hamn och grön natur i bonifacio på ön korsika på resa
Cafe med fransk mat och baugetter på resa till korsika
bergig natur och hav längs vägen på ön korsika
Res till Korsika och upplev Sant Antonino
Hus på kulle med berg i bakgrund på utflykt till Corte på ön Korsika
färgglada fiskebåtar i hamnen på ön korsika med palmer och upplevelser
jordgubbar och vitt vin med berg i bakgrunden på korsika
Res till Korsika och upplev Bonifacio vid havet
Status:
Fullt

Upplev paradisön Korsika på nära håll på vår rundresa


Det är inte bara vi som älskar att resa till Korsika: På National Geographics lista över platser att besöka 2015 kom Korsika på första plats!

Denna rundresa ger dig en inblick i Korsika och öns många aspekter av natur, kultur och historia. Att bege sig runt på Korsika är en resa med oförglömligt landskap. Vår kunniga reseledare öppnar den korsikanska skattkistan med allt vad den innehåller; de vackra kuststäderna, den korsikanska kulturen, unik flora och fauna och en resa till havet - för så upplever man också Korsika. Vi passerar bergspass med höga toppar och stora skogar. Vi besöker flera städer - stora som små - där stolta korsikanska folksjälar gör oss sällskap. Vi växlar mellan kulturupplevelser och panoramisk rundtur i Korsikas hisnande landskap, och vi kommer också få tid på egen hand för att kunna utforska "berget i havet".


Med vår reseledare utforskar vi Bonifacio, Ajaccio, Corte och staden Sartene som sägs vara den stad som har den mest utpräglade korsikanska atmosfären av alla på ön. På vår rundresa runt ön bor vi på fyra typiska lokala hotell - alla tre-stjärniga hotell. Korsikas närmaste grannar i Europa är de två populära regionerna i Provence och Toscana, och ön är därför en unik blandning mellan Frankrike och Italien på sitt eget sätt. Stämningen är lockande och har den unika charm och odefinierbara atmosfär som är så karakteristisk för det mediterranska ösamhället.

Kort dagsprogram för rundresan:

Dag 1: Ankomst. Till hotellet söder om Bastia (M)
Dag 2: Bergsbyn Corte (F, M)
Dag 3: Bonifacio med båttur (F, M)
Dag 4: Korsikanska byar med stopp i Sartène. Lunch på Bavella Pass (F, L, M)
Dag 5: Den korsikanska naturen (F, M)
Dag 6: Ajaccio med stadsvandring (F, L, M)
Dag 7: Porto, les Calanques de Piana och Calvi med korsikanska musikarrangemang (F, L, M)
Dag 8: Hemresa (F)

F = Frukost   L = Lunch   M = Middag

Notera: Programmet är vägledande och ändringar i ordningsföljden kan förekomma. Information om det slutliga dagsprogrammet lämnas vid ankomsten till destinationen.