Utsikt över småbåtshamn i Cinque Terre i Italien
På promenad längs med kusten i Cinque Terre
Havsnära stigar och vitvin med ost och vindruvor
Färgglada hus på sluttningarna i Cinque Terre
Vacker katedral och färgglada hus i Cinque Terre, Italien
Vackra blommor och souvenirbutiker i Cinque Terre i Italien
Pittoreska hus och båtar i en hamn i Cinque Terre, från en resa i Italien
Kvinnlig turist som tittar ut över havet och kusten vid Cinque Terre i Italien
Färgglada och pittoreska hus i Cinque Terre. Från en resa i Italien
Pris från:
10 995:-
Dagar:8
Boka resa

Resa till Cinque Terre - en av Italiens mest exklusiva semesterregioner

Följ med oss på en resa till pittoreska och charmiga Cinque Terre, en av våra populära resor i Italien. Regionen kring de 5 små ”dockhusstäderna” längs Cinque Terres ojämna klippkust är bland det mest exklusiva i hela Italien och den finns även med på UNESCO:s världsarvslista.

Därför ska du resa med oss på kulturresa i Cinque Terre:

  • Centralt boende med närhet till historiska byggnader och klarblått hav
  • Upplevelserika och historiekryddade stadsvandringar
  • Traditionella färdsätt med tåg, linbana och båt
  • Besök i UNESCO-listade Genua

Traditionsenligt vackert

Det bildsköna Cinque Terre har lyckats bevara sin speciella charm med fiskebåtar på rad och tvätt på tork över gatorna. Området ligger i Ligurien längst upp i det nordvästra hörnet av Italien och består av de fem små byarna Monterosso, Corniglia, Vernazza, Manarola och Riomaggiore. Byarna binds ihop av vandringsleder av olika svårighetsgrad som slingrar sig runt de vackra bergen. Det är tuffa förhållanden för bilister så bästa sättet att resa mellan byarna på är till fots, med båt eller med tåg och det är naturligtvis det vi väljer.

Höga höjder och bländande vatten

Vi använder två hela dagar till att upptäcka Cinque Terre men besöker även flera av de andra sevärda städerna i närheten. Christoffer Columbus hemstad Genua, vars historiska centrum också finns med på UNESCO:s världsarvslista, står på programmet. Här kan man bl.a. besöka Europas största akvarium och de spännande sjöfartsmuseerna. I en annan kuststad, Rapallo, gör vi en resa med linbanan upp till "det glada berget" Montallegro, varifrån utsikten över havet är helt fantastisk. En resa i Ligurien är inte komplett utan ett besök i en av Italiens vackraste och mest berömda städer, nämligen den tidigare fiskebyn Portofino, som genom århundraden har lockat konstnärer och kändisar från hela världen. Vi kommer med båt till staden med de många lustjakterna och sedan äter vi lunch på en bra fiskrestaurang i grannstaden Santa Margherita.

Utflykterna sker oftast i kuperad terräng och med kollektivtrafik, så för att få full valuta av den här resan är det en fördel att kunna gå relativt obehindrat.

Ett hotell som stavas Grande

Vi har valt att bo i centrum av den charmiga staden Sestri Levante för att lätt ha tillgång till allt som staden har att erbjuda. Vårt hotell ligger mitt i det historiska centrumet bara några meter från havet och den lokala stranden. Hotellet har en härlig takterrass med swimmingpool och precis utanför dörren hittar man alla de bästa restaurangerna och de mysigaste caféerna.

KORT DAGSPROGRAM FÖR RESAN:

Dag 1: Ankomst till Pisa och transport till Sestri Levante
Dag 2: Stadsvandring i Sestri Levante. Utflykt till Cinque Terre - m. båttur längs hela kusten (F)
Dag 3: Utflykt till Manarola och Vernazza med tåg (F)
Dag 4: Ledig dag till egna upplevelser (F)
Dag 5: Utflykt till Genua med tåg, Liguriens imponerande huvudstad (F)
Dag 6: Extra utflykt till Portofino m. båttur och lunch på fiskrestaurang (F)
Dag 7: Utflykt till Rapallo och linbana till Montallegro (F)
Dag 8: Tid på egen hand i Pisa. Hemresa (F)

F = Frukost

Notera: Programmet är vägledande och ändringar i ordningsföljden kan förekomma. Information om det slutliga dagsprogrammet lämnas vid ankomsten till destinationen.