Skip to main content

Blomstrande vårkryssning i Holland och Belgien

Status:
Återkommer 2023

Bland tulpaner, ståtliga slott och avslappnade omgivningar 2023

Följ med på denna fantastiska flodkryssning när vårresan går från Amsterdam till Antwerpen. Här får du bland annat uppleva den berömda, holländska blomsterparken Keukenhof, där du – bland mycket annat – kan se fram emot att beundra över 800 olika slags tulpaner i en och samma trädgård.

Du har också möjligheten att följa med vår svensktalande reseledare på tre spännande utflykter i land, till det charmerande Amsterdam, den belgiska huvudstaden Bryssel samt medeltidsstämningen i Gent. Allt detta medan du ombord njuter av båtens komfort och höga service.

Därför ska du resa med oss på flodkryssning genom Holland och Belgien:

  • Besök i Keukenhof blomsterpark
  • Inkvartering på 4-stjärnig flodkryssningsbåt
  • Inkluderad helpension ombord

Amsterdam, Keukenhof blomsterpark och Bryssel

Vi reser från den holländska huvudstaden Amsterdam, via landets vattenvägar, till Belgien och sedan tillbaka igen. Längs vägen inkluderar vi ett besök i den välkända blomsterparken Keukenhof, som endast är öppen för gäster under 1,5 månad om året. Härutöver får du, vid köp av vårt utflyktspaket, följa med vår svensktalande reseledare på tre spännande utflykter i land. Under resans gång lägger vi till i Amsterdam, Rotterdam, Gent, Bryssel, Antwerpen och Dordrecht.

Flodkryssaren MS Crucevita

Du inkvarteras på vår fyrstjärniga flodbåt MS Crucevita, där komfort och avslappnande omgivningar kännetecknar denna moderna och förträffliga båt. I resans pris inkluderas helpension ombord på båten, som serveras i båtens fina restaurang. Båtens övriga faciliteter består bland annat av ett stort soldäck, bibliotek och bastu. Hytterna är moderna och rymliga med utsikt mot vattensidan, och mot ytterligare tillägg kan du välja hytt på båtens promenaddäck, med fransk altan.

Kort dagsprogram för den blomstrande vårkryssningen:

Dag 1: Ankomst till Amsterdam och utflykt till Keukenhof blomsterpark (M)
Dag 2: Möjlighet för stadsrundtur i Amsterdam (F, L, M)
Dag 3: Rotterdam (F, L, M)
Dag 4: Gent med möjlighet för stadsrundtur (F, L, M)
Dag 5: Bryssel med möjlighet för stadsrundtur (F, L, M)
Dag 6: Antwerpen (F, L, M)
Dag 7: Dordrecht och Amsterdam (F, L, M)
Dag 8: Hemresa från Amsterdam (F)

F = Frukost   L = Lunch   M = Middag

Programmet är vägledande och ändringar i ordningsföljden kan förekomma. Information om det slutliga dagsprogrammet lämnas vid ankomsten till destinationen.

Praktisk information

Programmet är vägledande och ändringar i ordningsföljden kan förekomma. Information om det slutliga dagsprogrammet lämnas vid ankomsten till destinationen.

På våra flodkryssningar inkluderar vi transport enligt programmet. Vid hamnanlöp, där båten inte lägger till vid en kaj i stadens centrum, kan transport utöver det planerade programmet behöva genomföras på egen bekostnad. Detta gäller också när reseledaren erbjuder gratis stadsvandringar utanför det fastlagda dagsprogrammet. 

Ifall du deltar i resans utflykter så vill vi göra dig uppmärksam på att de kan vara ansträngande och kan föregå i kuperad terräng. Normal fysisk kondition krävs för att genomföra utflykterna.

De måltider som är angivet i det korta dagsprogrammet omfattar måltider ombord på skeppet där helpension är inkluderat. Övriga måltider på land sker på egen bekostnad, såvida inte något annat anges i dagsprogrammet.

I samarbete med rederiet gör vi vårt bästa för att det annonserade dagsprogrammet genomförs. Eventuella väderförhållanden kan dock påverka strömmar och vattennivå i floden vilket i sin tur kan påverka segelrutten och vilken hamn vi blir tvungna att stanna vid. Vid sådana oförutsedda händelser kan justeringar i dagsprogrammet behöva göras.

Vi vill också göra er uppmärksam på att båten inte tillåter rullstol ombord.

Sök resa

Fyll endast i de fält som är väsentliga för dig

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst Amsterdam, Keukenhof blomsterpark och inkvartering på båten (M)

Efter ankomst till den holländska huvudstaden beger vi oss ut på en färgsprakande utflykt när vi ska besöka världens kanske vackraste vårträdgård; Keukenhof blomsterpark. Keukenhof, som endast är öppen för besökare 1,5 månad per år, får de flesta besökare att tappa hakan av hänförelse. Parken imponerar med sina över sex miljoner lökväxter som är i full blomsterprakt, samt 800 olika varianter av tulpaner. Vi går tillsammans en promenad i parken och njuter av de vackra omgivningarna.

Bild: Magnifika blomsterarrangemang i Keukenhof blomsterpark

Efter besöket åker vi till MS Crucevita, som ska ta oss sjövägen runt i Holland och Belgien under de kommande åtta dagarna. Vid ankomst till båten bjuds vi välkomna till båten av dess personal, och härefter är vi redo att sätta oss till bords och njuta av en härlig middag i varandras sällskap. Efter middagen är resten av kvällen fri till egna upplevelser, där det finns möjlighet att antingen stanna på båten eller att uppleva Amsterdam ”by night”.

Dag 2: Möjlighet för stadsrundtur i Amsterdam (F, L, M)

Avresa kl. 23:00
Dagen tillbringar vi i Amsterdam, och om du har köpt till utflyktspaketet börjar vi dagen med en stadsvandring tillsammans med vår reseledare. Vandringen går bland annat förbi den historiska platsen Dam, som huserar det före detta kungliga palatset från 1200-talet samt den 22 meter höga statyn till minne av de soldater som stupade under Andra världskriget. Vi går också förbi stadens välkända blomstermarknad som domineras av Hollands nationalblomma – tulpanen.

Bild: Charmiga omgivningar vid Amsterdams kanaler

Vi kommer tillbaka till båten runt lunchtid, och efter en efterlängtad lunch ombord är resten av dagen till för egna upplevelser i Amsterdam, innan vi sent på kvällen sätter kurs mot holländska Rotterdam.

Dag 3: Rotterdam med tid på egen hand (F, L, M) 

Ankomst kl. 06:00 - avresa kl. 20:00
Vi ankommer idag till den moderna, holländska staden Rotterdam, som vi efter frukost ska få utforska i vårt eget tempo. Rotterdam bjuder på en spännande, nymodern arkitektur som givetvis ska beskådas, och vi kan också rekommendera ett besök på stadens stora matmarknad. Ett måste är dessutom att se den ikoniska, 150 meter höga De Rotterdam-byggnaden, den vackra bron Erasmus, även kallad Svanen, samt de gula kubhusen som är ritade av den holländska arkitekten Piet Blom.

Bild: Den ståtliga Erasmusbron i Rotterdam

Lunch och middag serveras ombord på vår båt, och runt middagstid gör vi oss klara för att åka vidare på vår sjöväg mot Belgien.

Dag 4: Gent med möjlighet för stadsrundtur (F, L, M)

Ankomst kl. 09:30 - avresa kl. 21:00
Vi ska idag gå iland i belgiska Gent, och för dig som har köpt till utflyktspaketet kan du se fram emot ännu en stadsvandring tillsammans med din reseledare. I den historiska stadskärnan beundrar vi katedraler, medeltidsbyggnader, vackra flodkanaler och det gemytliga stadslivet.

Bild: Historiska byggnader i Gent

Efter rundturen kan vi rekommendera dig att ta dig upp till stadens imponerande medeltidsborg Gravensteen från år 1180. Utöver att ha använts som fästning under 1100-talet så har borgen också fungerat som fängelse under 1400-talet. Idag är borgen ett välbesökt museum.

Dag 5: Bryssel med möjlighet för stadsrundtur (F, L, M)

Ankomst kl. 09:00 - avresa kl. 20:00
Vi ankommer idag till resans andra huvudstad, och utflyktspaketet bjuder i dag på en stadsrundtur både i buss och till fots. Bryssel, som är Natos huvudkvarter och även huserar Europaparlamentet, bjuder dessutom på det stora kullerstensbelagda torget Grand Place, där vi bland annat hittar stadens rådhus. Utifrån beundrar vi också Saint Michael-katedralen från 1100-talet, som imponerar på oss med sin gotiska byggnadsstil. Vi åker även förbi det 102 meter höga Atomium, och så passerar vi den kinesiska paviljongen som står sida vid sida med det betagande, japanska tornet. Vi ska naturligtvis inte hoppa över att betrakta Europaparlamentet och rättsbyggnaden utifrån.

Bild: Torget Grand Place i Bryssel

Efter stadsrundturen åker vi tillbaka till båten, men då vi lämnar Bryssel först på kvällen finns det innan middag ytterligare möjlighet för att utforska staden vidare på egen hand.

Dag 6: Antwerpen och tid på egen hand (F, L, M)

Ankomst kl. 03:00 - avresa kl. 19:00
Den belgiska staden Antwerpen, som hör till den flamländska delen av landet, har existerat sedan romartiden. Trots tidens plundringar och krig är staden fortsatt en av Europas stora handelsstäder och är bland annat känd för sitt stora diamantdistrikt.

Dagen idag är fri för egna upplevelser i staden, och vi kan slå ett slag för att ta en sväng förbi världens kanske vackraste centralstation från 1905. Stationen imponerar med kupoler, glaspartier och ornament, och har med rätta fått smeknamnet Järnvägskatedralen. Turen går kanske också förbi Belgiens högsta katedral Vor Frue, som stod färdig 1521 och som gör ett stort intryck med sin höga spira på 123 meter.

Bild: Vy över Antwerpen med det kännetecknande katedraltornet

Steen-slottet från 1000-talet är också värt ett besök, eller kanske lockar ett besök i en av de lokala chokladbutikerna för att smaka på den välkända och välsmakande belgiska chokladen. Möjligheterna är många, lunchen serveras som vanligt på båten, och härefter finns det gott om tid för att uppleva staden innan vi på kvällen åker vidare mot flera spännande äventyr.

Dag 7: Dordrecht och Amsterdam med tid på egen hand (F, L, M)

Ankomst kl. 04:00 - avresa kl. 13:00
Vi är nu tillbaka i holländska omgivningar igen, och efter frukost är vi klara för att uppleva en av landets äldsta städer – Dordrecht. Staden dateras ända tillbaka till år 1220, och spelade under 1200- och 1300-talet en viktig roll i områdets export av vin och trä. Staden är idag placerad på en ö och avgränsas av fem olika floder.

Bild: Charmiga Dordrecht

Vi har förmiddagen på egen hand i staden innan vi runt lunchtid är klara att åka vidare till staden där resan startade. Sent på kvällen är vi tillbaka i Amsterdam igen.

Dag 8: Hemresa från Amsterdam (F)

Efter frukost hämtas vi med buss och blir körda till flygplatsen för återresa mot Sverige, efter en upplevelserik vecka bland Europas vackraste blommor.

Karta

Väder

SE VÄDRET FÖR AMSTERDAM

För uppdaterad väderleksrapport gå in på smhi.se

Andra liknande resor

Trustpilot