Skip to main content

Resor till Andalusien

Resor till Spaniens vackra Andalusien

Vi älskar Spanien, och inte minst södra Spaniens Andalusien. Att Sydspanien blivit en storfavorit hos svenskarna är knappast någon slump. Vi förstår helt och hållet varför. Andalusien är ett fascinerande resmål där historia, kultur och naturskönhet förenas för att skapa en oförglömlig upplevelse. Regionen lockar nyfikna besökare inte bara från Norden, utan från hela världen, med sitt rika kulturarv och varierade landskap.

Vi på Kulturresor Europa erbjuder ett antal resor till Andalusien som låter dig uppleva regionen på olika sätt – det mer kulturella sättet eller det mer avslappnade sättet. På vår 8 dagar långa resa till Spaniens smultronställe utgår vi från Almuñecar när vi upplever regionens mer småskaliga favoriter. Vi besöker Frigiliana – en av de många klassiska vita byarna med prunkande krukväxter mot de vitkalkade låga husen – och en traditionell fruktfarm i den lilla staden Motril.

Du som vill få chansen att slappna av och ladda batterierna under vinterhalvåret kan följa med oss till Det Goda Livet – vårt långtidssemesterkoncept med stor social gemenskap, boende på fint lägenhetshotell i Calahonda ett stenkast från havet och trevliga värdar som bor på samma hotell under hela vistelsen. Det Goda Livet blir ditt andra hem i solen, och vad passar då bättre än att åka till just Andalusien?

En kulturell mångfald av historisk börd

Andalusien bär på spår av en lång och färgstark historia, där influenser från romare, morer och kristna kulturer smält samman till något mycket unikt. Oavsett om du strosar genom de trånga gränderna i Sevilla, imponeras av Alhambrapalatsen i Granada eller upplever den livliga atmosfären på något av regionens tusentals folktäta torg kommer du att känna att varje hörn av Andalusien andas både historia och kultur. I sällskap med våra duktiga svensktalande reseledare får du ta del av Andalusiens historiska storhet på bästa sätt.

Fiesta som aldrig förr med kultur och mat

Andalusien är bland annat känt för sina spektakulära festivaler där färgsprakande parader, flamencodans och traditionell musik tar över gatorna. De levande traditionerna ger dig en inblick i den genuina andalusiska kulturen, samtidigt som du får ta del av en upplevelse utöver det vanliga. Den passionerade och livliga flamencon är något du bara måste passa på att ta del av under din resa till Andalusien – flamencons hemmaplan, så se till att göra dig redo för åtminstone en magisk flamencokväll där dans, sång och gitarr förenas i en känsloladdad föreställning. På festivalerna kan du dessutom passa på att låta smaka de delikata spanska delikatesserna. I kustbyarna och städer som till exempel Málaga kan du njuta av färskfångad fisk eller nyfriterade skaldjur, och inåt landet kan du smaka på en autentisk andalusisk gazpacho.

Costa del Sols soliga stränder

Med sin 800 kilometer långa kustlinje erbjuder Andalusien vackra stränder vid både Medelhavet och Atlanten. Här finns allt från Costa del Sols lugna vikar till vilda vågor vid Tarifas stränder, så oavsett om du vill koppla av eller prova på någon mer fartfylld vattenaktivitet har Andalusien garanterat något för dig.

Detta får du uppleva under din semester i Andalusien med Kulturresor Europa:

  • Majestätisk arkitektur som berättar om svunna tider
  • Välsmakande mat från det spanska köket
  • Möjligheten att uppleva både det småskaliga och det storslagna
  • Kulturella upplevelser att minnas
  • Sol och värme längs gyllengula stränder