Skip to main content

Medarbetare

Medarbetare på kulturresor europa

Kompassen i Kulturresor Europas logotyp pekar mot alla världens hörn. Det illustrerar på ett fint sätt att vi erbjuder resor till många olika platser och avkrokar på den europeiska kontinenten. Vi har alla minst ett land som ligger oss varmt om hjärtat vilket lyser igenom i flera av beskrivningarna av våra medarbetare här nedan. Flera av oss har många års erfarenhet från resebranschen och det är i synnerhet våra egna erfarenheter från resor runt om i Europa som vi har nytta av dagligen.

På den här sidan kan du läsa lite om oss som arbetar på Kulturresor Europa. 
Öppettider och kontaktuppgifter om Kulturresor Europa hittar du här.

Försäljning, produktion & marknadsföring

 

IDA TEGLBJÆRG

Ida är utbildad till eventkoordinator men är född in i resebranschen och har rest sedan hon kunde gå. Ida har själv varit rundreseledare och har bott på många platser runt om i världen, bl.a Nya Zeeland, Kina, Thailand och Kuba. Ida har även rest i Mexiko, Sydafrika, Tanzania, Vietnam, Kambodja, Australien, Karibien och stora delar av Europa.

Förra året var Ida med på vår resa till Georgien & Armenien som hon varmt kan rekommendera. "De båda länderna har en fantastisk matkultur, vänliga människor, betagande natur med mäktiga bergskedjor och gröna dalar."

Nästa resa som Ida gärna vill uppleva är Portugals heta hemligheter eller Kryssning i den kroatiska skärgården.

Kontakta Ida

Vill du kontakta oss med frågor om marknadsföring så är det Ida du ska kontakta.

 

ELIN MATTISSON

Elin har ett brinnande intresse för rese- och servicebranschen. Hon började som reseledare på Kanarieöarna och har sedan dess arbetat runt om i Europa under flera år. Elin är utbildad på Lunds Universitet inom Service Management Turism. Elin har bland annat bott i länder som Spanien, Tunisien och Irland.  

"En av de resor i vårt stora reseutbud som har imponerat mest på mig är Sagolika Sicilien, rundresan på - enligt mig - Europas vackraste ö. Siclien bjöd på otroliga kuststräckor, gästvänligt folk och en spännande kultur som jag sent kommer att glömma. Ett annat av mina absoluta favoritresmål är Pampiga Prag. Staden överraskade mig verkligen positivt vid vårt första möte, med en fängslande historia, storslagna byggnader och inte minst ett fantastiskt kök."

Kontakta Elin

 

JENNY LINDMAN

Jenny har tagit examen i Turism och Business Management på Linnéuniversitetet i Kalmar, och numera spenderar hon sina dagar här hos oss på Kulturresor Europa, där hon stormtrivs. Jennys passion för resor och kultur är stor och hon har under en längre tid bott och studerat i USA. Nu är hon återigen tillbaka i Sverige och så fort tillfälle ges passar hon på att resa till Europas alla spännande länder. ”Kroatien och Skottland är två ögonstenar som jag gärna besöker så fort jag får chansen!”

Av Kulturresor Europas mängdrika utbud står Det mytomspunna Irland och Sagolika Sicilien högst upp på listan för kommande resmål. 

Kontakta Jenny

 

CHARLOTTE LITTA
Charlotte Litta arbetar med produktion av resor och ad hoc-grupper. Hon är ansvarig för Madeira, Azorerna och utvalda resor till det portugisiska fastlandet. Sedan Charlotte Litta besökte Portugal första gången har begeistringen för landet, kulturen och inte minst portugiserna, ökat efter återkommande resor privat och i arbetet. Charlotte Littas karriär inom resebranschen började 1988 och hon har arbetat med alla delar av världen. Bland fjärran resmål är favoriten helt klart Nya Zeeland där hon själv har bott. I Europa föredrar hon Storbritannien och Irland, men favoriten är naturligtvis Portugal där hon gärna tillbringar semestern med familjen. Charlotte Litta har rest runt i hela Portugal. Vid Lissabons kust och hos vännerna i Porto känner hon sig ”som hemma”, men Alentejo och Douro-dalen tillhör också de absoluta favoriterna tillsammans med vandringsturer på Azorerna och Madeira.

Kontakta Charlotte.

 

 

 

IGOR MOURO
Igor ser sig själv som mycket lyckligt lottad eftersom han får arbeta med det han lever och brinner för. Igor började som reseledare på Madeira i mitten av 80-talet med levadavandringar och naturaktiviteter som specialitet. Madeira har en speciell plats i Igors hjärta efter åren som han har bott och arbetat på ön. Senare blev Igor PR- och underhållningskoordinator på hotell vid Algarvekusten. Under några år var Igor ledningsassistent i Portugals farmaceutförening med ansvar för möten, kongresser, evenemang och resor. 1998 var han projektledare vid Världsutställningen EXPO98 i Lissabon där han var ansvarig för driften av EXPO98:s ”Welcome center for artists”. Som reseledare har Igor arbetat i Skandinavien och i Baltikum och Portugal. Idag sitter Igor på vårt kontor i Köpenhamn som reseledarkoordinator och säljkonsult, och han är dessutom vår reseledare på Madeira, på fastlandet i Portugal och på Amalfikusten i Italien.

Kontakta Igor.

 

IRENE LADEGAARD
Irene är utbildad serviceekonom inom service management och har sedan 2000 arbetat i turist- och resebranschen. Erfarenheterna inom resande omfattar allt ifrån bilsemester i Spanien och segling i Tonga till rundresor i såväl Down under i Australien som runt i Sydamerika m.m. Men de allra flesta av sina kortare semestrar har Irene tillbringat i Spanien där hon även har bott och arbetat i tre år, varefter hon har arbetat i tre år på Spanska statens turistbyrå i Köpenhamn. Det har också blivit en del arbete som reseledare i Spanien samt fem år i försäkringsbranschen med inriktning på reseförsäkringar. Irene delar gärna med sig av sina kunskaper i sin roll som resekonsult hos oss och hennes erfarenheter från rese- och försäkringsbranschen är till stor nytta för våra kunder.

Kontakta Irene.

 

  KARINA BRAUM
Karina har varit i kontakt med resebranschen och turism i allmänhet från och till sedan 1992 med några avstickare till andra branscher t.ex. detaljhandel och försäkring, och under en period parallellt med studier.

Hon har läst spanska och konsthistoria på Köpenhamns universitet, provat på livet både som guide och inom hotellbranschen, samt arbetat med försäljning av resor på både större charterbolag och mindre till medelstora byråer med mer specialiserade resor till hela världen.

I sin ungdom vistades Karina utomlands en längre tid i Israel och södra Spanien, och var bosatt i och omkring Barcelona i tre år. Hon har fortfarande ett stort nätverk i Spanien och landet ligger henne varmt om hjärtat. Helt naturligt har denna kärlek också spridit sig till Latinamerika där hon har besökt flera länder. Även om hon i övrigt har rest i stora delar av världen är den europeiska kontinenten en outtömlig källa av inspirerande kultur och historia för henne. Hon tycker mycket om de europeiska metropolerna och medelhavsländerna, vars gastronomi och livsstil inte går att jämföra med något annat i världen. Karina arbetar framförallt med försäljning och kundservice.

Kontakta Karina.

 


ANNETTE PEDERSEN
Annette är utbildad cand.ling.merc. i företagskommunikation. Det har inte så stor anknytning till resebranschen, men det utgör bakgrunden till arbetet med webbplatsen och marknadsföringen som hon sysslar med. De senaste fem åren har hon arbetat med online-kommunikation och det sista året med resor som det centrala hos Kulturresor Europa. Att resa och uppleva världen är också hennes stora passion. Flera resor har gått till Andalusien tack vare områdets speciella charm och stora kulturella och historiska värden.

 

Kontakta Annette.

 

 

METTE HANSEN
Mette är utbildad cand.mag. i turism från Aalborgs universitet 2007 och har via studierna tillbringat sammanlagt tre år i England, Holland och Italien. Sist men inte minst har hon i snart ett par årtionden med stor entusiasm rest runt kors och tvärs. Det var önskan om att arbeta med Italien som gjorde att Mette som studerande kom in i resebranschen. Här har hon varit sedan dess och efter flera år som resekonsult med inriktning på Italien sitter hon idag i första hand med online-marknadsföring och webbrelaterade uppgifter. Kundkontakten/försäljningen har hon inte sluppit helt och hon kan inte heller låta bli att producera en resa eller två då och då.

Kontakta Mette.

 

ANNETTE SØNKSEN
Annette är utbildad journalist, men innan hon satte sig vid skrivbordet så arbetade hon sju år i resebranschen - som guide, kundtjänstmedarbetare och säljare. Som guide bodde Annette i Grekland och i Spanien - två länder som fortfarande ligger henne varmt om hjärtat.

De senaste åren har Italien blivit en stor favorit, eftersom gastronomi och gott kaffe är något som är viktigt när hon reser utomlands. Som ung au-pair har Annette bott i USA, och hon har även varit på kortare besök i sydamerikanska Chile och Uruguay. Sydamerika är helt klart en kontinent som hon drömmer om att få återse.

Annette arbetar med försäljning och marknadsföring, och har utöver det även kontakt med press och media.

Den av våra resor som jag helst vill åka på: Brittisk idyll och storhet

Därför att: Jag har sett samtliga avsnitt av Downtown Abbey, och drömmer om att få veta mer om dåtidens England. Och så vill jag rent generellt bli mer insatt i Englands historia, kultur och natur.

Kontakta Annette.


SANNE KJÆR
Sanne är utbildad multimediadesigner vid Københavns Erhvervsakademi och har en PBA i Design/Business med inriktning på Brand Design. Parallellt med jobbet som grafisk designer på Kulturresor Europa håller Sanne på att läsa en cand.it i digital design och kommunikation med inriktning på servicedesign. Sanne har varit utbytesstudent på designskolan Escola de Arte i Ourense i norra Spanien med inriktning på grafisk design.

Sanne har erfarenhet från många branscher. Hon brinner särskilt för kreativa yrken, varumärkesbyggande och visuell kommunikation, där hon har fem års erfarenhet från diverse frilansuppdrag. På Kulturresor Europa arbetar Sanne med att utforma diverse visuella och grafiska element både till utskrifter och webb, och försöker att skapa en röd tråd mellan alla plattformar.

Sanne har en passion för att resa som ger henne ny inspiration till kreativiteten. Hon har bott i London och i Australien och rest runt i bl.a. Thailand, Laos, Malaysia, Singapore, Portugal och Spanien och nu senast har hon varit på inspirationsresa i Tokyo och New York. Det har gett henne mängder av nya intryck till den grafiska världen. Dessutom har Sanne varit med på vår resa till Toscana & Umbrien, som hon varmt kan rekommendera till den kultur- och naturintresserade som uppskattar god mat, fina viner och upplevelserika utflykter

Kontakta Sanne.

Administration & Ekonomi


MIKKEL BLOM
Mikkel är ursprungligen utbildad inom hantverk, men en utlandsvistelse som egentligen bara var tänkt som lite andrum banade istället väg för ett karriärbyte. Sommaren 1996 började Mikkel som reseledare och tre år senare med många upplevelser i bagaget vände han hemåt och siktade på en karriär inom resebranschen. Mikkel tillbringade några år som resekonsult innan han övergick till mer administrativa uppgifter. Mikkel har haft ledande positioner inom produktion och affärsutveckling hos några av våra kollegor i branschen innan han den 1 augusti 2012 tillträdde som direktör på Kulturresor Europa. Mikkel har besökt nästan alla våra resmål och han har utvecklat en stor kärlek för England och inte minst för våra kryssningar med kulturell inriktning.

Kontakta Mikkel.

 

 

NIKOLAJ BOLKO
Nikolaj är utbildad ingenjör, ekonom och håller för närvarande på med en masterutbildning inom organisation och ledning på Aalborgs universitet. Han har 15 års erfarenhet från resebranschen och har arbetat med flyg, IT-system, arbetsrutiner och ledning. Nikolaj arbetar mest med administration, bl.a. kundförfrågningar och inköp av flygbiljetter, men även som reseproducent. Han har rest nästan överallt i Europa men har en speciell förkärlek för det rustika och oförstörda Öst- och Centraleuropa, där intressant historia och politik kombineras med vackra byggnadsverk, gedigen mat och vacker natur. Denna passion har han använt till att producera bland annat resorna till Krakow, Kroatien/Slovenien och Budapest.  

Kontakta Nikolaj.

 

Sök resa

Fyll endast i de fält som är väsentliga för dig