Gudomliga Gardasjön

Vindruvor och en utsiktsplats över Gardasjön, från en resa i Italien.
Naturlandskap kring Gardasjön från en upplevelserik resa till Italien.
Utsikt över ett grönt landskap och Gardasjön, från en resa i Italien.
En brygga ut i Gardasjön vid solnedgång, från en resa i Italien.
Vacker byggnad bland grön natur och Gardasjön, från en resa i Italien.
Personer på resa i Italien som blickar ut över Gardasjön, samt ett upplyst torn i staden Garda.
Utflykt till Venedig från resan till Gardasjön i Italien.
Människor på semester som njuter av utsikten över Gardasjön, Italien.
Stadsvy över Garda och personer som njuter av utsikten över Gardasjön på sin resa i Italien.

Resa till Garda och den gudomligt vackra Gardasjön i Italien

Följ med oss på en av våra populära resor till Italien; en storslagen resa till ett av Europas mest natursköna områden, Gardasjön.

Söderut sträcker sig vinodlingar och olivlundar ut mot sjön, och mot norr reser sig de höga fjällen som om man vore vid de norska fjordarna, med skillnaden att här finns också palmer, mängder av blommor och vackra medeltidsstäder. Därmed är de perfekta ramarna satta för en resa med stora upplevelser. Vi besöker den romantiska staden Verona, Romeo och Julias stad, som med alla sina kulturella och historiska sevärdheter tillfredställer även den mest kräsna. På vår resa runt Gardasjön lär vi känna området bättre och stiftar närmare bekantskap med italienarnas vardagsliv. Vi bor centralt i den mysiga och charmiga lilla staden Garda.

KORT DAGSPROGRAM FÖR RESAN:

Dag 1: Ankomst till Milano och färd till Garda (F, M)
Dag 2: Heldagsutflykt på Gardasjön i båt, besök i Malcesine, Riva del Garda och Torri (F, M)
Dag 3: Ledig dag eller extra utflykt till Venedig (F, M)
Dag 4: Ledig dag (F, M)
Dag 5: Ledig dag (F, M)
Dag 6: Utflykt till Verona med historisk stadsrundtur. Besök på vingård i Valpolicella (F, M)
Dag 7: Hemresa (F)

F = Frukost   M = Middag

* Avgången 9/10 ingår 6 x frukost plus 1 x pizzamiddag och 1 x middag på restaurant.

Notera: Programmet är vägledande och ändringar i ordningsföljden kan förekomma. Information om det slutliga dagsprogrammet lämnas vid ankomsten till destinationen.

Pris från:
10 495:-
Dagar:7
Boka resa »

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst, incheckning på hotellet

Ankomst till Milano där vår buss och reseledare väntar på att få köra oss till Garda. Under transporten informerar reseledaren om veckans program och ger oss praktisk information. Vi går en liten introduktionsrunda till fots i Garda och äter sedan gemensam middag på vårt hotell, där vi också ska äta middag under resans resterande kvällar.

Dag 2: Heldagsutflykt på Gardasjön med båt (F, M)

Heldagsutflykt längs med Gardasjön. Idag lär vi känna Gardasjön bättre så att vi får en bra introduktion inför de kommande dagarna. Vi stannar i Malcesine och tar härifrån en båt till Riva del Garda som är sjöns nordligaste stad. Här får vi tid till lunch innan vi på nytt åker ner längs med sjön och gör dagens sista stopp i den charmerande lilla staden Torri.

Vy över Gardasjön

Bild: Vy över Gardasjön

Dag 3: Ledig dag eller extra utflykt till Venedig (F, M)

Idag har de som önskar en ledig dag på egen hand. Om man hellre vill så kan man följa med på en extrautflykt till en av världens mest fantastiska städer, Venedig, som med sin helt unika charm inte lämnar någon oberörd. Staden, som är byggd på sandöar och pelare i lagunen, upplevde sin storhetstid under medeltiden och den tidigare renässansen. De enorma rikedomar som venetianerna tjänade på sin handel med både öst och väst lade den ekonomiska grunden för de storslagna palatsen som staden idag är full av. Vi har vår egen båt till och från Venedigs centrum, Markusplatsen. En liten promenad ger oss ett intryck av staden innan det blir tid till att äta lunch på egen hand. Eftermiddagen är fri till egna upptäckter, eller kanske en båttur i de traditionella gondolerna.

Canal Grande i Venedig

Bild: Canal Grande i Venedig

Dag 4: Ledig dag (F, M)

Ledig dag till egna upplevelser. Besök till exempel vackra Sirmione dit man tar sig med båt. Reseledaren finns självklart till hjälp med goda idéer, hjälp med tider, priser och annat.

Utsikt över Gardasjön och Malcesine

Bild: Utsikt över Gardasjön och Malcesine

Dag 5: Ledig dag (F, M)

Ännu en ledig dag i Gardaområdet. Kanske lockar ett besök på vinmuseet i Bardolino eller kanske olivoljemuseet i Cisano? Eller varför inte en vandringstur i de vackra omgivningarna kring Garda. Möjligheterna är oändliga!

Dag 6: Utflykt till Verona med historisk stadsrundtur. Besök på vingård i Valpolicella (F, M)

Dagens utflykt går till den något mindre kända staden Verona, men som ändå är minst lika spännande som Venedig. Staden utvecklades redan under romartiden och fick sin storhetstid under familjen Della Scala under 1200- och 1300-talet. Charmerande, inbjudande och vacker är bara några av de ord som stadens besökare använder för att beskriva Verona.

En historisk rundvandring inleder dagen och härefter finns det tid för att själv utforska Verona i eget tempo. Kanske lockar ett besök på den romerska arenan som är känd för sina imponerande operaföreställningar under sommaren. Under eftermiddagen går resan vidare till Valpolicella som bland annat är känt för Amaronevinet. Vi besöker en vingård där vi får lära oss hur man producerar Amarone, och självklart får vi också smaka på de ädla dropparna.

Bild: Italiensk vingård

Dag 7: Hemresa (F)

Vi åker till flygplatsen i Milano för vidare hemresa till Sverige, efter en resa med många nya intryck.

Karta

Väder

Se vädret i Verona

 uppdaterad väderleksrapport på smhi.se.

Fakta om Garda

Geografi och demografi

Garda är det populära området vars by har fått samma namn som den berömda sjön Gardasjön. Den lilla charmiga byn ligger belägen vid den sydöstra ändan av sjön, i provinsen Verona i nordöstra Italien. Garda kännetecknas främst av sitt bergiga landskap och den vackra sjön som med sin omkrets på hela 160 km, utgör Italiens största sjö. Trots att byn är en av de minsta byarna i hela provinsen, med endast 3 800 invånare, lockas turister från hela Europa till Garda. Andra kända turistmål utöver själva Gardasjön är bland annat Rocca of Garda – det anrika slottet som ligger 300 meter över staden samt Santa Maria Assunta – kyrkan som byggdes så tidigt som under 600-talet. Endast 3 mil från Garda ligger även den idylliska staden Verona som också är en mycket populär turistdestination.  

Att ta sig runt

I Garda kan du smidigt ta dig runt med tåg då det går tåglinjer som är direkt anslutna till Garda och som transporterar dig åt flera olika platser runt om i Italien.  Om du önskar utforska områden mer norrut kan järnvägen som går mellan Bolzano och Verona vara ett bra alternativ. Färjor går även på sjön och dessa transporterar både turister och besökare året runt. Dessa färjor kan variera i både vad gäller storlek och vad för tjänster de erbjuder, så ett gott tips är att studera tidtabellen för de olika färjorna i förväg för att hitta det alternativ som passar dig allra bäst.

Om du hellre föredrar att upptäcka Garda med bil går det också minst lika bra. Tänk på dock att det under högsäsong kan vara fullt på vägarna med både cyklister, bussar och husbilar från hela Europa. Besöker du däremot Garda under lågsäsong är tempot något lugnare. 

Avgångar & priser

    Begränsa sökningen:
Avresa Avreseort Destination Från pris
9/10 - 15/10 Stockholm - Arlanda
Se flygtider
Gudomliga Gardasjön
10 995:- Boka »
15/10 - 21/10 Stockholm - Arlanda
Se flygtider
Gudomliga Gardasjön
10 495:- Boka »

Information om resan

På den här resan är antalet deltagare max 34 personer.
Extrautflykterna genomförs vid minst 15 deltagare.

Priset inkluderar:

• Flyg Stockholm - Milano t/r inkl. transfer
• 6 nätter i dubbelrum på 3* hotell
• 6 x frukost
• 6 x middag på hotellet (avgångarna 3/4 & 7/5) eller 1 x pizzamiddag och 1 x middag på restaurang (avgångarna 9/10 & 15/10)
• Heldagsutflykt runt Gardasjön
• Utflykt till Verona och besök på vingård med vinprovning
• Transport enligt program
• Svensktalande reseledare

Priset inkluderar ej:

• Enkelrumstillägg från, 1 495 kr
• Dubbelrum med balkong, 853 kr / person
• Extrautflykt till Venedig, 995 kr
• Försäkringar och stadsskatt
•Administrationsavgift 95 kr, gäller på bokningar via post. (Gäller inte vid online bokningar)

De extra utflykterna ska beställas hemifrån, vid bokning eller senast en månad innan avresa.

Hotell

Övernattning Dag 1 - 7

Imperial Garda
***
ANVÄNDS PÅ AVGÅNGARNA DEN 3/4 & 7/5 Imperial Garda är ett familjeägt hotell i den trevliga staden Garda, beläget i lugna omgivningar endast 200 meter från stadsk ....

Övernattning Dag 1 - 7

Hotel Bisesti
***
ANVÄNDS FÖR AVGÅNGEN DEN 9/10 & 15/10 Hotel Bisesti ligger beläget endast en kort promenad från vackra Gardasjön. Hotellet utgör den idealiska platsen för at ....