Skip to main content

4 pärlor i Palma

Personliga smultronställen i härliga Palma

Lisa på kontoret har listat sina fyra favoriter i Mallorcas strålande huvudort Palma som du absolut inte får missa under din vistelse i denna charmiga stad.

Smaksensation bland surfarna på The Duke

Spansk mat och traditionella tapas i all ära, men denna restaurang gör ingen besviken. I det mysiga området Santa Catalina hittar du denna gömda skatt vars kök har satsat på asiatiska och sydamerikanska influenser, vilket är en förvånansvärt lyckad kombination. Inredningen är rustik med vackra rislyktor, växter av olika slag och surfbrädor som pryder väggarna, eftersom restaurangens ägare är gamla surfare.

Hitta hit
The Duke
Santa Catalina
Calle Soler 36

Här kan du läsa mer om vår kulturresa till Mallorca

Känn pulsen på någon av stadens lokala marknader

Att besöka en lokal marknad när man är utomlands är något alldeles extra, och det är en av mina absoluta favoritaktiviteter för att lära känna ett land eller en stad. I Palma finns det två stora marknader att utforska. Här får man trängas med lokalbefolkningen, känna och klämma på frukt och grönt och se de färska skaldjuren köpas över disk. Kanske börjar magen kurra efter alla intryck, och det är ju helt i sin ordning. Unna dig någon av alla de lokala delikatesserna som säljs i marknadsstånden, och varför inte passa på att köpa med dig en souvenir – kanske en god olivolja för skafferiet hemma, eller som en välsmakande present till någon du tycker om?

Hitta hit
Marknaden Mercat Olivar på Placa Olivar
Marknaden Mercado Ecologisco de Palma på Place Bisbe Berenguesr de Palou

Lär dig mer om Spaniens festligheter här

Släck törsten på högre höjder

Vad hör ljumma sommarkvällar till om inte något gott i glaset på en takterrass? Det lyxiga femstjärniga hotellet Sant Francesc får drömmen att gå i uppfyllelse, även om du inte är boende på hotellet. Njut av lättare sushirätter, läckra drinkar och en magnifik utsikt över vackra Sant Francesc Basilica. Förutom baren, de sköna fåtöljerna och takåsarna är terrassen även utrustad med en fin terrasspool. Kvällsdopp någon?

Hitta hit
Sant Frencesc Hotel Singular
Plaza Sant Francesc 5

Kolla in vår långtidssemester på Mallorca

¡Un helado, por favor!

För den som inte talar spanska översätter vi gärna den ovanstående meningen: "En glass, tack!” Med Mallorcas 300 soldagar om året kan detta vara en replik värd att lägga på minnet. Det finns gott om glassbarer runt om i Palma, men en personlig favorit är glassbaren Rivareno som får de andra att blekna i jämförelse. Stort utbud att välja bland, högklassig kvalité och dessutom prisvärt! Om du tittar förbi – lova att ta en kula kokosglass för mig!

Hitta hit
Rivareno
Plaza Llotja 1

Lär dig mer om medelhavets juvel Mallorca här

Oavsett vad du väljer att göra i Palma är jag mer än övertygad om att du kommer trivas som fisken i vattnet. Palma är en stad att älska! Njut av Mallorca!

Varma resehälsningar från Lisa

Vi tror du också gillar...