Skip to main content

Resor till Spanien

Upplevelserika resor till solsäkra Spanien

Spanien, känt för sina härliga sandstränder och soliga klimat, har mycket mer att erbjuda än bara en klassisk strandsemester. När du reser med Kulturresor Europa får du verkligen uppleva den rika kulturen och mångfalden i detta vackra land. Vi tar dig med till Spaniens största kulturskatter, berättar den fascinerande historien, tar dig till storslagna naturlandskap och låter dig smaka på de lokala råvarorna under din semester i Spanien.

Spanien består av sjutton regioner, och varje region har sin egen unika kultur, natur och historia att erbjuda. Genom att resa med oss får du en djupare inblick i dessa variationer. Vi tar dig med på rundresor där vi utforskar flera regioner, ger dig möjlighet att upptäcka storstädernas puls, erbjuder långsemestrar för dig som vill uppleva Spanien i din egen takt, och erbjuder klassiska kulturresor där vi fokuserar på de mest ikoniska sevärdheterna.

Detta får du uppleva under din semester i Spanien:

  • Det spanska köket i form av tapas, paella och sangria
  • Ikoniska byggnader och grandiosa kyrkor
  • Pittoreska byar såväl som storstadspuls
  • Mycket mer än solstolarna på stranden

Andalusien & Mallorca – Spaniens sydligaste höjdpunkter

Vi erbjuder resor till några av Spaniens mest lockande destinationer. I Andalusien kan du njuta av solen och uppleva den rika moriska kulturen som präglar regionen på bästa tänkbara vis, och vill du ut i Medelhavets stora blå hälsar vi dig välkommen till Mallorca. Denna juvel har både oemotståndliga stränder och en rik kultur som du gör rätt i att lära känna.

Reseledare med djup kunskap

Under hela din resa kommer du att bli omhändertagen av våra erfarna reseledare, som har en djup kunskap om Spanien och dess kultur. De kommer att guida dig genom de olika regionerna, dela med sig av sina insikter och ge dig möjlighet att få en äkta upplevelse av landet. Vi ser till att transport och logi är välorganiserade, så att du kan slappna av och verkligen njuta av din semester.

Så boka din semester till Spanien idag och upplev allt detta fantastiska land har att erbjuda. Oavsett om du är intresserad av kultur, historia, natur eller gastronomi, kommer du garanterat att hitta något i Spanien som tilltalar dig.

Sök resa
Fyll endast i de fält som är väsentliga för dig

Fakta om Spanien

Var ligger landet?

Spanien är ett land som kännetecknas av höga platåer och långa bergskedjor som Sierra Nevada och Pyrenéerna. Det spanska fastlandet ligger beläget på den Iberiska halvön där Medelhavet möter Atlanten och till Spanien gränsar länder som Frankrike, Andorra och Portugal. Utöver fastlandet tillhör även Kanarieöarna i Atlanten, Balearerna i Medelhavet samt de två spanska landområdena Ceuta och Melilla vid Nordafrikas kust till Spanien. Spaniens huvudstad heter Madrid och ligger belägen mitt i Spanien.

Hur många bor i landet?

Med en area på hela 505 370 km2 och en befolkningsmängd på ca 47 miljoner människor är landet en av de äldsta och största staterna i Europa.

Hur är vädret och klimatet?

Klimatet i Spanien karaktäriseras generellt av ett typiskt medelhavsklimat men det varierar kring de olika klimatzonerna. Nordkusten är regnrik med milda somrar. Mer inåt i landet är det regnfattigt följt av heta somrar och ofta ganska kalla vintrar. I söder kan sommartemperaturerna i inlandet stiga till över 40 grader vilket kan förstås av kustbandets soltimmar som är flest i hela Europa. För att hitta mer information om vädret på den region du planerar att resa till under din semester i Spanien kan du gå in och läsa i faktan under destinationen.

Vilket språk talar man?

Spanska är det officiella språket som enligt lag talas i landet. Andra mindre språk som katalanska, galiciska och baskiska förekommer även.

Vilken religion råder i landet?

Religionen i landet domineras främst av romersk katolicism (ca 80 %) men du kan även hitta en minoritet av muslimer och protestanter. Är du intresserad av att besöka olika muséer eller kyrkor under din semester i Spanien så tänk på att täcka dina armar och ben för att visa respekt.

Vilka är inresereglerna?

Eftersom Spanien är medlem i EU behöver du inget visum när du åker in i landet. Ett giltigt pass krävs däremot vid inresa men det räcker att passet är giltigt t.o.m. dagen för hemresa.

Vilken valuta ska jag använda?

Spanien har euro som valuta (1 EUR = 10,85 SEK pr. oktober 2019). Det går bra att växla både i Sverige och i Spanien och det går även utmärkt att ta ut pengar i bankomaterna (CAJERO) som du kan hitta överallt i de flesta städer och turistorter. Du kan också använda betalkort som VISA, MasterCard och American Express utan problem.

Hur mycket ska jag ge i dricks?

Då momsen på dagligvaror i Spanien ligger på 7 % är det mesta billigare och du kan mycket väl få en trerättersmiddag på en fin krog för ca 30 % billigare pris jämfört med Sverige.

Vilka är mina transportmöjligheter?

Det finns gott om goda transportmöjligheter och välutvecklad kollektivtrafik runt om i Spanien. Du kan välja bland lokalbussar, olika klasser av tåg samt billiga och regionala pendeltåg. I de större städerna som exempelvis Madrid och Barcelona finns det även ett välutvecklat tunnelbanesystem. Utöver kollektivtrafikalternativ finns det gott om taxibilar. Priset varierar men startar runt 25kr och sedan beräknas kostanden för resan ca 15kr/km med ett något högre pris under kvällstid.

Det går även bra att ta sig runt på egen hand genom att hyra bil. Det finns ett stort utbud av uthyrningsfirmor, anslutna till både flygplatser och tågstationer. För att hyra bil i Spanien måste föraren vara minst 21 år och inneha ett giltigt körkort.

För att hitta mer information om trafikläget och offentliga transporter på den region du planerar att resa till kan du gå in och läsa i faktan under destinationen.

Finns det någon tidsskillnad?

I Spanien behöver du inte tänka på tidsskillnad då Spanien och Sverige befinner sig i samma tidszon.

Vad har de för eluttag?

Ska du ladda din mobil eller andra elektronikprylar behöver du inte ta med en adapter.

Finns det något jag bör veta?

Om du är intresserad av att gå på museum har de flesta museer i Spanien gratis inträde på söndagar.

Vilka är de mest användbara fraserna?

Talar du engelska? ¿Habla inglés?

Bra, tack. Bien, gracias

Skulle jag/vi kunna få se menyn, tack? ¿Puedo/Podemos ver el menú por favor?

Vi/jag skulle vilja beställa [rätt], tack. Podemos/puedo pedir [plato], por favor.

Vi skulle vilja betala, tack. Podemos/puedo pagar por favor / La cuenta por favor

Maten var utsökt! ¡Muy bueno!

Hur tar jag mig till___? ¿Cómo llego a___?
... centrum? ... al centro?
... tågstationen? ... la estación del tren?
... flygplatsen? ... el aeropuerto?
... polisstationen? ... la estación de policías?

Var kan jag köpa en buss/tågbiljett? ¿En dónde puedo comprar un boleto para el autobús/tren?

Hur mycket kostar det att åka till [destination]? ¿Cuál es el precio para ir a [lugar]?

langtidsferie lissabon, faro

På upptäcksfärd på Iberiska halvön

Resa till Iberiska halvön - unik långtidssemester på flera platser! - Drömmer du om att resa söderut och uppleva någonting alldeles extra? Vi på Kulturresor Europa erbjuder nu en unik långtidssemester som tar dig med på hela tre stycken k...

Madrid – Spaniens hjärta

Res med till medryckande Madrid med Toledo 2024 - Följ med Kulturresor Europa när vi reser till den spanska huvudstaden Madrid som visar upp en stor del av det bästa som Spanien har att erbjuda. Här utlovas mängder av kultur och shopping,...

5 dagar från 11 495:- Läs mer om 5 dagar i Madrid
bergsbyn ronda med blått hav och palmer på resa till andalusien

Andalusien – Spaniens smultronställe

Res till Andalusien – Spaniens vackraste region 2024 - Andalusien, det spanska fastlandets sydligaste region, är vida känt för sina många soltimmar och de långa stränderna vid Medelhavet som lockar till sig mängder av turister. På den här...

Långtidssemester i Andalusien: Det Goda Livet Calahonda

Långtidssemester i Andalusien: Det Goda Livet Calahonda En långtidssemester full av njutning - Gemenskap, spännande utflykter, gott om tid för avkoppling och en ren njutning för kropp och sinne – det är Det Goda Livet. Upple...

Gastronomiska äventyr i Baskien

Känn smaken av Spanien – mat- och vinresa till Baskien & Kantabrien 2024 - Välkommen till en fem dagar lång förtrollande resa för alla sinnen genom Nordspaniens natur och kulinariska skatter! Här, i regionerna Baskien och Kantabrien, kan...

Kalkstensgränder i bergsbyar på Mallorca

Långtidssemester på Mallorca

Boka din resa till Mallorca under en skön långtidssemester 2024! - Utanför Spaniens östkust, mitt i det varma Medelhavet, ligger Mallorca – ett av svenskarnas populäraste resmål genom tiderna. Ön utvecklas ständigt, och lockar idag besöka...

mysig uteplats med växter och krukor på mallorca

Mallorca – Medelhavets juvel

Kulturresa på Mallorca 2024 där vi upplever ön ur en ny vinkel - Att resa till Mallorca är för många en klassiker, men vi vet att Mallorca har mycket mer att erbjuda än bara sol och bad, vilket vi visar på denna kulturresa fylld av upplev...

Vandra på El Camino

Vandringsresa längs pilgrimsleden El Camino 2024 - Att vandra på Spaniens världsberömda pilgrimsled El Camino de Santiago, även kallad Jakobsleden, är för många en unik händelse och något som ska upplevas minst en gång i livet. Därfö...

8 dagar från 23 995:- Läs mer
Trustpilot