Skip to main content

Det Goda Livet - Långtidssemester i Andalusien

Pris från:
18 995:-
Dagar:29
Boka resa

Det Goda Livet - Långtidssemester i Andalusien 

Gemenskap, spännande utflykter, gott om tid för avkoppling och en ren njutning för kropp och sinne - det är Det Goda Livet. Upplev hur solens strålar, nya vänskaper och berikande sociala och kulturella aktiviteter ger gnista, glädje och livskvalitet. På en semester skapad för dig som har lust till hjärtliga upplevelser - och till livet.

Gemenskap väntar på dig

I den mysiga kuststaden Calahonda i Andalusien på Spaniens solkust slår vi oss ner i fyra veckor. I vårt andra hem i solen finner vi en hjärtlig gemenskap som vi vill stanna kvar i och som man gärna återvänder till. Hotellet för resan är det trevliga Doña Lola Resort – som charmar oss med sin spanska atmosfär, vackra omgivningar och sitt fantastiska läge vid havet. Med välutrustade lägenheter, gemensamma ytor och promenadavstånd till både strand och stad, är vårt hotell helt idealiskt för en långtidssemester. Ta med din favoritkopp, den inramade bilden av hunden eller barnbarn och gör dig hemmastadd i den trevliga lägenheten med eget kök och balkong. Här bor även dina värdar som ser till att din tid i Spanien blir fylld med skratt och glädje. Pausa den vintriga vardagen och välkomna ljusa dagar med aktiviteter, havsbriser och vänliga möten.

Aktiviteter för kropp, själ & hjärta

Dagarna fylls med spännande upplevelser där roliga aktiviteter och avkoppling står i fokus. Starta morgonen men en promenad när solen går upp över havet, följ med när vi besöker den lokala marknaden, utmana dina nya bekantskaper i boule och testa dina kunskaper i kvällens quiz. Du kan välja att delta i de aktiviteter och upplevelser som du själv önskar, så att din resa blir precis som du vill ha den. 

Låt oss lämna vinterkläderna i garderoben och istället packa resväskan för en mild och solig semester. En semester som ger dig en unik gemenskap och möjlighet att delta i många sociala aktiviteter och upplevelser som ger nytt perspektiv på livet. Du skapar minnen för livet tillsammans med andra!

Därför ska du välja Det Goda Livet - Långtidssemester i Andalusien

  • En gemenskap som värmer
  • 4 veckor i milt klimat
  • Aktiviteter för kropp och själ
  • Svensk värd som förhöjer vistelsen
  • Boende vid havet
  • Flyg från Luleå, Göteborg, Stockholm och Köpenhamn
Sök resa
Fyll endast i de fält som är väsentliga för dig

Aktiviteterna

Aktiviteter på Macdonald Doña Lola Resort

Aktivitetsprogrammet varierar för varje vecka och blir presenterat av dina värdar. På veckoprogrammet kan du se när du kan följa med på utflykt, lyssna på ett föredrag eller vara med på boule nere på stranden.

Här kan du se exempel på hur ett aktivitetsprogram för en vecka skulle kunna se ut och vilka aktiviteter som kan vara med.

Morgonpromenad

Upp och hoppa! Ta på dig dina bekväma joggingskor och följ med på en skön rask tur på cirka 45 minuter som vi avslutar med en stretching. Ett underbar sätt att starta sin morgon, du rör på kroppen, blir starkare och får njuta av soluppgången utöver havet.

Stretching/Yoga

Stretching och yoga hjälper till att stärka din kropp och rörlighet, minska stress och generellt hålla kropp och själ i bättre balans. Andas djupt och delta i bekväm stretching eller yoga. Alla kan vara med på detta - det krävs inga förkunskaper - bara lusten.

Kontortid  

Du kan alltid komma i kontakt med dina värdar och måndag - fredag har dom kontorstid så att du kan komma förbi. Här kan du få råd, tips eller bara en trevlig stund.    

Aqua gym

Ta med dina badkläder och möt oss i poolen för vattengymnastik. Det bästa och skonsammaste sättet att styrka kroppen. Kom hem med en starkare och friskare utgåva av dig själv än när du åkte.

Bouleturnering

Är du en tävlingsmänniska? Här har du iallafall möjlighet att vara med på en bouleturnering på stranden. Väldigt omtyckt aktivitet!

Middagar

Vi arrangerar singel- och lära-känna-varandra-middag. Vi möts i receptionen och alla som vill vara med är välkommen. Du betalar själv för middagen men du får gratis sällskap.

Utflykter

Följ med när vi presenterar några av Andalusiens största sevärdheter. Tillsammans med vår värd åker vi till 
Ronda, Caminito del Rey, Granada, Gibraltar och Malaga. Mer infomation om detta och anmälan till utflykterna får du på destinationen.


Bild: Första bilden är från Ronda och den andra är tagen under en vandring på Caminito del Rey

Fakta om Calahonda

FakTa om Calahonda

Calahonda ligger i Andalusien, och är namnet på regionen som ligger i södra Spanien på den Iberiska halvön och som till ytan utgör 1/6 av Spaniens landyta. Det motsvarar vårt kära grannland Danmark gånger två. Sevilla är huvudstaden i regionen som har cirka 8 miljoner invånare vilket innebär att Andalusien är den mest befolkade regionen i hela Spanien. Calahonda ligger på kusten mellan Marbella och Fuengirola.

Hur är vädret och klimatet?

Med över 300 soldagar året om är det inte svårt att förstå varför Andalusiens kustremsa kallas Costa del Sol - den ”Spanska solkusten”. Här råder ett varmt och torrt klimat om somrarna med sparsam nederbörd och milda vintermånader med spridda regnskurar.

Hur tar jag mig runt?

Om du önskar åka en längre sträcka på egen hand kan hyrbil rekommenderas i Andalusien. Dock är det viktigt att man kollar upp att man har en heltäckande försäkring innan man sätter sig bakom ratten. Du har tillstånd att köra på de spanska vägarna med ett svenskt körkort, men kom ihåg att åldersgränsen för att hyra bil är 20 år. Om du vill ta en taxi, vinka till dig en taxi på gatan eller be ett närliggande hotell eller en restaurang att ringa åt dig. Överlag är priserna för en taxiresa i Andalusien något billigare än i Sverige och det är vanligt att chaufförerna använder taxameter. När det kommer till lokaltrafiken i Andalusien går det gott om bussar till och från samtliga samhällen längs Costa del Sol. Du behöver inte tänka på att införskaffa dig din biljett innan du kliver ombord, då du betalar direkt till busschauffören.

Vad har de för öppettider?

Affärerna i Andalusien håller generellt sett öppet från 09.30 på morgonen till 20.30 på kvällen. Större varuhus har öppet något längre, vanligtvis till 21.30. Liksom i övriga Spanien, håller man här stängt mitt på dagen för siestan, normalt mellan kl. 13.30 – ca 16.30. I de orter där turismen inte är lika stor, håller de flesta även stängt på söndagar.  

Finns det något jag bör tänka på?

Eftersom Andalusien är en populär destination för långresor, kan du klara dig fint med att tala engelska, ja ibland till och med skandinaviska. Särskilt när du ska kommunicera med personalen inom hotell och service. Utanför de större turismområdena däremot kan engelskkunskaperna hos lokalbefolkningen vara något begränsade.

Karta

Möt värdarna

Dina värdar

Så snart du landar i Spanien så blir du mött och hälsad välkommen av dina värdar. De är svenska och bor på samma hotell under hela semestern för att vara tillgängliga dygnet runt. De kan hjälpa dig med allt från bussbiljetter, tips på restaurang eller hyrbil till egna utflykter. De arrangerar ett fullspäckat aktivitetsprogram som du kan välja att vara en del av så mycket du vill och när du vill. Värdarna finns med under all aktiviteter och bidrar med ett leende och livserfarenhet till många härliga stunder. Har du själv någonting som du har upplevt som du vill berätta om, är du tidigare yogalärare, expert i bridge eller spelar du ett instrument? Då får du mer än gärna dela detta med dina medresenärer, ta bara kontakt till värdarna och de kan planera in detta i ett veckoprogram.
 


Bild: Några av Det Goda Livets värdar

Väder

SE VÄDRET I MARBELLA NÄRA CALAHONDA

Få uppdaterade väderutsikter på smhi.se

Väderkarta över den genomsnittliga temperaturen i Andalusien per år.

Avgångar & priser

Sida 1 av 2

AvresaAvreseortDestinationFrån pris
9/10 - 6/11Se flygtider KöpenhamnDet Goda Livet - Långtidssemester i Andalusien (från Köpenhamn)21 995:-Boka
9/10 - 6/11Se flygtider GöteborgDet Goda Livet - Långtidssemester i Andalusien (från Göteborg)22 995:-Boka
9/10 - 4/12Se flygtider KöpenhamnDet Goda Livet - Långtidssemester i Andalusien - 8 Veckor (från Köpenhamn)37 495:-Fåtal platser kvar
9/10 - 4/12Se flygtider GöteborgDet Goda Livet - Långtidssemester i Andalusien - 8 Veckor (från Göteborg)38 995:-Fåtal platser kvar
10/10 - 7/11Se flygtider Stockholm - ArlandaDet Goda Livet - Långtidssemester i Andalusien (från Stockholm)20 995:-Fåtal platser kvar
10/10 - 4/12Se flygtider Stockholm - ArlandaDet Goda Livet - Långtidssemester i Andalusien - 8 Veckor (från Stockholm)37 495:-Fåtal platser kvar
6/11 - 4/12Se flygtider KöpenhamnDet Goda Livet - Långtidssemester i Andalusien (från Köpenhamn)18 995:-Boka
6/11 - 4/12Se flygtider Stockholm - ArlandaDet Goda Livet - Långtidssemester i Andalusien (från Stockholm)18 995:-Boka
6/11 - 4/12Se flygtider GöteborgDet Goda Livet - Långtidssemester i Andalusien (från Göteborg)18 995:-Boka
6/11 - 4/12Se flygtider LuleåDet Goda Livet - Långtidssemester i Andalusien (från Luleå)19 995:-Boka
31/1 - 28/2Se flygtider KöpenhamnDet Goda Livet - Långtidssemester i Andalusien (från Köpenhamn)19 495:-Boka
31/1 - 28/2Se flygtider Stockholm - ArlandaDet Goda Livet - Långtidssemester i Andalusien (från Stockholm)18 995:-Boka
31/1 - 28/2Se flygtider GöteborgDet Goda Livet - Långtidssemester i Andalusien (från Göteborg)18 995:-Boka
31/1 - 28/2Se flygtider LuleåDet Goda Livet - Långtidssemester i Andalusien (från Luleå)19 995:-Boka
31/1 - 27/3Se flygtider KöpenhamnDet Goda Livet - Långtidssemester i Andalusien - 8 Veckor (från Köpenhamn)35 995:-SÄND FÖRFRÅGAN

Priset inkluderar:

• Flyg Stockholm/Göteborg/Luleå med mellanlandning/Köpenhamn–Malaga t/r inkl. transfer
• 4 eller 8 veckor på hotell Doña Lola 4* i Calahonda
• Boende i 2-rumslägenhet med balkong/terrass och eget kök
• Aktivitetsprogram för hela perioden
• Svensktalande värdar under hela vistelsen

Priset inkluderar inte:

• 3-rums lgh med kök och balkong/terrass, 3 295 kr
• 2-rums lgh med kök och balkong/terrass till 1 person, 9 695 kr
• Möjlighet att köpa utflykter på plats
• Försäkringar: Obs! Reseskydd i hemförsäkringar gäller endast under resans 45 första dagar*
• Administrationsavgift för bokningar där bekräftelsen skickas med vanlig post (gäller ej vid onlinebokningar), 95 kr

 

*ÖVRIG INFORMATION
Reseskydd i hemförsäkringar gäller endast under resans 45 första dagar.
Teckna Gouda komplement till hemförsäkring hos oss för hela resans längd eller kontakta ditt försäkringsbolag innan avresa om förlängning.
Med Gouda komplement slipper du självrisk eller upprepade självrisker vid flera skadehändelser.
För resor med längre varighet än 45 dagar bortfaller alltid semestergaranti oavsett försäkringsbolag.

Hotell

Trustpilot