Skip to main content

Resor till Madeira med Kulturresor Europa

Res till Madeira på våra gruppresor med svensktalande reseledare. Här får du komfort, havsutsikt och kulturella upplevelser. 

Våra svensktalande reseledare har en stor kunskap kring ön och dess fantastiska natur, och de är specialister på att förmedla öns kultur och historia vidare till dig.

Våra resor till Madeira

På vår populära resa Magiska Madeira bor vi på ett 4-stjärnigt hotell med all inclusive, i Lido-området strax utanför Funchal. Hotellet ligger precis vid strandkanten och alla rum har balkong och havsutsik, så här kan du verkligen njuta av den vackra utsikten och höra havets brus. All Inclusive-begreppet har också fått en extra betydelse på den här resan, då den utöver att innefatta alla måltider och fri bar, även inkluderar tre stycken utflykter. Läs mer om Magiska Madeira här.

För den som vill komma extra billigt undan rekommenderar vi resan Madeira till makalöst pris. För 5995 kr / person ingår direktflyg, boende på 3-stjärnigt hotell i centrala Funchal och frukost på hotellet. Här kan du antingen spendera dagarna på egen hand eller köpa till utflyktspaketet som tar dig runt på hela ön. Läs mer om Madeira till makalöst pris här.

Vill du spendera extra lång tid på Madeira under din nästa resa? För dig som inte tycker det räcker med en vecka erbjuder vi nu möjligheten att bo i havsnära lägenhetshotell i Funchals Lido-område i 22 dagar. Gott om utflykter ingår, och programmet har självklart också massa plats till att utforma din semester efter dina egna önskemål. Läs mer om långtidssemester på Madeira här.

Upplev Madeira till fots på vår vandringsresa runtom på ön. Här tar vår erfarna vandringsguide med dig bland levador, kuststigar och frodiga bergsmassiv. Vi har inkluderat flera lokala luncher under vandringarna samt ett fyrstjärnigt hotell med all inclusive, allt för att du ska ha så mycket energi som möjligt till de spektakulära vandringarna. Läs mer om Blomstrande vandringar på Madeira här.

Upplevelser och utflykter på Madeira

Madeira är ett paradis för vandrings- och naturentusiaster. I förhållande till detta är nog Madeira mest känt för sitt levada-system, som är ett stort nätverk av bevattningskanaler som transporterar vattnet från bergen och ner till de lägre belägna markerna på öns varma och mycket torrare sydkust. Madeiras sydkust har på grund av dess stora exponering av solen ett stort behov av vattning för att lantbruksproduktionen ska kunna hållas igång.

Genom tidernas gång har man, för att kunna underhålla levadorna, byggt små stigar som går längs med kanalerna och djupt in i de frodiga skogarna. Det är de här stigarna som idag är till stor glädje för vandringsentusiaster från hela världen. Levadorna är fortfarande i drift och tjänar till stor del samma syfte som de blev anlagda för på 1500-talet.

Handplockade hotell

Hotellet är en viktig del för att göra reseupplevelsen komplett, och därför är våra medarbetare väldigt noga när det ska väljas hotell till gästerna.

Vi känner till hotellen väl och har ett nära samarbete med dem, så att du som gäst får dina förväntningar och behov tillgodosedda. Bekväma förhållanden, en hög servicenivå och bra priser är något av det vi prissätter högst när vi väljer våra hotell. Vi lägger stor vikt vid att välja bra hotell med en bra belägenhet nära Madeiras huvudstad Funchal, för att du själv lätt ska kunna ta dig runt och se stadens och öns många sevärdheter.

Sök resa

Fyll endast i de fält som är väsentliga för dig