Skip to main content

Det Goda Livet: Långtidssemester i Andalusien

Sol, värme och gemenskap i södra Spanien

Längtar du också till Spanien? Vi förstår dig helt och hållet! Med Det Goda Livet plockar vi russinen ur den sydspanska kakan på våra två olika resorter på två sidor om Málaga. Ungefär 40 minuter väster om Andalusiens enda miljonstad hittar vi den lilla orten Calahonda, perfekt placerad vid havet. Här kan du bo på Macdonald Doña Lola Resort som är perfekt anpassad för en långtidsvistelse med Det Goda Livet. På andra sidan Málaga tronar svenskarnas paradisort Nerja. På en timmes tid når du fram till den lilla kustpärlan där det är lätt att känna sig som hemma. På vårt boende Las Rosas de Capistrano finns alla möjligheter att trivas med livet just när höst- och vintermörkret är som värst hemma i Sverige. Välkommen till Spanien – välkommen hem!

Därför är en långtidssemester med Det Goda Livet i Andalusien ditt bästa alternativ:

  • Spaniens sol och milda vintervärme
  • En exotisk kultur som kombinerar det moderna Europa och den moriska historien
  • Trygga boenden på välutrustade lägenhetshotell
  • Svensktalande värdar på plats under hela din vistelse
  • Det spanska köket fyllt av stora smaker

I siestans hemland

En av de mest lockande aspekterna av livet i Andalusien är den avslappnade takten. Traditionellt sett pågår den klassiska siestan vanligtvis från tidig eftermiddag, runt 14:00–15:00, till cirka 17:00. Under de timmarna stänger många butiker, restauranger och företag sina dörrar för att ge både personal och kunder möjlighet att vila och för att, framför allt sommartid, undvika dagens varmaste timmarna. Ta efter lokalbefolkningens dygnsrytm och unna dig en siesta under de timmar då solen står som högst på himlen. Slå dig ner på en solig terrass, njut av en svalkande dryck och låt timmarna passera i en lugn ström. Det är det här som är Det Goda Livet på riktigt.

Njut av de spanska smakerna

Att njuta av livet i Andalusien är att omfamna den rika matkulturen och de kulinariska traditionerna som har formats genom århundradena. Maten är en central del av livet både i Andalusien och i resten av Spanien, och att njuta av lokala delikatesser är ett absolut måste. Slå dig ner på en livlig tapasbar och låt kockarna överraska dig med allt från färska havets läckerheter, som grillade bläckfiskringar och marinerade sardiner, till krispiga grönsaker och iberisk skinka av högsta kvalitet. Det andalusiska köket präglas också av användningen av lokala olivoljor och färska grönsaker, och du kan förvänta dig att smaka på några av de mest utsökta olivoljorna i världen. Andalusien är även föremål för vinproduktion av olika sort. Här inåt landet från landet södra kust finns massor av vingårdar som gärna slår upp portarna för ett besök bland odlingarna, och för dig som vill lära dig mer om regionens stolthet sherryn rekommenderar vi ett besök till staden Jerez de la Frontera, strax norr om den häftiga kuststaden Cádiz som även den är väl värd ett besök.

En natur som bjuder in till upptäcktsfärder

Andalusien är också känt för sina vackra stränder och kuststäder. Koppla av på gyllene sandstränder, ta ett dopp i det azurblå Medelhavet och låt havsbrisen borsta bort alla bekymmer. Här finns ett otal charmiga kuststäder som Marbella och Almuñécar där historiska gator och moderna nöjen möts på ett harmoniskt sätt. För de äventyrliga själarna erbjuder de bergiga landskapen i Sierra Nevada möjligheter till vandring och utforskning. Njut av de hisnande utsikterna över det andalusiska landskapet och känn hur varje steg för dig närmare naturens skönhet.