Skip to main content

MåBra-resa till Spanien

Status:
Fullt

Stora MåBra-resan till Spanien
– för både kropp och själ

Träna, dansa, yoga, meditera, bli mentalt starkare, träffa nya vänner, njut och ha kul. Följ med MåBra på höstens roligaste resa. Kom hem full av ny inspiration och med massor av energi!

 

"Följ med oss på en vecka fylld av allt som får dig att må bra: Vi tränar, inspireras och har kul tillsammans från morgon till kväll. Yoga och meditation i soluppgången, rolig och effektiv träning och dans, givande föreläsningar om hälsa och mental träning, sång, strandmys, god mat och vin, roligt sällskap…
Vi njuter av livet på härliga Playa Granada på Spanska solkusten
Både du som är nybörjare och du som är mer van kan följa med, det finns något för alla.
Tillsammans med Sveriges bästa tränare och inspiratörer kommer du att få din bästa må bra-vecka någonsin!  Träna tillsammans med häftiga 50+-inspiratören och artisten Blossom, dansa med härliga dansproffset Ann Wilson, få starkare inre kondition med Thomas Gunnarsson,  bästa tränaren, mentala coachen och ryggspecialisten Gunnar Söderström, roligaste pilates-, yoga- och coreexperten Ann-Sofie ”Pippi” Karlsson och yoga- meditationsläraren och resans värd Challe (Charlotte) Lundholm mfl.

Det här är resan för dig som vill göra mer än att bara sola på semestern. Perfekt både för kompisgänget och för dig som vill åka ensam. Här träffar du massor av nya likasinnade vänner.
Kom hem vältränad, solbränd och full av energi med en känsla av att allt är möjligt."

MåBra resa till Spanien

Därför ska du resa med oss och MåBra på träningsresa till Spanien:

  • Boende på 4-stjärnigt hotell med all-inclusive
  • Inspirerande profiler och givande föreläsningar samt workshops
  • Massor av rolig träning, dans och yoga för både nybörjare och träningsvana
  • Sångstunder och goda middagar

En resa späckad med aktiviteter

Vi ser till att ingen lämnar Spanien utan sinnet fyllt av hälsoinspiration och minnen av soliga dagar, gemensamma goda middagar samt nya utmaningar och aha-upplevelser. Under den här resan som har extra allt kan du verkligen skräddarsy ditt schema efter eget intresse och behov. Du kommer få möjligheten att prova på olika sorters träning och dans, det kommer finnas en löpar-skola och självklart erbjuder vi också klasser för yoga- och meditationfantasten. Vi erbjuder inspirerande föreläsningar och workshops, rolig vattenträning i poolen samt promenad- och joggingturer. Hotellet bjuder även på kvällsunderhållning och du kommer också ha möjligheten att testa på mental coaching, eller varför inte skrattyoga?

Boende i Costa Tropical

Bor gör vi på fyrstjärnigt hotell i Costa tropical som är en subtropisk zon i Spanien och sträcker sig från Nerja och öster ut till Motril, en sträcka på ca tre mil. I detta område har man de mildaste vintrarna i hela Europa tack vare närheten till Sierra Nevadas höga toppar som skyddar mot kalla nordvindar och inte släpper igenom den varma luften från Medelhavet. Många tropiska frukter, bland annat avokado, odlas i detta område.Resan är ett samarbete mellan magasinet MåBra, Goodlifetravel.se by Featurefamiljen och Kulturresor Europa.

Res till Spanien med MåBra på en hälsoresa.

Sök resa

Fyll endast i de fält som är väsentliga för dig

Allt det här får du

• Prova olika sorters träning och dans
• Inspirerande föreläsningar och workshops
• Hitta din inre styrka med mental coachning
• Hälsoinspiration
• Löpar-skola
• Yoga och meditation
• Testa skrattyoga mm.
• Promenad- och joggingturer
• Rädda ryggen-kunskap
• Sola, bada och njuta av god mat
• Träffa nya vänner
• Aha-upplevelser och nya utmaningar
• Träningsmatta
• Gemensamma middagar
• Kvällsunderhållning
• Massor av skratt
• Myskväll med allsång

Följande är inkluderat i All inclusive-dryckespaketet:
• Vatten
• Cava (på eftermiddagen)
• Kaffe/te
• Juice
• Läsk
• Lokalt vin och öl
• Ett mindre utbud av olika cocktails

Oss får du träffa

Nyhet!

Jan Johansen, artist och låtskrivare
På höstens MåBra-resa till Spanska solkusten har vi nu den stora glädjen att meddela att vi kommer att ha med oss den artisten Jan Johansen. Jan bjuder på en musikalisk show och får oss att sjunga med i sina populära låtar. Jan kommer dessutom att berätta om sitt liv som kändisbarn och sin resa från ett alkoholmissbruk till ett hälsosamt liv som nykter. 

Träffa Jan Johansen på MåBra-resa till Spanien.

Blossom Tainton, tränare och artist
Med Blossom blir det kul att röra på sig! Sveriges snyggaste 50+-tjej peppar oss att komma igång eller ta ännu ett steg med träningen – och gilla det! Hon kommer att få oss att dansa loss, yoga, att våga ta i och att lära oss mer om vad vi och våra kroppar behöver för att må bra. Perfekt start på ditt nya liv.

Ann Wilson, dansare
Härliga Ann, känd från Lets dance-juryn, kan få vem som helst att hitta dansfeelingen. Med Ann dansar vi en och en till allt från disco och afrikanska rytmer till flamenco. Och alla kan hänga med!

Tomas Gunnarsson, mental styrketränare och författare
Med Tomas får vi träna vår inre kondition och bli bättre på att lyfta både oss själva och andra. En av Sveriges populäraste föreläsare och författare ger oss effektiva och enkla redskap för ett gladare och skönare liv.

Gunnar Söderström, tränare, mental coach och naprapat
En av Sveriges mest inspirerande tränare och föreläsare. Ger oss en bra känsla, får oss att älska träning och att prova nytt. Gunnar lär oss också knepen för en smärtfri rygg och får oss att hitta vår inre stryka och att våga vara bra. 

Lili Öst, mental coach och artist
Efter en utbrändhet sadlade hon om från artist till mental coach. Nu lär hon oss hur vi kan förändra våra liv med tankens kraft. Lili får oss att tänka annorlunda och visar hur vi kan få attraktionslagen att jobba till vår fördel.

Challe (Charlotte) Lundholm, yogalärare och resans värd
Med en medicinsk typ av yoga, som alla kan göra, lär Challe oss att andas rätt, meditera, stärka nervsystem och få koll på hormonerna. Hon ger dig verktyg för ett lugnare, starkare, friskare och gladare liv och vill inspirera oss att ta för oss, skratta och att njuta av livet! 

Charlotte Lundholm, yogalärare på MåBras hälsoresa i Spanien.

Ann-Sofie ”Pippi” Karlsson, mjukträningscoach
En stjärna på träningshimlen. Med härliga Pippi får vi testa olika typer av mjukare träning; yoga, core, pilates, slowcross, triggerpunktsmassage och annat kul. Våga också testa skrattyogan! 

Fakta om Spanien

Spanien är ett av Europas största länder. Landskapet är varierande och består av vidsträckta platåer, slättområden och kustland. Det varma klimatet är en av orsakerna till att det är ett land som svenskar gärna semestrar i.
Dessutom finns i Spanien de snöklädda bergskedjorna Pyrenéerna och Sierra Nevada som är populära skidorter. Sierra Nevada sägs vara Europas solsäkraste skidort, och ligger bara två timmar från Costa del Sol. Det är alltså en av få platser i världen där man både kan åka skidor och bada i havet under samma dag!

Spanien har fem olika klimat: 
- Kustklimat.
- Medelhavsklimat.
- Bergsklimat.
- Inlandsklimat.
- Torrt/fuktigt subtropiskt klimat.

Den spanska naturen är storslagen. Landskapet är mycket omväxlande: här finns gigantiska bergskedjor, åkermark och slätter – över hälften av Spaniens yta är jordbruksmark. I de varma sydöstra delarna finner vi vidsträckta frukt- och grönsaksodlingar där bland annat tomat, paprika, mandariner, apelsiner och persikor odlas.

Spanien erbjuder en stor mängd sevärdheter. Tack vare en dramatisk och rik historia finns ett stort antal platser med på Unescos lista för natur- och kulturarv. Den som är intresserad av arkitektur bör besöka Barcelona. I eller i närheten av staden finns flera byggnader av Antonio Gaudí, till exempel Sagrada Família – en katolsk basilika som började byggas 1882, men som ännu ej är färdigställd. Är man intresserad av musik och dans rekommenderas flamenco – en traditionell och mycket känslosam dans- och musikstil.

Det spanska köket är mest känt för sin paella (ris, kyckling, skaldjur och grönsaker kryddat med bland annat. saffran), tortilla (omelett), sangría (kallt kryddat rödvin som serveras med frukt) och tapas. Tapas är läckra smårätter som spanjorerna är stolta över, så stolta att Spaniens kulturminister 2016 föreslog att de skulle finnas med på Unescos världsarvslista!

Huvudstad: 
Madrid, ca 3,2 miljoner invånare.

Språk: 
Spanska. De flesta inom turism pratar även engelska.

Invånare: 
Nära 47 miljoner.

Tidsskillnad: 
Ingen.

Pass/visum: 
Svenska medborgare behöver inte visum, men måste ha ett giltigt pass eller nationellt id-kort. Det är alltid bra att ha med sig sitt pass om man måste styrka sin identitet.

Valuta och kreditkort: 
Euro. De vanligaste kreditkorten kan användas i butiker och restauranger. Det finns många bankomater tillgängliga.

Klimat: 
I Spanien möts vi av heta, torra somrar och milda, fuktiga vintrar. Medeltemperaturen dagtid under sommarmånaderna ligger på ca 26 grader medan vintermånadernas medeltemperatur är ca 13 grader.

Telefon: 
Mobilnätet är generellt välfungerande.

Ström: 
Strömmen i Spanien är 230 V. Eluttagen följer europeisk standard för stickkontakter. Du behöver ingen adapter.

Vatten: 
Du kan dricka kranvattnet för det mesta, men det kan smaka annorlunda. Om du är osäker på kranvattnets kvalitet kan du välja vatten på flaska. Man kan köpa mineralvatten på flaska med eller utan kolsyra i alla butiker.

Mat och dryck, ca-priser: 
Samtliga priser är ungefärliga, och ska främst ses som en prisindikation. 

Restaurang 
Måltid (restaurang, billig) 95 kr
Måltid (tre rätter för två personer, restaurang, prisklass medel) 360 kr
Vatten (33 cl, flaska) 10 kr
Läsk (33 cl, flaska) 16 kr
Öl – lokalt (50 cl, fatöl) 19 kr
Öl – importerat (33 cl, flaska) 24 kr
Kaffe (cappuccino) 15 kr

Färdmedel: 
Det finns många olika transportmedel i Spanien: tåg, buss, taxi, spårvagn och tunnelbana.

Kontaktuppgifter svenska ambassaden: 
Svenska ambassaden i Madrid
Tel: +34 91 702 2000
Mejl: ambassaden.madrid@gov.se
Besöksadress: Calle Caracas, 25 Madrid
Postadress: Embajada de Suecia Calle Caracas, 25 ES-28010 Madrid Spanien

Nödnummer: 
112 används som nödnummer i Spanien. Vi rekommenderar dig även att läsa mer på landets ambassads hemsida samt UD:s information om utlandsresor på www.ud.se.Väder

SE VÄDRET I COSTA TROPICAL

Få uppdaterade väderutsikter på smhi.se

Väderkarta över den genomsnittliga temperaturen i Andalusien per år.

Karta

Geografisk karta över Andalusien och Motril på MåBra-resa till Spanien.

Exempel på en dag

Föredrag, träning och utflykter
Under veckan erbjuds ett spännande program med träning, föredrag, underhållning och utflykt samt en vandring.

En dag kan se ut så här: 
08.00 - 09.00 Yoga och meditera med Challe /Strandgräset
08.00 Promenad/löpning med MåBra  /Strandbaren
10.00 Föreläsning Liselotte MåBras chefredaktör /El teatro
11.15 Dansa loss med Ann /Havet
11.15 Kul träning med Gunnar/Gräset
12.00 Yoga med Blossom/Uterummet
12.00 Styrkepuls med Gunnar /Gräset
12.45 Springskola 2 med Gunnar & Ann-Sofie /Gräset
SIESTA/LUNCH
15.00 Aldrig mera ont i ryggen med Gunnar /Gräset
15.00 Breathwalk m Challe /Strandbaren
15.45 Dansa loss med Ann /Havet
15.45 Aqua fun med Ann-Sofie&Challe /Poolen
16.30 Core-mage, rumpa, lår med Ann-Sofie /Gräset
18.00 Mingel och bubbel /Poolterassen
18.30 Föreläsning med Tomas /El Teatro
19.30 MIDDAG
21.00 Allsång

Vår utflykt
För den som vill: En av dagarna under veckan gör vi en utflykt till Granada. Du betalar resan själv.

Trustpilot