Skip to main content

Portugals gröna örike

Hortensior vid tvillingsjöarna på Azorerna.
Par reser till Madeira och upplever natur, kultur och sevärdheter.
Delfiner utanför Azorernas kust på en havssafari.
Madeiravin och bergslandskap på ön Madeira.
Utsikten från plattformen Cabo Girão på Madeira.
Grönsaker på marknaden i Funchal och Madeiras dramatiska kustlinje.
Hortensior i blå färg utmed vägarna på ön Azorerna.
Hortensior i blå färg utmed vägarna på ön Azorerna och färgglada blommor på Madeira.
Vandring på öarna Azorerna och Madeira.
14 dagar - pris per person från
28 995:-
Boka resa

Rundresa till Atlantens frodigaste öar – Azorerna och Madeira 2024

Färgstrålande hortensior i dikeskanten. Sjöar i sedan länge slocknade vulkaner. Naturscenerier i mängder.

Följ med på en resa där fauna, flora, himmel och hav är lockande – och där historien börjar med de portugisiska sjöfarare som erövrade Madeira och Azorerna.

Sedan dess har de vackra öarna gått ett segertåg i resten av världen, som nu också har fått upp ögonen för idyllen och det subtropiska klimatet på de frodiga Atlantöarna.

Den här resan ger dig chansen att uppleva den mångfaldiga naturen på de två betagande öarna, där du njuter av en vecka på varje plats, i kunnigt sällskap av en svensktalande reseledare. Du leds säkert genom exotiska blommor, dramatiska kuster, fruktbara landskap och gripande historia – allt från slavarnas slit med att etablera Madeiras bevattningssystem, levadorna, till Azorernas strategiska betydelse under andra världskriget.

Mängder av inkluderade upplevelser

Guidade stadsvandringar genom båda öarnas ”huvudstäder” är ett självklart innehåll i resan. Utöver det ingår också flera intressanta utflykter i både naturens, kulturens och historians tecken. Givetvis finns det också gott om plats i programmet till egna äventyr på både Azorerna och Madeira.

Därför ska du resa med oss på kulturresa till Azorerna och Madeira:

  • Det bästa av Madeira och Azorerna i en resa
  • Behagligt klimat och betagande natur
  • Centrala hotell på både Azorerna och på Madeira
  • Flera inkluderade måltider
  • Möjlighet att köpa till vandringar och havsafari
  • Erfaren svensktalande reseledare

Ön São Miguel på Azorerna och Madeira

Redan på 1400-talet seglade sjöfarare som Silves, Zarco och Henrik Sjöfararen iväg och upptäckte ögrupperna Azorerna och Madeira – och såg till att de blev en del av det portugisiska riket. Tack vare dem kan du idag uppleva både olikheter och gemensamma nämnare i historia, kultur och livsvillkor mellan de olika ögrupperna, samt betagande landskap formade av vulkaner.

På ön São Miguel bor vi på ett 3-stjärnigt (avgången 10/4) eller 4-stjärnigt (avgången 9/10) hotell centralt i huvudorten Ponta Delgada. På Madeira checkar vi in på ett 4-stjärnigt all inclusive-hotell på första parkett från havet.

Vandring på Azorerna och Madeiras São Lourenco

Packa med dig vandringsskorna och njut av två stycken spännande vandringar tillsammans med din erfarna reseledare, där den friska luften och exotiska naturen känns inpå bara skinnet.

Valar och delfiner på Azorerna

Följ med på en safari till havs på Azorerna, där förutsättningarna är optimala för både valar och delfiner. Upplev de fascinerande djuren alldeles nära och få en upplevelse för livet!

Kort dagsprogram för resan:

Dag 1: Ankomst till Azorerna
Dag 2: Stadsvandring i Ponta Delgada och gemensam middag (F, M)
Dag 3: Varma källor och exotiska blommor i Furnas (F, L)
Dag 4: De sagolika sjöarna Sete Cidades (F, L)
Dag 5: Ledig dag eller extra vandringsutflykt (F)
Dag 6: Ledig dag eller extrautflykt med havsafari (F)
Dag 7: Ledig dag för egna upplevelser (F)
Dag 8: Flyg till Madeira (F, M)
Dag 9: Stadsvandring i Funchal och utflykt till Eira do Serrado och Cabo Girão med vinprovning (F, L, M)
Dag 10: Ledig dag för egna upplevelser (F, L, M)
Dag 11: Ledig dag eller extra vandringsutflykt till Ponta da São Lourenço (F, L, M)
Dag 12: Nordöstra Madeira med lunch (F, L, M)
Dag 13: Ledig dag eller extrautflykt till Monte med den tropiska trädgården (F, L, M)
Dag 14: Hemresa (F)

F = Frukost L = Lunch M = Middag

Notera: Programmet är vägledande och ändringar i ordningsföljden kan förekomma.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Azorerna

Vi reser till ön São Miguel på Azorerna med mellanlandning i Lissabon. Efter ankomst åker vi i buss till vårt hotell i Ponta Delgada, São Miguels huvudort.

Dag 2: Stadsvandring i Ponta Delgada och gemensam middag (F, M)

Under vårt besök på Azorerna bor vi på ögruppens största ö, São Miguel, i huvudstaden Ponta Delgada. Ifall du tidigare har varit i Portugal kommer du enkelt se att Azorerna är just portugisiskt. Förutom att språket och kulturen är portugisiskt, så ser du det också tydligt i arkitekturen, bland annat i trottoarernas vackra stenbeläggning.

Vi går en stadsvandring i Ponta Delgadas historiska centrum tillsammans med vår reseledare och tittar på stadens många fina och välbevarade byggnader, matmarknaden, marinan och promenaden. Vi besöker också torget Gonçalo Velho Cabral som ligger mitt i staden och stoltserar med en vacker triumfbåge, och som är uppkallat efter mannen som upptäckte São Miguel. Rundturen avslutas i centrum vid lunchtid, och resten av eftermiddagen är fri till att i lugn och ro spatsera runt bland gatorna. Kanske är det idag du ska prova den portugisiska nationalrätten cataplana, nyfångad tonfisk eller varför inte ett glas lokalt vin från den azoriska ön Pico?

Dag 3: Varma källor och exotiska blommor i Furnas (F, L)

Idag väntar ett axplock av Azorernas vackra naturscenerier på oss, när vi styr kosan mot Furnas. Området är bland annat berömt för sina charmiga, vita hus och bubblande varma källor i det termiska området. Precis som på många andra platser på Azorerna så är området berikat med fruktbar jord som har uppkommit efter forntidens vulkaniska aktiviteter. Jorden är därför en bra grogrund för en frodig vegetation och en vacker blomsterflora, bland annat här i Furnasdalen där sluttningarna i öns största krater är helt täckta av blommor.

Varma källor i Furnas på Azorerna.
Bild: Vackra naturscenerier vid de varma källorna i Furnas

Vi besöker också Azorernas botaniska trädgård Terra Nostra – en oas av fantastiska blommor, växter och träd. Kom ihåg att packa med badkläder ifall du vill bada i sjöns varma vatten! Entréavgiften till trädgården och sjön är inkluderad.

Dagens lunch består av den lokala rätten Cozido das Furnas, bestående av kött, korv och grönsaker som tillagas på traditionellt vis. Efter en välsmakande måltid fortsätter vi mot nordost och en teodling. Azorerna är nämligen en av få platser i Europa där det odlas te.

Dag 4: De sagolika sjöarna Sete Cidades (F, L)

Se fram emot en härlig dag på São Miguels västra del, där praktfulla landskap och bländande vackra miljöer väntar oss! Efter ett besök på en ananasodling och en vacker tur upp på ett berg stannar vi vid utsiktspunkten Vista do Rei, som betyder Kungens utsikt. Här möts vi av den berömda och praktfulla panoramautsikten över tvillingsjöarna Sete Cidades, samt den lilla byn med samma namn. Sete Cidades, eller ”de sju städernas sjö”, är en av resans höjdpunkter. Du kommer förstå varför när du väl kommer hit!

Tvillingsjöarna har bildats i kratern på den stora, slocknade vulkanen. En mycket smal passage skiljer de två sjöarna åt, som spektakulärt nog också har två helt olika färger – Lagoa Azul är klarblå och Lagoa Verde är vackert smaragdgrön.

Tvillingsjöarna Sete Cidades.
Bild: Tvillingsjöarna Sete Cidades är en unik upplevelse

Dagens utflykt fortsätter sedan mot nordväst medan vi korsar öns bergskedja i riktning mot den lilla byn Bretanha. Byn grundades av franska immigranter från Bretagne – därav namnet.

Längs vägen stannar vi och njuter av en picknick i det gröna.

Dag 5: Ledig dag eller extra vandringsutflykt  (F)

Följ med på en vandring i natursköna omgivningar! Beskrivning och pris kommer under april månad.

Vandring vid Lagoa do Fogo på Azorerna.
Bild: Lagoa do Fogo

Dag 6: Ledig dag eller extrautflykt med havsafari (F)

Havet omkring Azorerna är en stor matsal för många av världens delfin- och valarter, tack vare det djupa havet och mängden av mat. São Miguel är inget undantag.

Idag kan du därför följa med på ett äventyr till havs, där vi åker ut med ett av öns välrenommerade båtföretag som är experter på att upptäcka delfiner och valar, och som hoppas på att få visa upp öns vilda djur för oss. Förbered dig på en storslagen upplevelse!

Delfiner utanför Azorernas kust på en havssafari.Bild: Delfiner utanför Azorernas kust

Dag 7: Ledig dag för egna upplevelser (F)

Idag är vår sista dag på naturparadiset Azorerna. Passa på att smälta alla intryck från resan, packa ihop i lugn och ro och ta ett ordentligt farväl av Ponta Delgada. Imorgon är det dags för nästa äventyr!

Dag 8: Flyg till Madeira (F, M)

Vi sätter kurs mot flygplatsen och vårt nästa ö-äventyr – Madeira. Flyget tar bara ett par timmar, och efter en kort busstur på Madeira är vi framme vid vårt hotell som är beläget granne till havet utanför Lido-området. Vi har nu möjlighet att se oss om i området. Antingen kan man ta en promenad in till Funchal som ligger 5 kilometer från hotellet, eller så kan man förstås använda sig av lokalbussen. Man kan också stanna kvar på hotellet och njuta av vyn över havet och den vackra stenstranden. På eftermiddagen är det dags för incheckning, och kvällens middag serveras på hotellet. På Madeira har vi all inclusive på hotellet; frukost, lunch och middag samt fri bar kl 11:00–23:00.

Dag 9: Stadsvandring i Funchal och utflykt till Eira do Serrado och Cabo Girão med vinprovning (F, L, M)

Idag ska vi uppleva Madeiras charmiga huvudstad Funchal, där vi under en stadsvandring blir introducerade till stadens många sevärdheter och gömda pärlor. Efter den här introduktionen är du väl förberedd inför att på egen hand utforska staden närmare under dina lediga dagar på ön.

Vi tar oss runt i stadens historiska centrum och upplever en stad full med vackra blomsterparker, en modern hamn kantad med ståtliga palmer, samt stora, utsmyckade torg. Dessutom stoltserar staden med en pampig arkitektur och massor av liv längs huvudstråken – här kan vi lova att du kommer hitta en uppsjö av restauranger och butiker väl värda ett besök!

Madeiras huvudstad Funchal och Cabo Girão.Bild: Pittoreska Funchal och utsikten från Cabo Girão – två av Madeiras många höjdpunkter

Vi fortsätter vår utflyktsdag längs några av Madeiras välkända och storslagna utsiktspunkter. Vid Eira do Serrado tittar vi ner i dalen som i folkmun kallas för Nunnornas dal, och ser ett pittoreskt lilleputtlandskap omgärdat av en kuliss av bergsluttningar. Vid Cabo Girão väntar en minst lika spännande upplevelse från plattformen bestående av glasgolv. Härifrån har vi en magnifik utsikt över sydostkusten, havet och inte minst de 580 meterna rakt ner till kustremsan under oss. Garanterat magpirr utlovas!

Sist men inte minst besöker vi ett av de lokala företagen som producerar det kända madeiravinet. Här bjuds vi på en rundvisning i tillverkningen samt en provsmakning av de goda vinerna, som engelsmännen bidrog till att göra kända världen över. En lugn avslutning på en händelserik dag!

Dag 10: Ledig dag till egna upplevelser (F, L, M)

För den som är intresserad av museer finns det ett flertal spännande i Funchal.

Det historiska museet är ett interaktivt och modernt museum som illustrerar historien och utvecklingen på Madeira och i öns kultur. Här kan du uppleva interaktiva visningar av öns historia samt känna omgivningarna under olika perioder, via både ljud och lukt.

Sockermuseet är dedikerat till sockrets historia på Madeira, som sedan 1500-talet har varit ytterst viktigt för öns ekonomi.

Vicentes fotomuseum ger en inblick i Vicente Gomes da Silvas egen fotostudio. Han är känd som den mest prestigefyllda fotografen på Madeira och år 1865 etablerade han en fotostudio i sin egen trädgård som man alltså än idag kan besöka. Museet är det äldsta i sitt slag och visar upp en enastående samling av värdefullt, historiskt fotomaterial.

Utöver detta finns både vininstitut, naturhistoriskt museum och det senaste tillskottet – Madeiras stolthet Ronaldos fotbollsmuseum.

På Madeira finns oändligt med platser att upptäcka. Utanför vår dörr i Lido-området, blandas semesterstämning med vardagslivet. Här hittar du de välkända havsvattenbassängerna och promenaden som bjuder in till en promenad. Stanna till och njut av utsikten från en av de många bänkarna längs med vägen, eller slå dig ner på ett café och avnjut en kopp kaffe.

Det finns också ett flertal härliga parker och trädgårdar i området. Fråga gärna reseledaren om tips på fina trädgårdar att besöka. Du kan också använda den lediga dagen till att gå på upptäcktsfärd längs Funchals gator och stadsparker. Besök marknaden, eller ta vägen förbi fortet och hamnen där de stora kryssningsbåtarna lägger till.

Dag 11: Ledig dag eller extra vandringsutflykt till Ponta da São Lourenço (F, L, M)

Idag finns det möjlighet att återigen snöra på sig vandringsskorna för att upptäcka Madeira till fots. Dagens vandring gör vi på Madeiras östra sida, på halvön São Lourenço, där landskapet är helt unikt i förhållande till resten av ön. Här möts vi av öppna landskap, fantastiska klippformationer i ett hav av gyllene färger, vilda blommor och inte minst storslagna utsikter över den vilda nordkusten och den mildare sydkusten.

Vandring vid São Lourenco, på Madeiras östkust.Bild: Möjligheten att vandra vid Ponta da São Lourenço vill du inte missa

Första delen av turen går till Cais da Sardinha, halvöns enda hus, som är omgärdat av palmer. Här finns en utställning om områdets historia och natur, samt ett litet café. För de som har lust finns det här möjlighet att bestiga den högsta punkten bakom Cais da Sardinha innan vi vänder om och går samma väg tillbaka. Totalt vandrar vi cirka 8 kilometer under dagens vandring.

Vi är tillbaka till hotellet tidig eftermiddag.

Dag 12: Nordöstra Madeira med lunch (F, L, M)

Madeiras vackra berglandskap står på dagens program, när vi styr kosan mot Pico do Arieiro – öns tredje högsta punkt – varifrån man bjuds på en fantastisk utsikt. På en klar dag kan vi se enda till Funchal långt nere under oss, och om vi har riktig tur har vi molnen svävande under oss – en syn som känns som tagen ur en saga.

Nästa stopp är Ribeiro Frio, där vi längs med vackra levadastigar går en liten promenad på cirka tre kilometer till utsiktspunkten Balcões. Här får vi se Madeiras ursprungsskog laurisilva som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Sträckan vi går är platt och primärt på grus och stigar.

Hus i Santana och utsiktspunkten vid Balcões på Madeira.Bild: Hus i Santana och utsiktspunkten vid Balcões.

Härifrån åker vi vidare med buss, tvärs över ön till nordkusten. I området omkring Santana, som är känt för de trekantiga, traditionella husen med stråtak, väntar dagens lunch på oss på en mysig restaurang. På vägen tillbaka till hotellet rundar vi östkusten vid halvön São Lourenco, där vi möts av dagens sista landskapsvyer.

Dag 13: Ledig dag eller extrautflykt till Monte med den tropiska trädgården (F, L, M)

Idag finns det möjlighet att se Funchal från ovan, i staden Monte. Från den vackra kyrkan Igreja da Nossa Senhora får vi en fantastisk utsikt över Funchal. Det var i kurbadorten Monte, som välbärgade européer samlades om sommaren. Idag kan man både komma via bilväg men också linbanan upp till Monte från Funchal. Redan förr i tiden kunde man komma ner från Monte till Funchal på ett alternativt sätt. Då valde ofta överklassdamerna slädturen ner i hög fart, styrda av män i stråhatt och vit kostym. Det kan du också på egen hand välja att göra efter vårt besök i trädgården dit vi tar oss med buss, men notera att det kan vara långa köer och att detta kan innebära att du får ta dig tillbaka till hotellet på egen hand.

I Monte finns även en av Europas största samling av exotisk växter, i trädgården Monte Palace Garden från år 1881. Här får du även unik design med asiatiska inslag och en imponerande samling av kakelplattor som har samlats in från palats, kyrkor och privata hus mellan 1400-talet och 1900-talet. Trädgården härstammar från en 1700-talsherrgård som även fungerat som lyxhotell men som senare blev köpt av José Berardo, som drömde om att skapa en trädgård för allmänheten.

Dag 14: Hemresa (F)

Efter två veckor i naturens tecken beger vi oss till Madeiras flygplats och tar flyget hem till Sverige igen. Trevlig resa – eller boa viagem, som man säger på portugisiska.

Karta

Azorerna

Madeira

Väder

SE VÄDRET FÖR FUNCHAL PÅ MADEIRA

För uppdaterad väderleksprognos gå in på smhi.se.

Genomsnittlig temperatur på Madeira.

SE VÄDRET FÖR PONTA DELGADA PÅ AZORERNA

Fakta om Madeira och Azorerna

Madeira

Var ligger Madeira?

I norra Atlanten, ca 90 mil utanför Portugals kust, ligger ön Madeira belägen. Ögruppen består av ön Madeira, som är den största ön med sina 801 km2, samt Porto Santo, Desertas- och Selvagensöarna, som är mindre grupper med obebodda öar. På Madeira bor det ca 267 000 invånare och omkring 128 000 av dessa är bosatta i huvudstaden Funchal. Belägen utmed öns södra kust verkar Funchal som Madeiras handelscentrum. Här vimlar det av butiker, restauranger, caféer och marknader med mera.

Landskapet utanför huvudstaden är i högsta grad varierande och det är vanligt att se skiftningar från frodande grönska till höga, karga berg. På den norra kusten är det oftast mycket blåsigt. Här slår Atlantens kraftiga vågor mot klippväggen, medan den södra kusten ligger mer i lä.

Hur är vädret och klimatet?

På Madeira råder ett tropiskt klimat och utmärkande för ön är en klarblå himmel med endast några få regnskurar. Uppe ibland bergen är solen något mer blygsam jämfört med nere vid kusten, i Funchal, där det ofta är soligt och varmt. Att vädret på Madeira kan ändras så hastigt beror dels på det tropiska klimatet som råder på ön.

Vad gäller medeltemperaturen på Madeira så ligger den vanligtvis på 18 - 24 grader året runt. Madeira är dessutom känd för sina vackra blommor, och bakom berömmelsen ligger hårt arbete från lokalborna som är mycket måna om att bevara miljön på ön. Att Madeiraborna hyser stor kärlek till öns rika vegetation visar sig även under den årliga blomsterfestivalen som arrangeras på våren till många blomsterfantasters stora glädje.

Hur tar jag mig runt?

Horários do Funchal är namnet på det officiella bussföretaget på Madeira. Från Funchals centrum kan du även transportera dig med de miljö- och handikappvänliga minibussarna Linha Eco, men var uppmärksam på att dessa bussar inte har några bestämda hållplatser. Istället kan lokalbor och besökare stanna dem längs med vägen lite varstans. Bussbiljett införskaffas direkt ombord på bussen.

Om du är på jakt efter en taxi så ska du titta efter gula bilar med blå ränder längs med sidorna. En del bilar har även en TAXI-skylt på taket. Du kan i princip få tag på en taxi var du än befinner dig, och taxibilar som kör utanför Funchal tar vanligtvis betalt efter antal kilometer, utan att använda taxameter.

Vad finns det för shoppingmöjligheter?

Öppettiderna på Madeira brukar vara mellan klockan 9 på morgonen till klockan 7 på kvällen, måndag till fredag. Liksom i många andra länder i Sydeuropa kan en del butiker och affärer hålla stängt mitt på dagen, vanligtvis från klockan 1 till klockan 3. Precis som hemma i Sverige har många affärer endast förmiddagsöppet på lördagana, med undantag för de större galleriorna som brukar hålla öppet mellan klockan 10 på förmiddagen till klockan 10 på kvällen, alla dagar i veckan.   

Finns det något jag bör tänka på?

Ön har gott om Internetcaféer, och för att få tillgång till Internet så brukar man vanligtvis få betala 5 euro i timmen. Runtom på ön finns även s.k. ”hot spots”. Dessa erbjuder gratis Wi-fi, och du hittar dem lättast i städerna.

Tillskillnad från Portugals fastland är det säkert att dricka vattnet som kommer du kranen på Madeira, det är till och med av god kvalité!

Visste du att...

… nyårsfirandet på Madeira innehåller den största fyrverkerishowen i världen? Fyrverkerierna på ön har dessutom blivit erkända av the Guinness World Records år 2006.

… Madeira ligger närmare Afrika än Europa? Avståndet till den afrikanska kusten är 520 km, medan det är omkring dubbelt så långt, dvs. 1 000 km, till den europeiska kontinenten.

Azorerna

Var ligger Azorerna?

Azorerna är en portugisisk ögrupp som ligger i Atlanten. Den utgörs av nio öar som har en sammanlagd area på 2 355 kvadratkilometer. Huvudorten på Azorerna är Ponta Delgada, som ligger på ön São Miguel. São Miguel är den största och mest befolkade ön i ögruppen Azorerna. Ön har en yta på 759 km² och runt 140 000 invånare, varav de flesta bor i Ponta Delgada. São Miguel har också flera fina sandstränder, speciellt längs sydkusten. Ön är också känd för dess varmvattenkällor som man kan ta ett dopp i. Den oexploaterade miljön gör São Miguel till naturälskarens favorit och ett smeknamn för den vulkaniska ön är Ilha Verde som betyder Den gröna ön.

Hur är vädret och klimatet?

Azorerna ligger på samma nivå som Lissabon vilket betyder att ögruppen har ett milt subtropiskt klimat. Detta ger frodig växtlighet året runt, men blomstern är som praktfullast under sommaren. Hortensian börjar blomma i mars och brukar hålla sig fin fram till september. Andra vanliga blommor är azalea och rhododendron. Dagsmedeltemperaturen skiftar generellt mellan 16° (januari) och 26° (augusti) men det kan förekomma snabba väderskiftningar. Tänk därför på att packa resväskan med kläder för en växlande väderlek. Havets temperatur påverkas av Golfströmmen och ligger på en temperatur mellan 16°-23° grader året runt.

Hur tar jag mig runt?

På varje ö finns bussförbindelser och förutom att ta bussen kan du ta en taxi eller hyra en bil.

Vad finns det för shoppingmöjligheter?

Populära souvenirer att köpa i Azorerna inkluderar handmålade keramiska föremål och broderier, samt handvävda filtar och kläder.

Ponta Delgada erbjuder också ett stort utbud av både restauranger och pubar. Den azoriska maten håller hög standard. Köttet är av bra kvalité och närheten till havet gör att mycket av maten kretsar kring fisk och skaldjur. Azorerna är också känd för sin välsmakande ananas och vinet är dessutom prisvärt och håller hög klass.

Finns det något jag bör tänka på?

Det finns bankomater i Ponta Delgada, och de flesta accepterar Visa/Mastercard. I vissa restauranger och butiker kan man betala med internationellt bankomatkort, men långt ifrån alla. Vi rekommenderar därför att du har kontanter på São Miguel. En rekommendation är även att köpa vatten på flaska.

Visste du att…


… Azorerna har varit känd av araberna sedan 1000- och 1100-talet? Det var först på mitten av 1300-talet som öarna återupptäcktes av katalaner.

…ön São Miguel är ensam om att ha en teplantage i Europa?

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationFrån pris
9/10 - 22/10Se flygtider Stockholm - ArlandaPortugals gröna örike28 995:-Boka

De båda vandringarna som man kan köpa till på resan är medelsvåra, föregår i en kuperad terräng och kräver att du är i god fysisk form. Vi rekommenderar att du använder vandringsskor eller kängor.

På den här resan är antalet deltagare max 25 personer.

Flyg: Vill du resa från en annan flygplats? Vi kan undersöka möjligheten för anslutningsflyg!

Priset inkluderar:

• Flyg Köpenhamn/Stockholm–São Miguel–Funchal–Köpenhamn/Stockholm inkl. transfer
• 7 nätter på Hotel Lince 4* på Azorerna (standardrum)
• 6 nätter på hotell Pestana Bay All Inclusive 4* på Madeira (standardrum med balkong och havsutsikt på våning 1–3)
• 7 x frukost och 1 x middag på Azorerna
• All inclusive på hotellet på Madeira (frukost, lunch och middag) samt fri bar kl 11:00–23:00 
• 3 x lunch under utflykter
• Transport och utflykter enligt program
• Svensktalande reseledare

Priset inkluderar inte:

• Enkelrumstillägg (standard rum på våning 1–3 på Madeira), från 6 995 kr/person
• Enkelrumstillägg (rum på våning 4–6 på Madeira), 8 695 kr/person
• Tillägg för uppgraderat dubbelrum (rum med balkong och havsutsikt på våning 4–6 på Madeira), 895 kr/person
• Tillägg för uppgraderat dubbelrum (rum med balkong och havsutsikt på våning 7 på Madeira) 1 195 kr/person
• Stadsskatt i Funchal, €2/person per natt i max 7 nätter (betalas direkt till hotellet)
• Platsbeställning på en av de första 3–4 raderna i bussen vid utflykter och transfers, 200 kr
• Entréer på utflykter
• Avbeställningsförsäkring och reseförsäkring*
• Administrationsavgift, 95 kr (tillkommer om du önskar få bokningsbekräftelse och avresebrev skickat med vanlig post) 

* Reseförsäkring – med Komplement till hemförsäkring undgår du självrisk – eller upprepade självrisker vid flera skadehändelser på samma resa. 

Extrautflykter

• Havsafari på Azorerna, 795 kr/person
• Vandring på Azorerna (pris kommer)
• Vandring på Madeira, 450 kr/person
• Monte med den tropiska trädgården, 450 kr/person

Rumskategorier

På resan finns olika typer av uppgraderingar av hotellrummen att välja mellan. Inkluderat i resans pris är del i dubbelrum Azorerna och del i dubbelrum med balkong och havsutsikt på Madeira (våning 1–3).

För dig som önskar uppgradera ditt rum finns två alternativ:

Dubbelrum på Azorerna samt på Madeira (våning 4–6 med havsutsikt)
Väljer du till detta alternativ ingår del i dubbelrum på Azorerna samt del i dubbelrum med balkong och havsutsikt på Madeira (våning 4–6). Här bor du alltså högre upp och får därmed en mer storslagen havsutsikt. På Azorerna är våningsplanet för ditt rum ospecificerat. Specifikationen av våningsplan gäller endast rummet på Madeira.

Pris: från 895 kr/person

Dubbelrum på Azorerna samt på Madeira (våning 7 med havsutsikt)
I detta rumsalternativ ingår del i dubbelrum på Azorerna samt del i dubbelrum med balkong och havsutsikt på Madeira (våning 7). Här bor du så högt upp som möjligt med vackrast möjliga havsutsikt. På Azorerna är våningsplanet för ditt rum ospecificerat. Specifikationen av våningsplan gäller endast rummet på Madeira.

Pris: 1 195 kr/person

För dig som reser själv är enkelrumstillägget från 6 995 kr/person för dubbelrum på Azorerna samt på Madeira (våning 1–3 med havsutsikt), och du som önskar uppgradera ytterligare kan göra detta för 8 695 kr/person då du får ett dubbelrum med balkong på Azorerna samt på Madeira (våning 4–6 med havsutsikt). 

Hotell

Andra liknande resor