undgår du självrisk – eller upprepade självrisker vid flera skadehändelser på samma resa.  

Hotell

Andra liknande resor

Trustpilot