Resor till Frankrike

Byn Sant Antonino på Korsika

Klassiska Korsika

8 dagar

Korsika en oupptäckt pärla på världskartan!

Läs mer om vår rundresa på Korsika
från 12 995:-
Uteservering i Paris och staty med utsikt över floden Seine.

Genom Paris på 1:a parkett

Följ med på en unik och intim segling i hjärtat av Paris!

Läs mer om den lyxiga resan till Paris

Resor till Frankrike – Upplev den franska ö-världen och sprakande Paris

På våra resor till Frankrike erbjuds du en världskänd gastronomi, en varierande natur och en exklusiv kulturvärld. Landet är otroligt varierande och bjuder på allt från riviera och storstad till fantastiska naturupplevelser.

Vi har valt att fokusera våra Frankrike-resor till våra två favoritdestinationer;, den ståtliga ön Korsika och den kulturella skattkistan i huvudstaden Paris.

Rundresan på Korsika bjuder på ett sensommaräventyr med fransk medelhavsidyll. Lär dig mer om den spännande franska historien, låt dig hänföras av den betagande naturen och bli förförd av den unika och exklusiva gastronomin som ön i Medelhavet har att erbjuda.

På vår resa till Paris bor vi, som namnet på resan antyder, på första parkett när vi glider fram längs Seine på vår privata flodbåt. Längs veckan besöker vi storslagna sevärdheter, njuter av förstklassig mat och bor så centralt som det överhuvudtaget är möjligt.

Bienvenue en France!

Fakta om Frankrike

Geografi och demografi

Beläget i Västeuropa med tre långa kuster och tre landgränser, hittar vi EU:s största land – Frankrike - med en yta på 551 695 km2 och en befolkning på omkring 64 miljoner. Frankrike, eller Republiken Frankrike som är det officiella namnet på landet, präglas av ett varierande landskap som innefattar alltifrån kustslätter i norr till massiva bergskedjor i öst och syd. Det skiftande landskapet erbjuder följaktligen ett stort utbud för turisterna som här hittar goda förutsättningar för både skid-, sol och storstadssemestrar. Av denna anledning är det heller inte konstigt att Frankrike är världens mest populära turistdestination, med sina 85 miljoner internationella besökare varje år. Endast huvudstaden Paris i sig lockar omkring 30 miljoner utländska besökare.
Utöver de tre kustlinjerna, angränsar Frankrike mot länder som Tyskland, Belgien och Luxemburg i nordost, Monaco och Italien i sydöst samt Andorra och Spanien i söder. Förutom fastlandet består Frankrike utav flertalet territorier i bl.a. Nordamerika, Karibien, Sydamerika och Stillahavet. Då dessa landområden tillhör Frankrike, hör de också till EU trots deras läge. Du behöver exempelvis inte visum för att åka till den franska ön Martinique i Västindien eller öarna Reunion och Mayotte öster om Madagaskar.

Kollektivtrafik och transport

Lokaltrafiken i Frankrike är generellt välutvecklad och flera transportalternativ finns att tillhandahålla i de större städerna. Här kan du välja mellan att åka tunnelbana, spårvagn eller buss. Att färdas med taxi är också vanligt förekommande och endast i huvudstaden Paris kör omkring 15 000 taxibilar runt resenärer till olika destinationsmål. Taxibilarna är med andra ord inte svåra att få tag i.  

Om du har planer på att köra bil i Frankrike finns det gott om uthyrningsfirmor. De flesta är belägna i anslutning till tågstationer och flygplatser, och om du vistas i landet i mindre än 6 månader kan du köra fritt genom Frankrike där enda kravet är att du ska ha fyllt minst 21 år och inneha ett giltigt körkort.   

För att hitta mer information om trafikläget och offentliga transporter på den region du planerar att resa till, kan du gå in och läsa i faktan under destinationen.

Språk

I Frankrike talar man franska som modersmål, vilket även är landets officiella språk. Att kommunicera med fransmännen på engelska är sedan länge känt inte alltid det lättaste, då engelska inte är ett obligatoriskt ämne i skolan. Dock väljer allt fler att lära sig engelska och numera kan turister och besökare föra enklare konversationer på engelska med de flesta invånare, särskilt i de populära turistdestinationerna.

Valuta och betalning

Då Frankrike är medlem i EU har de, liksom de flesta EU-länder, euro som valuta (1 euro = 9,28 svenska kronor). Det går bra att växla både i Sverige och i Frankrike, samt att går det utmärkt att ta ut pengar i bankomaterna. Du kan också använda betalkort som VISA, MasterCard och American Express i de flesta större butiker och restauranger utan problem.

Pass

Ett giltigt pass krävs vid inresa, med det räcker att passet är giltigt t.o.m. dagen för hemresa.

Religion

Majoriteten av Frankrikes befolkning är katoliker (ca 64 %), men det finns även en minoritet av muslimer och protestanter. Så är du intresserad av att besöka olika muséer eller kyrkor i Frankrike så kan det vara bra att tänka på att täcka armar och ben för att visa respekt.

Väder och klimat

Frankrike har fyra klimatzoner: den fuktiga havslinjen till väst med svala somrar, en semikontinental zon med kalla vintrar och heta somrar i Alsace-regionen och bergsmassiven runt Alperna och Pyrenéerna, en mellanregion med kalla vintrar och heta somrar i norr, Parisregionen och centrala Frankrike, samt en Medelhavsregion med milda vintrar och relativt varma somrar i södra Frankrike.

De flesta regionerna i Frankrike har ett varmt, fuktigt klimat, där de varmaste månaderna har en genomsnittstemperatur på 22°. De södra delarna har varma Medelhavstemperaturer, med torra, varma somrar och moderata, blöta vintrar där de varmaste månaderna har en genomsnittstemperatur på över 22°.

För att hitta mer information om vädret på den region du planerar att resa till, kan du gå in och läsa i faktan under destinationen.

Övrig praktisk information

Tidsskillnad är inget bekymmer, då Frankrike befinner sig i samma tidszon som Sverige.

För att ringa från utlandet till Frankrike behöver man först slå landsnumret +33 följt av telefonnummer.

Bra att veta är också att kranvattnet är drickbart i hela Frankrike, dock kan det på vissa ställen ge en smak av klor.

Användbara fraser

Hej! Bonjour!

Talar du engelska? Parlez-vous anglais?

Bra, tack. Bien, merci.

Skulle jag kunna få se menyn, tack? Je peux avoir la carte, s'il vous plaît?

Jag skulle vilja beställa [rätt], tack. Je voudrais commander un/une _ [plat] _, s'il vous plaît.

Vi skulle vilja betala, tack. Nous voudrions payer, s'il vous plaît.

Maten var utsökt! Le repas était délicieux!

Hur tar jag mig till___? Comment je peux me rendre ___?

... centrum? ... au centre-ville?

... tågstationen? ... à la gare?

... flygplatsen? ... à l'aéroport?

... polisstationen? ...  au commissariat?

Var kan jag köpa en buss/tågbiljett? Où puis-je acheter un ticket de bus/train?

Hur mycket kostar det att åka till [destination]? Combien coûte un ticket pour _ [destination] _?

Unik resa med intim segling i hjärtat av Paris -

Upplev kärlekens och broarnas stad Paris från första parkett på denna helt enastående, intima och komfortabla kryssning. På denna resa har vi kombinerat de allra största sevärdheterna med en raffinerad kanalsegling på stadens levande pulsåder Seine. Här är stämningen mysig, atmosfären beh...Läs mer om segling genom Paris »

Upplev paradisön Korsika på nära håll på vår rundresa -

Det är inte bara vi som älskar att resa till Korsika: På National Geographics lista över platser att besöka 2015 kom Korsika på första plats! Denna rundresa ger dig en inblick i Korsika och öns många aspekter av natur, kultur och historia. Att bege sig runt på Korsika är en resa me...Läs mer om vår resa till Korsika »8 dagarfrån 12 995:-