Resor till Portugal

Duorodalen och portvinstunnor i Portugal
från 11 495:-
Solnedgång över Lissabon, populärt resmål i Portugal.

Levande Lissabon

6 dagar

Storstadssemester i hjärtat av Lissabon

Läs mer om storstadssemester i Lissabon
från 7 995:-
Nyrsfirande i Lissabon vid havet. Champagne för två. På nyårsresa  till Lissabon.

Nyår i Lissabon

6 dagar

Fira in det det nya året med stil i Lissabon.
 

Läs mer om hur du kan fira nyår i Lissabon
från 12 495:-
Vandring Alentejo

Vandringsresa genom det mellersta Portugal

Till fots genom Portugals inland och dess vackra kust

Läs mer om vandringar i Alentejo
Badorten Nazaré och gamla kullerstensgränder
från 10 995:-
Blomstrande vandringar på Madeira

Blomstrande vandringar på Madeira

8 dagar

Vandra i magnifka naturomgivningar på blomsterön Madeira, och njut av lokal gastronomi och populära sevärdheter,

Läs mer om vandringar på Madeira
från 11 495:-
Strand och klippor längs Algarvekusten från en resa till Portugal.Strand och klippor längs Algarvekusten från en resa till Portugal.

Långtidssemester på Algarvekusten

22 dagar

Avslappning och njutning på Portugals sydkust.

Läs mer om 22 dagar på Algarvekusten
från 10 995:-
Blommor och exotiska frukter på marknaden i Funchal på Madeira

Nya avgångar till Magiska Madeira!

8 dagar

All inclusive, spännande utflykter och betagande natur på blomsterön

Läs mer om Madeira
från 8 995:-
Vita hus och gator i Tavira, från en resa i Portugal

Tavira - Portugals privata pärla

Följ med till mysiga Tavira på Algarvekusten!
 

Läs mer om resan till Tavira
Kanalbåtar på Dourofloden och färgglada hus i Porto

Majestätiska Porto och Dourodalen

Segla på den dramatiska Dourofloden och hänförs av Portos färgsprakande omgivningar.

Läs mer om 8 dagar genom Portugals vackra naturscenarier

Upplevelserika resor till Portugal – välj bland flera olika resmål att resa till

Kulturresor Europa erbjuder ett spännande urval av olika typer av billiga resmål till Portugal. Res med oss och upplev några av Portugals största kulturskatter genom tiderna, samt landets vidunderliga landskap, historia, natur och gastronomi.

Åk med på vår rundresa i Portugal till bl.a. Coimbra, Lissabon, Porto och Douro-dalen eller följ med oss på en all inclusive-semester på Madeira. Res både vår, sommar och höst.

Se alla våra resor till Portugal nedan och boka din semester redan idag.

Fakta om Portugal

Geografi och demografi

Omgivet av Atlanten till väster och söder och med Spanien som enda landsgranne, hittar du det avlånga landet Portugal på den iberiska halvön, i sydvästra hörnet av Europa. Landet, som till markytan utgör ungefär 1/5 del av Sveriges storlek med sina 92 100 km2, präglas av ett torrt och varmt Medelhavsklimat som lockar hundratusentals turister året om. I Portugal bor det omkring 11 miljoner invånare, varav drygt 530 000 är bosatta i stadens huvudstad Lissabon. Utöver fastlandet tillhör även ögrupperna Madeira och Azorerna som ligger i Atlanten Portugal.

Väder och klimat

I Portugal existerar ett behagligt väder året runt med milda vintrar och inte allt för varma somrar tack vare landets läge vid Atlanten. Varmaste tiden är under juli och augusti månad med en genomsnittlig temperatur runt 28 grader vid kusten. Hösten liknas vid den svenska sensommaren och pågår fram till december. Med andra ord är både höst- och vår månaderna härliga besökstider för Portugal som land.

För att hitta mer information om vädret på den region du planerar att resa till, kan du gå in och läsa i faktan under destinationen.

Kollektivtrafik och transport

Överlag har Portugal ett välutvecklat kollektivtrafiksystem med både buss och tåg. I de större städerna finns det även bra tunnelbanesystem samt spårvagnar. Annat vanligt transportmedel är taxi, priserna är något lägre än norra Europa. Ska man ut på landsbygden rekommenderas du at hyra bil för att inte behöva anpassa dig efter kollektivtrafikens tidtabeller. Det finns gott om uthyrningsfirmor runt om i landet och det generella kravet är att föraren ska vara fyllda 21 år och ha ett giltigt körkort.

För att hitta mer information om trafikläget och offentliga transporter på den region du planerar att resa till, kan du gå in och läsa i faktan under destinationen.

Språk

Det officiella språket som talas i landet är portugisiska, men i storstäderna samt i alla turistområdena kan de flesta förstå och prata god engelska.

Religion

I Portugal är ungefär 80 % av invånarna katoliker, men du kan också hitta en minoritet av muslimer, protestanter samt judar. Tänk på att täcka dina armar och ben för att visa respekt om du är intresserad av att besöka Portugals vackra muséer och kyrkor.

Pass

Då Portugal är medlem i EU, behöver du inget visum när du åker in i landet. Ett giltigt pass krävs däremot vid inresa.

Valuta

Som tidigare nämnt tillhör landet EU och har därav, liksom många andra EU-länder, euro som valuta. 1 euro beräknas i dagsläget ligga på omkring 9,28 svenska kronor. Är du inte bekväm med att använda ditt kreditkort, kan du alltid växla pengar nere på plats på ett bankkontor eller ta ut pengar från deras bankomater som identifieras med symbolen MB, som står för Multibanco.

Dricks

Tänk på att det i Portugal är, liksom i många andra Europeiska länder, kutym att ge dricks (10 % av beloppet).

Praktisk information

Vad gäller tidsskillnad ligger Portugal en timme efter Sverige, och landsnumret för att ringa till Portugal är +351. Önskar du ladda din mobil eller andra elektronikprylar behöver du inte ta med en adapter, då elen samt stickkontakterna är desamma som hemma.

En rekommendation är att köpa vatten på flaska. Om du är rökare kan det vara bra att lägga på minnet att det är förbjudet att röka på allmänna platser i Portugal. Förbudet sträcker sig till stadshus, arbetsplatser, lokaltrafik, apotek, skolor, museums, bibliotek m.m, och önskar du röka inomhus ska du leta efter markeringen som visar vart det är tillåtet.

Användbara fraser på portugisiska

Talar du engelska? Você fala inglês?

Bra, tack. Bem, obrigada/obrigado.

Skulle jag kunna få se menyn, tack? Posso ver o cardápio, por favor?

Jag skulle vilja beställa [rätt], tack. Eu gostaria de pedir _[prato]_, por favor.

Vi skulle vilja betala, tack. Nós gostaríamos de pagar, por favor.

Maten var utsökt! A comida estava deliciosa!

Hur tar jag mig till___? Como eu faço para chegar ___?
… centrum? … ao centro da cidade?
... tågstationen? ... a estação de trem?
... flygplatsen? ... ao aeroporto?
... polisstationen? ... a delegacia de polícia?

Var kan jag köpa en buss/tågbiljett? Onde eu posso comprar uma passagem de ônibus/trem?

Hur mycket kostar det att åka till [destination]? Quanto é uma passagem para…[local]?

På vandringsresa genom det äkta Portugal -

Det autentiska Portugal är bildsköna och dramatiska kustlandskap, vackra stränder, nationalparker och pittoreska byar. Det är också sevärdheter som kulturstaden Évora och pilgrimernas stad Fátima. Dessutom bjuder vår vandringsresa i Portugal på dinosauriefotspår och droppstensgrottor, vi...Läs mer om vandring genom Portugal »

Naturupplevelser, vandringar och lokal gastronomi -

Vandringar genom natursköna omgivningar kryddat med lokala rätter från Madeiraköket är temat på den här resan - en vecka fylld med upplevelser! Dra på dig vandringskängorna och följ med till Madeira - där du får uppleva en fabelaktig natur med djupa dalar, höga berg, porlande bäckar, k...Läs mer om vandringar på blomsterön Madeira »8 dagarfrån 11 495:-

Resa till Portugals fiskeby Cascais -

På vår resa till vackra Cascais, beläget vid Lissabons storslagna kust endast 40 minuter från huvudstaden, inkvarterar vi oss på ett 4-stjärnigt hotell precis vid havet. Härifrån åker vi på flera spännande utflykter runtom i området, och har också gott om tid till egna upplevelser och avslappning. ...Läs mer om vår resa till fiskebyn Cascais »8 dagarfrån 10 995:-

Res till Lissabon för en härlig semester i storstaden -

Följ med oss på en gruppresa till huvudstaden i Portugal. Vi bor i hjärtat av Lissabon där vårt hotells centrala placering utgör en perfekt utgångspunkt för våra upplevelser under resan. Stadsvandring genom Lissabon - Eftersom Lissabon ses bäst till fots tar vår svenskt...Läs mer om vår resa till levande Lissabon »6 dagarfrån 7 995:-

Långtidssemester på Algarvekusten i Portugal med boende i Albufeira -

Åk med Kulturresor Europa på en härligt avslappnande resa till Algarvekusten i Portugal, som 2015 utsågs till Europas bästa stranddestination vid Europe Travel Awards. Under denna semester bor vi på ett fint, fyrstjärnigt hotell i Albufeira med närhet till både strand...Läs mer om vår långtidssemester på Algarvekusten »22 dagarfrån 10 995:-

VÄRMANDE VINTERSOL, LIVSNJUTNING OCH OFÖRGLÖMLIGA NATURUPPLEVELSER -

Madeira är det perfekta resmålet för en långtidssemester. Vintermånadernas behagliga klimat lockar till sig resenärer med dragning till ljumma temperaturer, varm vintersol, tid till avslappning och egna upplevelser, kombinerat med ett spännande utflyktsprogram. En av ö...Läs mer om vår långtidssemester på Madeira »20 dagarfrån 12 995:-

Billig resa till blomsterön Madeira och solen -

Vi ger dig nu möjlighet att boka en av de begränsade antal platser som vi kan erbjuda till ett oslagbart billigt pris, till vår favorit-ö Madeira. För bara 3 995 kr reser du direkt från Stockholm till Madeira, och spenderar 8 dagar och 7 nätter på ett 3-stjärnigt hotell med inkluderad fruk...Läs mer »

Följ med på en resa till magiska Madeira och den härliga staden Funchal -

Ett pärlband av naturscenerier och panoramautsikter väntar oss på vår resa till Magiska Madeira. Det gör även färgglada blommor, ett behagligt klimat, vandring, spännande utflykter och en semester där allt ingår i mer än ett avseende. Det är inte utan anledning so...Läs mer om vår resa till magiska Madeira »8 dagarfrån 8 995:-

Portvin, Dourofloden och besök på vingård i Porto -

Resa till Porto med portvinsprovning, båtresa på Dourofloden i vinfatens historiska hembygd, besök på vingård, betagande natur och inblick i det lokala köket, med äkta portugisiska rätter och viner. Det är bara några av de upplevelser som du har att vänta dig på denna resa. Portvi...Läs mer om vår resa till Porto & Dourodalen »

Nyårsresa till Portugal – fira nyår med oss i Lissabon! -

Fira nyår med oss! Den här nyårsresan bjuder på storstadssemester, festlig nyårsmiddag och sightseeing i Portugals charmerande huvudstad Lissabon, och staden med slotten – Sintra. Boende och nyårsmiddag på femstjärnigt hotell - Vi bor i hjärtat av Lissabon på det tjus...Läs mer om vår nyårsresa till Lissabon »6 dagarfrån 12 495:-

Portugals heta hemligheter – en rundresa som har allt! -

Välkommen på en rundresa genom Portugals pittoreska landskap med berg och dalar, mäktiga borgar och imponerande kyrkor, samt flera städer och monument av historisk och kulturell betydelse som också finns med på UNESCO:S världsarvslista. Under vår gruppresa går vi på stadsvandringa...Läs mer om vår rundresa i Portugal »8 dagarfrån 11 495:-

Resa till södra Portugal med boende i gemytliga Tavira -

På denna rundresa längs med Portugals solrika sydkust besöker vi flera av områdets historiska städer. Här njuter vi av den omväxlande naturen som Portugals sydligaste område bjuder på, med stränder, lantlig idyll och frodiga berg. Algarvekusten har år 2015 utsetts till Europas bäs...Läs mer om vår resa till Portugals pärla Tavira »