mysig uteplats med växter och krukor på mallorca
katedralen i palma intill havet
idylliska byar och naturskönt landskap med väderkvarnar på mallorca
gammaldags spårvagn genom landskapet på mallorca
gröna omgivnngar bland gator och torg på resa till mallorca
gemytliga port de soller i kvällsskrud på mallorca
småbåtshamn med palmer och klart vatten på resa till mallorca
middag med vin i solnedgången vid havet på resa till mallorca
Pris från:
10 395:-
Dagar:8
Boka resa

Rundresa på Mallorca där vi upplever ön ur en ny vinkel

Att resa till Mallorca är för många en klassiker, men vi vet att Mallorca har mycket mer att erbjuda än bara sol och bad, vilket vi visar på denna rundresa.

Den största ön i ögruppen Balearerna är just Mallorca, ön med den vackra medelhavskusten och de små vikarna som ligger orörda och vackra bland klippor och tallskogar. Utöver de tre utflykter som ingår i rundresan finns det dessutom möjlighet att följa med på en extra utflykt till öns sydvästra sida där vi besöker den gemytliga fiskebyn Andratx samt stannar till vid ett vinhus och provar de lokala vinerna.

Dagen efter ankomsten besöker vi Palma, Mallorcas populära huvudstad, där vi i sällskap av reseledaren går en rundtur till fots bland de kullerstensbelagda, slingrande gränderna, och självklart besöker vi även stadens imponerande katedral.

På den ena av de två heldagsutflykter som ingår i resan njuter vi av turen längs kuststräckan och bergskedjan Tramuntana. Vi kommer nära naturen och får uppleva den vackra men karga klippkusten. Här gör vi ett stopp i Valldemossa, där vi besöker stadens kloster, La Cartuja, från 1300-talet. Vi fortsätter till Port de Sóller som ligger vackert i en dal med citrusodlingar.
På den andra heldagsutflykten åker vi österut där vi bl.a. besöker en av öns mest populära attraktioner – drakgrottorna – och Europas största underjordiska sjö. Den här dagen ingår även en lokal mallorcinsk lunch som både är smakrik och varierad.

Inramningen för hela veckan är ett lägenhetshotell där alla lägenheter är fullt inredda med tillhörande balkong. Halvpension ingår på hotellet som är beläget 100 meter från stranden Tora i staden Paguera. Den här resan är för dig som både uppskattar ett kulturellt innehåll och tid på egen hand.

KORT DAGSPROGRAM FÖR RESAN:

Dag 1: Ankomst till Mallorca och transport till hotellet i Paguera (M)
Dag 2: Utflykt till Palma med buss och till fots (F, M)
Dag 3: Utflykt till den nordvästra delen av Mallorca, Valldemossa och Port de Sóller (F, M)
Dag 4: Ledig dag till egna upplevelser (F, M)
Dag 5: Utflykt till den östra delen av Mallorca med Porto Cristo inkl. tur i droppstensgrotta och lokal lunch (F, L, M)
Dag 6: Ledig dag till egna upplevelser (F, M)
Dag 7: Ledig dag eller extra utflykt till Andratx och besök i vinhus (F, M)
Dag 8: Hemresa (F)

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

Notera: Programmet är vägledande och ändringar i ordningsföljden kan förekomma. Information om det slutliga dagsprogrammet lämnas vid ankomsten till destinationen.