Skip to main content
29 dagar - pris per person från
19 995:-
Boka resa

Långtidssemester i Andalusien: Det Goda Livet Calahonda

En långtidssemester full av njutning

Gemenskap, spännande utflykter, gott om tid för avkoppling och en ren njutning för kropp och sinne – det är Det Goda Livet. Upplev hur solens strålar, nya vänskaper och berikande sociala och kulturella aktiviteter ger gnista, glädje och livskvalitet under en fyra veckor lång långtidssemester skapad för dig som längtar efter både hjärtliga upplevelser och till livet självt.

Därför ska du resa med Det Goda Livet till Calahonda:

  • Värmande gemenskap
  • 4 veckor i milt klimat
  • Aktiviteter för kropp och själ
  • Svenska värdar som förhöjer vistelsen
  • Boende vid havet i Calahonda
  • Flyg från Göteborg, Stockholm och Köpenhamn

Gemenskapen väntar på dig

I den mysiga kuststaden Calahonda i Andalusien på Spaniens solkust slår vi oss ner i fyra veckor. I vårt andra hem i solen finner vi en hjärtlig gemenskap som man vill stanna kvar i och som man gärna återvänder till. Hotellet för resan är det trevliga Macdonald Doña Lola Resort som charmar oss med sin sydeuropeiska atmosfär, sina vackra omgivningar och sitt fantastiska läge vid havet. Med välutrustade lägenheter, gemensamma ytor och promenadavstånd till både strand och stad är vårt hotell idealiskt för en långtidssemester. Ta med din favoritkopp, den inramade bilden av hunden eller barnbarnen och gör dig hemmastadd i den trevliga lägenheten med eget kök och balkong. På hotellet bor även dina värdar som ser till att din tid i Spanien blir fylld med skratt och glädje. Pausa den vintriga vardagen och välkomna istället ljusa dagar med stärkande aktiviteter, ljumma havsbriser och vänskapliga möten.

Aktiviteter för hjärta, kropp & själ

Dagarna fylls med spännande upplevelser där både roliga aktiviteter och avkoppling står i fokus. Starta morgonen med en promenad medan solen går upp över havet, följ med när vi besöker den lokala marknaden, utmana dina nya bekantskaper i boule och testa dina kunskaper i kvällens quiz. Du kan välja att delta i de aktiviteter och upplevelser som du själv önskar – allt för att din resa ska bli precis så som du vill ha den.

Låt oss lämna vinterkläderna i garderoben och istället packa resväskan för en mild och solig semester. Se fram emot en semester som ger dig en unik gemenskap och möjlighet att delta i många sociala aktiviteter och upplevelser som ger nya perspektiv på livet. Du skapar minnen för livet tillsammans med andra!

Aktiviteter

Vårt aktivitetsprogram på Macdonald Doña Lola Resort varierar från vecka till vecka och presenteras av dina värdar. Vissa av aktiviteterna anordnas av våra värdar, medan andra är en del av hotellets ordinarie aktivitetsprogram. På veckoprogrammet kan du se när du kan följa med på utflykt, lyssna på ett föredrag eller vara med på boule nere på stranden. Majoriteten av aktiviteterna är gratis att delta i, men pris och utförligt program för utflykterna presenteras på destinationen. 

Här kan du se exempel på hur ett aktivitetsprogram för en vecka skulle kunna se ut och vilka aktiviteter som kan vara med.

Morgonpromenad

Upp och hoppa! Ta på dig dina bekväma joggingskor och följ med på en skön rask tur på cirka 45 minuter som vi avslutar med stretching. Ett underbar sätt att starta din morgon – du rör på kroppen, blir starkare och får njuta av soluppgången vid havet.


Bild: Soluppgång över Spaniens sydkust

Stretching/yoga

Stretching och yoga hjälper till att stärka din kropp och rörlighet, minskar stress och håller generellt kropp och själ i bättre balan, så andas djupt, sträck ut kroppen och rensa huvudet. Alla kan vara med – det krävs inga förkunskaper, bara en vilja att vara med.


Bild: Ett skönt yogapass eller en stretchingstund är en perfekt sysselsättning för att ta hand om kroppen

Kontorstid  

Du kan alltid komma i kontakt med dina värdar, och måndag–fredag finns de tillgängliga under kontorstid så att du kan komma förbi. Här kan du få råd, tips eller bara en trevlig stund.

Aqua gym

Ta med dina badkläder och möt oss i poolen för vattengymnastik – det bästa och mest skonsamma sättet att styrka kroppen. Kom hem med en starkare och friskare version av dig själv än när du åkte!


Bild: Nog för att det är skönt att slappna av vid poolen, men ibland kan det vara härligt med lite vattengympa också!

Bouleturnering

Är du en tävlingsmänniska? Här har du möjlighet att vara med på en bouleturnering på stranden. En väldigt omtyckt aktivitet!


Bild: Vem vinner och vem försvinner? I bouleturneringen går ingen säker

Middagar

Vi arrangerar singel- och lära-känna-varandra-middagar, där alla som vill vara med är välkomna. Vi möts i receptionen och avnjuter en god middag – du betalar själv för middagen, men du får gratis sällskap!


Bild: Det Goda Livet är perfekt för dig som reser själv och vill stifta nya bekantskaper

Utöver våra trevliga sociala aktiviteter beger vi oss också iväg på ett antal utflykter under vår långtidssemester. Läs mer om utflykterna i nästa stycke och börja fundera på vilka du helst vill följa med på!

Utflykter

Under din långtidssemester i Andalusien ges du tid till både rofylld avkoppling och trevliga sociala aktiviteter, och dessutom har du möjlighet att följa med på någon av våra spännande utflykter som vi kommer att arrangera under resans gång. På utflykterna får du chansen att upptäcka och lära känna närområdet bättre, och vi utlovar en mix av gammalt och nytt, lättsmält och utmanande och garanterat minnesvärda upplevelser.

Nedan kan du se exempel på några av de utflykter som kan komma att arrangeras på plats i Spanien. Vilka utflykter som slutligen arrangeras beror på gruppens intresse och antal anmälda deltagare. Utöver de utflykter som nämns här ytterligare utflykter komma att presenteras på plats. Då presenteras även priserna och det slutgiltiga upplägget med eventuella inkluderade luncher och medföljande lokalguide för de olika utflykterna.

Du bokar in dig på utflykterna direkt hos dina värdar på hotellet. Utflykterna genomförs vid ett minimumantal deltagare anmälda, så om du vill vara säker på att komma iväg på utflykten rekommenderar vi att du anmäler dig och betalar så snart utflykterna offentliggörs på destinationen. Ett slutgiltigt besked om datum, pris och genomförande av utflykten meddelas under resans gång. Här nedanför kan du läsa mer om exempel på några av de utflykter som kan komma att presenteras på destinationen och som du kan välja att följa med på. Låt inspirationen flöda!

Ronda och Setenil – dramatiska vyer och spektakulär natur

Ronda är en av de absolut vackraste och mest populära platserna att besöka i Spanien. Det är en liten stad som ligger bland böljande fält och knotiga gröna träd tvärs över den rafflande El Tajo-ravinen. Vi besöker både det klassiska landmärket Puente Nuevo-bron som korsar ravinen, och dessutom stannar vi till vid den historiska tjurfäktningsarenan som är landets allra äldsta. Vi besöker också den famösa klippstaden Setenil, där vi möts av de unika husen som är inbyggda i berget. Denna utflykt bjuder på uråldrig historia och tar oss genom en enastående natur som lämnar bestående intryck i själen.


Bild: Två förbluffande och fascinerande städer som på olika sätt tvingats anpassa sig efter naturen

Vill du följa med? Denna utflykt passar alla som längtar efter att uppleva vacker natur och Andalusiens spännande historia.

Gibraltar – en liten bit av England på Spaniens sydspets

Denna utflykt tar oss till den berömda klippan med utsikt över Gibraltarsundet – på ena sidan ser vi Spanien, och på den andra tronar Afrika. Under The Rock-turen stiftar vi bekantskap med de välkända gibraltaraporna, och dessutom gör vi ett besök i Saint Michaels-grottan här på besök i den brittiska kolonin Gibraltar. Här är engelska det officiella språket, även om spanskan förstås också hörs i stor utsträckning. Lunch intar vi på egen hand, men vad kan passa bättre på plats i ”England” än en riktig fish & chips? Möjligheterna är många, och utöver expeditionen till klippan får vi även tid till lite shopping.


Bild: Gibraltarklippans fasta invånare bjuder in till ett spännande besök

Vill du följa med? Denna utflykt passar alla som vill ta del av det verkligt unika som uppstår när två olika världar möts.

Frigiliana och Nerja – pittoreska vita byar och det storslagna Medelhavet

Vi tar en tur inåt landet till den lilla vita bergsbyn Frigiliana, som är ytterst bedårande. I Frigiliana får vi uppleva byns smala och branta kullerstensgator och de vitkalkade husen med sina vackra blomsterutsmyckningar. Dessutom ser vi de kakelklädda gavlarna längs gatorna som berättar legender och historier om lokalbefolkningens strider mot morerna i en by med både kristen, muslimsk och judisk historia. Dessutom besöker vi Nerja och den spektakulära Balcón de Europa, där både lokalbefolkning och turister promenerar och njuter av panoramautsikten över Medelhavet, de mäktiga bergen och kustens klippor som ramar in några av stadens stränder.

Bild: Frigiliana är oemotståndligt charmigt, och i kombination med den vackra utsikten i Nerja blir dagen minnesvärd

Vill du följa med? Denna utflykt passar alla som vill uppleva flera sidor av Andalusien.

Málaga – Andalusiens mångfacetterade miljonstad

Vi åker till det närliggande Málaga – staden som på bara några decennier vuxit till en riktig metropol. Staden är verkligen värd ett besök och erbjuder både ett nybyggt hamnområde, pittoreska gränder i gamla stan och den gamla fästningen som tronar på hög höjd med utsikt över hela stan. Här finns många sevärda museer, som till exempel Picassomuseet och Carmen Thyssen-museet, och i staden är det ingen stor uppgift att trivas. Här går vi en gemensam rundtur i sällskap med antingen våra kunniga värdar eller en lokalguide, innan vi får tid att på egen hand utforska vad staden har att erbjuda.

Bild: Málaga är inbjudande och kommer med all sannolikhet att ta sig in på listan över dina favoritstäder

Vill du följa med? Denna utflykt passar alla som både vill lära sig mer om en vibrerande storstad och samtidigt få upptäcka på egen hand. 

Andalusiens hjärta Antequera och möjlighet till spektakulär vandring längs El Caminito del Rey

Tillsammans tar vi sikte på staden i Andalusiens hjärta – Antequera. Staden ligger mellan Málaga, Granada, Cordoba och Sevilla, och är en historisk relik med över 50 välbevarade arkitektoniska mästerverk. Dessutom är landskapet böljande och vackert med sina åkrar och odlingar, och här finns ett antal delikata godbitar att sätta tänderna i. Vad sägs till exempel om porra antequerana (en krämigare variant av gazpacho) med mollete (arabiskt bröd) och söta montecados till efterrätt?


Bild: Antequeras autentiska småstadslugn passar de flesta, medan El Caminito del Rey är något för de adrenalinsökande

De som vill kan sedan ta sig vidare till El Caminito del Rey, som utan tvivel är en av de mest spektakulära upplevelserna du kan upptäcka i Andalusien. På plats i naturreservatet Los Gaitanes hittar vi en särpräglad geologi, floder och insjöar och vacker växtlighet, och det är inte svårt att förstå varför denna vandringsled har blivit en av områdets mest populära attraktioner. Allt som allt är vandringen 7,7 kilometer lång, varav 2,9 kilometer går längs skogsstigar. Resterande delen av turen går genom själva ravinen. Drygt 2,5 timme senare har vi tagit oss genom den vackra naturen, och vi blir upphämtade med bussen som tar oss tillbaka till hotellet.

Vill du följa med? Denna utflykt passar alla som vill ut på upptäcktsfärd, ta del av fantastiska bortglömda skatter i det häftiga Andalusien och komma närmare inpå regionens natur.  

Mysiga Mijas – den vita byn som befolkas av åsnor

Följ med oss på en bussresa till Mijas Pueblo – den trivsamma vitskimrande byn som ligger högt belägen uppe i bergen med en fantastisk utsikt över havet. Byns populäraste gata San Sebastian lockar fram fotografen i dig med sina prunkande krukväxter i strålande färger  som hänger ut från de vita raderna av karaktäristiska hus, och på torget Plaza de la Constitución finns både en liten fontän och små mysiga butiker. Om vädergudarna är på vår sida kan vi kanske dessutom få se ett spännande flamencoframträdande på Plaza Virgen de la Peña, och kan det ens bli mer spanskt än så? Dessutom går turen förbi den välkända tjurfäktningsarenan, resterna av den gamla moriska stadsmuren, de många små kyrkorna och självklart även Virgen de la Peñas egna lilla kapell som ligger insprängt i berggrunden. Förälska dig i Mijas precis som vi har gjort!


Bild: Magiskt mysiga Mijas hälsar oss välkomna med både karaktäristiska kapell och pittoreska promenadstråk

Vill du följa med? Denna utflykt passar alla som vill njuta av det spanska småstadslivet i en traditionell miljö.

Möt värdarna

Så snart du landar i Spanien blir du hälsad välkommen av dina värdar. De är svenska och bor på samma hotell under hela semestern för att vara tillgängliga dygnet runt. De kan hjälpa dig med allt från bussbiljetter, tips på restauranger eller att fixa hyrbil till dina egna utflykter. Värdarna finns med under alla aktiviteter, inklusive våra spännande utflykter runtom i regionen, och bidrar med både ett leende och mångårig livserfarenhet till många härliga stunder.

De arrangerar dessutom ett fullspäckat aktivitetsprogram som du kan välja att ta del av i så stor utsträckning du önskar. Har du själv något extra stort intresse som du tror kan bidra till gruppens aktiviteter – är du tidigare yogalärare, expert i bridge eller spelar du ett instrument? Då får du mer än gärna dela med dig av det till våra värdar så att de kan planera in din aktivitet i sitt veckoprogram.


Bild: Några av våra värdar som hjälper dig att få ut det mesta av Det Goda Livet

Karta

Väder

Se vädret i Marbella nära Calahonda och få uppdaterade väderutsikter på smhi.se.

Väderkarta över den genomsnittliga temperaturen i Andalusien per år.

Fakta om Calahonda

Calahonda ligger i Andalusien, som är namnet på Spaniens sydligaste region och som utgör 1/6 av Spaniens landyta på den iberiska halvön. Andalusien är ungefär lika stort som vårt kära grannland Danmark, och regionens huvudstad är Sevilla med sina cirka 8 miljoner invånare. Detta innebär att Andalusien är den mest tätbefolkade regionen i hela Spanien. Calahonda ligger på kusten mellan Marbella och Fuengirola.

Hur är vädret och klimatet?

Med över 300 soldagar året om är det inte svårt att förstå varför Andalusiens kustremsa kallas Costa del Sol – solkusten. Här råder ett varmt och torrt klimat om somrarna med sparsam nederbörd och milda vintermånader med spridda regnskurar.

Hur tar jag mig runt?

Om du önskar åka en längre sträcka på egen hand runt i Andalusien rekommenderas hyrbil, och du har tillstånd att ta dig fram på de spanska vägarna med ett vanligt svenskt körkort. Det är dock viktigt att kolla upp att du har en heltäckande försäkring innan du sätter dig bakom ratten. Om du vill ta en taxi, vinka till dig en taxi på gatan eller be ett närliggande hotell eller en restaurang att ringa åt dig. Överlag är priserna för en taxiresa i Andalusien något billigare än i Sverige och det är vanligt att chaufförerna använder taxameter. När det kommer till lokaltrafiken i Andalusien går det gott om bussar till och från samtliga samhällen längs Costa del Sol. Du behöver inte tänka på att införskaffa dig din biljett innan du kliver ombord, då du betalar direkt till busschauffören.

Vad har de för öppettider?

Affärerna i Andalusien håller generellt sett öppet från klockan 09:30 på morgonen till klockan 20:30 på kvällen. Större varuhus har öppet något längre, vanligtvis till cirka 21:30. Liksom i övriga Spanien håller man här stängt mitt på dagen för siesta, normalt mellan klockan 13:30 och 16:30. I de orter där turismen inte är lika stor håller de flesta även stängt på söndagar.  

Finns det något jag bör tänka på?

Eftersom Andalusien är en populär destination för långresor kan du klara dig fint i de flesta större städer i anslutning till hotellet med att tala engelska. På resorten kan det ibland till och med gå att göra sig förstådd på skandinaviska, eftersom personalen är vana vid svenska gäster. Utanför de större turismområdena kan däremot engelskkunskaperna hos lokalbefolkningen vara något begränsade.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationFrån pris
7/10 - 4/11Se flygtider Köpenhamn - KastrupLångtidssemester i Andalusien: Det Goda Livet Calahonda (från Köpenhamn)23 995:-SÄND FÖRFRÅGAN
7/10 - 4/11Se flygtider GöteborgLångtidssemester i Andalusien: Det Goda Livet Calahonda (från Göteborg)23 995:-SÄND FÖRFRÅGAN
8/10 - 5/11Se flygtider Stockholm - ArlandaLångtidssemester i Andalusien: Det Goda Livet Calahonda (från Stockholm)23 995:-SÄND FÖRFRÅGAN
4/11 - 2/12Se flygtider Köpenhamn - KastrupLångtidssemester i Andalusien: Det Goda Livet Calahonda (från Köpenhamn)20 995:-Boka
4/11 - 2/12Se flygtider GöteborgLångtidssemester i Andalusien: Det Goda Livet Calahonda (från Göteborg)20 995:-Boka
5/11 - 3/12Se flygtider Stockholm - ArlandaLångtidssemester i Andalusien: Det Goda Livet Calahonda (från Stockholm)20 995:-Fåtal platser kvar
27/1 - 24/2Se flygtider Köpenhamn - KastrupLångtidssemester i Andalusien: Det Goda Livet Calahonda (från Köpenhamn)19 995:-Boka
27/1 - 24/2Se flygtider Stockholm - ArlandaLångtidssemester i Andalusien: Det Goda Livet Calahonda (från Stockholm)19 995:-Boka
27/1 - 24/2Se flygtider GöteborgLångtidssemester i Andalusien: Det Goda Livet Calahonda (från Göteborg)19 995:-Boka
24/2 - 24/3Se flygtider Köpenhamn - KastrupLångtidssemester i Andalusien: Det Goda Livet Calahonda (från Köpenhamn)20 995:-Boka
24/2 - 24/3Se flygtider Stockholm - ArlandaLångtidssemester i Andalusien: Det Goda Livet Calahonda (från Stockholm)20 995:-Boka
24/2 - 24/3Se flygtider GöteborgLångtidssemester i Andalusien: Det Goda Livet Calahonda (från Göteborg)20 995:-Boka

Priset inkluderar:

• Flyg Stockholm/Göteborg/Köpenhamn–Málaga t/r inkl. transfer
• 4 veckor på 4* Macdonald Doña Lola Resort i Calahonda
• Boende i tvårumslägenhet med balkong/terrass och eget kök
• Nytt aktivitetsprogram varje vecka
• Svensktalande värdar under hela vistelsen

Priset inkluderar inte:

• Trerumslägenhet med kök och balkong/terrass, 2 995 kr/per person
• Tvårumslägenhet med kök och balkong/terrass till en person, från 8 995 kr
• Utflykter (presenteras med program och pris på destinationen)
• Avbeställningsförsäkring och reseförsäkring
•  Administrationsavgift, 95 kr (tillkommer om du önskar få bokningsbekräftelse och avresebrev skickat med vanlig post) 

* Teckna Gouda Reseförsäkring hos oss för hela resans längd eller kontakta ditt försäkringsbolag innan avresa om förlängning. Och med Gouda Komplement till hemförsäkring undgår du självrisk - eller upprepade självrisker vid flera skadehändelser. 

Hotell

Andra liknande resor