Skip to main content

Om oss

Kulturresor Europa har funnits på den danska resemarknaden sedan 1991. Under de senaste tio åren har byrån vuxit stort med över 10 000 resenärer per år och är den ledande resebyrån i Danmark kulturella resor. Kulturresor Europa startade på den svenska marknaden 2014 och har sedan dess vuxit stort med både antal resenärer och utbud av resmål och länder.

Allers media logga.

Kulturella gruppresor med själ & substans – alltid med svensktalande reseledare

Kulturresor Europa har alltid, sedan starten i Danmark år 1991, arrangerat gruppresor med flyg med ett kulturellt innehåll. Kulturresor Europa förvärvades år 2014 av Aller Leisure, en koncern bestående av åtta resebyråer i Danmark, Sverige och Norge. Aller Leisure är i sin tur en del av mediekoncernen Aller Media, som bland annat ger ut tidningarna Allers, Allas, Hemmets Veckotidning, Svensk Damtidning, Året Runt, Femina, Elle, MåBra och många fler.

Våra svenska resenärer kan se fram emot resor som raffinerats och förfinats under många år. Vi arrangerar resor som du inte kan återskapa på egen hand och där vi har tänkt på varje detalj. Till exempel fokuserar vi på att skapa ett rikt och unikt innehåll på resan med upplevelser som inte går att hitta någon annanstans, och vi sätter även stort värde på våra duktiga svensktalande reseledare, där många av dem även är året-runt-boende på sina destinationer och därför känner dem utan och innan. Medan vårt moderbolag är danskt kommer du när du kontaktar oss att servas av kunniga svenska resekonsulter via telefon, och våra gruppresor är självklart separerade från varandra där vi alltid skickar svenska gäster med svensktalande reseledare.

Att resa med Kulturresor Europa

Vi erbjuder resor med ett intressant och varierat innehåll, där du alltid kan se fram emot att resa i sällskap med en duktig svensktalande reseledare. Dessutom ser vi själva gruppresan som en styrka i sig – att resa tillsammans med likasinnade medresenärer sätter verkligen guldkant på ditt äventyr. Det är när vi delar våra reseintryck med varandra som vi skapar något helt unikt, och det gör att vi är mycket stolta över att skicka iväg mångfacetterade grupper bestående av alla olika sorters människor som förenas genom sin reslust. Vissa av våra resenärer reser ensam och önskar sällskap, andra vill fokusera på att ta in sina reseintryck på egen hand, medan andra tycker att det är en både naturligt och värdefullt att lära känna sina medresenärer under resan. Hos oss är alla välkomna! I ständigt fokus finns just din reseupplevelse, och därför väljer vi som utgångspunkt att begränsa grupperna till maximalt 34 personer. Den genomsnittliga gruppen har runt 20–25 deltagare.

Förutom den nära kontakt som du har med din reseledare under resan lägger vi också vikt vid att du vet vem du pratar med när du kontaktar oss. Därför har vi här på hemsidan sammanställt en kort presentation av alla oss som arbetar på Kulturresor Europa och som står redo att hjälpa dig. Är du nyfiken på vem det är som drar i trådarna bakom dina oförglömliga upplevelser? Läs mer om oss som arbetar på huvudkontoret i Köpenhamn genom att klicka här!

Säkerhet och trygghet

Våra nyckelord är förtroende, personlighet, kompetens, ärlighet och god service, och därför är vi givetvis medlem av Resegarantifonden (nr. 1920) och danska Travel Agency Association. Du kan tryggt och säkert boka din resa på nätet, då vi som en av researrangörer har tilldelats det danska E-märket (motsvarar Trygg E-handel). E-märket är din garanti för att vi följer både juridiska och etiska riktlinjer på webben.