Skip to main content

Brittisk idyll & storhet med besök på Downton Abbey

vacker arkitektur och slott i bath, england
upplev highclere castle och brittisk idyll på en resa till england
upplev downton abbey och vackra bath på en resa till england
brittisk idyll med små prydliga hus, arkitektur i bath på en resa till england
upplev slottet highclere castle och downton abbey på en resa till england
det pampiga herrgådsslottet highclere castle vid klarblå himmel på en resa till södra england
Universitetsstaden Oxford med pamping barockarkitektur på en resa till England
sevärdheten Stonehedge i solnedgången på en resa till england
vacra trädgårdar och romerska bad i bath på en resa till england
Pris från:
11 995:-
Dagar:5
Boka resa

Upplev den engelska charmen & besök Downton Abbey

Den här resan ger dig några av de största upplevelserna i England, tillsammans med ett djupdyk ned i historien, mystiken och litteraturen. Dessutom får vi på resan uppleva storslagna slott, praktfulla parker, fantastisk arkitektur, idylliska byar och engelsk pubkultur.

Det är inte så konstigt att man talar om sydvästra England som en äkta juvel. Regionen har med sin omfattande historia en mängd olika skatter att visa fram, allt från sevärdheter som finns på UNESCO:s världsarvslista till platser där berömda personligheter har levt. Dessutom kommer du som besökare i det här området att få njuta av de vackra landskap som vi känner igen från många av de engelska tv-serier som visas hemma - och som kronan på verket dessutom besöka inspelningsplatsen till den populära tv-serien Downton Abbey!

Därför ska du resa med oss på kulturresa i England:

Boende i centrala Bath
✓ Sägenomspunna sevärdheter som Stonehenge och romerska baden
Churchills & Shakespeares födelseorter
Besök på Downton Abbeys Highclere Castle

OXFORD, STONEHENGE OCH SHAKESPEARES FÖDELSEORT

Resan bjuder på ett pärlband av spännande upplevelser i universitetsstaden Oxford. Vi går även på den litterära vägen när vi besöker Stratford-upon-Avon, där Shakespeare föddes och begravdes. Under resan får vi också känna magin och historiens vingslag när besöker Englands mest ikoniska monument, Stonehenge, som sägs ha imponerat på förundrade besökare under de senaste 4 000 åren. Under resan bor vi i den trevliga staden Bath, som grundades av romarna och som bjuder på mängder av sevärdheter.

COTSWOLDS OCH HIGHCLERE CASTLE MED DONWNTON ABBEY

Vi besöker Cotswolds pittoreska landskap som varit med i många engelska kriminalserier. Och på tal om tv-serier - på den här resan erbjuder vi en unik upplevelse, då vi har fått tillgång till ett enastående besök på Highclere Castle – även känt som Downton Abbey.

Kort dagsprogram för resan:

Dag 1: Ankomst till London. Stonehenge. Till hotellet i Bath
Dag 2: Bath med de romerska baden (F)
Dag 3: Oxford och Blenheim Palace (F)
Dag 4: Shakespeares Stratford-upon-Avon och det idylliska Cotswolds (F)
Dag 5: Highclere Castle och besök hos Downton Abbey. Hemresa (F)

F = Frukost

Notera: Programmet är vägledande och ändringar i ordningsföljden kan förekomma. Information om det slutliga dagsprogrammet lämnas vid ankomsten till destinationen.

Sök resa

Fyll endast i de fält som är väsentliga för dig

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till London. Stonehenge. Till hotellet i Bath/Chippenham

Efter vår ankomst till London påbörjar vi vårt resa i England med ett besök i det flacka Salisbury Plain, där vi får se Englands kanske mest ikoniska och magiska attraktion - Stonehenge. Man tror att stenarna restes för ca 4 000 år sedan och att några av dem, enligt vad som sägs, kommer ända från Wales. Arkeologer menar att Stonehenge har använts vid begravningar, men teorierna är många och stenarnas funktion har varit omdiskuterade i flera århundraden.

Stenformationen Stonehedge på sin kulle, England.
Bild: Mytomspunna monumentet Stonehenge

Efter detta första äventyr på resan tar vi oss till det hotell som ska bli vår bas för veckan, beläget i vackra Bath.

Dag 2: Bath med de romerska baden (F)

Med boende inne i centrala Bath så är resan till de vackra, romerska baden i Bath kort. Bath är en verklig pärla som grundades av romarna. På vår promenad genom staden kommer vi att lära oss mer om stadens historia och beundra den vackra arkitekturen som lockar resenärer från hela världen. Många engelsmän anser att Bath är den vackraste staden i landet och skönheten är inte svår att se. Stadens status som världsarv på Unescos lista är fullt berättigad. Vi besöker naturligtvis de berömda romerska baden på Roman Bath Museum.

Romerska baden i Bath med vacker arkitektur på resa till England.
Bild: De romerska baden i Bath

Efter rundturen i Bath finns det gott om tid till att utforska staden ytterligare på egen hand, och resten av dagen och eftermiddagen ägnas åt valfria aktiviteter.

Dag 3: Oxford och Blenheim Palace (F)

Dagen börjar i Oxford, som troligen är mest känt för sitt berömda universitet, som i århundraden har lockat världens intellektuella elit. Universitetet är världens näst äldsta och dess historia går ända tillbaka till medeltiden. Vi tar en promenad tillsammans med vår reseledare och kommer närmare studentlivet. Vi besöker också Christ Church College, där många kända poeter och författare som Lewis Caroll, WH Auden och John Locke har gått.
Efter lunch besöker vi den välkända herrgården Blenheim Palace. Huset byggdes i början av 1700-talet för att hedra Marlborough och ligger mycket idylliskt med en vacker interiör och gröna, välskötta trädgårdar. Sir Winston Churchill föddes där 1874 och 1987 kom herresätet med på Unescos världsarvslista.

Panoramautsikt över universitetsstaden Oxford, England.
Bild: Oxford

Dag 4: Shakespeares Stratford-upon-Avon och idylliska Cotswolds (F)

Vi ägnar dagen idag till den berömda, engelska författaren William Shakespeare och kör till den charmiga byn Stratford-upon-Avon, som är vackert beläget vid floden Avons bredder. Vi går en tur runt i staden och besöker hemmet där William Shakespeare kom till världen 1564. Vi kommer också att besöka kyrkan, Holy Trinity, där den världsberömda författaren är både döpt och begravd. Fram till lunch har vi sedan tid på egen hand i staden.

Shakespeares födelsestad Stratford Upon Avon, England.
Bild: Pittoreska omgivningar i Stratford-upon-Avon

Vi reser sedan vidare till Cotwoldsområdet. Här njuter vi av det pittoreska landskapet som åker förbi utanför bussen, med de mjuka kullarna som för tankarna till brittiska tv-serier som Barnaby, som spelades in just i det här området. Vi stannar till i några av de städer som vi passerar på vägen, innan färden går tillbaka till hotellet igen.

Dag 5: Highclere Castle och Downton Abbey. Hemresa (F)

På Highclere Castle - som är hela familjen Granthams mittpunkt i tv-serien Downton Abbey - kommer vi ända in på slottet där många av seriens scener är inspelade i originalrummen. Till vardags bor greven och grevinnan av Carnarvon här - när inte slottet är öppet för filminspelningar och turister. De rum som känns igen från tv-serien är bland annat Lord Granthams arbetsrum, biblioteket, matsalen, hallen och två sovrum. På slottet får vi gå runt på egen hand och i många salar och rum finns guider tillgängliga för att svara på frågor och berätta kuriosor. I stallen bakom slottet har man också inrett ett café och en butik, som man naturligtvis är välkommen att besöka.

Highclere castle i Newbury, England.
Bild: Pampiga Highclere Castle

Efter besöket - som för många säkert blir höjdpunkten på resan - färdas vi sedan den sista biten till Londons flygplats och påbörjar vår hemresa.

Karta

Geografisk karta över Bath i England.

Väder

SE VÄDRET FÖR BATH

För uppdaterad väderleksprognos gå in på smhi.se.

Väderkarta över den genomsnittliga temperaturen i Bath per år.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationFrån pris
14/7 - 18/7Se flygtider Stockholm - ArlandaBrittisk idyll & storhet med besök på Downton Abbey
Apex Bath 4*
11 995:-Boka
AvresaAvreseortDestinationFrån pris
4/8 - 8/8Se flygtider Stockholm - ArlandaBrittisk idyll & storhet med besök på Downton Abbey
Apex Bath 4*
11 995:-Boka

På den här resan är antalet deltagare max 34 personer.

Priset inkluderar:

• Flyg Stockholm-London t/r, inkl. transfer
• 4 nätter på Apex Hotel Bath 4* 
• 4 x frukost
• Transport och utflykter enligt program
• Svensktalande reseledare

Inkluderade entréer (samlat värde 1 200 :- per person):

Vi har inkluderat entréer till Stonehenge, Romerska baden i Bath, Christ Church College i Oxford, Blenheim Palace Gardens & Grounds, Shakespeares hem, Holy Trinity Church i Stratford-upon-Avon samt Highclere Castle & Gardens. 

Priset inkluderar inte:

• Enkelrumstillägg, 3 795 kr
• Försäkringar
• Platsbeställning på en av de första 3-4 raderna i bussen, vid utflykter och transfers, 125 kr
• Entréer utöver de nämnda i programmet
• Administrationsavgift 95 kr, gäller på bokningar via post. (Gäller inte vid online bokningar)

Hotell

Andra liknande resor