Välkommen till Kulturresor Europas jobbsida. På den här sidan kan du söka jobb och läsa om de möjligheter som vi erbjuder våra blivande kollegor. Vår arbetsplats kännetecknas av mångfald, och även om vi är en liten arbetsplats är miljön internationellt präglad med högt i tak, gott humör och en mängd spännande och varierande arbetsuppgifter varje dag.

Vi använder oss av två typer av anställningsförhållanden. Det ena innebär att du kan bli anställd på vårt huvudkontor i Köpenhamn där vi har vår ledning, ekonomiavdelning, produktion och försäljningsavdelning. I det andra anställningsförhållandet kan du ansluta dig till vår grupp av mycket professionella, svensktalande reseledare. Några av våra reseledare bor i Sverige och några på våra olika destinationer. Därför kan det vid anställning av reseledare förekomma vissa förändringar i förhållande till vår normala anställningsprocedur som beskrivs här nedan.

Lediga tjänster

Vi uppmanar alla sökande att läsa om vårt företag och om anställningsprocessen här på sidan innan man går in på de enskilda tjänsterna. Här nedan hittar du mer detaljerad information om vår arbetsplats, vår anställningsprocess och vilka formalia som ska följas i samband med ansökningar.


RESELEDARE
Vi söker löpande duktiga reseledare till alla våra destinationer.

Jobba som reseledare

Våra gäster ställer mycket höga krav på våra reseledare och därför gör naturligtvis vi det också. Våra reseledare har stor erfarenhet och kunskap om de destinationer som de arbetar på. Ofta har de bott en längre tid på destinationen, talar landets språk och känner till kulturen, historian och sederna i landet. Dessutom är våra reseledare mycket vana vid att ta hand om resvana gäster under resor med innehållsrika program.

Tycker du att du har det som krävs för att informera och leda större grupper av resenärer som kommer med förväntningar på att deras reseledare har en hög yrkesmässig nivå, så är du välkommen att kontakta oss.

Skriv lite om dig själv, varför du brinner för just din destination och varför du är den rätta personen att ge våra gäster minnesvärda reseupplevelser. Bifoga gärna relevant dokumentation så behåller vi ditt CV i upp till sex månader från att du har skickat det till oss.

Spontana ansökningar som reseledare skickas till info@kulturresor-europa.se Vänligen skriv ”Reseledare” på ämnesraden.

Att arbeta på Kulturresor Europa

Vi arbetar med upplevelser och det krävs ett bra och strukturerat lagarbete för att gästerna ska få så bra upplevelser som möjligt på alla våra resor och på övriga platser där de möter oss. Detta gäller exempelvis vår värld av resor på internet, våra omdömen i pressen och annan extern kommunikation.

Av en medarbetare på Kulturresor Europa krävs det att vederbörande kan samarbeta och hjälpas åt med uppgifterna i hela organisationen, för ofta är det bråttom och en viktig del av det dagliga arbetet är att hålla tidsfrister och avtal. Samarbete tvärs över avdelningarna är också viktigt för oss efter som vi är ett litet företag som hela tiden växer.

Hos oss får du möjlighet att arbeta på ett litet, om än internationellt, företag där alla arbetar mot ett gemensamt mål. Det här målet är tvådelat eftersom vi både fokuserar på gästernas upplevelser på resorna och samtidigt löpande optimerar våra interna arbetsprocesser så att det blir roligt att gå till arbetet.

På vår arbetsplats ligger fokus på utveckling, samarbete och kvalitet. Vi lägger stor vikt vid medarbetarnas trivsel och fokuserar därför mycket på att det ska vara balans mellan arbete och fritid.

Ansökningsprocessen

Vår anställningsprocess är i princip densamma för alla våra lediga tjänster. Dock gäller särskilda anställningsprocedurer vid anställning av reseledare eftersom ungefär hälften av våra reseledare bor utomlands och hälften i Sverige. Vi annonserar löpande ut lediga tjänster här på sidan samt på relevanta jobbportaler. Det är som utgångspunkt bara här på sidan som du kan få en samlad överblick över lediga tjänster hos Kulturresor Europa och därför uppmanar vi dig att följa med här på vår jobbsida om du är intresserad av ett arbete hos oss.

Ansökan

När du söker någon av våra lediga tjänster eller gör en spontanansökan ska du alltid bifoga ett personligt brev och ditt CV samt annan dokumentation som kan vara relevant för vår samlade bedömning av din ansökan. Om du t.ex. är grafiker eller journalist får du gärna bifoga ett exempel på ditt arbete.

Vid ansökan till praktikplats ser vi gärna att du bifogar relevant dokumentation över dina studier och eventuell dokumentation över uppnådda resultat.

Ansökningsprocessen

När den angivna ansökningsfristen har gått ut sorterar vi ansökningarna och kallar de första kandidaterna till samtal. Samtal gällande tjänster i Köpenhamn sker vanligtvis på vårt huvudkontor medan plats för samtal med reseledarkandidater bestäms individuellt. Syftet med det första samtalet är vanligtvis att fastställa om den sökandes yrkesmässiga och personliga kompetens matchar den sökta tjänsten. Beroende på vilken tjänst som sökts kan du här bli ombedd att utföra små tester som är relevanta för tjänstens yrkesmässiga förutsättningar. I samband med detta avklaras även lön och anställningsvillkor med den sökande.

Anställning

Den sökande som bedöms bäst i förhållande till tjänstens personliga och yrkesmässiga krav blir erbjuden anställning och bjuds in till vårt kontor för underskrift av anställningskontraktet. Det är också här de sista detaljerna klaras av och den sökande blir även presenterad för sina blivande kollegor.