Skip to main content

Det Goda Livet

En långtidssemester med hjärtat på rätta stället

Vad är egentligen en minnesvärd semester? För oss är det en resa som du kan längta tillbaka till, och en resa där gemenskap, värme och glädje står i fokus. Det är en resa där du ges möjlighet att fylla varje dag med aktiviteter och avkoppling för kropp, själ och hjärta. Det är en resa där livet helt enkelt känns lite lättare, lite bättre och lite godare.

Här har du gott om tid att njuta av de ljumma vindarna och verkligen koppla av.

För dig har vi skapat Det Goda Livet – en långsemester där du under fyra veckor i Spaniens Andalusien kan njuta av trivsamma dagar i solen. Hitta din favoritdestination på något av våra lägenhetshotell i Calahonda eller Nerja, och välj mellan att se fram emot ett kärt återseende eller bredda ditt sinne och upptäck något nytt – valet är ditt. Oavsett om du har rest med Det Goda Livet tidigare ser vi fram emot att välkomna dig i gemenskapen. Här får du en lika delar aktiv, innehållsrik och meningsfull långtidssemester med ett flexibelt veckoanpassat aktivitetsschema som råder bot på den kalla svenska vintern. Aktiviteterna anpassas av dina svensktalande värdar efter gruppens intressen och önskemål, och du kan se fram emot att låta dig berikas med skratt, livsglädje och livskvalitet på en resa där närvaro, värme och flexibilitet är prioriterat.

Därför ska du resa på långtidssemester med Det Goda Livet:

  • Sociala aktiviteter med variation
  • Fantastisk gemenskap med likasinnade
  • Berikande utflykter till lokala sevärdheter
  • Ett milt klimat som värmer kropp, själ och hjärta
  • Svenska värdar på hotellet för din trygghet och trivsel

Svensktalande värdar på plats under hela din semester

På plats för att underlätta för dig finns dina sociala, vänliga och hjälpsamma svensktalande värdar. Värdarna bor tillsammans med sina långtidsresenärer på hotellet under hela vistelsen för att organisera sociala aktiviteter och socialisera över ett glas vin eller en kaffe.

Utflykter som förgyller

Det Goda Livet vill vi att du ska kunna göra din långtidssemester till din egen – precis så som du vill ha den. Här är det upp till dig att välja om du vill hänga med på lärorika och entusiasmerande utflykter i närområdet eller om du hellre lägger fokus på återhämtning och avkoppling – allt i en trygg och trivsam omgivning på ditt välutrustade lägenhetshotell.

Lägenhetsboenden med hög vardagskomfort

När du reser med Det Goda Livet kan du se fram emot ett boende i en trivsam lägenhet med egen balkong och eget kök. Här kan du som föredrar hemlagat själv laga mat medan du avnjuter någonting kallt direkt från kylskåpet, och tack vare de välutrustade rummen väljer du själv när det är dags för kaffe på maten. Låt dina rutiner få sätta agendan och semestra på det sätt som passar just dig. Dina svensktalande värdar bor dessutom på samma hotell som du, och de finns tillgängliga dygnet runt för att du ska kunna känna dig trygg och välkommen – varje dag.

Fly höst- och vintermörkret och fyll på energireserverna på den spanska solkusten eller Algarve

En långtidssemester med Det Goda Livet är tre eller fyra energigivande veckor i solens milda strålar just när den gråa hösten och den kalla vintern ligger som en våt filt över Sverige. Byt ut mörkret mot ljuset och upplev till fullo vad det faktiskt innebär att ha semester varje dag. Med Det Goda Livet erbjuds du en vardag fylld av allt från morgonpromenader, quizkvällar och föreläsningar till marknadsbesök, bouleturneringar, vandringar och mycket mer. Här finns alltid något att göra – och alltid någon att göra det tillsammans med. Med Det Goda Livet falnar aldrig minnet av en varm gemenskap, utan här kan du ständigt fylla på förrådet med nya solvarma upplevelser. Det Goda Livet blir helt enkelt ditt andra hem i solen – en plats du vill längta till, en plats du vill stanna kvar på och en plats du vill återvända till.

Låt därför vantarna och dunjackan hänga kvar längst inne i garderoben och packa istället resväskan för en resa med Det Goda Livet. Ställ in siktet på det milda solkyssta klimatet i Andalusien, på Algarvekusten och på Madeira och se fram emot en unik gemenskap som väntar på dig. Spanien och Portugal erbjuder en perfekt flykt från höst- och vintermörkret med sina varma klimat och soliga upplevelser.

Så bor vi

Ett flexibelt boende för hög trivselnivå

Oavsett om du väljer att bo i Calahonda eller Nerja när du reser med Det Goda Livet till Andalusien eller till Algarvekusten kan du se fram emot ett boende i en mysig lägenhet med balkong och eget kök. På samtliga destinationer finns olika boendealternativ på din resort med allt från enrumslägenheter till trerumslägenheter. Fördelarna med att bo i en lägenhet är att det ger dig större flexibilitet och en fullt utrustad bostad som är lätt att känna sig hemma i. Här kan du göra en kopp kaffe när du själv önskar, laga precis det där som du är extra sugen på till middag och du kan dessutom ha både snacks och kylda drycker på lager. På alla våra hotell finns också en restaurang och en mindre mataffär på nära avstånd där du kan köpa det nödvändigaste. Fler detaljer om den specifika destinationen med tillhörande hotell som du är intresserad av finns under varje resa.

Läs mer om boendet i Calahonda på Det Goda Livet i Andalusien
Läs mer om boendet i Nerja på Det Goda Livet i AndalusienBild: Exempel på hur ett boende på Det Goda Livet ser ut – välj vilken destination som passar dig bäst 

Våra värdar

Garanten för en avslappnad och trygg vistelse

Under din vistelse finns våra värdar tillgängliga för att hjälpa dig och för att få dig att känna dig välkommen. Varje vecka arrangerar de ett fullspäckat aktivitetsprogram som du kan välja att ta del av.

Värdarna bor på samma hotell som du och är tillgängliga dygnet runt. Dina värdar är svenska och kan hjälpa dig med allt från bussbiljetter, tips på bra restauranger eller andra praktiska frågor.


Bild: Några av Det Goda Livets värdar som finns på plats under hela din vistelse

Aktiviteter

Ett aktivitetsprogram med något för alla

Med Det Goda Livet upplever du till fullo vad det innebär att vara på semester – varje dag. Du kan fylla dagarna med allt från morgonpromenader och yogapass till frågesport och gemensamt häng vid poolen på kvällen. Här kan du ta del av föreläsningar, marknadsbesök, boule på stranden, dans och mycket, mycket mer – det finns alltid något att göra, och alltid någon att göra det tillsammans med.

Sätt vardagen på paus och låt dig dras med av en destination fylld av nya intryck och nya platser där du kan smaka på lokal mat och lära dig mer om andra kulturer. Våga utmana dig själv – gå en promenad i bergen, prova på någon mer eller mindre fartfylld vattensport eller lär dig spela bridge, dansa eller något annat. Det är i mötet med det nya som man växer som människa och verkligen känner att man lever, och om det är någonstans du ska våga prova något nytt är det på Det Goda Livet långsemester. 

På vardagsmorgnarna finns det till exempel möjlighet att följa med på en frisk morgonpromenad – ett perfekt sätt att starta dagen på! Känn pulsen stiga när du promenerar runt i omgivningarna som blir ditt hem under de kommande veckorna, och ta del av utsikten, ljuden och dofterna. Dessutom är du inte ensam i din upplevelse, utan du kan ta del av gemenskapen med dina medresenärer och låta samtalen pendla från högt till lågt och beröra både stort och smått. Förutom det trevliga sällskapet är det förstås också ett extra plus att den dagliga promenaden (med lite idogt arbete) kan resultera i att du återvänder hem i lite bättre form än vad du var i när du åkte.

Här kan du se exempel på hur ett aktivitetsprogram för en vecka skulle kunna se ut och vilka aktiviteter som kan vara med. Dina värdar presenterar ett nytt program varje vecka och är involverade i de flesta aktiviteterna varje dag.

Långtidssemester i Andalusien: Det Goda Livet Calahonda

Långtidssemester i Andalusien: Det Goda Livet Calahonda En långtidssemester full av njutning - Gemenskap, spännande utflykter, gott om tid för avkoppling och en ren njutning för kropp och sinne – det är Det Goda Livet. Upple...

Långtidssemester i Andalusien: Det Goda Livet Nerja

Långtidssemester i Andalusien: Det Goda Livet Nerja Gemenskap, sol och värme i Spanien - Välkommen till en resa där både aktivitet och avkoppling binds samman genom en trivsam gemenskap. På plats i Spanien får du uppleva hur...

Långtidssemester i Portugal: Det Goda Livet Algarvekusten

Långtidssemester i Portugal: Det Goda Livet Algarvekusten - Semestrar fyllda med gemenskap, värme, liv och glädje där dagarna används till spännande upplevelser, och där kropp och sinnen blir bortskämda med god mat, roliga aktiviteter och...

Långtidssemester i Portugal: Det Goda Livet Madeira

Långtidssemester i Portugal: Det Goda Livet Madeira Värmande långtidssemester på Madeira för kropp & själ - Vi hälsar dig varmt välkommen till en oförglömlig resa på Madeira, där aktivitet och avkoppling smälter samman i en...