Skip to main content

Reser du ensam?

Res ensam i grupp med Kulturresor Europa

Har du ingen att resa med? Även som ensamresenär kan du uppleva en oförglömlig semester, ensam måste du dock inte vara! Med Kulturresor Europa kan du resa på en gruppresa utan någon medresenär hemifrån. Närmare 40% av de svenska hushållen består av en person och därför har vi också stor efterfrågan från kunder som vill resa ensamma. Som ensamresenär i en gruppresa delar man alla kulturupplevelserna med andra och det är bl.a. det som gör det till en attraktiv reseform.

Därför ska du följa med oss på en gruppresa:

  • Träffa trevliga medresenärer
  • Guidas av professionell, svensktalande reseledare
  • Uppleva sevärdheter, lokala delikatesser och kulturella skatter

Passande resor för ensamma pensionärer

Vårt reseutbud är brett och variationsrikt. Oavsett om du som reser ensam söker aktiva vandringsupplevelser, storstadsliv eller lugna dagar vid stranden, är vi säkra på att vi har en resa som passar dig och dina önskemål. På många av våra resor är programmet utformat så att nästan varje dag bjuder på aktiviteter och utflykter tillsammans med reseledaren. På så vis delar du inte bara spännande och händelserika upplevelser tillsammans med dina medresenärer, utan har också nära till hjälp och råd av vår kunniga representant på plats. Vi har också valt att inkludera måltider på våra resor i form av bland annat halvpension samt helpension. Därför kan du som reser ensam glädja dig åt en semester där även måltiderna intas tillsammans med andra i grupp.

Dessutom arrangeras våra resor för mindre grupper, där deltagarantalet vanligtvis inte överstiger 34 personer (med undantag för våra specialresor och långtidsresor). Genom att hålla grupperna till detta antal, tror vi på en bättre stämning och gemenskap bland våra resenärer i gruppen och som ensamresenär har du också lättare för att stifta nya bekantskaper med personer som delar ditt intresse för resmålet.

Res bort över nyår

Att resa utomlands under storhelger och högtider är bland många resenärer ett populärt val, inte minst under nyår när det gamla året ska firas ut och det nya firas in. Kulturresor Europa arrangerar gruppresor över nyår för seniorer till Europas mest festliga storstäder. Stadsvandringar, utflykter och minnesrika nyårsmiddagar upplevs i gemenskap tillsammans med de andra resenärerna i gruppen – det helt perfekta valet för dig som firar nyår ensam.

Om enkelrumstillägg för ensamresenärer

När man reser ensam får man betala extra för att bo för sig själv. Det gör man oavsett om hotellet har särskilda enkelrum som är lite mindre än dubbelrummen eller om man får ett dubbelrum för eget bruk. Hotellen bestämmer själva tillägget och därför kan storleken på tillägget variera mycket beroende på resmål, hotellets kapacitet, rumstyp och reseperiod.

På Kulturresor Europa försöker vi kontinuerligt förbättra förhållandena för ensamresenärer och det är även en viktig parameter för oss när vi förhandlar med våra leverantörer. Kontakta oss gärna på telefon 040 - 66 88 777 för att få mer information om de olika enkelrumstilläggen på våra resor.

Cinque Terre i Italien