Skip to main content

Mat- och vinresor

Insup kulturen på mer än ett sätt – bon appétit!

Den välsmakande pricken över i:et

Fantastiska vyer, imponerande kuststräckor, vackra blommor i alla regnbågens färger och en fascinerande natur – alltihop kryddat med lokala matupplevelser av hög kvalitet. Det är kärnan i våra mat- och vinresor där gastronomin står i fokus. Om du också uppskattar god mat och betraktar det som en viktig del av din resa kan du resa med oss till bland annat Italien. Här smakar vi på de regionala specialiteterna och njuter av de lokalt producerade vinerna, ofta efter att själva ha fått lära oss mer och ta del av vinproduktionen på plats. Ta plats på den soliga terrassen på en av Amalfikustens restauranger och njut av färskfångade skaldjur och doftande citronlundar, eller strosa genom de gröna kullarna i italienska Piemonte och smaka på den förtrollande kombinationen av tryffel och utsökta viner.

Därför ska du smaka dig genom Europa tillsammans med oss:

  • Se hur mat och vin är en del av en levande kultur
  • Närodlat på riktigt – var med på plats vid bland annat tryffeljakt och vinframställning
  • Provsmakningar och inkluderade middagar i både stad och landsbygd
  • Svensktalande reseledare med stort gastronomiskt intresse och kunskap
  • Kombinera sevärdheter med lokala marknader

I matkulturen finns historien

Europa stoltserar med ett rikt utbud av mattraditioner som inte bara är en del av kontinentent kulinariska arv, utan som också blir en värdefull historielektion. De många olika matkulturerna lämnar ett värdefullt kulturellt avtryck, och i maten kan vi se hundraåriga traditioner som överlevt nationsgränser, världskrig och sociala reformer. Måltiden blir på så sätt en portal till det förflutna, och vi ger oss av på en resa genom generationers kreativitet och passion för matlagning.

Varje region bär på sina egna unika smaker och matlagningstekniker, vilket skapar en kulinarisk mångfald som berikar hela den europeiska kulturen, och just det vill vi försöka sätta fingret på och presentera för dig under våra mat- och vinresor. När vi smakar oss genom Europa upptäcker vi de unika traditionerna och historierna som genomsyrar varje maträtt, och här kan vi låta oss inspireras av den mångfacetterade smakpalett som bara Europa kan erbjuda.

Så mycket mer än bara smak

Våra gastronomiska resor är inte bara kulinariska expeditioner, utan också kulturella äventyr. Även om det är maten som står i främsta fokus passar vi naturligtvis på att besöka några av de lokala sevärdheterna, och på våra guidade stadsrundturer med vår svensktalande reseledare lär vi oss mer om vårt nya närområde. Efteråt kanske det passar extra bra att slå sig ner på ett livligt torg och avnjuta en välsmakande espresso och ett lokalt bakverk?

God mat och gott sällskap

Det är vår fasta övertygelse att god mat och goda viner smakar ännu bättre i gott sällskap. Att åka på en gruppresa där mat och vin står i fokus är därför ett garanterat framgångsrecept. Man brukar ju säga att delad njutning är dubbel njutning, och det kan vi verkligen ställa oss bakom. Tillsammans kan vi diskutera vilka smaker vi känner extra tydligt i det goda rödvinet eller vad den där kryddblandningen som får våra smaklökar att dansa egentligen består av.

Gastronomiska äventyr i Baskien

Känn smaken av Spanien – mat- och vinresa till Baskien & Kantabrien 2024 - Välkommen till en fem dagar lång förtrollande resa för alla sinnen genom Nordspaniens natur och kulinariska skatter! Här, i regionerna Baskien och Kantabrien, kan...

Hus med havsutsikt på klipporna längs Amalfikusten

Kulinariska vandringar på Amalfikusten

Vandringsresa till Italien 2024 med vandring på vackra Amalfikusten - Amalfikusten är ett paradis för alla dem som tycker om utmanande vandringar och en överväldigande natur. Vi kan nu stolt presentera en vandringsresa till denna storslag...

Vinprovning av Barolo-viner

Vin och gastronomi i Piemonte

Välkommen på vin- och matresa i Piemonte 2024 - gastronomins högborg! - Piemonte i allmänhet, och området runt Alba och Barolo i synnerhet, är för vin- och matälskare ett riktigt paradis. Härifrån kommer några av världens bästa viner, Bar...