Skip to main content

MåBra-resa till Spanien

Status:
Återkommer 2024

Följ med på vårens härliga MåBra-resa till Spanska solkusten 2024

För både kropp och själ

Träna, dansa, yoga, meditera, bli mentalt starkare, träffa nya vänner, njut och ha kul. Följ med MåBra på årets roligaste resa. Kom hem full av ny inspiration och med massor av energi!

Succén fortsätter! Nu har du chansen igen. Följ med oss på en vecka fylld av allt som får dig att må bra: vi tränar, inspireras och har kul tillsammans från morgon till kväll. Yoga och meditation i soluppgången, rolig och effektiv träning och dans, givande föreläsningar om hälsa och mental träning, sång, strandmys, god mat och vin och inte minst trevligt sällskap…

Vi njuter av livet på härliga Playa Granada på spanska solkusten

Både du som är nybörjare och du som är mer van kan följa med, det finns något för alla. Tillsammans med Sveriges bästa tränare och inspiratörer kommer du att få din bästa må bra-vecka någonsin! 

Det här är resan för dig som vill göra mer än att bara sola på semestern. Perfekt både för kompisgänget och för dig som vill åka ensam. Här träffar du massor av nya likasinnade vänner i alla åldrar. Kom hem vältränad, solbränd och full av energi med en känsla av att allt är möjligt.

Därför ska du resa med oss och MåBra på träningsresa till Spanien:

 • Inspirerande profiler och givande föreläsningar samt workshops
 • Massor av rolig träning, dans och yoga för både nybörjare och mer träningsvana
 • Kvällsunderhållning med musik och sång
 • All inclusive på 4-stjärnigt hotellResan görs i samarbete med magasinet MåBra. Kulturresor Europa är researrangör.

Sök resa
Fyll endast i de fält som är väsentliga för dig

Allt det här får du

 • Alla tränings-, dans- och yogapass
 • Föreläsningar, workshops, underhållning m.m. enligt program
 • Hitta din inre stryka med mental coachning
 • Hälsoinspiration
 • Börja springa-skola
 • Yoga och meditation
 • Sjung dig lycklig
 • Testa skrattyoga
 • Promenader och löpning
 • Aha-upplevelser och nya utmaningar
 • Myskväll med allsång
 • Gemensamma middagar
 • Kul kvällsunderhållning, allsång m.m.
 • Möjlighet till sköna behandlingar på hotellets spa
 • Träningsmatta
 • Sola, bada och njuta av god mat
 • Träffa nya vänner
 • Och massor av skratt!

Följande är inkluderat i all inclusive-dryckespaketet:

 • Vatten
 • Cava (på eftermiddagen)
 • Kaffe/te
 • Juice
 • Läsk
 • Lokalt vin och öl
 • Ett mindre utbud av olika cocktails

Oss får du träffa

Vi som inspirerar dig!

Leila Söderholm 

En av Sveriges mest folkkära och omtyckta hälsoexperter, hon har svart bälte i att inspirera andra till bättre vanor. Leila är expert på TV4 och Aftonbladet, finns med som frilans i de flesta magasin och har frekvent synts på mjölkpaketen. Träning med Leila är roligt, enkelt, lustfyllt och effektivt. Hon får oss att glömma tiden och ge allt vi har. Med Leila tränar och lär vi oss hur vi ska lura vår hjärna, få kroppen att känna sig pigg och nå de mål vi har satt upp. Med över 30 års erfarenhet så har hon en rik kunskapsbank att ösa ur.

Charlotte Lundholm, yogalärare på MåBras hälsoresa i Spanien.

Sofia Laas

Sprudlande Sofia är utbildad naprapat, dansare och personlig tränare med stor kunskap och erfarenhet. Hon har det där speciella och ser dig som person, vilket får alla att älska träning! Sofia hjälper oss att med tricks och tips få glada höfter och slippa smärta i ryggen. Dansa loss så svetten stänker och glädjen sprutar med Latin Fitness och Dance Aerobics. Lär dig hitta muskler som du inte trodde fanns, prova tekniker som kommer att hjälpa dig hemma och känn hur fantastiska Sofia gör skillnad i ditt träningsliv.

Elin Karlsson

Elin Karlsson är en ljuvlig gotländska som arbetat som PT och instruktör i många år.
Pedagogisk och med en bredd som gör att hon kan inspirera och instruera oss i de flesta olika träningsformer. Elins otroligt gulliga personlighet peppar igång alla, oavsett om vi svettas i en tabata, i en boxningsklass eller i ljuvliga stretch- och yoga pass.

Mathias Holmgren

Mathias har gjort det mesta inom underhållning i Sverige och Norden. Under resan får vi njuta av skönsång och musik på ett överraskande sätt. Idag arbetar Mathias bl a med sång, hälsa & träning samt föreläsningar. Han fick sitt genombrott i Fame Factory 2002 där han också fick en brottarhit med svensktoppsklassikern Något som kan hända. Han har varit sångare i bandet Barbados och samarbetat med artister och låtskrivare som Carola, Kicki Danielsson, Staffan Hellstrand m fl. 

Mathias har gjort en livsresa med många tuffa, roliga år i musikbranschen och ett destruktivt leverne med olika missbruk. 2018 vände han skutan genom att erkänna sina problem, söka hjälp och ta hand om hälsan. Mathias arbetar idag som kostrådgivare, träningsinstruktör och kan inspirera oss till att äta mer hälsosamt, förstå sambandet mellan kost och träning och peppa oss till att må bättre med små men viktiga förändringar i vardagen.

Mats Petersson

Mats ger mer än goda råd – han visar hur kroppens ”maskineri” fungerar och varför det går i baklås när vi missköter det. Mats Petersson är en av Sveriges mest meriterade personer inom sitt område, kropp och knopp. Han är utbildad inom nutrition, KBT & kinesiologi och har över 30 års erfarenhet av att arbeta med människors hälsa, attityd och livsharmoni. Han vet att alla kan öka sin prestationsförmåga, oavsett ålder och utgångsläge. I sina föreläsningar går Mats igenom hur näring, kondition och sömn påverkar både vår kroppsliga och mentala styrka. En unik föreläsare som förklarar sambandet mellan mage, knopp och kropp på ett roligt och förståeligt sätt som stannar kvar i minnet.

Laila Adelé 

Briljant och underbar person som är både sångerska, musikalartist och dansare. Var beredd på rysningar och ståpäls, Lailas röst lämnar ingen oberörd. Hon har medverkat i Melodifestivalen, lånat ut sin röst till många olika filmer, släppt skivor och är superaktuell med showen från Duvemåla till Broadway. Hon är en underbart pedagogisk danslärare som ger oss dans kryddad med sin underbara och snabbtänkta humor. Självklart kommer skönsjungande Laila att förgylla vistelsen med sin sång.

Sandra Hiort 

MåBra:s träningsredaktör har i många år inspirerat till träning och rörelseglädje, bland annat i hälsomagasin. Hon är friskvårdskonsult, personlig tränare, kostrådgivare och stresspedagog. Hon brinner för att hjälpa alla med att hitta bästa träningen och tekniken för just dem. Allt för ett liv i balans. Sandra lär dig allt ifrån att hitta tekniken i löpningen, som gör det lättare och roligare att springa, till hur roligt det kan vara att utmana sig själv och verkligen ta ut sig på ett träningspass. Allt med smart, hållbar träning som håller dig stark, snabb och skadefri.

Fakta om Spanien

Spanien är ett av Europas största länder. Landskapet är varierande och består av vidsträckta platåer, slättområden och kustland. Det varma klimatet är en av orsakerna till att det är ett land som svenskar gärna semestrar i. Dessutom finns i Spanien de snöklädda bergskedjorna Pyrenéerna och Sierra Nevada som är populära skidorter. Sierra Nevada sägs vara Europas solsäkraste skidort, och ligger bara två timmar från Costa del Sol. Det är alltså en av få platser i världen där man både kan åka skidor och bada i havet under samma dag!

Spanien har fem olika klimat: 

 • Kustklimat
 • Medelhavsklimat
 • Bergsklimat
 • Inlandsklimat
 • Torrt/fuktigt subtropiskt klimat


Den spanska naturen är storslagen. Landskapet är mycket omväxlande: här finns gigantiska bergskedjor, åkermark och slätter – över hälften av Spaniens yta är jordbruksmark. I de varma sydöstra delarna finner vi vidsträckta frukt- och grönsaksodlingar där bland annat tomat, paprika, mandariner, apelsiner och persikor odlas.

Spanien erbjuder en stor mängd sevärdheter. Tack vare en dramatisk och rik historia finns ett stort antal platser med på UNESCO:s lista för natur- och kulturarv. Den som är intresserad av arkitektur bör besöka Barcelona. I eller i närheten av staden finns flera byggnader av Antonio Gaudí, till exempel Sagrada Família – en katolsk basilika som började byggas 1882, men som ännu inte är färdigställd. Är man intresserad av musik och dans rekommenderas flamenco – en traditionell och mycket känslosam dans- och musikstil.

Det spanska köket är mest känt för sin paella (ris, kyckling, skaldjur och grönsaker kryddat med bland annat. saffran), tortilla (omelett), sangría (kallt kryddat rödvin som serveras med frukt) och tapas. Tapas är läckra smårätter som spanjorerna är stolta över, så stolta att Spaniens kulturminister 2016 föreslog att de skulle finnas med på UNESCO:s världsarvslista!

Huvudstad: 
Madrid, ca 3,2 miljoner invånare.

Språk: 
Spanska. De flesta inom turism pratar även engelska.

Invånare: 
Nära 47 miljoner.

Tidsskillnad: 
Ingen.

Pass/visum: 
Svenska medborgare behöver inte visum, men måste ha ett giltigt pass eller nationellt id-kort. Det är alltid bra att ha med sig sitt pass om man måste styrka sin identitet.

Valuta och kreditkort: 
Euro. De vanligaste kreditkorten kan användas i butiker och restauranger. Det finns många bankomater tillgängliga.

Klimat: 
I Spanien möts vi av heta, torra somrar och milda, fuktiga vintrar. Medeltemperaturen dagtid under sommarmånaderna ligger på ca 26 grader medan vintermånadernas medeltemperatur är ca 13 grader.

Telefon: 
Mobilnätet är generellt välfungerande.

Ström: 
Strömmen i Spanien är 230 V. Eluttagen följer europeisk standard för stickkontakter. Du behöver ingen adapter.

Vatten: 
Du kan dricka kranvattnet för det mesta, men det kan smaka annorlunda. Om du är osäker på kranvattnets kvalitet kan du välja vatten på flaska. Man kan köpa mineralvatten på flaska med eller utan kolsyra i alla butiker.

Mat och dryck, cirkapriser: 
Samtliga priser är ungefärliga, och ska främst ses som en prisindikation. 

Restaurang 
Måltid (restaurang, billig) 95 kr
Måltid (tre rätter för två personer, restaurang, prisklass medel) 360 kr
Vatten (33 cl, flaska) 10 kr
Läsk (33 cl, flaska) 16 kr
Öl – lokalt (50 cl, fatöl) 19 kr
Öl – importerat (33 cl, flaska) 24 kr
Kaffe (cappuccino) 15 kr

Färdmedel: 
Det finns många olika transportmedel i Spanien: tåg, buss, taxi, spårvagn och tunnelbana.

Kontaktuppgifter svenska ambassaden: 
Svenska ambassaden i Madrid
Tel: +34 91 702 2000
Mail: ambassaden.madrid@gov.se
Besöksadress: Calle Caracas, 25 Madrid
Postadress: Embajada de Suecia Calle Caracas, 25 ES-28010 Madrid Spanien

Nödnummer: 
112 används som nödnummer i Spanien. Vi rekommenderar dig även att läsa mer på landets ambassads hemsida samt UD:s information om utlandsresor på www.ud.se.

Karta

Geografisk karta över Andalusien och Motril på MåBra-resa till Spanien.

Exempel på en dag

Föredrag, träning och utflykter
Under veckan erbjuds ett spännande program med träning, föredrag, underhållning och utflykt samt en vandring.

En dag kan se ut så här: 

08:00 Yoga och meditation (Havet)

08:00 Promenad/löpning (Stranden)

09:00 Frukostbuffé

10:30 Rumpa & lår med Laila

11:15 Dansa loss med Sofia (Havet)

12:00 Styrka och puls med Elin (Gräset)

12:45 Springskola med Sandra (Gräset)

SIESTA/LUNCH

14:00 Workshop ute: Stark och frisk rygg med Sofia

15:00 Intervallträning med Sandra (Gräset)

15:45 Dansa loss med Laila (Havet)

16:30 Stark core och bäckenbotten med Elin (Gräset)

18:00 Mingel och bubbel (Poolterassen)

18:30 Föreläsning med Laila: Vinn bråket med din hjärna (El Teatro)

19:30 MIDDAG

21:00 Show eller Allsång (Salobrena)

Utflykt

För den som vill: En av dagarna under veckan gör vi en utflykt till Granada. Utflykten bokas och betalas direkt på plats.

Trustpilot