Skip to main content

Singelresor

Singelresor - Res själv men tillsammans med andra

Gillar du att resa själv? Drömmer du om att komma iväg men har ingen särskild att resa med? Att resa själv måste inte betyda detsamma som att resa ensam. Res istället ensam tillsammans med andra på en gruppresa.

Som deltagare i en gruppresa delar man många olika kulturupplevelser med andra. Att resa ensam i en grupp ger därför möjligheten att träffa nya människor och skapa minnen för livet tillsammans. Kulturresor Europa erbjuder många attraktiva resor för ensamresande. Alla våra singelresor sker i mindre grupper, vilket gör att det finns en härlig stämning bland alla resenärer och att ensamresande har det lättare att hitta en ny reskompis. Dessutom finns det alltid en svensk reseledare på plats som kan tipsa om smultronställen som kan upptäckas ensam eller i grupp.

Därför ska du följa med oss på singelresa:

  • Aktiv semester med fantastiska naturupplevelser
  • Svensktalande guide som följer med på vandringar och utflykter
  • Gastronomiska upplevelser och lokal kultur
  • Bekväma boenden för avkopplingens skull

Restips för ensamma seniorer

Att resa ensam kan verka skrämmande, särskilt om man aldrig har rest själv förut. Å andra sidan finns det många fördelar med att resa ensam.

Här har vi samlat några bra anledningar till att resa som ensam senior.

Hitta nya vänner

Att resa själv betyder inte nödvändigtvis att man ska vara ensam hela tiden. Att resa ensam tillsammans med andra innebär att man har möjlighet att skaffa nya vänner som delar samma intresse för resmålet. Samtidigt kan man själv välja hur mycket kontakt man vill ha med andra resenärer.

Välj själv vad du vill göra

Reser du på egen hand är det bara du som avgör vad som ska göras. Du väljer resmål såväl som dagsprogram helt själv. Om du reser på en gruppresa kan du själv välja om du vill följa med på hela programmet eller om du hellre vill utforska stället själv. De flesta gruppresor har även lediga dagar där man har tid på egen hand för att få unika upplevelser.

Åk på temaresa

Att resa ensam är den perfekta möjligheten att åka på en resa som är skräddarsydd för särskilda hobbyer eller intressen. Det finns ett flertal resor kring olika teman såsom vandring, mat eller kultur. Se alla våra temaresor här.

Letar du efter resor som är speciellt utformade för singlar i sina bästa år? Vi erbjuder ett flertal resor för ensamma seniorer som vill dela spännande kulturupplevelser med andra.

Singelresor till Mallorca

Singelresor till Toscana

Singelresor England

Letar du efter resor för singlar 50+ eller 60+? Vilken ålder du än har så finns det en upplevelserik resa för just dig. Alla våra gruppresor för seniorer sker i mindre grupper vilket gör att det blir en särskild stämning bland resenärerna. Dessutom har vi alltid svensktalande reseledare så att du kan känna dig trygg trots att du reser själv.