Skip to main content

Kulturresor Europa – äntligen i Sverige!

Populär resebyrå öppnar i Sverige

Pressmeddelande från Kulturresor Europa, december 2014

Glada nyheter för reslystna svenskar: Den erkända resebyrån Kulturresor Europa erbjuder nu sina populära resor från Sverige och därmed blir den moderna kulturresan, där mat och vin går hand i hand med historia och natur, uppnåelig för äventyrslystna svenskar.

Toscana, Andalusien, Amalfikusten och Barcelona är bara några av de destinationer som resglada och prismedvetna svenskar kan glädjas åt. För när den erfarna resebyrån Kulturresor Europa, Danmarks ledande arrangör av kulturresor i över 20 år, etablerar sig i Sverige är det för att byrån vill introducera ett nytt resekoncept på marknaden.

– Den svenska resemarknaden saknar de moderna, prisvänliga kulturresor som vi med stor framgång har arrangerat under många år. Vi tycker att våra svenska vänner ska få glädje av vår mångåriga erfarenhet och erbjuder därför framöver kulturresor med flyg från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn, berättar Mikkel Blom, VD för Kulturresor Europa. Resebyrån skickar cirka 10 000 danskar om året på resor där lokal atmosfär, gastronomi och vin är lika viktiga delar av den kulturella upplevelsen som historia, konst och litteratur.

– Våra resor fångar upp essensen av det bästa av Europa på ett tidsenligt sätt, säger Blom.

Ägs av Aller Media

En noggrann prisjämförelse konstaterade att Kulturresor Europa hade priser som var mycket konkurrenskraftiga på den svenska marknaden.

– Vi vet att våra priser är mycket attraktiva. Det beror på att resorna har mycket innehåll och att vi utnyttjar fördelarna med stordrift genom stora inköp och därigenom får större rabatter. Det är naturligtvis till glädje för våra svenska kunder. Vi har anställt duktiga svenska kollegor som ska ge våra kunder service online och per telefon samt investerat i en smidig och effektiv onlineprocess som framhäver vårt moderna sätt att arrangera kulturresor på, förklarar Blom och poängterar att resebyrån ägs av Aller Media och är medlem av den danska resegarantifonden. Den danska resegarantifonden täcker också alla svenska gäster.

VD:n förklarar vidare att alla resorna har provats och förfinats genom åren och att det finns möjlighet att välja både en traditionell rundresa eller att vistas på ett och samma hotell. Oavsett vilken typ av resa det handlar om går resebyrån i god för en resa med själ och substans – och alltid med en mogen och erfaren svensktalande reseledare.

Erfarna medarbetare

Mikkel Blom har varit i resebranschen sedan 1996 då han som guide första gången tog emot gäster för Fritidsresor. Senare blev han produktchef – först hos Temaresor, sedan hos Albatros Travel – och de senaste två åren har han stått i spetsen för det erfarna teamet bakom Kulturresor Europa med medarbetare som har varit anställda på bland annat Ving, Fritidsresor, Spies, Apollo och Albatros Travel.

– Att öppna Kulturresor Europa i Sverige är en önskan som nu har gått i uppfyllelse. Vi hoppas bli svenskarnas favorit bland moderna kulturresebyråer eftersom våra resor är helt unika och inte kan återskapas på egen hand. Och så är det något speciellt med att resa i en grupp med respekt för individen, avslutar Blom.

Här kan du läsa om En dansk reseberättelse från Färöarna.

Fakta om Kulturresor Europa:

• Har funnits sedan 1991 och arrangerar flygresor för grupper från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn

• Har en årlig omsättning på drygt 100 miljoner svenska kronor

• Ägs till 95 % av Aller Media. Koncernen ger bland annat ut Svensk Damtidning, Allers, Allas, Femina och Hänt i veckan.

• Är medlem av den danska resegarantifonden som är kundernas garanti för ett säkert köp

• Skickar varje år cirka 10 000 danskar på resor till Europa

• Har vassa och konkurrenskraftiga priser som inte tidigare har setts på den svenska marknaden

• Använder sig av erfarna och svensktalande reseledare som ofta bor på destinationen, vilket ger dem en unik insikt i kultur, historia och politik

• Erbjuder resor till bland annat Toscana, Amalfikusten, Krakow, Andalusien, Portugal, England och Kroatien

• Är en skandinavisk byrå med bas i Köpenhamn

• Har anställda som tillsammans har många års erfarenhet från resebranschen från både Fritidsresor, Ving, Apollo Resor, Spies och Albatros Travel

Här kan du få en översikt över alla våra resor.

Vi tror du också gillar...