Skip to main content

Kryssningar

Upplev världen PÅ VÅRA KRYSSNINGSRESOR

På våra kryssningsresor med Kulturresor Europa har du möjlighet att utforska några av världens mest spektakulära områden samtidigt som du känner havsbrisen mot dina kinder och ser vågorna skumma. När du kryssar med oss kan du vara säker på att du kommer att få en resa fylld med spännande kulturupplevelser och minnesvärda äventyr. Låt oss ta hand om alla detaljer medan du njuter av den avkopplande atmosfären ombord och upptäcker fantastiska platser längs vägen. Boka din kryssning med oss och ge dig ut på en resa du aldrig kommer att glömma!

Därför ska du följa med oss på kryssning:

  • Hög komfort och service ombord på båten
  • Spännande utflykter som låter dig ta del av destinationens guldkorn
  • Välsmakande gastronomi som stannar kvar i minnet
  • Svensktalande reseledare med stor kunskap om området

Upplevelser med båt i den kroatiska skärdgården

Ge dig ut på en kryssning i den kroatiska skärgården och steg i land på de vackra öarna och besök de livfulla städerna som döljer sig här, både på öarna och på fastlandet. Denna resa kombinerar det bästa av kultur och natur, där du får uppleva den rika historien, det autentiska folklivet och de fantastiska vyerna som den kroatiska skärgården har att erbjuda. Med kristallklart vatten, dramatiska kustlinjer och historiska hamnar blir din kroatiska kryssning fylld av äventyr och skönhet.

På plats i det fantastiskt vackra Kroatien omfamnas du av den karaktäristiska doften av salt havsluft och färska delikatesser från havet. Ombord på vårt mindre kryssningsfartyg i behaglig storlek väntar ett vänligt besättningsteam för att välkomna dig ombord och se till att din resa blir minnesvärd. Medan båten sakta seglar ut mot Adriatiska havet kan du luta dig tillbaka och njuta av panoramautsikten över de kroatiska öarna som passerar förbi. Varje ö är unik med sin egen charm och historia – från de grönskande skogarna på Mljet till de antika städerna på Hvar och Korčula.

Under dagarna i land kan vi utforska de pittoreska byarna och historiska sevärdheterna längs kusten, och tillsammans med vår reseledare går vi på upptäcktsfärd i smala gränder, besöker fästningar och nationalparker. När kvällen sedan närmar sig ser vi hur solen sänker sig över horisonten medan vi njuter av en utsökt middag ombord på båten. Det kroatiska köket är känt för sina färska råvaror och smakrika rätter, så se till att smaka på lokala delikatesser som färsk fisk, skaldjur och olivolja. Efter middagen finns det goda möjligheter för en kvällspromenad längs promenaddäcket, och ovanför dig väntar den upplysta gnistrande stjärnhimlen. Medan båten sakta gungar till ljudet av vågorna kan du låta dig svepas med i den lugna atmosfären och reflektera över dagens äventyr. Kroatien är en plats att trivas på. Välkommen!

Kryssning i den kroatiska skärgården

ön korcula med blommor och stad vid vattnet på kryssnig i kroatien

Kryssning i Kroatien 2024 – en kulturkryssning för livsnjutare - Följ med oss på en kryssning i Dalmatien, som täcker större delen av Kroatiens kuststräcka samt en mindre del inåt landet. Dalmatien har blivit ett av de mest attraktiva semesterområdena i Europa under de senaste åren, inte minst tack vare den förtrollande kuststräckan, de många vackra öarna och den autentiska medelhavsstämningen. Dalmatien har också en fantastisk historia och kultur som vi lär känna under vår kryssning...