Skip to main content

4 pärlor i Palma

Personliga smultronställen i härliga Palma

Lisa på kontoret har listat hennes fyra favoriter i Palma som du inte får missa under din vistelse i denna charmiga stad.

Smaksensation på The Duke

Spansk mat och traditionella tapas i all ära men denna restaurang gör ingen besviken. I det mysiga området Santa Catalina hittar du denna gömda skatt vars kök har satsat på asiatiska och sydamerikanska influenser, vilket är en förvånansvärt lyckad kombination. Inredningen är rustik med surfbrädor som pryder väggarna (ägarna som driver The Duke är gamla surfare!), ljusa rislyktor och växter av olika slag.

Hitta hit: The Duke, Santa Catalina, Calle Soler 36

Här kan du se alla våra kulturresor.

Gå på marknad

Det är något speciellt med att gå på marknad när man reser utomlands och är en absolut favoritsyssla hos mig och i Palma finns det två stycken att utforska. Här får man trängas med lokalbefolkningen, känna och klämma på grönsaker och frukter samt se de färska skaldjuren köpas över disk. Kanske börjar magen kurra efter alla intryck och det är helt i sin ordning. Unna dig att köpa något av alla de lokala delikatesserna som säljs på stånden, och varför inte passa på att köpa med dig en souvenir, som exempelvis god olivolja för skafferiet hemma eller till någon du tycker om?

Hitta hit:

  • Mercat Olivar, Placa Olivar
  • Mercado Ecologisco de Palma, Place Bisbe Berenguesr de Palou
     

Läs om festivaltider i Spanien här.

Släck törsten på högre höjder

Vad hör ljumma sommarkvällar till om inte något gott i glaset på en takterrass?
Sant Francescs ser till att den önskan slås in. Njut av lättare sushirätter, läckra drinkar och en magnifik utsikt över Sant Francesc Basilica. Bland baren, de sköna fåtöljerna och takåsarna är terrassen även utrustad med en fin terrasspool, kvällsdopp någon?

Hitta hit: Sant Frencesc, Plaza Sant Francesc, 5

Se våra resor till Spanien här och våra långtidssemester här.

Un helado por favor!

För den som inte talar spanska betyder ovanstående mening “En glass, tack!” och med sina 300 soldagar om året kan detta vara en replik värd att lägga på minnet. Det finns gott om glassbarer runt om i Palma men en personlig favorit är glassbaren Rivareno som får andra att blekna i jämförelse. Stort utbud att välja bland, högklassig kvalité och prisvärt! Om du tittar förbi – lova att ta en kula kokos!

Hitta hit: Rivareno, Plaza Llotja 1             

Hälsningar Lisa                  

Här kan du läsa mer om Mallorca.

Vi tror du också gillar...

Sök resa
Fyll endast i de fält som är väsentliga för dig
Trustpilot