Utsikt över Amalfikusten och dess små bergsbyar
Romersk staty i bergsbyn Ravello samt domkyrkan i Amalfi stad
Hemlagad citronlemonad och solmogna citroner på Amalfikusten
Skuplturer på Villa Cimbrone i bergsbyn Ravello
Solnedgång över Amalfikusten, havet och bergen
Romerska ruiner i Pompeji i Italien
Färsk skaldjurspasta och par som skålar i rosévin i Italien
Utsikt från bergsbyn Ravello ut över Amalfikusten
Pris från:
9 495:-
Dagar:8
Boka resa

Resa till den gudomliga Amalfikusten i Italien!

Detta är en resa för dig som vill uppleva Amalfikustens absolut enastående skönhet och vidunderliga landskap.

Därför ska du resa med oss på kulturresa i Amalfi:

  • 4-stjärnigt boende i traditionell kustby
  • Färgglad vandring på den berömda citronstigen
  • Spännande stadsvandringar och historiska besök
  • Båttur och slående vyer längst med Amalfikusten

Upplev italienskt kustliv 

Hotellet som vi inkvarterar oss på under resan ligger centralt i staden Minori, endast ett par minuters promenad från havet, den lilla strandpromenaden, torget och stadens goda restauranger. Minori är en av Amalfikustens minst exploaterade städer, vilket innebär att man här kan få njuta av den mysiga, lokala atmosfären, barnen som leker på gatorna, de äldre männen som spelar kort och dricker kaffe, och det allmänna vardagslivet precis som det utspelar sig i vilken annan italiensk stad som helst. Minori har dock redan flera gånger satt sitt avtryck på världskartan. Dels är det staden varifrån den engelska kocken Jamie Olivers mentor Gennaro kommer, och det var här han lagade mat under sin tv-resa i Italien. Dels är det staden där man finner Italiens kanske bästa konditori, vars kakor vid flera tillfällen har blivit välsignade av själva påven.

Väldoftande upptäcksfärder

”Citronstigen” som binder ihop Minori med grannstaden Maiori har blivit mycket populär. Vandringen kräver starka ben men den överväldigande stillheten i bergen och den vackra utsikten är värda alla ansträngningar. En båtfärd längs den vackra kusten är naturligtvis ett måste på resan och vi besöker staden Amalfi med sin spännande historia innan vi åker upp i bergen och äter en god lunch. Finalen på denna syditalienska odyssé blir den romerska ruinstaden Pompeji, där den lokala guiden inviger oss i stadens alla hemligheter.

Välj utflykt till Capri, vulkanen Vesuvius och lunch bland vinodlingarna

Vulkanen Vesuvius är omgärdad av rädsla och mystik och vem har inte drömt om att titta ned i den stora kratern? Du kan välja att köpa till denna extrautflykt där vi snörar på oss skorna och sedan blir belönade med en god lunch mitt ibland de berömda vinodlingarna. Capri, som har en speciell betydelse för de flesta, finns också med på resans program som en extrautflykt. Tänka bara på Blå grottan, Faraglioni-klipporna, kejsare Tiberius Villa Jovis eller den svenska läkaren Axel Munthes villa, San Michele. Vi låter dagens program vara upp till var och en, naturligtvis med bra vägledning från reseledaren.

Utflykterna sker ofta i kuperad eller ojämn terräng så för att få full valuta av den här resan är det en fördel att kunna gå relativt bra.

KORT DAGSPROGRAM FÖR RESAN:

Dag 1: Ankomst till Minori
Dag 2: Stadsvandring och vandring på Citronstigen (F)
Dag 3: Utflykt till Ravello med fotostopp i Scala (F)
Dag 4: Extra utflykt till ön Capri (F)
Dag 5: Båttur längs kusten, besök i Amalfi och lunch i bergen (F, L)
Dag 6: Extra utflykt till vulkanen Vesuvius med lunch på vingård (F )
Dag 7: Pompeji med lätt lunch (F, L)
Dag 8: Hemresa (F)

F = Frukost   L = Lunch

Notera: Programmet är vägledande och ändringar i ordningsföljden kan förekomma. Information om det slutliga dagsprogrammet lämnas vid ankomsten till destinationen.