Skip to main content
29 dagar - pris per person från
18 995:-
Boka resa

Långtidssemester i Andalusien: Det Goda Livet Nerja

Gemenskap, sol och värme i Spanien

Välkommen till en resa där både aktivitet och avkoppling binds samman genom en trivsam gemenskap. På plats i Spanien får du uppleva hur solens strålar, nya vänskaper och berikande sociala och kulturella aktiviteter ger gnista, glädje och livskvalitet under en fyra veckor lång långtidssemester skapad för dig som längtar efter en hjärtlig upplevelse. Kropp och sinnen blir bortskämda med god mat, roliga aktiviteter och härlig avkoppling, och det är just det som är Det Goda Livet – en semester skapad speciellt för dig.

Därför ska du resa med Det Goda Livet till Nerja:

  • Boende i centrala Nerja vid Medelhavets stora blå
  • Värdar från Sverige för social gemenskap
  • Perfekt balans mellan aktivitet och avkoppling – allt enligt dina preferenser
  • En månad i solen i lägenhet med balkong och kök
  • Flyg från Stockholm och Köpenhamn

En värmande idyll att trivas i

Ta sikte på den charmiga kuststaden Nerja i Andalusien, belägen längs Spaniens soliga kust, och tillbringa fyra härliga veckor tillsammans med dina svensktalande värdar, dina medresenärer och Andalusiens vänliga lokalbefolkning. Hotellet som blir vår tillflyktsort under denna resa är det bekväma Las Rosas de Capistrano, som imponerar med sin sydeuropeiska atmosfär, natursköna omgivningar och sitt härliga läge mitt i det sprudlande Nerja. Här, på vårt andra hem i solen, finner vi en varm gemenskap som lockar oss att både njuta av vår första vistelse och att återvända igen och igen. Med sina välutrustade lägenheter, gemensamma utrymmen och närhet till både strand och stad blir hotellet det perfekta valet för en förlängd semester. Gör dig hemmastadd i den trevliga lägenheten med eget kök och balkong. Våra svensktalande värdar, som också bor på hotellet, kommer göra din vistelse i Spanien både trivsam och minnesvärd, så sätt fart mot Nerja för att låta Det Goda Livet hålla i taktpinnen inför den kommande höst- och vintersäsongen.

Forma din egen vardag – tillsammans med andra

Med Det Goda Livet får du ett välbehövt avbrott från din gamla vardag, och du kan istället tillåta dig själv att forma en ny. Här presenterar dina svenska värdar varje vecka ett engagerande aktivitetsprogram, och tillsammans formar vi en semester med en varm samhörighet där vi utforskar både nya platser, möter nya människor, får nya perspektiv på livet och har möjlighet att tillsammans med andra skapa minnen som följer oss genom livet. Du bor i en trygg och bekväm miljö och har friheten att välja aktiviteter, upplevelser och deltagande i gemenskapen precis som du önskar. Våra värdar står redo att välkomna dig!

Aktiviteter

Vårt aktivitetsprogram på Las Rosas de Capistrano varierar från vecka till vecka och presenteras av dina värdar. Vissa av aktiviteterna anordnas av våra värdar, medan andra är en del av hotellets ordinarie aktivitetsprogram. På veckoprogrammet kan du se när du kan följa med på utflykt, lyssna på ett föredrag eller vara med på boule nere på stranden. Majoriteten av aktiviteterna är gratis att delta i, men pris och utförligt program för utflykterna presenteras på destinationen. 

Här kan du se exempel på hur ett aktivitetsprogram för en vecka skulle kunna se ut och vilka aktiviteter som kan vara med.

Morgonpromenad

Upp och hoppa! Ta på dig dina bekväma joggingskor och följ med på en skön rask tur på cirka 45 minuter som vi avslutar med stretching. Ett underbar sätt att starta din morgon – du rör på kroppen, blir starkare och får njuta av soluppgången vid havet.


Bild: Soluppgång över Spaniens sydkust

Stretching/yoga

Stretching och yoga hjälper till att stärka din kropp och rörlighet, minskar stress och håller generellt kropp och själ i bättre balans, så andas djupt, sträck ut kroppen och rensa huvudet. Alla kan vara med – det krävs inga förkunskaper, bara en vilja att vara med.


Bild: Ett skönt yogapass eller en stretchingstund är en perfekt sysselsättning för att ta hand om kroppen

Kontorstid  

Du kan alltid komma i kontakt med dina värdar, och måndag–fredag finns de tillgängliga under kontorstid så att du kan komma förbi. Här kan du få råd, tips eller bara en trevlig stund.

Aqua gym

Ta med dina badkläder och möt oss i poolen för vattengymnastik – det bästa och mest skonsamma sättet att styrka kroppen. Kom hem med en starkare och friskare version av dig själv än när du åkte!


Bild: Nog för att det är skönt att slappna av vid poolen, men ibland kan det vara härligt med lite vattengympa också!

Bouleturnering

Är du en tävlingsmänniska? Här har du möjlighet att vara med på en bouleturnering på stranden. En väldigt omtyckt aktivitet!


Bild: Vem vinner och vem försvinner? I bouleturneringen går ingen säker

Middagar

Vi arrangerar singel- och lära-känna-varandra-middagar, där alla som vill vara med är välkomna. Vi möts i receptionen och avnjuter en god middag – du betalar själv för middagen, men du får gratis sällskap!


Bild: Det Goda Livet är perfekt för dig som reser själv och vill stifta nya bekantskaper

Utöver våra trevliga sociala aktiviteter beger vi oss också iväg på ett antal utflykter under vår långtidssemester. Läs mer om utflykterna i nästa stycke och börja fundera på vilka du helst vill följa med på!

Utflykter

Under din långtidssemester i Andalusien ges du tid till både rofylld avkoppling och trevliga sociala aktiviteter, och dessutom har du möjlighet att följa med på någon av våra spännande utflykter som vi kommer att arrangera under resans gång. På utflykterna får du chansen att upptäcka och lära känna närområdet bättre, och vi utlovar en mix av gammalt och nytt, lättsmält och utmanande och garanterat minnesvärda upplevelser.

Nedan kan du se exempel på några av de utflykter som kan komma att arrangeras på plats i Spanien. Vilka utflykter som slutligen arrangeras beror på gruppens intresse och antal anmälda deltagare. Utöver de utflykter som nämns här ytterligare utflykter komma att presenteras på plats. Då presenteras även priserna och det slutgiltiga upplägget med eventuella inkluderade luncher och medföljande lokalguide för de olika utflykterna.

Du bokar in dig på utflykterna direkt hos dina värdar på hotellet. Utflykterna genomförs vid ett minimumantal deltagare anmälda, så om du vill vara säker på att komma iväg på utflykten rekommenderar vi att du anmäler dig och betalar så snart utflykterna offentliggörs på destinationen. Ett slutgiltigt besked om datum, pris och genomförande av utflykten meddelas under resans gång. Här nedanför kan du läsa mer om exempel på några av de utflykter som kan komma att presenteras på destinationen och som du kan välja att följa med på. Låt inspirationen flöda!

Granadas unika själ

Även om Granada naturligtvis är mest känt för det magnifika Alhambrapalatset ska man inte missa att besöka själva staden Granada. Här väntar imponerande monument och små trånga gränder där man bara vill fortsätta vidare runt nästa krök. Vi tar sikte på staden vid Sierra Nevada-bergen och gör en gemensam stadsrundtur. Katedralen och Albaicínkvarteret kan nämnas som stadens främsta pärlor, och efter vår rundtur får vi tid att på egen hand insupa Granadas magnifika atmosfär. Njut av en tapaslunch med ett glas sprudlande tinto de verano och ta en shoppingrunda eller ställ in siktet på Sacromontegrottorna för att stifta närmare bekantskap med den traditionella flamencon och stadens romska kultur.


Bild: Granada blir en upplevelse som kommer att finnas med oss länge

Vill du följa med? Denna utflykt passar alla som vill uppleva en av Andalusiens häftigaste och mest unika historiska städer.

Kuststaden Almería och en liten del av öknen

Vi styr kosan österut mot den lilla kuststaden Almería. Här lär vi känna staden lite bättre under en gemensam stadsrundtur, och därefter ges vi tid att på egen hand utforska vad staden har att erbjuda. Här finns bland annat den välkända alcazaban – fästningen – som blickar ut över staden och som är väl värd ett besök, och den historieintresserade kan ta tillfället i akt att få en tillbakablick i Spaniens historia genom att besöka de välbevarade skyddsrummen från spanska inbördeskriget.

Utflykten kan även om intresse finns kompletteras med ett besök på Fort Bravo i Tabernas – den uppbyggda westernstaden mitt ute i öknen som agerat filmkuliss åt bland annat Lawrence of Arabia (1962), Indiana Jones and the Last Crusade (1989) och Exodus: Gods and Kings (2014). Här förflyttas vi genom tid och rum, inte bara på grund av miljöerna utan också tack vare de uppklädda statisterna som nästan får oss att glömma var vi egentligen befinner oss…


Bild: Utsikten över Almería är nästan lika spännande som den över det märkliga Fort Bravo mitt ute i öknen

Vill du följa med? Den här utflykten passar för alla kulturintresserade filmfantaster som vill lära sig mer om Andalusiens historia.

Las Alpujarras pittoreska bergsbyar

På den här utflykten beger vi oss till en av Spaniens mest pittoreska regioner: Las Alpujarras. Las Alpujarras är beläget i bergskedjan Sierra Nevada och består av en rad små byar som klamrar sig fast vid de branta sluttningarna. Med sina charmiga bergsbyar, hisnande landskap och kulturella rikedomar kan vi konstatera att Las Alpujarras har mycket att erbjuda på vårt besök i byarna som är kända för sina vita hus med platt tak och prunkande blomsterlådor. De lugna byarna är perfekta för upptäcktsfärder till fots genom de slingrande gränderna i byarna Pampaneira, Bubión och Capileira. Här kan vi upptäcka det lokala hantverket, beundra den traditionella arkitekturen och njuta av utsikten över de omgivande dalarna, och det är med fina intryck av de vackra vyerna som vi vänder hemåt igen.


Bild: Småskaliga Las Alpujarras bjuder in till trivsamma promenader genom gränderna

Vill du följa med? Den här utflykten passar alla som vill uppleva det genuina Spanien i himlastormande natur

Andalusiens hjärta Antequera och möjlighet till spektakulär vandring längs El Caminito del Rey

Tillsammans tar vi sikte på staden i Andalusiens hjärta – Antequera. Staden ligger mellan Málaga, Granada, Cordoba och Sevilla, och är en historisk relik med över 50 välbevarade arkitektoniska mästerverk. Dessutom är landskapet böljande och vackert med sina åkrar och odlingar, och här finns ett antal delikata godbitar att sätta tänderna i. Vad sägs till exempel om porra antequerana (en krämigare variant av gazpacho) med mollete (arabiskt bröd) och söta montecados till efterrätt?


Bild: Antequeras autentiska småstadslugn passar de flesta, medan El Caminito del Rey är något för de adrenalinsökande

De som vill kan sedan ta sig vidare till El Caminito del Rey, som utan tvivel är en av de mest spektakulära upplevelserna du kan upptäcka i Andalusien. På plats i naturreservatet Los Gaitanes hittar vi en särpräglad geologi, floder och insjöar och vacker växtlighet, och det är inte svårt att förstå varför denna vandringsled har blivit en av områdets mest populära attraktioner. Allt som allt är vandringen 7,7 kilometer lång, varav 2,9 kilometer går längs skogsstigar. Resterande delen av turen går genom själva ravinen. Drygt 2,5 timme senare har vi tagit oss genom den vackra naturen, och vi blir upphämtade med bussen som tar oss tillbaka till hotellet.

Vill du följa med? Denna utflykt passar alla som vill ut på upptäcktsfärd, ta del av fantastiska bortglömda skatter i det häftiga Andalusien och komma närmare inpå regionens natur.  

Málaga – Andalusiens mångfacetterade miljonstad

Vi åker till det närliggande Málaga – staden som på bara några decennier vuxit till en riktig metropol. Staden är verkligen värd ett besök och erbjuder både ett nybyggt hamnområde, pittoreska gränder i gamla stan och den gamla fästningen som tronar på hög höjd med utsikt över hela stan. Här finns många sevärda museer, som till exempel Picassomuseet och Carmen Thyssen-museet, och i staden är det ingen stor uppgift att trivas. Här går vi en gemensam rundtur i sällskap med antingen våra kunniga värdar eller en lokalguide, innan vi får tid att på egen hand utforska vad staden har att erbjuda.


Bild: Málaga är inbjudande och kommer med all sannolikhet att ta sig in på listan över dina favoritstäder

Vill du följa med? Denna utflykt passar alla som både vill lära sig mer om en vibrerande storstad och samtidigt få upptäcka på egen hand. 

Möt värdarna

Så snart du landar i Spanien blir du hälsad välkommen av dina värdar. De är svenska och bor på samma hotell under hela semestern för att vara tillgängliga dygnet runt. De kan hjälpa dig med allt från bussbiljetter, tips på restauranger eller att fixa hyrbil till dina egna utflykter. Värdarna finns med under alla aktiviteter, inklusive våra spännande utflykter runtom i regionen, och bidrar med både ett leende och mångårig livserfarenhet till många härliga stunder.

De arrangerar dessutom ett fullspäckat aktivitetsprogram som du kan välja att ta del av i så stor utsträckning du önskar. Har du själv något extra stort intresse som du tror kan bidra till gruppens aktiviteter – är du tidigare yogalärare, expert i bridge eller spelar du ett instrument? Då får du mer än gärna dela med dig av det till våra värdar så att de kan planera in din aktivitet i sitt veckoprogram.


Bild: Några av våra värdar som hjälper dig att få ut det mesta av Det Goda Livet

Karta

Väder

Se vädret i Andalusien och få uppdaterade väderutsikter på smhi.se.

Väderkarta över den genomsnittliga temperaturen i Andalusien per år.

Fakta om Nerja

Nerja ligger i Andalusien, som är namnet på Spaniens sydligaste region och som utgör 1/6 av Spaniens landyta på den iberiska halvön. Andalusien är ungefär lika stort som vårt kära grannland Danmark, och regionens huvudstad är Sevilla med sina cirka 8 miljoner invånare. Detta innebär att Andalusien är den mest tätbefolkade regionen i hela Spanien. Nerja ligger på kusten öster om Málaga på väg mot Almuñécar och Almería.

Hur är vädret och klimatet?

Med över 300 soldagar året om är det inte svårt att förstå varför Andalusiens kustremsa kallas Costa del Sol – solkusten. Här råder ett varmt och torrt klimat om somrarna med sparsam nederbörd och milda vintermånader med spridda regnskurar.

Hur tar jag mig runt?

Om du önskar åka en längre sträcka på egen hand runt i Andalusien rekommenderas hyrbil, och du har tillstånd att ta dig fram på de spanska vägarna med ett vanligt svenskt körkort. Det är dock viktigt att kolla upp att du har en heltäckande försäkring innan du sätter dig bakom ratten. Om du vill ta en taxi, vinka till dig en taxi på gatan eller be ett närliggande hotell eller en restaurang att ringa åt dig. Överlag är priserna för en taxiresa i Andalusien något billigare än i Sverige och det är vanligt att chaufförerna använder taxameter. När det kommer till lokaltrafiken i Andalusien går det gott om bussar till och från samtliga samhällen längs Costa del Sol. Du behöver inte tänka på att införskaffa dig din biljett innan du kliver ombord, då du betalar direkt till busschauffören.

Vad har de för öppettider?

Affärerna i Andalusien håller generellt sett öppet från klockan 09:30 på morgonen till klockan 20:30 på kvällen. Större varuhus har öppet något längre, vanligtvis till cirka 21:30. Liksom i övriga Spanien håller man här stängt mitt på dagen för siesta, normalt mellan klockan 13:30 och 16:30. I de orter där turismen inte är lika stor håller de flesta även stängt på söndagar. Notera även att öppettiderna varierar efter säsong. Under vintersäsongen, framför allt i december och januari, är det många affärer och restauranger som håller stängt i ett par veckor. 

Finns det något jag bör tänka på?

Eftersom Andalusien är en populär destination för långresor kan du klara dig fint i de flesta större städer i anslutning till hotellet med att tala engelska. Utanför de större turismområdena kan däremot engelskkunskaperna hos lokalbefolkningen vara något begränsade.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationFrån pris
20/10 - 17/11Se flygtider Köpenhamn - KastrupLångtidssemester i Andalusien: Det Goda Livet Nerja (från Köpenhamn)21 995:-Boka
20/10 - 17/11Se flygtider Stockholm - ArlandaLångtidssemester i Andalusien: Det Goda Livet Nerja (från Stockholm)21 995:-Boka
23/1 - 20/2Se flygtider Köpenhamn - KastrupLångtidssemester i Andalusien: Det Goda Livet Nerja (från Köpenhamn)18 995:-Boka
23/1 - 20/2Se flygtider Stockholm - ArlandaLångtidssemester i Andalusien: Det Goda Livet Nerja (från Stockholm)18 995:-Boka
20/2 - 20/3Se flygtider Köpenhamn - KastrupLångtidssemester i Andalusien: Det Goda Livet Nerja (från Köpenhamn)19 995:-Boka
20/2 - 20/3Se flygtider Stockholm - ArlandaLångtidssemester i Andalusien: Det Goda Livet Nerja (från Stockholm)19 995:-Boka

Priset inkluderar:

• Flyg Stockholm/Köpenhamn–Málaga t/r inkl. transfer
• Boende på 3* Las Rosas de Capistrano i Nerja
• Boende i tvårumslägenhet med balkong/terrass och eget kök
• Nytt aktivitetsprogram varje vecka
• Svensktalande värdar under hela vistelsen

Priset inkluderar inte:

• Trerumslägenhet med kök och balkong/terrass, 2 495 kr/per person
• Tvårumslägenhet med kök och balkong/terrass till 1 person, 8 995 kr
• Utflykter (presenteras med program och pris på destinationen)
• Avbeställningsförsäkring och reseförsäkring
• Administrationsavgift, 95 kr (tillkommer om du önskar få bokningsbekräftelse och avresebrev skickat med vanlig post) 

* Teckna Gouda Reseförsäkring hos oss för hela resans längd eller kontakta ditt försäkringsbolag innan avresa om förlängning. Och med Gouda Komplement till hemförsäkring undgår du självrisk - eller upprepade självrisker vid flera skadehändelser. 

Hotell

Andra liknande resor