Skip to main content

Kryssning i Karibien

Pris från:
24 995:-
Dagar:11
Boka resa

Packa väskan för en kryssning i det karibiska paradiset 

Följ med från det kalla Sverige till det sköna Karibien. Glid fram på det glittrande havet och upplev skönheten på tropiska breddgrader med strandparadis i Mexiko, Belize och Honduras. Ta del av en färgrik historia och atmosfären med den karibiska kulturen som lever och frodas.

Puerto Costa Maya, Belize, Honduras och Cozumel

Att segla i Karibien är en dröm för många, som står högt på önskelistan och nu kan drömmen gå i uppfyllelse när vi seglar i det Karibiska havet på denna kryssning. Med avresa från Florida och Tampa anlöper vi tre länder; Mexiko, Belize och Honduras. Och längs rutten besöker vi fyra av Karibiens charmiga städer, nämligen Puerto Costa Maya, Belize City, Roatan och Cozumel. När vi går i land finns det gott om möjligheter till att ägna dagen åt det som lockar dig allra mest.  Det kan vara historiska stadsvandringar, avkoppling på de vackra sandstränderna – eller kanske är snorkling i det kristallklara vattnet det som lockar dig. Valet är ditt.

De berömda Mayaruinerna i Mexiko 

Ett måste för många, är att besöka Mexikos berömda Mayaruiner. Det kan vi mycket väl förstå, för historian är spännande och byggstilen är ikonisk. På denna resa erbjuder vi naturligtvis även ett besök till Mayaruinerna. I Puerto Costa Maya kan du åka på en extra utflykt, arrangerad speciellt för vår grupp, och tillsammans med vår svenska reseledare fördjupar vi oss i Mexicos historia.

Kunnig svensk reseledare på hela resan i Karibien

På hela resan, på såväl landbacken, som ombord på fartyget, kan du känna dig helt trygg med vår omhändertagande och svensktalande reseledare. När berömda hamnar, smaragdgröna kuster och sköna stränder ska upptäckas och du vill ta del av Karibiens spännande traditioner och historia, finns reseledaren där med sin skattkista av berättelser att dela med sig av, inför varje stopp. Och för att få det mest möjliga ut av härliga dagar ute på havet, kan det vara guld värt att få lite tips från reseledaren kring de fina faciliteterna och det stora utbudet av aktiviteter ombord. 

Fyrstjärnig kryssning i Karbien med Royal Caribbeans fartyg Enchantment of the Seas

Ombord på vårt fyrstjärniga fartyg Enchantment of the Seas hittar du de bästa tänkbara omgivningar ombord som ger dig upplevelser utöver det vanliga. Möjligheterna ombord är många, oavsett om det är gemensamma  arrangemang med ditt resesällskap eller om du vill spendera dagarna efter dina egna behov. En sak är säker. Servicen är i toppklass ombord och kryssningen kommer utan tvekan, att göra din resa oförglömlig.

Ett hav av goda matupplevelser

Enchantment of the Seas erbjuder ett hav av fantastiska matupplevelser. Det finns många restauranger, barer och lounger att välja mellan och huvudrestaurangen Windjammer serverar frukost, lunch och middag, som ingår i  din helpension. Du kan välja mellan alla världens anrättningar, och du kommer definitivt att hitta något som frestar för dagen. Från nybakat bröd till frukost och en omelett som du vill ha den, till läckra karibiska eller internationella rätter och asiatisk mat. Och om du vill unna dig något däremellan eller sätta en extra guldkant på en av kvällarna, besök någron av de andra attraktiva restaurangerna eller barerna, som alla har sin egen stil och atmosfär.

Därför ska du resa med oss på kryssning till Karibien:

  • Karibiskt äventyr som tar dig till otroliga destinationer
  • Kryssning på 4* Enchantment of the Seas
  • Helpension och dricks ingår ombord för din bekvämlighet
  • Extrautflykt till Mayaruinerna speciellt för vår grupp
  • Svensktalande reseledare som finns tillgänglig under hela resan

Kort dagsprogram:

Dag 1: Ankomst till Orlando flygplats, transfer till Tampa och inkvartering på hotell
Dag 2: Ledig dag på egen hand (F)
Dag 3: Avsegling från Tampa (F, L, M)
Dag 4: På havet mot Puerto Costa Maya, Mexiko (F, L, M)
Dag 5: Puerto Costa Maya, Mexiko (F, L, M) med möjlighet för extrautflykt
Dag 6: Belize City, Belize (F, L, M)
Dag 7: Roatan, Honduras (F, L, M)
Dag 8: Cozumel, Mexiko (F, L, M)
Dag 9: På havet mot Tampa (F, L, M)
Dag 10: Ankomst till Tampa och transport till Orlando flygplats för hemresa (F)
Dag 11: Hemkomst

F = Frukost   L = Lunch   M = Middag

Ovanstående tider och hamnanrop kan komma att ändras, p g a vädermässiga förhållanden som ett exempel.

Sök resa
Fyll endast i de fält som är väsentliga för dig

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Tampa och inkvartering på hotell

Vi flyger från Stockholm via Frankfurt till Orlando i Florida. Vid ankomsten blir vi hämtade i buss och körda till vårt komfortabla 3-stjärniga hotell beläget i Tampa på Floridas sköna västkust, vid den Mexikanska Golfen. Dagen har blivit till kväll här på den andra sidan av Atlanten. Vid ankomst till hotellet finns möjlighet att gå ut och ta en bit mat på ett av de närliggande matställena. Efter det är det dags att sova gott.

Dag 2: Promenad i Tampa och tid på egen hand (F)

Efter frukosten beger vi oss ut i Tampa med vår reseledare, för en promenad runt i staden. Staden ligger alldeles vid vattnet i bukten Tampa Bay, så det finns gott om möjligheter att få en glimt av det glittrande havet. Efter promenaden runt Tampa finns det tid på egen hand. Du kan besöka nöjesparken Busch Gardens, The Florida Aquarium eller sitta på en av de underbara restaurangerna vid hamnen och njuta av utsikten.  Du kan också ta dig tid att luta dig tillbaka och få en stunds avkoppling på hotellet och ta ett uppfriskande dopp i swimmingpoolen. 


Bild: Tampa 

Dag 3: Avsegling från Tampa (F, L, M)

Avsegling kl. 16:00
Efter frukosten beger vi oss till fartyget som kommer att vara vårt flytande hotell de närmaste sju dagarna. Efter att vi har fått våra hytter kommer reseledaren att göra en rundtur på fartyget och visa faciliteterna och efter den obligatoriska säkerhetsövningen sätter vi kurs söderut och lämnar Tampa bakom oss. Resten av dagen njuter vi av på egen hand, och det finns nu tid till att gå på egen upptäcktsfärd på båten. Tiden kan också användas till att vila i en solstol och kanske frestar en drink i poolbaren. Vi samlas igen för middag innan vi går till båtens huvudrestaurang, där vi ska njuta av en delikat kvällsmeny i gott sällskap.

Dag 4: På havet mot Puerto Costa Maya (F, L, M) 

Idag tillbringas dagen på havet och kursen är inställd mot Puerto Costa Maya i Mexiko, med gott om tid att njuta av båtens avslappnande atmosfär, och inte minst den fantastiska servicen och de många aktiviteter och faciliteter ombord. Vår reseledare har dessutom planerat olika föreläsningar under resan. Mer information om detta kommer när vår kryssning har börjat. 

Under kvällen är det reserverat bord för oss i huvudrestaurangen och efter maten finns det möjlighet att se ett uppträdande på någon scen, njuta av en drink i baren eller lyssna på livemusik. Tidningen som varje dag delas ut till hytterna informerar om vilka arrangemang som gäller för den kommande dagen.

Dag 5: Puerto Costa Maya (F, L, M) med möjlighet för extrautflykt

Ankomst kl. 08:00. Afresa kl. 17:00
Idag anländer vi till Puerto Costa Maya, ön ligger på Yucatanhalvön i Mexiko. Vi har en hel dag i land, vilket ger oss möjlighet att ön som har en fantastisk historia som sträcker sig tillbaka till antika mayaindianerna. Mayakulturen blomstrade i området i århundraden före den spanska erövringen på 1500-talet.

Extrautflykt (halvdag) till Maya ruinderna Chacchobens med vår reseledare, bara för våra gäster. Vi besöker den arkeologiska platsen med Maya ruiner nära den homonyma staden Chaccobén. Eftersom det inte finns några bevis för det ursprungliga namnet på platsen används namnet på Ejido där den ligger, vilket anspelar på "röd majs". Platsen motsvarar den största bosättningen som hittills rapporterats i området som kallas Lake District.  Mayaruinerna är bara en av de många sakerna du kan besöka, som verkligen ger en inblick i den gamla civilisationen.


Bild: Chacchobens

Om du  väljer strandliv och avkoppling denna dag har Costa Maya ett utbud av vackra stränder, Mahahual Beach är en av de mer välkända, och som har ett korallrev strax utanför var du kan passa på att snorkla. Du kan beställa en tur via rederiet ombord.  På kvällen är det dags att segla vidare till nästa stopp på resan.

Dag 6: Belize City (F, L, M)

Ankomst kl. 08:00. Afresa kl. 17:00
Vi anländer tidigt på morgonen till Belize City. Staden, som har en historia som handels- och kulturcentrum, kan du utforska med en stadsrundtur som erbjuds av rederiet. Det ger en inblick i landets förflutna, då landet tidigare var en brittisk koloni. Visste du att Belize är det enda landet i Centralamerika där engelska är det officiella språket? Du kan också välja sandstrand och avkoppling med Belizes karibiska atmosfär på vita stränder vid det azurblå havet.


Bild: Karibiska romflaskor 

Dag 7: Roatan Island, Honduras (F, L, M)

Ankomst kl. 07:00. Afresa kl. 15:30
Roatan Island är känt för sin mer kulliga terräng, vilket är ovanligt för Karibien. Ön är dessutom den största av öarna i Honduras bukten (Honduras Bay Islands) med en längd på 77 km och bredaste punkt på 8 km. Upptäck ön som Christopher Columbus gjorde år 1502, på sin fjärde upptäcktsresa. Om du är intresserad av kulturella aktiviteter, kan du fördjupa dig i den brittiska koloniseringen - eller välj total avkoppling och njut av de kritvita sandstränderna, palmerna och det kristallklara vattnet.

Dag 8: Ön Cozumel, Mexico (F, L, M)

Ankomst kl. 09:00. Afresa kl. 19:00
Idag anländer vi till Cozumel i det karibiska öhavet. Det är inte en slump att detta är sista stoppet, för vilken ö det är. Oavsett hur man upplever ön beskriver invånarna det själva som en livsupplevelse. Oavsett om det är avkoppling vid en av deras stränder eller att se hamnen, ja möjligheterna är många. Rolig fakta om Cozumel är att ön kallas "svalornas ö", vilket betyder att om du promenerar längs Malecóns strandpromenad, finns det svalor av många olika arter. Njut av den sista ön på vår rutt, med tropiskt klimat och varma havsbris. 


Bild: Cozumel 

Dag 9: På havet mot Tampa (F, L, M)

Idag seglar vi tillbaka mot Tampa! Den sista dagen på fartyget ute på det havet Karibiska havet och det finns säkert mer spännande och glädjefyllda aktiviteter du vill ta del av. Och första parkett med havsutsikt, ljumma vindarna och värmande solstrålarna på dagen, är alltid skönt som sann avkoppling innan det bjuds på aptitretande rätter och glänsande shower, den sista afton ombord. 

Dag 10: Ankomst till Tampa (F)

Ankomst kl. 07:00.
Innan vi lämnar fartyget är serveras frukost ombord. Härefter beger vi oss till Tampa igen och det finns tid att få några extra upplevelser av staden. Du kan till exempel promenera längs Tampa Riverwalk som sträcker sig 2,6 km, och och äta en lunch på en av restaurangerna vid vattnet och njuta av ett par sista timmar under Floridas sol, innan det är dags för avfärd till Orlando flygplats, för hemresa. 

 


Bild:  Tampa 

Dag 11: Hemkomst Stockholm 

Vi ankommer till Stockholm efter en härlig resa, med bagaget fyllt av kulturella upplevelser, mängder av sol och värme, och flera fina minnen från de karibiska breddgraderna.


Bild: Palmer i solnedgången 

 

Fakta om Karibien

Geografi och demografi

Västindien, eller Karibien som området också kallas, är en samling öar av olika storlekar i havet mellan Sydamerika och Nordamerika. Antalet öar och skär uppgår till närmare 700 stycken men det är långt ifrån alla som är bebodda. Var och en av staterna och territorierna i Karibien har sin egen karaktär. Gemensamt för alla är dock att det finns en tydlig karibisk kultur som lever och frodas. Den karibiska kulturen är centrerad kring musik och dans, med traditionella festligheter, traditionell mat och en hel del symbolik

Väder och klimat

Majoriteten av öarna i Karibien har ett tropiskt klimat med små variationer i temperaturen sett över året. En del av öarna är dock mer utsatta och drabbas emellertid hårt av de årliga orkanerna.  Temperaturen sjunker sällan under tjugo grader och även under ”regnperioden”, mellan maj och november månad går det utmärkt att resa till Västindien. Regnet kommer oftast i form av häftiga skurarar nattetid eller sena eftermiddag och följs oftast av solsken.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationFrån pris
1/2 - 10/2Se flygtider Stockholm - ArlandaKryssning i Karibien24 995:-Boka

Information gällande tid på egen hand och måltider

På anlöpsdagar utan arrangerade utflykter, där det krävs transport för att ta sig till stad eller andra platser, är den eventuella utgiften för transport inte inkluderat i priset, och bekostas därför på egen hand. Detta gäller också i de fall när reseledaren erbjuder gratis stadsvandringar eller andra utflykter utanför det fastställda programmet.

De måltider som är angivna under det korta dagsprogrammet omfattar måltider ombord på båten, där helpension är inkluderat. Övriga måltider på land bekostas på egen hand ifall inte annat framgår av dagsprogrammet.

Priset inkluderar:

• Flyg Stockholm - Tampa t/r
• 7 nätter på 4* Enchantment of the Seas i invändig hytt
• Helpension ombord på båten
• Kaffe, te och isvatten på båten
• Dricks ombord på båten, värde ca 1 185 Kr
• Två nätter på hotell 3+* i Tampa inkl. frukost 
• Stadsrundtur i Tampa till fots 
• Transport enligt program
• Svensktalande reseledare

Priset inkluderar inte:

• Tillägg för utvändig hytt/dubbelrum på hotell, 2 995 kr / person
• Tillägg för balkonghytt/dubbelrum på hotell, 9 995 kr/ person
• Tillägg för invändig hytt för en person/enkelrum på hotell, 8 995 kr
• Tillägg för utvändig hytt för en person/enkelrum på hotell, 11 995 kr
• Tillägg för balkonghytt för en person/enkelrum på hotell, 28 9995 kr
• Eventuell dricks till lokalguider
• ESTA vid inresa till USA. Beställs via: https://esta.cbp.dhs.gov/esta Pris: 21 USD / person
• Extra halvdagsutflykt till Mayaruinerna av Chacchoben med engelsktalande guide (ca 4 timmar), 1 195 / person
• Avbeställningsförsäkring och reseförsäkring
• Entréer som inte nämns i dagsprogrammet
• Administrationsavgift 95 kr gäller på bokningar via post (gäller inte vid online bokningar)

* Reseförsäkring – med Komplement till hemförsäkring slipper du självrisk – eller upprepade självrisker vid flera skadehändelser på samma resa. 

Hotell

Trustpilot