Skip to main content

Jul- och nyårsresor i Europa

Fira jul och nyår på en resa med oss på Kulturresor Europa

Vi erbjuder flera innehållsrika och samtidigt avslappnande resor inom Europa under julhögtiderna. Välj mellan att följa med på en storstadsresa där Europas många vackra julmarknader står i fokus, eller åk på julresa längre söderut, till den portugisiska blomsterön Madeira, för att njuta av julhelgen på varmare breddgrader.

Mysig julmarknad i Lettland

I Riga kan du njuta av julmarknaden som är välkänd för sina vackra utsmyckningar, värmande drycker och fina hantverk. Här samsas vackert klädda julgranar med varm glögg och lokala produkter som garanterat får dig i rätt stämning inför julens högtider. Samtidigt får du uppleva stadens kulturella sevärdheter och spännande historia på den guidade rundturen genom staden och på utflykten när vi bland annat besöker Art Noveau-kvarteret i sällskap med vår svensktalande reseledare.

  • Julmarknad med fina hantverk
  • Europeisk storstad i julskrud
  • Lokala juldelikatesser

Fira nyår med en solig semester

Vill du istället spendera slutet av året i södra Europa, bland värmande sol, ljumma vindar och en ständig grönska kan vi erbjuda dig nyårsresor till både Algarvekusten, Madeira och Rom. Här kombinerar vi centralt belägna hotell med spännande utflykter till alla de närliggande sevärdheterna, oavsett vilken destination du väljer. Självklart firar vi också in det nya året tillsammans med fyrverkerier och något gott i glasen när vi skålar för ett nytt år i resandets tecken.

  • Fira nyår i sydeuropeisk sol och värme
  • Fint boende med närhet till strand eller stad
  • Spektakulärt nyårsfirande med fin gemenskap