Skip to main content

Romantiska Rhônefloden

7 dagar - pris per person från
23 995:-
Boka resa

Förstklassiga upplevelser på en romantisk flodkryssning på Rhônefloden

Drömmer du om en resa till Sydfrankrike och om att bekanta dig med den klassiskt franska elegansen? Vår flodkryssning på Rhônefloden uppfyller din dröm, och ännu mer därtill. Vi seglar ombord på 4* MS Rhône Princess där all mat och dryck ingår.

Vi tar oss från gastronomins huvudstad Lyon och genom Rhônedalens ikoniska landskap till det oemotståndligt vackra Provence. Här bjuds vi att se och lära känna den verkliga essensen av det Frankrike som vi känner och älskar. Tillåt dig själv att komma närmare både Vincent van Gogh och självaste påven vid besöken i Arles och Avignon, och passa på att njuta av alla de nya intrycken som naturen bringar längsmed vår vattenfärd och i land på vår utflykt till Ardéche.

Därför ska du resa med oss på flodkryssning på Rhône:

  • Upplev det äkta Provence på första parkett
  • Avslappnat livsnjut i kombination med storslagna upplevelser
  • Komfortabel inkvartering ombord på MS Rhône Princess
  • All inclusive på båten
  • Besök i de UNESCO-skyddade städerna Lyon, Arles och Avignon

Kort dagsprogram för flodkryssningen på Rhône:

Dag 1: Ankomst till Lyon med ombordstigning och seglats söderut (M)
Dag 2: Ledig dag för egna upplevelser i Lyon och seglats till Collonges-Au-Mont d'Or (F, L, M)
Dag 3: Tain l'Hermitage, vinprovning och seglats till Avignon (F, L, M)
Dag 4: Ankomst till påvens Avignon och seglats till van Goghs Arles (F, L, M)
Dag 5: Egna upplevelser i Arles och seglats till Viviers (F, L, M)
Dag 6: Utflykt till Ardèche, Pont d'Arc och Madeleinegrottorna (F, L, M)
Dag 7: Lyon och hemresa (F)

F = Frukost L = Lunch M = Middag

I samarbete med rederiet gör vi vårt bästa för att det annonserande programmet genomförs. Vädermässiga förhållanden kan dock ha påverkan på strömmar och vattenstånd och påverka segelrutt, slusspassager och hamnankomster. I tillfälle av oförutsedda händelser kan det därför bli aktuellt med ändringar i dagsprogram under resans gång.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Lyon med ombordstigning och seglats söderut (M)

Vi anländer till Lyon och kör direkt mot hamnen och vårt hem för de kommande dagarna – MS Rhône Princess – vårt skepp som ligger förtöjt i de centrala delen av staden. Vi går ombord och bjuds att skåla i en välkomstdrink, och resterande delen av dagen tillbringar vi med att boa in oss i våra hytter och att i avslappnad miljö njuta av sällskapet från våra nya resekamrater. Vi avnjuter vår första måltid ombord på båten innan det är dags att krypa till kojs till kluckandet från flodens vågor.

Dag 2: Ledig dag för egna upplevelser i Lyon med en smak av Frankrike och seglats till Collonges-Au-Mont d'Or (F, L, M)

Bonjour France och godmorgon Lyon! Idag är det denna stad, som med tillhörande förorter är Frankrikes näst största och huserar över två miljoner invånare, som står på agendan och här samsas historiska byggnader med små marknader. Dagen är fri att tillbringa på egen hand, och här väntar storstadens alla upplevelser på oss – konst, kultur, shopping och inte minst gastronomi. Reseledaren tar sig genom stadens historiska centrum och du är självklart välkommen att följa med. Under dagen passar vi förstås på att smaka på en liten del av allt det som Frankrikes mathuvudstad har att erbjuda.


Bild: Franska specialiteter i Les Halles de Lyon Paul Bocuse

På eftermiddagen sätter vi kurs mot Collonges och där floden delar sig lämnar vi Rhône bakom oss och fortsätter in på Saônefloden, där vi åker vidare mot Collonges-Au-Mont d'Or. Vid ankomst väntar en klart minnesvärd upplevelse. Lagom till middagstid ska vi besöka den berömda restaurangen Abbaye de Collonges, som i flera decennier leddes av den världskända restauratören Paul Bocuse. Vi kan se fram emot en fantastisk gastronomisk upplevelse där både mat, vin och välkomstdrink ingår. Menyn varierar men består vanligtvis av sju rätter, och middagen brukar pågå under ungefär tre och en halv timme. Vi kan garantera att vi allihop idag kommer att somna riktigt mätta och glada efter en vår första heldag på fransk mark (och flod).

Dag 3: Tain-l'Hermitage, vinprovning och seglats till Avignon (F, L, M)

Efter vår seglats norrut hamnar vi i Tain, ett av Frankrikes stora vindistrikt där de allra bästa vinerna från Rhônedalen produceras. Vinodlingarna sträcker sig från bergstopparna och hela vägen ner till floden, och det är förstås knappast ens lagligt att inte besöka det här området utan att följa med på en vinprovning. Vi passar självklart på att besöka en av de många vingårdarna och ges en presentation av hur deras vintillverkningsprocess ser ut. Vi intar sedan dagens lunch på båten, och därefter har vi gott om möjligheter att uppleva staden på egen hand innan vi seglar vidare mot Avignon. 


Bild: Det anrika vinområdet vid Tain

Dag 4: Ankomst till påvens Avignon och seglats till van Goghs Arles (F, L, M)

Lagom tills morgonen gryr når vi fram till Avignon – denna historiskt viktiga och häftiga påvestad. Staden var påvesäte för hela sju påvar som levde och verkade under 1400-talet, och det var här den katolska kyrkan hade sitt huvudsäte. Här i Avignon fanns till exempel den påve som Heliga Birgitta bestämde sig för att uppsöka efter att hon fått sin gudomliga uppenbarelse om att starta en egen klosterorden hemma i Sverige. Hennes uppenbarelse hade dock sagt att hon skulle träffa påven i Rom, inte i Avignon, så till Rom tog hon sig och där väntade hon på påven i hela 19 år innan han behagade ta sig till Rom. Han godkände hennes förfrågan, och tillbaka i Sverige och Vadstena grundade hon sin famösa klosterorden som gjorde Vadstena till en viktig pilgrimsort.

På plats i Avignon kan vi antingen ta oss runt på egen hand eller ta rygg på reseledaren som tar oss med på en orienterande stadspromenad. Om möjligheten uppstår är ett besök på det mäktiga Påvarnas palats att rekommendera – det är både ett arkitektoniskt och historiskt landmärke som ligger mitt i den äldsta delen av Avignon. En annan viktig sevärdhet är Pont d'Avignon, som byggdes på 1100-talet med sina 22 vackra bågar. Idag återstår bara fyra stycken, och resterna av den historiska bron är upptagna på UNESCO:s världsarvslista.


Bild: Påvepalatset i Avignon – världens största gotiska palats

Vi njuter av en god lunch på båten och ser de vackra sydfranska miljöerna glida förbi utanför fönstret medan skeppet sätter kurs mot Arles i södra Provence. I Arles ges vi tid att på egen hand upptäcka denna van Goghs vackra pärla. Flera av hans avmålade motiv återfinner vi här i Arles, så en promenad i van Goghs fotspår står högt upp på mångas lista medan andra hellre passar på att besöka den gamla romerska stadsdelen med den tillhörande amfiteatern. Kanske passar vi också på att insupa den charmiga småstadsmiljön på något av de många kaféerna, där man på äkta franskt manér med rätta avnjuter ett lokalt delikat vin.

Middagen intar vi tillbaka ombord på skeppet, och för de som vill gå en kvällspromenad i den ljumma franska kvällen rekommenderas ett besök på Café Terrace. Här kan vi ta del av det motiv som syns avbildat på van Goghs Café de Nuit, helt i rätt ljusskala!

Dag 5: Egna upplevelser i Arles och seglats till Viviers (F, L, M)

Vi ligger kvar i Arles över natten och har därmed även förmiddagen att upptäcka Arles innan det är dags att gå ombord igen och njuta av en dag i vackra omgivningar. Vi lägger till i Viviers framåt kvällen, och väl framme i denna sydfranska pärla rekommenderas definitivt en liten promenad, kanske till Frankrikes allra minsta katedral som vi återfinner just här i stan. För den som vill vila benen går det bra att slappa på båten och sova ut inför morgondagens strapatser.


Bild: Charmerande Arles bland sydfranska dofter och smaker

Dag 6: Utflykt till Ardèche, Pont d'Arc och Madeleinegrottorna (F, L, M)

Efter att vi intagit dagens frukost på båten går vi ombord på bussen som ska ta oss ut på en heldagsutflykt längsmed Ardèchefloden och in i bergen. De allra vackraste landskapen möter oss i bergsklyftan, där floden skär igenom hela vägen från Centralmassivet och ner till Rhônefloden. Vi passerar bland annat det vackra och helt naturligt framställda mästerverket Pont d'Arc, där vattnets kraft genom årtusendena har format stenen till en makalös båge över floden. Vi besöker också de spännande Madeleinegrottorna, där vi beger oss ner under jord för en äventyrlig liten vandring. Dagens lunch tar vi med oss från båten och äter längs vägen. 


Bild: Naturens kraft möter vi vid Pont d'Arc – den makalösa bergsmassan som bildar en båge över flodens speglingar

Medan vi är på utflykt fortsätter vår båt norrut, och vi möts sedan upp och klär upp oss lite extra för kvällens middag, som blir en galamåltid ombord på båten. Som seden bjuder passar vi naturligtvis på att njuta av ett stort antal läckerheter från det franska köket denna sista dag på Rhônefloden. 

Dag 7: Hemresa (F)

Dagen för vår hemresa är, till vårt stora förtret, här och efter en avslappnad morgon med tillhörande frukost packar vi ihop våra saker för att bege oss mot flygplatsen. Det är ett glatt gäng fullt av livsnjutare som återvänder till Sverige efter en fantastisk resa till Sydfrankrike ackopanjerad av de lätta vågorna på den majestästiska Rhônefloden. På återseende och au revoir!

Karta

Väder

Se vädret för Sydfrankrike

För uppdaterad väderleksprognos gå till smhi.se.

Väderprognos för Cannes.

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationFrån pris
12/8 - 18/8Se flygtider Stockholm - ArlandaRomantiska Rhônefloden23 995:-Fåtal platser kvar

Priset inkluderar:

• Flyg Stockholm–Lyon t/r inkl. transfer
• 6 nätter ombord på 4* MS Rhone Princess i standardhytt på huvuddäck
• All inclusive ombord på båten inkl. utvalt dryckessortiment kl 10:00–23:00 (vin, öl, läsk/vatten och kaffe/te)
• Vinprovning i Tain
• Middag på Abbaye de Collonges
• Utflykt till Ardèche: Pont d'Arc och Madeleinegrottorna
• Transport och utflykter enligt program
• Svensktalande reseledare

Priset inkluderar inte:

• Standardhytt på övre däck 2 995 kr/person
• Standardhytt på huvuddäck för 1 person (begränsat antal) från 5 995 kr/person
• Standardhytt på övre däck för 1 person (på förfrågan) 
• Preumium dryckespaket som väljs och betalas ombord
• Dricks till personalen ombord på båten (vägledande summa beräknad till cirka €50/person)
• Eventuella extraarrangemang utanför programmet
• Avbeställningsförsäkring och reseförsäkring*
• Administrationsavgift, 95 kr (tillkommer om du önskar få bokningsbekräftelse och avresebrev skickat med vanlig post) 

* Reseförsäkring – med Komplement till hemförsäkring undgår du självrisk – eller upprepade självrisker vid flera skadehändelser på samma resa. 

Övrig information

På våra flodkryssningar inkluderas transport enligt programmet. Vid hamnanlöp där båten inte lägger till vid en kaj i stadens centrum kan transporter utöver det planerade programmet behöva genomföras på egen bekostnad. Detta gäller också när reseledaren erbjuder gratis stadsvandringar utanför det fastlagda dagsprogrammet. 

De måltider som är angivet i det korta dagsprogrammet omfattar måltider ombord på skeppet där helpension är inkluderat. Övriga måltider på land sker på egen bekostnad, såvida inte något annat anges i dagsprogrammet.

Det är frivilligt om man önskar att ge dricks till personalen ombord på båten. Kutym på den här seglatsen är totalt €50/person.

Vänligen notera att rullator eller rullstol av säkerhetsskäl inte får medföras ombord.

Hotell

Övernattning Dag 1 - 7

MS Rhône Princess

MS Rhône Princess

Andra liknande resor