torre del lago på en operaresa till lucca
nothäfte och fiol under en operakonsert i italien
solnedgång över toscanas huvudstad florens
gröna öppna ängar med cypresser på rad i toscana
änglarstatyer framför lutande tornet i pisa på en operaresa till italien
puccinis operor i lucca vid vattnet
san gimignano bland gräna ängar och toscanas landskap
Pris från:
10 995:-
Dagar:8
Boka resa

Operaresa i Italien – Puccinis odödliga operor

Bland våra resor till Italien erbjuder vi även Operaresor. Följ med oss på en operaresa i Puccinis fotspår. Opera i de stora kompositörernas land Italien, är en dröm för många. Giacomo Puccini, som föddes i den lilla staden Lucca, har gett sitt namn åt en hel operafestival. Den äger rum i spektakulära omgivningar på sjön Lago Puccini och vi ska naturligtvis vara med när vi på vår resa får uppleva Puccinis odödliga mästerverk.

Därför ska du resa med oss på operaresa i Italien:

  • Boende på 4-stjärnigt hotell i gröna omgivningar
  • Kulinariska matupplevelser italienskt restuarang och vingård
  • Båttur på Lago Puccini och tågutflykt till Pistoia
  • 2 st operabiljetter till den magnifika utomhusteatern

En sång man aldrig glömmer

Medan mörkret sänker sig, stjärnorna tänds och månens förtrollande sken lyser över de förväntansfulla gästerna, kommer vi åkande med båt över sjön och lägger till precis vid operascenen som ligger utomhus. Vi går av båten, intar våra numrerade platser bland de övriga nära 4 000 operagästerna, och kvällens dirigent kan låta äventyret börja.

Levande fotspår

På den här resan ingår två av Puccinis odödliga operor, samt andra spännande upplevelser som förgyller resan. Puccinis födelsestad Lucca är ett måste. En av stadens lokalguider inviger oss på ett levande sätt i den intressanta historien innan det blir dags för en härlig lunch. På denna resan finns det också möjlighet att åka med till Toscanas huvudstad och renässansens högborg, Florens, där det finns muséer och konstskatter så det räcker till många besök. Även här är vi i de kunniga händerna på en inspirerande lokalguide innan det är dags att gå på upptäcktsfärd på egen hand. Pisa med sitt lutande torn står också på programmet och vi ska äta middag på en av regionens kända vingårdar före den första operakvällen.

Familjeägt hotell i den fina kurorten Montecatini

Vi bor på ett familjeägt hotell med innergård och swimmingpool i centrum av den gamla fina kurorten Montecatini. De fina badhusen ligger vackert i en av stadens stora parker nära hotellet. Montecatini är delat i två och om man vill besöka den gamla medeltidsstaden är det enkelt att ta den över 100 år gamla bergbanan mellan stadsdelarna. Staden har ett bra utbud av både restauranger och butiker och om man skulle vilja se sig omkring går det tåg i flera riktningar minst en gång i timmen. Det tar bl.a. bara 25 minuter att åka till Lucca om man vill göra ett extra besök i den gemytliga staden.

KORT DAGSPROGRAM FÖR RESAN*:

Dag 1: Ankomst. Stadsvandring i Montecatini. Välkomstmiddag på restaurang (M)
Dag 2: Ledig dag eller extra utflykt till Florens m. guidad stadsvandring (F)
Dag 3: Guidad stadsvandring i Lucca. Middag på vingård och första operan (F, M)
Dag 4: Besök i Pisa och båttur på Lago Puccini före andra operan (F)
Dag 5: Halvdagsutflykt till Pistoia med tåg (F)
Dag 6: Ledig dag till egna upplevelser (F)
Dag 7: Ledig dag eller utflykt till San Gimignano och Volterra (F)
Dag 8: Hemresa (F)

F = Frukost M = Middag

* På avgången den 5/8 byter dag 2 & 3 plats med dag 6 & 7

Notera: Programmet är vägledande och ändringar i ordningsföljden kan förekomma. Information om det slutliga dagsprogrammet lämnas vid ankomsten till destinationen.