Resor till Italien

Tempio della concordia på Sicilien, från en resa i Italien.

Sagolika Sicilien

8 dagar

Kulturhistorisk rundresa på Sicilien

Läs mer om rundresan på Sicilien
från 12 795:-
Person som är på semester och njuter av utsikten längs Amalfikusten, Italien.

Vidunderliga Amalfi

8 dagar

Kustidyll, gastronomi & enastående skönhet

Läs mer om resan till vackra Amalfikusten
från 9 495:-
Grönt landskap i solnedgången från resa genom Umbrien och Toscana i Italien.
från 7 995:-
Fulla läktare på romerska arenan i Verona, från en Operaresa i Italien.
från 9 995:-
Böljande landskap från en resa till Toscana, Italien.

Förtrollande Toscana

8 dagar

Vingårdsbesök, kulturskatter och det vita guldet

Läs mer om Förtrollande Toscana
från 7 995:-
Paviljong vid havet, från en resa i Italien i Puccinis fotspår.
från 10 495:-
Färgglada hus i charmiga Cinque Terre, vackert resmål i Italien.

Charmiga Cinque Terre

8 dagar

Bildsköna och färgsstarka omgivelser på Italiens kust

Läs mer om resan till Cinque Terre
från 11 495:-
Staty vid havet och ett par på semester som tittar på ett hus i Sorrento, Italien.

Förförande Sorrento

8 dagar

Upplev Sorrento, Pompeji och Capri under den italienska sensommaren

Läs mer
från 10 995:-
Utsikt över Amalfikusten och vulkanen Vesuvius, samt italienska citroner.

Tre veckor i pittoreska Minori

22 dagar

Upplev Capri, Vesuvius, Sorrento och Neapel

Läs mer om långtidssemestern på Amalfikusten
från 16 995:-
Människor på semester som njuter av utsikten över Gardasjön, Italien.

Gudomliga Gardasjön

7 dagar

Besök gudomligt vackra Gardasjön!

Läs mer om vår resa runt Gardasjön
från 10 495:-

Upplevelserika resor till Italien – välj bland flera olika resmål att resa till

Italien har funnits på programmet hos Kulturresor Europa i många år och idag kan vi erbjuda ett stort utbud av Italienresor. Boka till exempel en rundresa på Sicilien, semester i Cinque Terre eller en naturupplevelse vid vackra Gardasjön; vi erbjuder billiga resor från norr till söder.

Italien blev en enad nation först 1861 och innan dess utgjorde varje region sitt eget lilla ”rike” med egna seder och traditioner, och många av dessa särdrag finns kvar än i dag. Detta gör Italien till en brokig kulturell upplevelse och mångfalden begränsas inte bara till konst och kultur. Den står även att finna i en rikt varierad natur och i det berömda italienska köket. Med alla sina konstverk och sitt överflöd av kulturskatter är Italien ett verkligt "museum under bar himmel" och en ren njutning för kulturintresserade besökare. Se alla våra resor till Italien här nedan och boka din semester idag.

Fakta om Italien

Geografi och demografi

I södra Europa, med Adriatiska havet i öst och Medelhavet i väst, skjuter Italien ut som det avlånga land det är. Halvön som Italien ligger belägen på kallas för Apenninska halvön, och gränsar till länder som Schweiz, Österrike, Slovenien och Frankrike. Utöver själva fastlandet tillhör även Sardinien och Sicilien – Medelhavets två största öar – samt en del mindre öar, Italien. Till ytan är Italien 301 340 km2 stort, och här bor omkring 60 700 000 invånare, vilket medför att Italien tar hem priset som Europas femte mest folkrika land. Rom är namnet på Italiens huvudstad och endast här bor ca 2.4 miljoner invånare. Italiens varierande landskap medför även ett rikt växt- och djurliv, samt erbjuder turister en stor variation av semester. Att Italien är ett av världens största resmål med över 45 miljoner besökare årligen är därav inte så konstigt.

Väder och klimat

Då Italien, liksom Sverige, är väldigt långsmalt har landet ett varierande klimat, som omfattar alltifrån alpint klimat till Medelhavsklimat. I norra Italien råder ett temperat klimat med kalla vintrar och varma somrar, medan södra landet och kusten präglas av ett härligt Medelhavsklimat.

För att hitta mer information om vädret på den region du planerar att resa till, kan du gå in och läsa i faktan under destinationen.

Kollektivtrafik och transport

Generellt i Italien är kollektivtrafiken mycket säker samt väl utvecklad. Om du hellre föredrar att resa med buss, tåg eller tunnelbana framför taxi eller hyrbil är det inga problem i de större städerna. Framförallt tåg är ett mycket vanligt transportmedel, och du kan antingen färdas med regional- eller höghastighetståg till flera olika orter och städer. Om du däremot önskar hyra bil finns det gott om biluthyrningsfirmor i de flesta städer och orter. Några krav för att hyra bil här är att du måste vara minst 21 år gammal, samt att du har haft körkort i minst ett år. Tänk på att det är något mer intensivt på vägarna i Italien än i Sverige, och helst bör du undvika storstäderna under rusningstid.

För att hitta mer information om trafikläget och offentliga transporter på den region du planerar att resa till, kan du gå in och läsa i faktan under destinationen.

Språk

Det officiella språket som talas i landet är Italienska, men då turismen är stor i landet går det bra att föra konversationer på engelska.

Religion

I Italien är en stor majoritet av befolkningen (ca 90 %) katoliker, så tänk på att täcka dina armar och ben när du besöker katolska kyrkor för att visa respekt.

Valuta

Italien är med i EU och har liksom många andra EU-länder euro som valuta (1 euro = 9,28 SEK). Om du önskar ta ut pengar, finns det bankomater i princip överallt som fungerar likt de i Sverige. Du kan också växla i banker eller på växlingskontor, samt accepteras kreditkort som VISA, MasterCard och American Express generellt i hela landet.

Pass

Vid inresa till Italien krävs att du har ett giltigt pass, vars utgångsdatum sträcker sig tidigast till dagen för hemresa.

Praktisk information

Du behöver inte tänka på tidsskillnad, då Italien och Sverige befinner sig i samma tidszon, eller på adapter då samma eluttag används här. Landsnumret för att ringa till Italien är +39, vilken kan vara bra för dem där hemma att veta om de vill kontakta dig under semestern. Dricks är vanligt förekommande och varierar från 0-15 % beroende på servicen. Bra att veta är också att vattnet i de italienska städerna inte bör drickas, så köp hellre vatten på flaska (s.k. acqua).

Fraser på italienska


Hej! Salve!

Talar du engelska? Parla inglese?

Bra, tack. Bene, grazie.

Hejdå! Arrivederci!

Skulle jag kunna få se menyn, tack? Mi porta il menù?

Jag skulle vilja beställa [rätt], tack. Lo prendo _[piatto]_, grazie.

Vi skulle vilja betala, tack. Il conto, per favore.

Maten var utsökt! Il cibo era delizioso!
    
Hur tar jag mig till___? Come si arriva __?
... centrum? ... al centro?
... tågstationen? ... alla stazione del treno?
... flygplatsen? ... all'areoporto?
... polisstationen? ... alla centrale di polizia?

Var kan jag köpa en buss/tågbiljett? Dove posso comprare un biglietto per l'autobus/per il treno?

Hur mycket kostar en biljett till [destination]? Quanto costa un biglietto per [destinazione]?

Resa till Cinque Terre - en av Italiens mest exklusiva semesterregioner -

Följ med oss på en resa till pittoreska och charmiga Cinque Terre, en av våra populära resor i Italien. Regionen kring de 5 små ”dockhusstäderna” längs Cinque Terres ojämna klippkust är bland det mest exklusiva i hela Italien och den finns även med på UNESCO:s vär...Läs mer om vår resa till charmiga Cinque Terre »8 dagarfrån 11 495:-

Resa till Sorrento – upplev herrgårdar och idyllisk landsbygd i Amalfikustens trädgård -

Följ med oss på en resa till förförande Sorrento och Amalfikusten, en av våra populära resor i Italien. Omgiven av doftande apelsin och citronlundar ligger staden Sorrento stolt på sin klippa. Härifrån får man den mest imponerande utsikten över vulk...Läs mer om vår resa till förförande Sorrento »8 dagarfrån 10 995:-

Resa till Toscana i Italien, staden som har allt – och lite till! -

Medeltidsstäder, kulturstäder, ja till och med hela marmorstäder omgivna av böljande sluttningar, imponerande berg, vingårdar och ståtliga cypresser - välkommen med på en resa till Toscana, den italienska skönheten som många får en drömmande blick i ögonen av och som ma...Läs mer om vår resa till förtrollande Toscana »8 dagarfrån 7 995:-

Resa till Garda och den gudomligt vackra Gardasjön i Italien -

Följ med oss på en av våra populära resor till Italien; en storslagen resa till ett av Europas mest natursköna områden, Gardasjön. Söderut sträcker sig vinodlingar och olivlundar ut mot sjön, och mot norr reser sig de höga fjällen som om man vore vid de norska fjordarna, med...Läs mer om vår resa till gudomliga Gardasjön »7 dagarfrån 10 495:-

Genom det natursköna Toscana och Umbrien -

Följ med till det för många oupptäckta Umbrien och dess mer välkända granne Toscana, på en resa som kombinerar det oförstörda Umbrien med Toscanas gröna landskap. Mitt i Umbrien, i den lilla medeltidsbyn Città della Pieve, ligger det charmiga hotellet Vannucci - en riktigt hotellpärla i...Läs mer om vår resa till det oupptäckta Umbrien »8 dagarfrån 9 995:-

Vandringsresa till Italien med vandring på vackra Amalfikusten -

Amalfikusten är ett paradis för alla dem som tycker om utmanande vandringar och en överväldigande natur. Vi kan nu stolt presentera en vandringsresa till denna storslagna kust, som kommer att bjuda på både italienska specialiteteter, charmerande hotell, och trötta fötter...Läs mer om kulinariska vandringar på Amalfikusten »8 dagarfrån 9 995:-

Lång och skön semester på Amalfikusten i Italien -

2017 blir året när Kulturresor Europa för första gången erbjuder långtidssemester på den förtrollande Amalfikusten i Italien. Ta din chans att njuta av tre härliga veckor på kusten med den enastående skönheten! Boende i kustbyn Minori - Vi inkvarterar oss på 4-stjärniga hote...Läs mer om vår långa semester på italienska Amalfikusten »22 dagarfrån 16 995:-

Upplevelserik operaresa till Verona i Italien

- En upplevelse för livet! - Bland våra resor till Italien erbjuder vi även Operaresor. Följ med oss till Verona och upplev opera på den gamla romerska arenan. Den gamla romerska arenan vilar i spänd förväntan under den sammetsmjuka kvällshimlen som gnistrar av stjärnor. 20 000...Läs mer om vår operaresa till Verona »5 dagarfrån 9 995:-

Operaresa i Italien – Puccinis odödliga operor -

Bland våra resor till Italien erbjuder vi även Operaresor. Följ med oss på en operaresa i Puccinis fotspår. Opera i de stora kompositörernas land Italien, är en dröm för många. Giacomo Puccini, som föddes i den lilla staden Lucca, har gett sitt namn åt en hel operafestival. Den äger rum i...Läs mer om vår operaresa i Puccinis fotspår »8 dagarfrån 10 495:-

Resa till Italien med kulturhistorisk rundresa på Sicilien -

Här, på vår rundresa till Sicilien på Italiens sydligaste spets, där klimatet är milt och atmosfären är helt unik, går vi på upptäcktsfärd bland Siciliens enastående kulturarv. Under tiden tar vi också pulsen på flera av öns livliga städer och njuter av den lugna och charmeran...Läs mer om vår kulturhistoriska resa till Sicilien »8 dagarfrån 12 795:-

Resa till Umbrien och Toscana med bildskön natur, konst och minnesvärda sevärdheter -

Välkommen med oss på en av våra resor till Italien. Denna resa bjuder på en kombination av oupptäckta medeltidsstäder i Umbrien och böljande och stolta cypresser med vin och världskonst i Toscana. Det är en kulturell rundresa med en härlig blandning av...Läs mer om vår resa genom Umbrien och Toscana »8 dagarfrån 7 995:-

Resa till den gudomliga Amalfikusten i Italien! -

Detta är en resa för dig som vill uppleva Amalfikustens absolut enastående skönhet. Hotellet som vi inkvarterar oss på under resan ligger centralt i staden Minori, endast ett par minuters promenad från havet, den lilla strandpromenaden, torget och stadens goda restauranger. Minori är en...Läs mer om vår resa till vidunderliga Amalfi »8 dagarfrån 9 495:-