Skip to main content

Resor till Portugal

Portugal är en skattkista av natur- och kulturupplevelser. Från Chaves i norra Portugal till Algarvekusten i söder - och ösemester på Madeira och Azorerna - möts du av pittoreska landskap och imponerande slott tillsammans med storstäder, portvin, fado-sång och ett hav av UNESCO-världsarv. På våra resor till Portugal är variationen enorm och vi erbjuder många typer av resor i Portugal som geografiskt och kulturellt täcker detta fantastiska land.

När du reser med Kulturresor Europa till Portugal kommer du genast att känna hur detta avlånga land berör ditt hjärta. Portugal har ett underbart och mångfacetterat utbud av pulserande städer, fantastiska stränder, storslagen natur och betagande kultur. Det är inte utan anledning som detta vackra land flera gånger har utsetts till en av världens bästa resmål.

Rundresor i Portugal och ösemester på Azorerna och Madeira

Tillsammans med Kulturresor Europa kan du uppleva allt från långresor till Algarve- och Lissabonkusten till vandringar i norra Portugal och Alentejo-regionen samt resor till de charmiga och autentiska kuststäderna Tavira och Lagos.

Våra gäster har också stor glädje av portvinsprovningar i Porto, ösemester på Azorerna och Madeira samt rundresor i hela Portugal med varierande rutter och längd. På alla resor presenterar vi det bästa som området har att erbjuda - och alltid i sällskap av en kompetent svensktalande reseledare som följer med hela resan.

Kulturresa med besök i Coimbra

Coimbra är kanske Portugals bästa bud på landets kulturella centrum - och det säger inte bara invånarna i staden. Historien visar sig överallt i arkitekturen, klostren och adelspalatsen, och längst upp i staden ligger Universidade de Coimbra - ett av Europas äldsta universitet. Till universitetet hör också den fantastiska botaniska trädgården, där världens flora och fauna skapar en av de vackraste botaniska trädgårdarna i hela Europa. Coimbra är väl värt ett besök, och på resan Klassiska Portugal har du möjlighet att uppleva staden och dess underbara historiska kultur.

Magiska Madeira All-inclusive

Vår mest populära resa går till Madeira. Resan Magiska Madeira är mycket eftertraktad. Varje år skickar vi flera tusen gäster till det populära all-inclusive-hotellet Pestana Bay, som ligger i Funchal med en enastående havsutsikt.
Resor till Madeira är något alldeles speciellt. Klimatet på Madeira är också mycket behagligt året runt.

Många soltimmar i Portugal

Med Kulturresor Europa kan du resa till Portugal för semester både sommar, vinter, vår och höst. Det portugisiska soliga klimatet är mycket attraktivt, eftersom Portugal har ett typiskt medelhavsklimat med några av de högsta genomsnittstemperaturerna på det europeiska fastlandet. I genomsnitt har landet 7,5 soltimmar om dagen året runt. Geografiskt är Portugal omgivet av Spanien, där de norra delarna täcks av ett stort bergsmassiv, medan landskapet längre söderut präglas av långa bergskedjor och slätter. Höglandet och låglandet delas av floden Tejo, som sträcker sig genom Spanien och mynnar ut vid Portugals huvudstad Lissabon.

Välkommen till Portugal!

Detta får du uppleva om du reser med oss till Portugal:

  • Genuina kuststäder med nära till både stadsliv och strand
  • Traditionell portugisisk mat från norr till söder – Funchal, Algarve och Lissabon
  • Livsnjutning och avslappning
  • Spännande upplevelser på fastlandet eller makalös natur på öarna

Fakta om Portugal

Var ligger landet?

Omgivet av Atlanten till väster och söder och med Spanien som enda landsgranne hittar du det avlånga landet Portugal på den iberiska halvön, i sydvästra hörnet av Europa. Landet som till markytan utgör ungefär 1/5 del av Sveriges storlek med sina 92 100 km2, präglas av ett torrt och varmt Medelhavsklimat som lockar hundratusentals turister året om för en semester i Portugal.

Hur många bor i landet?

I Portugal bor det omkring 11 miljoner invånare varav drygt 530 000 är bosatta i stadens huvudstad Lissabon. Utöver fastlandet tillhör även ögrupperna Madeira och Azorerna som ligger i Atlanten Portugal.

Hur är vädret och klimatet?

I Portugal existerar ett behagligt väder året runt med milda vintrar och inte allt för varma somrar tack vare landets läge vid Atlanten. Varmaste tiden är under juli och augusti månad med en genomsnittlig temperatur runt 28 grader vid kusten. Hösten liknas vid den svenska sensommaren och pågår fram till december. Med andra ord är både höst- och vår månaderna härliga besökstider för en semester i Portugal.

Vilka är mina transportmöjligheter?

Överlag har Portugal ett välutvecklat kollektivtrafiksystem med både buss och tåg. I de större städerna finns det även bra tunnelbanesystem samt spårvagnar. Annat vanligt transportmedel är taxi och priserna är något lägre än norra Europa. Ska man ut på landsbygden rekommenderas du at hyra bil för att inte behöva anpassa dig efter kollektivtrafikens tidtabeller. Det finns gott om uthyrningsfirmor runt om i landet och det generella kravet är att föraren ska vara fyllda 21 år och ha ett giltigt körkort.

Vilket språk talar man?

Det officiella språket som talas i landet är portugisiska, men i storstäderna samt i alla turistområdena kan de flesta förstå och prata god engelska.

Vilken religion råder i landet?

I Portugal är ungefär 80 % av invånarna katoliker, men du kan också hitta en minoritet av muslimer, protestanter samt judar. Tänk på att täcka dina armar och ben för att visa respekt om du är intresserad av att besöka Portugals vackra muséer och kyrkor.

Vilka är inresereglerna?

Då Portugal är medlem i EU behöver du inget visum när du åker in i landet. Ett giltigt pass krävs däremot vid inresa.

Vilken valuta ska jag använda?

Som tidigare nämnt tillhör landet EU och har därav euro som valuta (1 EUR = 10,85 SEK pr. oktober 2019). Det går bra att betala med kort i Portugal och de flesta vanliga betal- och kreditkort accepteras. Är du inte bekväm med detta, kan du alltid växla pengar nere på plats på ett bankkontor eller ta ut pengar från deras bankomater som identifieras med symbolen MB, som står för Multibanco.

Hur mycket ska jag ge i dricks?

Tänk på att det i Portugal är kutym att ge dricks (10 % av beloppet).

Finns det någon tidsskillnad?

 Portugal ligger en timme efter Sverige.  

Vad har de för eluttag?

Önskar du ladda din mobil eller andra elektronikprylar behöver du inte ta med en adapter, då elen samt stickkontakterna är desamma som hemma.

Kan jag dricka vattnet?

En rekommendation är att köpa vatten på flaska.

Vilka är de mest användbara fraserna?

Talar du engelska? Você fala inglês?

Bra, tack. Bem, obrigada/obrigado.

Skulle jag kunna få se menyn, tack? Posso ver o cardápio, por favor?

Jag skulle vilja beställa [rätt], tack. Eu gostaria de pedir _[prato]_, por favor.

Vi skulle vilja betala, tack. Nós gostaríamos de pagar, por favor.

Maten var utsökt! A comida estava deliciosa!

Hur tar jag mig till___? Como eu faço para chegar ___?
… centrum? … ao centro da cidade?
... tågstationen? ... a estação de trem?
... flygplatsen? ... ao aeroporto?
... polisstationen? ... a delegacia de polícia?

Var kan jag köpa en buss/tågbiljett? Onde eu posso comprar uma passagem de ônibus/trem?

Hur mycket kostar det att åka till [destination]? Quanto é uma passagem para…[local]?

grönskande natur och vackra havsomgivningar på vandringsresa på madeira

Blomstrande vandringar på Madeira

Vandring på Portugals blomsterö Madeira 2024 - Vandringar genom natursköna omgivningar kryddat med lokala rätter från Madeiraköket är temat på den här resan till Portugal – en vecka fylld med upplevelser! Därför ska du följa med oss...

Flodkryssning på sköna gröna Dourofloden

Flodkryssning på sköna gröna Dourodalen 2024 - Det är förtrollande vackert i Dourodalen, och längs med floden hittar vi kanske de allra mest magiska vyerna. När det förtrollande landskapet sakta glider förbi får man gång på gång nästan ny...

Lagos – Algarves anrika oas

RES TILL Lagos – Algarves anrika oas 2024 - Följ med på en kulturresa till Lagos. I det sydvästra hörnet av den lättälskade Algarvekusten i Portugal hittar vi staden Lagos, omgiven av allt från vita, ändlösa stränder och gyllene klippor t...

8 dagar från 15 495:- Läs mer om vår resa till Lagos
frukost ute på balkongen med havsutsikt på långtidssemester på madeira

Långtidssemester på Madeira

Värmande vintersol, livsnjutning och oförglömliga naturupplevelser - Madeira är det perfekta resmålet för en långtidssemester. Vintermånadernas behagliga klimat lockar till sig resenärer med längtan efter ljumma temperaturer, tid till avs...

Madeira för kropp och själ

Välgörande sommarsemester på Madeira 2024 för både kropp och själ - Välkommen till det natursköna Madeira med sina iögonfallande betagande utsikter, sina färgsprakande blommor och sitt charmerande folkliv! Här finns alla förutsättningar f...

11 dagar från 24 995:- Läs mer
Färgglada gränder i gamla stan i Porto och rödvin vid vattnet på en semester till Portugal.

Majestätiska Porto och Dourodalen

Inspireras av Nordportugals pärlor 2024 – Porto & Dourodalen med vingårdsbesök - Stig in i en sagolik resa genom Portugals förtrollande landskap och kultur, där varje dag är en oöverträffad upplevelse. Vi tar dig med till norra Portugal d...

par som vandrar genom madeiras gröna natur och pittoersk by monte

Magiska Madeira

Upplev vårt magiska Madeira 2024 & 2025 – en resa till blomsterön som har allt! - På resan till vårt alldeles unika och magiska Madeira vill vi visa dig de unika natursköna vyerna och panoramautsikterna bland höga berg och djupa dalar. Hä...

Nyår på Algarvekusten

Fira nyår 2024 med oss på Algarvekusten - Fira nyår med oss! Avsluta 2024 och inled 2025 på bästa möjliga sätt med oss på Kulturresor på en av våra absoluta favoritdestinationer. Den här nyårsresan bjuder på både sköna dagar vid havet, en...

Hortensior vid tvillingsjöarna på Azorerna.

Portugals gröna örike

Rundresa till Atlantens frodigaste öar – Azorerna och Madeira 2024 - Färgstrålande hortensior i dikeskanten. Sjöar i sedan länge slocknade vulkaner. Naturscenerier i mängder. Följ med på en resa där fauna, flora, himmel och hav är lockand...

Dourofloden i Porto, Portugal

Portugals heta hemligheter

Portugals heta hemligheter 2024 – en rundresa till Portugal som har allt! - Välkommen att följa med på en rundresa genom Portugals pittoreska landskap med berg och dalar, mäktiga borgar och imponerande kyrkor och flera livfulla städer med...

8 dagar från 21 995:- Läs mer om vår rundresa i Portugal
små smala gränder med vackra husväggar och blommor på resa i tavira

Tavira - Portugals privata pärla

Resa till södra Portugal med boende i gemytliga Tavira 2024 - På denna kulturresa på Portugals solrika sydkust besöker vi flera av områdets historiska städer och njuter av den omväxlande naturen som Portugals sydligaste område bjuder på,...

Vandra på Algarvekusten

Aktiv semester i havsnära miljö – Vandringsresa till Algarvekusten 2025 - Det charmerande och lättälskade Portugal bjuder på bildsköna och dramatiska kustlandskap, vackra stränder och pittoreska byar när vi ger oss ut bland vandringsleder...