Skip to main content

MåBra-resa till Spanien

MåBra resa till Spanien med boende på Playa Granada Club Resort.
Ta hand om kropp och själ på MåBras stora resa i Spanien.
4-stjärnigt hotell och resort med pool och aktivteter på MåBras hälsoresa.
Yoga, träningspass och mental coachning på MåBras hälsoresa i Spanien.
Koppla av och njut av Spanien och MåBras hälsoresa.
Pris från:
15 950:-
Dagar:8
Boka resa

Stora MåBra-resan till Spanien
– för både kropp och själ, 8-15 MAJ 2019

Följ med MåBra på en härlig vecka fylld av allt som gör livet skönare och roligare. På den spanska solkusten laddar vi för sommar med träning, yoga, mental power, dans, sång och massor av skratt!

"Succén fortsätter! Första resan blev fullbokad och väntelistan lång. Nu har du chansen igen. Det blir en vecka fullproppad av roliga och givande föreläsningar och aktiviteter. Tänk träning och dans utomhus med solen i ansiktet, skön yoga och meditation varje morgon, spännande och inspirerande profiler, många nya vänner, sångstunder, roliga och goda middagar tillsammans, underhållning och många skratt.

Tänk en underbart härlig och stärkande vecka. Kom hem med massor av energi och nya insikter, redo för ännu en skön sommar.

Allt det här får du på MåBra:s Kom i form-vecka på Spanska solkusten. En perfekt resa för alla oss som både vill ta hand om oss och samtidigt njuta och ha kul. Åk ensam, åk med kompisen, åk mamma–dotter.
Hoppas att du vill följa med oss!"

Liselott Ståhlberg
Chefredaktör MåBra

Därför ska du resa med oss och MåBra på träningsresa till Spanien:

  • Boende på 4-stjärnigt hotell med all-inclusive
  • Inspirerande profiler och givande föreläsningar samt workshops
  • Massor av rolig träning, dans och yoga för både nybörjare och träningsvana
  • Sångstunder och goda middagar

En resa späckad med aktiviteter

Under den här resan som har extra allt kan du verkligen skräddarsy ditt schema efter eget intresse och behov. Du kommer få möjligheten att prova på olika sorters träning och dans, det kommer finnas en börja springa-skola och självklart erbjuder vi också klasser för yoga- och meditationfantasten. Vi erbjuder inspirerande föreläsningar och workshops, rolig vattenträning i poolen och stavgångs-, promenad- och joggingturer. Du kommer också ha möjligheten att testa på mental coaching, eller varför inte skrattyoga?

Inspiration och njutning

Vi ser till att ingen lämnar Spanien utan sinnet fyllt av hälsoinspiration och minnen av soliga dagar, gemensamma goda middagar samt nya utmaningar och aha-upplevelser. Hotellet bjuder även på kvällsunderhållning och tillsammans har vi myskvällar med allsång där vi kan sjunga oss lyckliga. Nya vänskaper kommer stiftas och vi ger er också ett besök på hotellets SPA och rabatt på dess behandlingar.

Boende i Costa Tropical

Bor gör vi på fyrstjärnigt hotell i Costa tropical som är en subtropisk zon i Spanien. I detta område har man de mildaste vintrarna i hela Europa tack vare närheten till Sierra Nevadas höga toppar som skyddar mot kalla nordvindar och inte släpper igenom den varma luften från Medelhavet. Många tropiska frukter, bland annat avokado, odlas i detta område.Resan är ett samarbete mellan magasinet MåBra, Goodlifetravel by Featurefamiljen och Kulturresor i Europa.

Res till Spanien med MåBra på en hälsoresa.

Sök resa

Fyll endast i de fält som är väsentliga för dig

Allt det här får du

• Prova olika sorters träning och dans.
• Inspirerande föreläsningar och workshops.
• Hitta din inre styrka med mental coachning.
• Hälsoinspiration.
• Börja springa-skola.
• Yoga och meditation.
• Sjunga dig lycklig.
• Testa skrattyoga mm.
• Aqua fun i poolen.
• Stavgångs-, promenad- och joggingturer.
• Sola, bada och njuta av god mat.
• Träffa nya vänner.
• Aha-upplevelser och nya utmaningar.
• Träningsmatta.
• Gemensamma middagar.
• Kvällsunderhållning.
• Ett besök på hotellets spa, rabatt på behandlingar.
• Massor av skratt.
• Myskväll med allsång.

Följande är inkluderat i All inclusive-dryckespaketet:
• Vatten
• Cava (på eftermiddagen)
• Kaffe/te
• Juice
• Läsk
• Lokalt vin och öl
• Ett mindre utbud av olika cocktails

Oss får du träffa

Agneta Sjödin på en hälsoresa med MåBra.

Agneta Sjödin, författare, programledare
Med mysiga Agneta mår vi bra. Hon berättar om hur hon löst sina egna mitt i livet-problem och vi får lära oss skriva Drömdagbok för att uppnå det vi vill ha. Agneta vill också få oss att ta hand om vår hälsa, våga bryta mönster och gå utanför våra bekvämlighetszoner.

Skådespelaren Martina Haag på en hälsoresa i Spanien.

Martina Haag, författare, skådespelare och löpare
Martina kan få vem som helst att börja springa – och gilla det! Dessutom får hon oss att skratta och att känna igen oss i livets upp- och nergångar. Med Martina har man kul!

Träffa inspiratörer och föreläsare på MåBras resa till Spanien.

Rennie Mirro, musikalartist och skådespelare och Ann Mirro, dansare
Tillsammans med härliga, livsbejakande Rennie och hans fru Ann får vi dansa loss, träna och sjunga. Vi får ta del av Rennies gripande historia och får med oss känslan av att kärleken vinner över ondskan.

Ann-Sofie Pippi Karlsson, träningscoach på MåBras hälsoresa i Spanien.

Ann-Sofie ”Pippi” Karlsson, träningscoach och yogalärare
En stjärna på träningshimlen. Med härliga Pippi får vi testa olika typer av yoga, core, pilates, zumba+, slowcross, triggerpunktsmassage och massor av annat spännande. Våga också testa skrattyogan!

Lilli Öst, mental coach och artist på MåBras hälsoresa i Spanien.

Lili Öst, mental coach och artist
Efter en utbrändhet sadlade hon om från artist till mental coach. Lili får oss att tänka annorlunda och lär oss hur vi kan förändra våra liv med hjälp av tankens kraft och hur vi kan få attraktionslagen att jobba till vår fördel.

Charlotte Lundholm, yogalärare på MåBras hälsoresa i Spanien.

Challe (Charlotte) Lundholm, yogalärare och resans värd
Med humor och lugn får Challe oss att må bra och komma hem mindre stressade, starkare och mycket gladare. Challe har jobbat med den här typen av resor i 10 år och är fd chefredaktör på tidningen Topphälsa.

 

Liselotte Stålberg, chefredaktör för MåBra.

Liselotte Stålberg, chefredaktör för MåBra
Lär oss succémetoderna som hjälpt henne att få bättre relationer, mindre stress och mer glädje i vardagen. Enkla verktyg som funkar både i jobbet och privatlivet!

Anna Sundsten, MåBras Pt och kostrådgivare på hälsoresa i Spanien.

Anna Sundsten, MåBra:s egen PT och kostrådgivare
Anna inspirerar oss att äta smartare, utan förbud och måsten, och bjuder in till träning som passar alla.

Fakta om Spanien

Spanien är ett av Europas största länder. Landskapet är varierande och består av vidsträckta platåer, slättområden och kustland. Det varma klimatet är en av orsakerna till att det är ett land som svenskar gärna semestrar i.
Dessutom finns i Spanien de snöklädda bergskedjorna Pyrenéerna och Sierra Nevada som är populära skidorter. Sierra Nevada sägs vara Europas solsäkraste skidort, och ligger bara två timmar från Costa del Sol. Det är alltså en av få platser i världen där man både kan åka skidor och bada i havet under samma dag!

Spanien har fem olika klimat: 
- Kustklimat.
- Medelhavsklimat.
- Bergsklimat.
- Inlandsklimat.
- Torrt/fuktigt subtropiskt klimat.

Den spanska naturen är storslagen. Landskapet är mycket omväxlande: här finns gigantiska bergskedjor, åkermark och slätter – över hälften av Spaniens yta är jordbruksmark. I de varma sydöstra delarna finner vi vidsträckta frukt- och grönsaksodlingar där bland annat tomat, paprika, mandariner, apelsiner och persikor odlas.

Spanien erbjuder en stor mängd sevärdheter. Tack vare en dramatisk och rik historia finns ett stort antal platser med på Unescos lista för natur- och kulturarv. Den som är intresserad av arkitektur bör besöka Barcelona. I eller i närheten av staden finns flera byggnader av Antonio Gaudí, till exempel Sagrada Família – en katolsk basilika som började byggas 1882, men som ännu ej är färdigställd. Är man intresserad av musik och dans rekommenderas flamenco – en traditionell och mycket känslosam dans- och musikstil.

Det spanska köket är mest känt för sin paella (ris, kyckling, skaldjur och grönsaker kryddat med bland annat. saffran), tortilla (omelett), sangría (kallt kryddat rödvin som serveras med frukt) och tapas. Tapas är läckra smårätter som spanjorerna är stolta över, så stolta att Spaniens kulturminister 2016 föreslog att de skulle finnas med på Unescos världsarvslista!

Huvudstad: 
Madrid, ca 3,2 miljoner invånare.

Språk: 
Spanska. De flesta inom turism pratar även engelska.

Invånare: 
Nära 47 miljoner.

Tidsskillnad: 
Ingen.

Pass/visum: 
Svenska medborgare behöver inte visum, men måste ha ett giltigt pass eller nationellt id-kort. Det är alltid bra att ha med sig sitt pass om man måste styrka sin identitet.

Valuta och kreditkort: 
Euro. De vanligaste kreditkorten kan användas i butiker och restauranger. Det finns många bankomater tillgängliga.

Klimat: 
I Spanien möts vi av heta, torra somrar och milda, fuktiga vintrar. Medeltemperaturen dagtid under sommarmånaderna ligger på ca 26 grader medan vintermånadernas medeltemperatur är ca 13 grader.

Telefon: 
Mobilnätet är generellt välfungerande.

Ström: 
Strömmen i Spanien är 230 V. Eluttagen följer europeisk standard för stickkontakter. Du behöver ingen adapter.

Vatten: 
Du kan dricka kranvattnet för det mesta, men det kan smaka annorlunda. Om du är osäker på kranvattnets kvalitet kan du välja vatten på flaska. Man kan köpa mineralvatten på flaska med eller utan kolsyra i alla butiker.

Mat och dryck, ca-priser: 
Samtliga priser är ungefärliga, och ska främst ses som en prisindikation. 

Restaurang 
Måltid (restaurang, billig) 95 kr
Måltid (tre rätter för två personer, restaurang, prisklass medel) 360 kr
Vatten (33 cl, flaska) 10 kr
Läsk (33 cl, flaska) 16 kr
Öl – lokalt (50 cl, fatöl) 19 kr
Öl – importerat (33 cl, flaska) 24 kr
Kaffe (cappuccino) 15 kr

Färdmedel: 
Det finns många olika transportmedel i Spanien: tåg, buss, taxi, spårvagn och tunnelbana.

Kontaktuppgifter svenska ambassaden: 
Svenska ambassaden i Madrid
Tel: +34 91 702 2000
Mejl: ambassaden.madrid@gov.se
Besöksadress: Calle Caracas, 25 Madrid
Postadress: Embajada de Suecia Calle Caracas, 25 ES-28010 Madrid Spanien

Nödnummer: 
112 används som nödnummer i Spanien. Vi rekommenderar dig även att läsa mer på landets ambassads hemsida samt UD:s information om utlandsresor på www.ud.se.Väder

SE VÄDRET I COSTA TROPICAL

Få uppdaterade väderutsikter på smhi.se

Väderkarta över den genomsnittliga temperaturen i Andalusien per år.

Karta

Geografisk karta över Andalusien och Motril på MåBra-resa till Spanien.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationFrån pris
8/5 - 15/5Se flygtider KöpenhamnMåBra-resa till Spanien avresa från Köpenhamn15 950:-Fåtal platser kvar
8/5 - 15/5Se flygtider Stockholm - ArlandaMåBra-resa till Spanien, avresa Stockholm15 950:-Fåtal platser kvar

På den här resan är antalet deltagare max 150 personer.

Priset inkluderar:

• Flyg Stockholm/Köpenhamn - Malaga t/r, inkl. transfer
• 7 nätter på Playa Granada Club Resort 4*, i Andalusien strax utanför Motril
• Rum med balkong eller terrass
• All Inclusive på hotellet (frukost, lunch och middag) med dryckespaket
• Inspirerande föreläsningar och workshops
• Yoga och meditation
• Olika sorters träning och dans
• Aqua fun i poolen
• Börja springa-skola
• Träningsmatta
• Ett besök på hotellets SPA
• Stavgångs-, promenad- och joggingturer
• Svensktalande reseledare

Priset inkluderar inte:

• Enkelrumstillägg, från 2 995 kr
• Försäkringar
• Administrationsavgift 95 kr, gäller på bokningar via post. (Gäller inte vid online bokningar)

Hotell