Skip to main content

Mallorca – Medelhavets juvel

mysig uteplats med växter och krukor på mallorca
katedralen i palma intill havet
idylliska byar och naturskönt landskap med väderkvarnar på mallorca
gammaldags spårvagn genom landskapet på mallorca
gröna omgivnngar bland gator och torg på resa till mallorca
gemytliga port de soller i kvällsskrud på mallorca
småbåtshamn med palmer och klart vatten på resa till mallorca
middag med vin i solnedgången vid havet på resa till mallorca
8 dagar - pris per person från
13 995:-
Boka resa

Res till Mallorca 2024 – kultur, sol, bad och nya perspektiv

Välkommen till Mallorca – en kulturell pärla i Medelhavet som bara väntar på att bli upptäckt av oss med sin fulla potential. Denna spanska ö bjuder på en fascinerande blandning av historia, konst, gastronomi och naturliga skönhet som lockar besökare från hela världen. Det vi på Kulturresor Europa vet är att Mallorca är så mycket mer än bara en destination för sol och bad. Istället står det tydligt att ön är en plats där historia och kultur flätas samman och skapar en unik upplevelse för varje kulturresenär. Ön är rik på arkeologiska fyndplatser, medeltida slott och pittoreska byar som vittnar om dess fascinerande förflutna. Från antika romerska ruiner till de många medeltida kullerstensgatorna finns det oändligt mycket att utforska för den som gärna känner historiens vingslag susa, och det gör vi tillsammans under vår mallorcinska upptäcktsfärd som går genom magiskt vacker natur. På plats på Balearernas största ö avlöser de vackra naturvyerna varandra. Långt där ute bortom stränderna dundrar det djupblå Medelhavet, och alldeles intill land väntar de små vikarna som ligger magiskt orörda bland klippor och tallskogar.

Tillsammans tar vi oss fram genom de historiska städerna, längs de slingrande landsvägarna och med det turkosafärgade vattnet som närmsta granne, och när vi vänder hemåt igen kan vi med säkerhet skriva under på att Mallorca är en destination som har något att erbjuda för alla. Här väntar både historia, konst, mat, natur och avkoppling på de vackra stränderna, och allt pekar på att kommer denna ö att förtrolla oss alla med sin charm och skönhet. Så ge dig iväg till Mallorca tillsammans med oss och låt dig förföras av allt den har att erbjuda – du kommer inte att ångra det!

Därför ska du resa med oss till Mallorca:

  • Boende på strandnära och fyrstjärnigt hotell
  • Innehållsrika utflykter till både citrusstaden Sollér, droppstensgrottorna i Porto Cristo och historiska Valldemossa
  • Guidad tur i Palma med den mäktiga Bellverfästningen
  • Tid för både spännande kulturella upplevelser och välbehövd avkoppling
  • Svensktalande reseledare med mångårig erfarenhet av Balearernas pärla

Det innehållsrika Mallorca – ön med det lilla extra

Under vår gruppresa till Mallorca upplever vi öns främsta höjdpunkter under bland annat en guidad stadsrundtur i öns populära huvudort Palma, där vi vandrar längs de kullerstensbelagda slingrande gränderna i sällskap med vår reseledare och kommer öga mot öga med den mäktiga Le Seu-katedralen. Här bjuder det pulserande folklivet in till upptäcktsfärder och fartfyllda äventyr, medan den lantliga idyllen i medeltidsbyn Valldemossa tar oss tillbaka i tiden på det bästa av sätt. Förutom att njuta av den fridfulla tillvaron i stadens lilla centrum besöker vi självklart även det famösa 1300-talsklostret La Cartuja. Som fond finns hela tiden den häftiga bergskedjan Tramuntana, och ytterligare ett av våra utflyktsmål med bergen som kuliss är den historiska staden Sollér, belägen mitt i en citrusdoftande dal. Den tillhörande hamnstaden Port de Sollér passar vi förstås också på att stanna till i, och en tur med det välkända Apelsintåget skulle vi aldrig missa. Pricken över i:et bland våra inkluderade utflykter är en expedition till de välkända droppstensgrottorna i Porto Cristo. Snacka om extra allt!

Boende för den bekväma i Can Pastilla

Inramningen för hela veckan är ett perfekt beläget och nyrenoverat hotell, beläget i kuststaden Can Pastilla drygt åtta kilometer från Palma. Hotellrummen är ljusiga och luftiga, och hotellets placering på första parkett ut mot havet möjliggör en skön tur in till Palma till fots längs strandpromenaden för den hugade. Under vår resa ingår halvpension på hotellet, och med bara 150 meter till stranden kan du här passa på att fylla på med energi mellan de kulturella upplevelserna. Här kan strandbesökarna njuta av solen och havet, koppla av på solstolar eller prova på vattensporter som snorkling och vindsurfing. Stranden är också kantad av restauranger och barer där du kan njuta av färska skaldjur och andra lokala delikatesser medan du beundrar den spektakulära utsikten över havet.

Smaka dig genom Mallorca

När det gäller mat och dryck är Mallorca verkligen en gastronomisk himmel för finsmakare. Här kan vi prova lokala delikatesser som sobrassada, en kryddig korv gjord av färsk skinka och paprika, eller njuta av färska skaldjur och lokalt odlade grönsaker som smakar gudomligt. En måltid på Mallorca kompletteras naturligtvis med ett glas av något av öns prisbelönta viner som produceras på de soliga sluttningarna runt ön. Utöver de fyra utflykter som ingår i vår rundresa finns det faktiskt också möjlighet att följa med på en extrautflykt till en av öns många vingårdar, där vi både får inblick i den mallorcinska vinproduktionen och bjuds att smaka de utsökta vinerna.

Kort dagsprogram för resan:

Dag 1: Ankomst till Mallorca och transfer till Can Pastilla (M)
Dag 2: Stadsrundtur i Palma med buss och till fots (F, M)
Dag 3: Citrusstäderna Sollér och Port de Sóller med Apelsintåget (F, M)
Dag 4: Porto Cristo och de häftiga droppstensgrottorna (F, L, M)
Dag 5: Historiska Valldemossa med klostret Cartuja (F, M)
Dag 6: Ledig dag för egna upplevelser (F, M)
Dag 7: Marknadsbesök och lokal vingårdsutflykt med provsmakning (F, M)
Dag 8: Hemresa (F)

F = Frukost L = Lunch M = Middag

Notera: Programmet är vägledande och ändringar i ordningsföljden kan förekomma.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Mallorca och transfer till Can Pastilla (M)

¡Buenos dias! Efter vår flygning från Sverige och ankomsten till Palma de Mallorca åker vi tillsammans de få kilometerna till vårt hotell i kustorten Can Pastilla som blir vårt hem underden kommande veckan. Can Pastilla binds samman med öns huvudstad Palma via en strandpromenad och man man kan både gå och cykla hela vägen in till storstaden, eller så kan man ta lokalbussen som avgår i närheten av vårt hotell. På så sätt kan du med lätthet ta dig in till Palma om du vill utforska staden mer på egen hand. Can Pastilla kan skryta med en av de mysigaste stränderna på Mallorca, och strandpromenaden precis utanför hotellet ger semesterkänsla med sina butiker, restauranger och kaféer, där du kan insupa atmosfären och njuta av solens sköna strålar.

Bild: Strandidyll i Can Pastilla

Dag 2: Stadsrundtur i Palma med buss och till fots (F, M)

Idag går färden till Mallorcas huvudstad Palma. Innan vi tar oss in i stan gör vi ett fotostopp vid fästningen Bellver, som med sin speciella form är den enda runda fästningen i hela Spanien. Den har haft flera funktioner genom tiderna och har bland annat använts som fängelse. Från fästningen kan vi njuta av en fantastisk utsikt över Palmas stadskärna och hamn på den ena sidan och de majestätiska Tramuntanabergen på den andra. När vi ser öns stora skönhet är det inte svårt att förstå att många kändisar väljer att skaffa hus här på Mallorca för att tillbringa semestern på denna sköna medelhavsö. Till och med den tidigare spanske kungen Juan Carlos I är stormförtjust i Mallorca och tillbringar varje ledig stund på sitt sommarresidens med familjen.


Bild:
 Castell de Bellver med sin runda form är unikt i sitt slag

Tillsammans med vår reseledare tar vi en promenad genom Palmas stadskärna, och väl på plats märker vi att Palma är en mycket vacker och livlig stad med alla sina gågator och trottoarkaféer. I stadens historiska centrum, mitt i myllret av smala gator, gränder och små torg finns det över hundra olika rikemanspalats som bjuder in till spektakulära vyer. De flesta av dessa byggnader har stått här ända sen 1500-talet och det som brukar kallas för Spaniens gyllene århundrade, eller Siglo de Oro. Under den här tiden samspelade konst, litteratur, arkitektur, vetenskap och kolonialism, och skapade på så sätt en guldålder för hela det spanska riket. Det var då som några av landets absolut största namn som El Greco, Diego Velásquez och Miguel de Cervantes skapade konst och litteratur som är högt ansedd än idag, och i kombination med det vidsträckta imperium som spanjorerna hade tillskansat sig ledde det till en stor dominans, både i Europa, men även i hela världen. 


Bild:
 Det charmerande Palma med sin mysiga stadskärna och imponerande katedral La Seu

Palmas största kulturella sevärdhet var dock redan färdigställd när Siglo de Oro var i full blom. Den ståtliga katedralen La Seu byggdes mellan 1229 och 1346, och en av anledningarna till att den blivit så känd är kanske att två av landets största konstnärer har fått sätta sin prägel på det magnifika byggnadsverket. I början av 1900-talet fick stjärnarkitekten Antoni Gaudí ansvar för att genomföra en ombyggnad, och ganska nyligen har skulptören Miquel Barceló dekorerat ett av kyrkans kapell på ett ganska speciellt och omdiskuterat sätt, vilket vi kan bekanta oss mer med under vår tid i Palma. Den som vill kan också passa på att besöka muséet som tillhör den mäktiga katedralen och på så sätt ta del av dess långa och innehållsrika historia.

Efter stadsrundturen ges vi tid att på egen hand ta del av Palmas charmiga kvarter. Här kan vi flanera i gamla stan, besöka de exklusiva butikerna på stadens mer prominenta gator eller slå dig ner med en härligt fruktig klassisk sangria innan vi det blivit dags att vända tillbaka till hotellet. Du kan också välja att stanna kvar i stan och sen ta dig tillbaka till hotellet på egen hand senare under dagen.

Dag 3: Citrusstäderna Sollér och Port de Sóller med Apelsintåget (F, M)

I dag går färden till Mallorcas nordvästra del där vi får uppleva den något karga men oerhört vackra klippkusten. Längs vägen stannar vi till för ett antal fotostopp, och här finns det mängder av vyer att fotografera tack vare öns fascinerande bergskedja Tramuntana. Den sträcker sig tvärs över hela ön från den nordvästra till den nordöstra delen. 

Vårt slutmål för dagen är de två citrusstäderna Sóller och Port de Sóller. De ligger vackert grönskande dal med massor av citrusodlingar, och det är just dessa odlingar som lagt grunden till hela regionens välstånd. Sóller är särskilt välbesökt tack vare sitt gamla apelsintåg, som ända sedan 1912 har kört mellan Sóller och Palma. Ombord på tåget omges vi av en gemytlig känsla från den historiska järnvägen, och en åktur på det antika persontåget står självklart på vår dagsagenda. Järnvägsstationen i Sóller grundades under Mallorcas jugendperiod period, och tidstypiskt inrättades den i ett gammalt palats från 1600-talet. På så sätt blandades den mallorcinska klassiska gamla arkitekturen med den modernistiska, och än idag bidrar byggnaden, som faktiskt är världens allra äldsta järnvägstation till helhetsupplevelsen. Här hittar vi även stadens rådhus och sockenkyrkan som ritats av en av Gaudís elever, den katalanske arkitekten Joan Rubió.


Bild:
Sollér charmerar med både sitt traditionella Apelsintåg och sina slingrande gränder

Port de Sóller ligger vackert vid den cirkelformade bukten med en småbåtshamn och sitt pittoreska torg, där kaféerna med sina uteserveringar ligger sida vid sida och bjuder in till en liten paus. Efter en promenad med reseledaren får vi en stund att njuta av denna idylliska plats på egen hand.

Soliga Port de Sollér med hamnen på Mallorca.
Bild: Marinan bjuder in till sköna vyer i vackra Port de Sollér, och överallt syns områdets stolthet: apelsinerna

Dag 4: Porto Cristo och de häftiga droppstensgrottorna (F, L, M)

På dagens schema står en utflykt österut till Porto Cristo för en häftig upplevelse i de magnifika drakgrottorna Cuevas del Drach. Här vandrar vi genom underjorden och beundrar en helt unik naturskatt som vuxit fram under tusentals år. På vår väg genom grottsystemet slås vi av de spektakulära vyerna, och det allra mest magiska ögonblicket väntar på oss i slutet av turen. Nerför en sluttande gång stiger vi in i en vidsträckt grottsal där en underjordisk sjö breder ut sig under valvbågar och kring pelare som naturen själv har skapat på vackrast möjliga sätt. 


Bild:
I Cuevas del Drach breder den stora underjordiska sjön ut sig under de tusentals stalaktiterna

Utöver vårt besök i droppstensgrottorna får vi tid på egen hand för att uppleva byn Porto Cristo. Det livfulla fiskeläget är mysigt att promenera runt i, och speciellt om man tar vägen genom hamnkvarteren. Här kan vi på egen hand slå oss ner på ett kafé och njuta av det glittrande Medelhavet, stranden, de färgglada båtarna och vardagslivet som pågår. Legenderna om Porto Cristo är många. Byn sägs ha grundats efter att befolkningen byggt en kyrka som tack för att de överlevt ett häftigt oväder, och en annan legend berättar om de välkända kristna målningar som än idag finns bevarade i en kyrka strax utanför Porto Cristo.

Legenden berättar om ett portugisiskt fartyg på väg till Indien under 1500-talet, som under resans gång drabbades av en våldsam storm. Besättningen fruktade för sina liv och bad desperat till Gud om räddning, och lovade att de om de överlevde skulle skänka alla sina medhavda Jesustavlor till sin räddande hamn. Mirakulöst lyckades fartyget ta sig igenom stormen, och de hittade slutligen sin fristad i en vik just här utanför Mallorca. För att visa sin tacksamhet höll besättningen sitt löfte och skänkte tavlorna till invånarna i den närliggande staden, vilket senare kom att bli Porto Cristo. Tavlorna ansågs vara heliga och en gåva direkt från Gud, och de fördes till den lokala kyrkan där de bevarades och vördades.


Bild:
 I havsnära Porto Cristo smakar maten extra gott

Innan vi vänder hemåt avnjuter vi en lokal välsmakande lunch där smaklökarna får sitt lystmäte tack vare öns varierade kök och goda råvaror. På bussturen tillbaka till Can Pastilla ser vi hur landskapet skiftar från bergigt till platt och hur de traditionella vindmöllorna och stenmurarna med stor skönhet smyckar åkrarnas vajande säd.

Dag 5: Historiska Valldemossa med klostret Cartuja (F, M)

Denna resans femte dag kan vi se fram emot ett besök i det historiska Valldemossa, en liten stad som har vuxit fram kring det nästan 700 år gamla klostret La Cartuja. Staden har dessutom blivit känd för att den polske pianisten Frédéric Chopin kamperade här under vintern 1838–1839. Ihop med sin franska väninna Aurora Dupin, som även var känd under författarpseudonymen Georg Sand, bosatte han sig i klostret, som redan då hade en flera hundra år lång historia bakom sig. Klostret ligger på stadens allra högsta punkt och ses på långt håll, och de som vill kan ta sig en närmare titt på de munkceller som Chopin och hans väninna bodde i.

Vacker stenvägg med växter, Valldemossa i Mallorca
Bild: Vackra Valldemossa med sitt välkända kloster vars torn klamrar sig allra högst upp mot himlen

Efter rundvisningen på klostret går vi en gemensam promenad i den gemytliga staden längs de smala och blomsterprydda gatorna. Innan hemfärden får vi också tid att på egen hand upptäcka Valldemossas bästa smultronställen – inget annat än en ren fröjd! 

Dag 6: Ledig dag för egna upplevelser (F, M)

Äntligen får vi tid för egna äventyr på vackra Mallorca. Här finns det gott om både välkända och mindre kända platser att besöka, och reseledaren och hotellpersonalen kommer gärna med tips till den som känner sig sugen på ännu ett äventyr. Några av oss kanske med fördel njuter av en ledig dag på hotellet och stranden, eller så kanske man vill återbesöka Palma. Ett annat alternativ är att ta sig iväg längre bort, och med tillgång till exempelvis hyrbil kan du utforska ön i din egen takt.

Grön natur och berg på Mallorca.
Bild: En av Mallorcas många vackra naturvyer

Kanske ställer du in GPS:en på Andratx, en vackert belägen stad på öns västra del, med bland annat sin fina kyrka Església de Santa Maria, som är ett utmärkt exempel på gotisk arkitektur. Andratx är också hem för en levande konst- och kulturscen med flera konstgallerier och museer som lockar besökare året runt. Den södra delen av ön kan också locka med exempelvis Santanyi och klippvalvet Pontás som står rätt ute i havet mellan två badvikar. Även nationalparken Cala Mondragó och städer som Cala d’Or och Porto Petro är väl värda ett besök.

Dag 7: Marknadsbesök och lokal vingårdsutflykt med provsmakning (F, M)

Dagen till ära sätter vi fart mot Mallorcas mitt och staden Sineu. Sineu är en charmerande historisk gammal stad som snabbt ger dig en inblick i öns historiska och religiösa bakgrund. Stadens palats byggdes under kung Jakob II av Aragonien i början av 1300-talet, och här har många av öns kungar huserat genom århundradena. Idag används palatset som nunnekloster. En annan byggnad som även den må vara spektakulär, men av andra anledningar, är stadens sjukhus. Det är nämligen öns allra äldsta sjukhus, och det har anor ända tillbaka till år 1240. 

Även om staden till ytan är liten har den alltid varit en central och viktig knutpunkt, inte minst på grund av sin status som välkänd marknadsstad. Har vi tur att besöka staden på en dag då marknaden är öppen kan vi med glädje se att hur marknadsstånden öppnas upp och väcker liv i en av öns största marknader. Här kan vi hitta allt från egensydda kläder, traditionellt hantverk och naturligtvis även livsmedel som ost, chark, frukt och grönt i mängder. Om marknaden är öppen är det fritt fram att strosa runt på marknaden eller så kan du slå dig ner någon av uteserveringarna på stadens torg Plaza Des Fossar och njuta av vackra Sineu. 

Bild: På marknaden i den historiska staden Sineu finns hantverk och råvaror av alla sorter

Efter vårt marknadsbesök har det blivit dags för oss att lära oss mer om en av de industrier som, efter turismen, är störst på Mallorca – vinproduktionen. Mallorcas bördiga landskap och varma klimat året runt utgör perfekta förutsättningar för att odla vindruvor, och Mallorca har de senaste åren blivit en erkänd spelare i vinindustrin.

Vinproduktionen har varit en del av den mallorcinska kulturen i århundraden, sen romarna tog de första vinplantorna till ön. Produktionen grönskade från 1300-talet till slutet av 1800-talet när vinplantorna attackerades av vinlöss som förstörde hela skördarna, och vinodlingarna ersattes istället av mandelodlingar. Under 1990-talet bestämde sig några lokala vinodlare för att investera i att förbättra odlingarna och kvaliteten på vinerna. Kampen för goda viner med hög standard har fortsatt och mallorcinska viner dricks nu över hela ön och serveras på de flesta restauranger. Trots att kvaliteten har blivit så hög har inte kvantiteten blivit större, och det är fortfarande nästan omöjligt att köpa mallorcinska viner utanför ön.

Frodiga vinodlingar på Mallorca, Spanien.
Bild: Det mallorcinska vinet har på senare år blivit populärt runt om i hela Europa

Vi styr kosan mot Santa María del Camí och Maciá Batle Winery – en vingård som ända sedan 1856 har producerat lokala viner på ön. Genom decennierna har gårdens ägare förädlat vinproduktionen, och på plats får vi både en guidad tur runt gården och en efterföljande provsmakning av gårdens egna viner och övriga produkter. Under eftermiddagen vänder vi tillbaka mot hotellet och har därefter kvällen fri att tillbringa på egen hand. 

Dag 8: Hemresa (F)

Det har blivit dags att ta farväl av Mallorca, och idag åker vi den cirka 30 minuter långa vägen till flygplatsen. Här går vi ombord på planet som tar oss hem till Sverige igen, och i bagaget har vi mängder av nya och minnesvärda upplevelser att se tillbaka på under lång tid framöver.

Karta

Geografisk karta över Mallorca.

Väder

SE VÄDRET FÖR PALMA

För uppdaterad väderleksprognos gå in på smhi.se.

Väderkarta över den genomsnittliga temperaturen i Mallorca per år.

Fakta om Mallorca

Var ligger Mallorca?

Med en area på 3 640 km2 och ett invånarantal på ca 860 000 människor tar Mallorca hem priset för den största ön i ögruppen Balearerna. Mallorca ligger beläget något öster om den Iberiska halvön där du hittar det spanska fastlandet, och med över 300 soldagar per år attraherar öns varma Medelhavsklimat över 15 miljoner turister varje år. I huvudstaden Palma bor det ca 375 000 invånare och här finner du ett rikligt utbud av både shopping och restauranger.

Hur är vädret och klimatet?

Tack vare öns sydliga läge i Medelhavet och dess närhet till ekvatorn resulterar det i ett typiskt behagligt medelhavsklimat med varma, torra somrar och milda vintrar. Den bergiga ön kan dock ge upphov till varierande klimatförhållanden beroende vart man befinner sig.

Hur tar jag mig runt?

Från flygplatsen på Mallorca går det inga tåg till Palma, men däremot går det bussar samt taxibilar som står redo utanför ankomsthallen. Vill du ta bussen ska du hålla utkik efter busslinje 1 som går till Palma centrum. Du kan även beställa hyrbil inne i ankomsthallen. Hyrbil på Mallorca kan rekommenderas, då det finns mycket att se på ön. Tänk bara på att ha en heltäckande försäkring. Busstrafiken på Mallorca fungerar även mycket bra, och i stort sett går det bussar över hela ön. Ett gott tips är att hålla koll på busstidtabellerna om du ska någonstans, men generellt sett går bussarna relativt ofta under dagtid. Ett hett tips är att ta tåget som går från Palma till Port de Sóller. Det gamla tåget med sina trävagnar har blivit något av en attraktion för turister och längs med denna färd kan du njuta av vacker natur.

I Palma stad kan du enkelt ta dig runt till fots, då allt i Palma ligger inom gångavstånd.

Vad har de för öppettider?

I Mallorca ligger prisnivån, liksom i resten av Spanien, något lägre än i Sverige. Däremot kan priserna stiga en aning i större turistområdena, så var något observant på prislappen om du handlar på ett ställe där det vistas många turister. Apotek kan du hitta över hela Mallorca och de har vanligen öppet mellan 09.00-14.00 samt 17.00-20.00, då det under dagen är stängt för siestan.

Visste du att...

… Mallorcas turistinformation år 2015 rapporterade att det finns över 3 400 restauranger på ön?
… Mallorcas stränder är några av de mest besökta stränderna i hela världen? Exempelvis får stranden Es Trenc över 500 000 besökare årligen.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationFrån pris
22/5 - 29/5Se flygtider Stockholm - ArlandaMallorca – Medelhavets juvel13 995:-SÄND FÖRFRÅGAN

På den här resan är antalet deltagare max 40 personer.
Extrautflykterna genomförs vid minst 15 deltagare.

Flyg: Vill du resa från en annan flygplats än Stockholm? Vi hjälper gärna till med anslutningsflyg inom Sverige.

Priset inkluderar:

• Flyg Stockholm–Palma t/r inkl. transfer
• 7 nätter på Nautic Hotel & Spa 4* i Can Pastilla med balkong
• 7 x frukost
• 1 x lunch
• 7 x middag
• Utflykt till Sollér och Port de Sollér inkl. tågresa med Apelsintåget
• Utflykt till Valldemossa med besök på Cartujaklostret
• Utflykt till droppstensgrottorna i Porto Cristo
• Marknads- och vingårdsbesök med provsmakning
• Stadsrundtur i Palma
• Transport enligt program
• Svensktalande reseledare

Entréer inkluderade i resan:

• Apelsintåget mellan Palma och Sollér
• Cartujaklostret i Valldemossa
• Droppstensgrottorna i Porto Cristo

Priset inkluderar inte:

• Tillägg för dubbelrum med balkong och havsutsikt, 595 kr/person
• Tillägg för dubbelrum med balkong för en person, 2 095–2 595 kr/person
• Tillägg för dubbelrum med balkong och havsutsikt för en person, 3 095–3 695 kr/person
• Entréer utöver de ovan nämnda 
• Platsbeställning på en av de första 3–4 raderna i bussen vid utflykter och transfers, 200 kr
• Turistskatt, cirka €3/person per natt (betalas direkt på hotellet)
• Avbeställningsförsäkring och reseförsäkring*
• Administrationsavgift, 95 kr (tillkommer om du önskar få bokningsbekräftelse och avresebrev skickat med vanlig post) 

* Reseförsäkring – med Komplement till hemförsäkring undgår du självrisk – eller upprepade självrisker vid flera skadehändelser på samma resa. 

Hotell

Andra liknande resor