Skip to main content

Gudomliga Gardasjön

Solnedgång över landskapet och vattnet vid Gardasjön
Italiensk restaurang vid strandkanten vid Gardasjön i Italien
Gondoler och kanaler i Venedig, Italien
Utsikt över Gardasjön och en italiensk by
Färgglada fiskebåtar längs med en hamn i Gardasjön
Amfiteatern och teatermask i operastaden Verona
Strandpromenaden i Garda vid Gardasjön i Italien
Huvudtorget i Garda, huvudstaden vid Gardasjön
Pris från:
15 495:-
Dagar:8
Boka resa

Resa till Garda och den gudomligt vackra Gardasjön i Italien 2024

Följ med oss på en av våra populära resor till Italien; en storslagen resa till ett av Europas mest natursköna områden, Gardasjön.

Därför ska du resa med oss på kulturresa på Gardasjön:

  • Heldagsutflykt med båttur på majestätiska Gardasjön
  • Guidad tur genom Romeo och Julias betagande Verona
  • Boende på hotell i hjärtat av Garda med halvpenison
  • Besök på pittoresk vingård med provsmakning

En plats värt ett skådespel

Söderut sträcker sig vinodlingar och olivlundar ut mot sjön, och mot norr reser sig de höga fjällen som om man vore vid de norska fjordarna, med skillnaden att här finns också palmer, mängder av blommor och vackra medeltidsstäder. Därmed är de perfekta ramarna satta för en resa med stora upplevelser. Vi besöker den romantiska staden Verona, Romeo och Julias stad, som med alla sina kulturella och historiska sevärdheter tillfredställer även den mest kräsna. På vår resa runt Gardasjön lär vi känna området bättre och stiftar närmare bekantskap med italienarnas vardagsliv. Vi bor centralt i den mysiga och charmiga lilla staden Garda.

KORT DAGSPROGRAM FÖR RESAN:

Dag 1: Ankomst till Milano, färd till Garda och välkomstmiddag på hotellet (M)
Dag 2: Heldagsutflykt med båttur på Gardasjön, besök i Malcesine, Riva del Garda och Torri (F, M)
Dag 3: Utflykt till Venedig (F, M)
Dag 4: Ledig dag (F, M)
Dag 5: Verona med historisk stadsrundtur. Besök på vingård i Valpolicella (F, M)
Dag 6: Ledig dag eller extrautflykt till vinområdet Bardolino med lunch (F, M)
Dag 7: Utflykt till Dolomiterna (F, M)
Dag 8: Hemresa (F)

F = Frukost   M = Middag

Notera: Programmet är vägledande och ändringar i ordningsföljden kan förekomma. 

Sök resa
Fyll endast i de fält som är väsentliga för dig

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst, incheckning på hotellet (M)

Ankomst till Milano där vår buss och reseledare väntar på att få köra oss till Garda. Under transporten informerar reseledaren om veckans program och ger oss praktisk information. Vi går en liten introduktionsrunda till fots i Garda och äter sedan gemensam middag på hotellet.

Dag 2: Heldagsutflykt med båttur på Gardasjön (F, L)

Heldagsutflykt längs med Gardasjön. Idag lär vi känna Gardasjön bättre så att vi får en bra introduktion inför de kommande dagarna. Vi stannar i Malcesine och tar härifrån en båt till Riva del Garda som är sjöns nordligaste stad. Här får vi tid till lunch innan vi åker ner längs med sjön och gör dagens sista stopp i den charmerande lilla staden Torri.

Vy över Gardasjön
Bild: Vy över Gardasjön

Dag 3: Utflykt till Venedig (F, M)

Idag åker vi på utflykt till en av världens mest fantastiska städer, Venedig, som med sin helt unika charm inte lämnar någon oberörd. Staden, som är byggd på sandöar och pelare i lagunen, upplevde sin storhetstid under medeltiden och den tidigare renässansen. De enorma rikedomar som venetianerna tjänade på sin handel med både öst och väst lade den ekonomiska grunden för de storslagna palatsen som staden idag är full av. Vi har vår egen båt till och från Venedigs centrum, Markusplatsen. En liten promenad ger oss ett intryck av staden innan det blir tid till att äta lunch på egen hand. Eftermiddagen är fri till egna upptäckter, eller kanske en båttur i de traditionella gondolerna.

Canal Grande i Venedig
Bild: Punta della Dogana i Venedig

Dag 4: Ledig dag (F, M)

Ledig dag till egna upplevelser. Tag båten till någon av de andra städerna runt sjön, exempelvis vackra Sirmione, eller ge dig ut på vandring i de kuperade landskapen runt Garda, bland vinodlingar och olivlundar eller besök olivoljemuseet i Cisano. Reseledaren finns självklart till hjälp med goda idéer, hjälp med tider, priser och annat.

Utsikt över Gardasjön och Malcesine
Bild: Utsikt över Gardasjön och Malcesine

Dag 5: Utflykt till Dolomiterna (F, M)

Utflykt till Dolomiterna, som med sina dramatiska bergstoppar är en fantastisk naturupplevelse. Under dagen passerar den ena vidsträckta utsikten efter den andra förbi bussens fönster. Vi åker igenom Val di Fiemme och Val di Fassa, där vi stannar på ett gammalt härbärge och äter en god lunch. För dem som har lust finns det här också tid till en promenad till skidorten Canazei.

Vi fortsätter sedan upp över Passo Sella, varifrån vi njuter av den storslagna panoramautsikten när vi befinner oss 2 140 meter över havet. Hemturen går sedan genom Val Gardena.

Dag 6: Ledig dag eller extrautflykt till vinområdet Bardolino med lunch (F, M)

Ännu en ledig dag i Gardaområdet eller så har du möjligheten att följa med på en extra utflykt till vinstaden Bardolino där en god 4-rätters lunch med lokala viner väntar oss. Vi börjar morgonen med att gå längs strandpromenaden från Garda till Bardolino (ca 4 km, ej kuperat). Promenaden tar cirka en timme och väl framme i Bardolino går vi en kort rundtur i stan och kommer bland annat förbi den vackra romanska kyrkan San Severo, byggd 1830-1844.

Bardolino är inte en vinstad för ingenting. De senaste åren har Bardolino Classico Superiore uppnått DOCG-status, det vill säga den högsta valören inom italienskt vin och du hittar utmärkta viner i den kategorin. Men bland lokalbefolkningen är det Bardolino Chiaretto, som är det föredragna vinet från staden – ett fräscht och ungt rosévin som avnjuts bäst kylt.


Bild: Ett glas lokalt rödvin och utsikten i Bardolino

Efter promenaden finns det tid på egen hand att utforska stadens många butiker, ta en kopp kaffe – eller kanske unna dig en extra aperitif med Chiaretto innan vi samlas för att gå ner till strandpromenaden tillsammans. Här hittar vi ett 500 år gammalt palats som tidigare tillhört stadens hamnguvernör. Idag har palatset byggts om till en charmig och välsmakande restaurang och det är här vi ska avnjuta vår traditionella italienska lunch. Vi får en aperitif med olika delikatesser som väcker aptiten innan vi tar plats för antipasto, primo, secondo och dolce. Lokalt vitt och rött vin serveras också och den stora lunchen avrundas med en espresso.
    
På eftermiddagen går vi tillbaka till Garda och du kan givetvis välja att göra ett stopp på vägen vid någon av de många små mysiga barerna eller kaféerna nere vid sjön och sedan gå sista sträckan hem på egen hand .

Dag 7: Utflykt till Verona med historisk stadsrundtur. Besök på vingård i Valpolicella (F)

Dagens utflykt går till den något mindre kända staden Verona, men som ändå är minst lika spännande som Venedig. Staden utvecklades redan under romartiden och fick sin storhetstid under familjen Della Scala under 1200- och 1300-talet. Charmerande, inbjudande och vacker är bara några av de ord som stadens besökare använder för att beskriva Verona.

En historisk rundvandring inleder dagen och härefter finns det tid för att själv utforska Verona i eget tempo. Kanske lockar ett besök på den romerska arenan som är känd för sina imponerande operaföreställningar under sommaren. Under eftermiddagen går resan vidare till Valpolicella som bland annat är känt för Amaronevinet. Vi besöker en vingård där vi får lära oss hur man producerar Amarone, och självklart får vi också smaka på de ädla dropparna.

Vinplantage bland ängar i Toscana, italien.
Bild: Italiensk vingård

Dag 8: Hemresa (F)

Vi åker till flygplatsen i Milano för vidare hemresa till Sverige, efter en resa med många nya intryck.

Karta

Geografisk karta över Garda i Italien.

Väder

Se vädret i Verona

 uppdaterad väderleksrapport på smhi.se.

Väderkarta över den genomsnittliga temperaturen vid Gardasjön per år.

Fakta om Garda

Var ligger Gardasjön?

Garda är det populära området vars by har fått samma namn som den berömda sjön Gardasjön. Den lilla charmiga byn ligger belägen vid den sydöstra ändan av sjön, i provinsen Verona i nordöstra Italien. Garda kännetecknas främst av sitt bergiga landskap och den vackra sjön som med sin omkrets på hela 160 km, utgör Italiens största sjö. Trots att byn är en av de minsta byarna i hela provinsen, med endast 3 800 invånare, lockas turister från hela Europa till Garda. Andra kända turistmål utöver själva Gardasjön är bland annat Rocca of Garda – det anrika slottet som ligger 300 meter över staden samt Santa Maria Assunta – kyrkan som byggdes så tidigt som under 600-talet. Endast 3 mil från Garda ligger även den idylliska staden Verona som också är en mycket populär turistdestination.  

Hur tar jag mig runt?

I Garda kan du smidigt ta dig runt med tåg då det går tåglinjer som är direkt anslutna till Garda och som transporterar dig åt flera olika platser runt om i Italien.  Om du önskar utforska områden mer norrut kan järnvägen som går mellan Bolzano och Verona vara ett bra alternativ. Färjor går även på sjön och dessa transporterar både turister och besökare året runt. Dessa färjor kan variera i både vad gäller storlek och vad för tjänster de erbjuder, så ett gott tips är att studera tidtabellen för de olika färjorna i förväg för att hitta det alternativ som passar dig allra bäst.

Om du hellre föredrar att upptäcka Garda med bil går det också minst lika bra. Tänk på dock att det under högsäsong kan vara fullt på vägarna med både cyklister, bussar och husbilar från hela Europa. Besöker du däremot Garda under lågsäsong är tempot något lugnare. 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationFrån pris
3/10 - 10/10Se flygtider Stockholm - ArlandaGudomliga Gardasjön15 495:-SÄND FÖRFRÅGAN
11/4 - 18/4Se flygtider Stockholm - ArlandaGudomliga Gardasjön15 995:-Boka
2/5 - 9/5Se flygtider Stockholm - ArlandaGudomliga Gardasjön16 995:-Boka

På den här resan är antalet deltagare max 34 personer.

Flyg: Vill du resa från en annan flygplats?  Vi kan undersöka möjligheten för anslutningsflyg!

Priset inkluderar:

• Flyg Stockholm - Milano t/r inkl. transfer
• 7 nätter i dubbelrum på 3+ hotell
• Halvpension på hotellet
• Heldagsutflykt med båttur runt Gardasjön
• Utflykt till Dolomiterna
• Utflykt till Venedig
• Utflykt till Verona och besök på vingård med vinprovning
• Transport enligt program
• Svensktalande reseledare

Priset inkluderar ej:

• Enkelrumstillägg, 3 295 kr (2024)
• Platsbeställning på en av de första 3-4 raderna i bussen, vid utflykter och transfers, 200 kr
• Extrautflykt till vinområdet Bardolino med lunch, 595 kr/person
• Stadsskatt
• Avbeställningsförsäkring och reseförsäkring*
• Administrationsavgift, 95 kr (tillkommer om du önskar få bokningsbekräftelse och avresebrev skickat med vanlig post) 

* Reseförsäkring – med Komplement till hemförsäkring undgår du självrisk – eller upprepade självrisker vid flera skadehändelser på samma resa. 

Hotell

Andra liknande resor

Trustpilot