Kullerstensgata och italiensk meny i gränd på Sicilien
Romerska ruiner i tempeldalen på Sicilien
Mogna apelsiner och handmålat porslin på Sicilien
Katedralen i Palermo på Sicilien
Café med utsikt över kusten på Sicilien
Italiensk man skördar vindruvor på Sicilien
Bänkar vid havskanten i Cefalu på Sicilien
Ruiner på Piazza Armerina på Sicilien
Status:
Fullt

Resa till Italien med kulturhistorisk rundresa på Sicilien

Här, på vår rundresa till Sicilien på Italiens sydligaste spets, där klimatet är milt och atmosfären är helt unik, går vi på upptäcktsfärd bland Siciliens enastående kulturarv. Under tiden tar vi också pulsen på flera av öns livliga städer och njuter av den lugna och charmerande kuststadsidyllen. Vi ska självklart ocså hälsa på Siciliens temperamentsfulla drottning, vulkanen Etna.

Storslagna sevärdheter på Medelhavets största ö

Det finns gott om välkända och magnifika sevärdheter att dyka ner i på Sicilien. Med ett innehållsrikt och varierat program lär vi under denna resa känna Sicilien och öns många skatter. Tillsammans med vår svensktalande reseledare upplever vi medeltidsmystik i bergsbyn Erice, barockbyggnader i Syrakusa, pulserande storstadsliv i Palermo och avslappnande kustidyll i Mondello och Cefalù. Vi vrider tillbaka tiden 2500 år, när vi besöker de imponerande, doriska templen i Agrigento och Segesta. I Piazza Armerina går vi i romernas fotspår och vi upplever mosaikkonst i världsklass i den storslagna kejsarvillan Villa Romana del Casale.

Den äldsta sevärdheter vi stöter på under vår resa är Europas största, aktiva vulkan; Etna. På toppen av Etna, 2000 meter över marken, väntar oss spektakulära naturscener. Turen går också till den charmerande staden Taormina, som framförallt är känd för sin grekiska amfiteater samt Monreales imponerande katedral. Vi avslutar vår upplevelserika rundresa i Siciliens näst största stad, Catania. Här upplever vi bland annat den livliga, sicilianska marknadsstämningen på stadens berömda fiskmarknad, samt en god lunch.

Kort dagsprogram för resan:

Dag 1: Ankomst till Catania och besök vid Catanias nordkust med lunch. Transport till hotellet vid Syrakusa (L, M)
Dag 2: Syrakusa (F)
Dag 3: Tempeldalen i Agrigento och den romerska kejsarvilla i Piazza Armerina (F, L, M)
Dag 4: Templet i Segesta och bergsstaden Erice (F, M)
Dag 5: Palermo och Monreale (F)
Dag 6: Kuststaden Cefalù (F, M)
Dag 7: Vulkanen Etna och Taormina (F, L)
Dag 8: Hemresa (F)

F = Frukost   L = Lunch   M = Middag

Notera: Programmet är vägledande och ändringar i ordningsföljden kan förekomma. Information om det slutliga dagsprogrammet lämnas vid ankomsten till destinationen.